Ako stráviť Vianoce osamote?
Ahojte, rada by som si vypočula váš názor, čo by ste robili počas sviatkov na mojom mieste. Dajte nejaké inšpirácie. Som aktuálne sama. Rodičov žiaľ už nemám, ani súrodencov. Som čerstvo po rozchode, čiže toto budú moje prvé Vianoce a Silvester, čo budem úplne sama. Mám voľno od 19.12 do 11.01, čo je 23 dní. Nikdy som takto dlho dovolenku ešte nemala. Na žiadne dovolenky už aktuálne nepôjdem, ani na nejaké wellness pobyty, všetko je už rezervované, popravde nemám na to aktuálne ani budget. A ani by som sama nešla. Čiže musím si urobiť nejaký program doma. Mám v pláne cvičiť, robiť si prechádzky, urobiť si poriadok v skriniach, pofotiť veci, čo chcem predať a dať na internet. Určite si pozriem nejaké seriály, popracem, uvarím si vianočné jedlo /nerobím si sama pre seba kapustnicu, si kúpim šalát a rybu/. Nepečiem a nejem ani sladké. Ako si vyplniť čas? Moja jediná kamoška je odcestovaná v tom čase, bude u rodičov, čiže sa neuvidíme, len si budeme volať. Kamoš je na dlhodobej PN, čiže občas vybehneme niekde na kávu v čase jeho vychádzok, ale to bude len občas. Samozrejme, pôjdem do útulku venčiť psov, aj im niečo donesien a plánujem ísť do kostola. Ale čo ešte by som mohla? Ako využiť čas?
@anonym_autor ja sa Ta na rovinu opytam, ze preco si si vzala tak dlhe volno, ked nevies, co budes pocas neho robit a budes sama? Ked evidentne sama byt nevies dlhsiu dobu, ked si pisala vyssie, ze raz si isla na dovolenku sama a v polke si sa vratila. Nie kazdy vie byt sam a este tak dlho. To nepopieram, ze byt sam nie je pre kazdeho a nie je to ani jednoduche. A tiez nie je dobre hnat sa do vyplnania kazdeho dna aktivitami do umoru, len aby si nebola sama doma. Do buducnosti si skus dovolenku delit na mensie casti, aby si predisla takemuto niecomu, ze budes mesiac sama doma.
@muchotrafka298 dovolenku som si nezobrala. Nariadil mi ju zamestnavatel, kedze mam vysoke zostatky. Ja som chcela 5 dni dovolenky.
@muchotrafka298 dovolenku som si nezobrala. Nariadil mi ju zamestnavatel, kedze mam vysoke zostatky. Ja som chcela 5 dni dovolenky.
@anonym_autor u nas je napriklad cerpanie dovolenky "povinne" po castiach, ze sa to sleduje, aby sa nestalo toto, ze by niekto potom musel byt doma mesiac. Pocas roka si si preco nebrala dovolenku? Nedostala si ju?
@anonym_autor u nas je napriklad cerpanie dovolenky "povinne" po castiach, ze sa to sleduje, aby sa nestalo toto, ze by niekto potom musel byt doma mesiac. Pocas roka si si preco nebrala dovolenku? Nedostala si ju?
@muchotrafka298 nepotrebovala som ju. Mala som par dni, a to len ked som potrebovala nieco vybavit. Vycerpala som mozno 5 dni za cely rok a to bol zostatok z minuleho roka.
@anonym_d9b0c7 ale ja naozaj nechcem pracovať cez sviatky. Chcem si oddychnut dokelu. Nemala som tento rok vobec dovolenku.
@anonym_autor išla by som každý deň niekde na nejaké miesto, kde som nebola. Stačilo by mi natankovať a nabaliť niečo na jedenie, pitie. Pochodiť vianočné trhy len kvôli atmosfére.
@anonym_autor ja by som urobila hned po novom roku kratsiu dovolenku na Slovensku. Niekde, kde som dlho/nikdy nebola. Napr. KE, BA, BB, ZA, BS (vyber podla seba). 5 dni v inom meste budu urcite ovela lacnejsie ako wellness alebo cestovanie do zahranicia. Mozes si odtial urobit turistiku do okolitej prirody, preskumat miestne kaviarne, kostoly, galerie, atd.
tak ak nemáš peniaze aby si išla na dovolenku a nechceš isť na brigádu aby si vyplnila čas a možno si aj niečo zarobila navyše (to by som urobila ja ) skús ist na zoznamku a ist na rande a tak isto si poupratuj čo sa dá budeš rada ked to stihneš do konca dovolenky
@anonym_4bfe44 Ty si sama, a nemas na dovolenku ?,od 024 v kuse robis, tak kde tie peniaze davas, ked nevies setrit ? no aj keby som robila za minimalnu mzdu,,urcite by som si usetrila aspon na Tatry aspon tyzden
@anonym_685d40 odkiaľ si mám zobrať na tri týždne? Kto mi ho požičia?
@anonym_autor môžeš robiť docaskarku pre útulok, ak by si veľmi chcela.
@anonym_4bfe44 Ty si sama, a nemas na dovolenku ?,od 024 v kuse robis, tak kde tie peniaze davas, ked nevies setrit ? no aj keby som robila za minimalnu mzdu,,urcite by som si usetrila aspon na Tatry aspon tyzden
@anonym_fd8969 idem vyplacat nevlastneho brata z dedicstva. Okrem nasetrenych penazi beriem hypoteku. Nikdy sme sa nevideli... cize tam isli a aj pojdu vsetky peniaze nasledujuce roky. Ak som pisala, ze nemam ziadnych surodencov, tak jeho medzi nich neradim. Nepozname sa a ani sa poznat nebudeme zrejme, zije v zahranici.
Prečítaj si Harryho Pottera. To je také vianočné.
Prenkristove rany. Mladý zdravý človek má 3 týždne voľna a nič sa nedá nič nejde nevie nemôže nechce. Mňa by z takýchto ľudí j***o doslova! Však rob čo chceš! Každému je u riti kam kto ide s kým s čím ako. Čítať poprechádzať sa kino káva trhy hocičo. Čo vám to ľudia už úplne drbe? Dospelý človek nevie, čo chce a vie a môže robiť, keď ma čas na hocičo? Svet sa v riť obracia…
@anonym_autor tiež budem sám, mám v pláne previezť sa vlakom, pozerať dokumentárne filmy, niečo si prečítať, upratovať, niečo nové variť, skúsiť piecť, budem spomínať na dobu keď som nebol sám a zapálim sviečku, pôjdem sa prejsť, cez google maps si pozriem rôzne miesta na zemi kam sa reálne nedostanem, urobím si kvízy na nete, budem čítať
@anonym_fd8969 idem vyplacat nevlastneho brata z dedicstva. Okrem nasetrenych penazi beriem hypoteku. Nikdy sme sa nevideli... cize tam isli a aj pojdu vsetky peniaze nasledujuce roky. Ak som pisala, ze nemam ziadnych surodencov, tak jeho medzi nich neradim. Nepozname sa a ani sa poznat nebudeme zrejme, zije v zahranici.
@anonym_autor ja by som kazdy den vstala okolo pol desiatej, pustila TV, urobila kavu, ranajky a taku hodinku by som len relaxovala. Okolo obeda by som sla von - na obed, na prechadzku, peso do posilky...potom poobede / vecer by som upratala nejaku skrinku a nakoniec pustila film. Do toho by som citala knihy. Takto nejako som travila cas, ked som mala mesiac PN a osemhodinove vychadzky. Bolo tu super a strasne rychlo to ubehlo. Ani vsetko nestihnes
@anonym_autor okrem toho co tu pisali by som sla do divadla.
Boze to je hrozne. Co to je za zivot....
Co tak sa zapojit do nejakych dobrovolnickych iniciativ? Pomahat rozdavat jedlo bezdomovcom alebo sa ponuknut ako asistent k starym ludom, pomoct upratat v kostole, s vyzdobou, spievat v spevokole, Mozno aj na fare bude nejaky program. Ak nemas s kym hrat hry, skus stranku boardgamearena
Tazko radit, nepises kolko mas rokov, ci mas materstvo vo vyhlade, ten kamos na PN... ze by ste si vyhodili z kopytka😅🎄a ten brat- mozno by z toho mohol byt vztah, keby si sla za nim?
Myslím že už máš plán ako vyplnis čas a daj si medzi tie plány aj ležanie na gauči pod dekou a pozeranie vianočných filmov ak máš rada
Tazko radit, nepises kolko mas rokov, ci mas materstvo vo vyhlade, ten kamos na PN... ze by ste si vyhodili z kopytka😅🎄a ten brat- mozno by z toho mohol byt vztah, keby si sla za nim?
@anonym_fe8090 a co s tym ma materstvo? Teraz som nepochopila otazku. Kamos je na PN a je to kamos a ma manzelku. Ja som vztah teraz skoncila viac ako 12 rocny. Nie nejdem skakat do dalsieho vztahu.
Myslím že už máš plán ako vyplnis čas a daj si medzi tie plány aj ležanie na gauči pod dekou a pozeranie vianočných filmov ak máš rada
@tinka3435 to si pis, dospim vsetko a ziadny budik rano o siestej nehrozi... tesim sa na to.
to su nadherne problemy.. mat tri tyzdne volna a rozmyslat, co robit 🙂
ja by som nerobila NIC .. kedy v zivote mas takuto moznost? NIC nemusiet.. moct robit iba, co sa ti zachce.. boze a toto niekto vidi ako problem.. ja som asi z inej dimenzie
ja by som nerobila NIC .. kedy v zivote mas takuto moznost? NIC nemusiet.. moct robit iba, co sa ti zachce.. boze a toto niekto vidi ako problem.. ja som asi z inej dimenzie
@reanda vies, ked si zrazu sama, tak nevies co robit. Doteraz som sa starala o rodicov, o priatela, o pracu, nikdy som nebola sama a vzdy bolo co robit, vzdy som mala byt s kym, nikdy som nebola sama na Vianoce.
@reanda vies, ked si zrazu sama, tak nevies co robit. Doteraz som sa starala o rodicov, o priatela, o pracu, nikdy som nebola sama a vzdy bolo co robit, vzdy som mala byt s kym, nikdy som nebola sama na Vianoce.
@anonym_autor no tak sa aspon konecne mozes venovat sebe.. ano, ak clovek nie je zvyknuty na samotu, alebo ju nema rad, tak sa moze citit osamelo, ale niekedy je lepsie to proste prezit, nez sa to snazit prehlusit stale nejakou cinnostou, len aby si necitila smutok a neprijemne pocity.. ked uz si chces 'upratat' v sebe, tak byt len tak, sama so sebou a nic nerobit, je idealna cinnost
a teraz nemyslim uplne priamo na vianoce - to je dost tazka uloha 😝 - ale mas toho volna viac
Kolko mas rokov? Z toho co pises mas velmi nestasny zivot :( az mi ta je luto
Šla plávať, šla behať, na turistiku, výlet vlakom do iného mesta, knižnica, kino, do hôr aj na otočku napríklad
Kolko mas rokov? Z toho co pises mas velmi nestasny zivot :( az mi ta je luto
@anonym_1a31a1 ma skvely zivot.. nie je na nikom zavisla, nikto nie je zavisly na nej, ma vsetok cas sama pre seba a moze si robit, co chce.. je aj samostatna, schopna, a ma dokonca dost financii, aby vyplatila rodinu z dedicstva, vypada, ze je hmotne zabezpecena.. nema v podstate ziadne problemy.. ma aj kamaratov.. ma milion moznosti.. ked si uvedomi, aky je vlastne stastny clovek, aj zdravie sa jej isto zlepsi.. nevidim tam nic na lutovanie
@anonym_1a31a1 ma skvely zivot.. nie je na nikom zavisla, nikto nie je zavisly na nej, ma vsetok cas sama pre seba a moze si robit, co chce.. je aj samostatna, schopna, a ma dokonca dost financii, aby vyplatila rodinu z dedicstva, vypada, ze je hmotne zabezpecena.. nema v podstate ziadne problemy.. ma aj kamaratov.. ma milion moznosti.. ked si uvedomi, aky je vlastne stastny clovek, aj zdravie sa jej isto zlepsi.. nevidim tam nic na lutovanie
@reanda Ale stále je to skvely prazdny život
@reanda Áno to je pre nás čo máme celý rok kopec veci na hlave, práca rodina, domácnosť..ale nie pre osamelých ktorých nik nečaká doma ,nikto ich s rodiny nepríde navštíviť, ajebo nemusia pendlovať medzi rodinami.

@anonym_autor tak choď do detského domova a pomáhaj tam s deťmi, môžeš im niečo doniesť a budeš sa aspoň cítiť užitočná.