Ako žijú slobodné a bezdetné ženy vo vyššom veku?
Ahojte,
pred 2 týždňami som mala 30 rokov. Celý život som single, muži o mňa nikdy nejavili záujem. V mojom veku už nepredpokladám, že sa situácia zmení. Chcem sa opýtať žien, ktoré sú single a bezdetné vo vyššom veku (30+, 40+, 50+, 60+) ako si žijú svoje životy - aké máte koníčky, čo vás baví robiť, máte nejaké hobby alebo aktivity, ktoré by ste odporučili inej single bezdetnej žene? Prosím, zazdieľajte mi svoje rady a tipy nech sa inšpirujem ako lepšie využiť voľný čas. 😀
PS: Viem, že toto je primárne mamičkovské fórum, ale neviem o žiadnej inej stránke pre ženy, kde by som sa mohla takúto otázku opýtať. Ďakujem za pochopenie. 🙏
Dievča, čo Ti šibe??? 30 rokov a takto sa ľutovať … “nikdy nejavili záujem, nulová šanca, že sa ešte niekedy zmení môj status, starnúca tvár” no ani sa nečudujem, že nejavili, keď máš takýto dovzdaný pohľad na všetko … smutné. Skús porozmýšlať, či by nebolo vhodne zmeniť celkove nastavenie …
Ak na mužov nemáš šťastie ale chcela by si dieťa, vždy môžeš ísť na umelé oplodnenie. Alebo si nejaké adoptovať.
Kolegyna bola cely zivot single a v 48 rokoch spoznala partnera, uz su manzelia. Slo to velmi rychlo on slobodny, cely zivot sa staral o rodicov a ked sa pominuli tak sa obzeral po partnerke pritom podnikatel velky fesak
@anonym_autor nemyslim si ze to je o tvari, rozne skraty sa vydali s roznymi postavami.
@anonym_814fef Úprimne ma iný dôvod nenapadá. 🤷 A muži si vyberajú partnerky hlavne na základe výzoru, tak myslím, že to bude ten dôvod.
Moja teta je slobodná, bezdetná. Jej hobby je štrikovanie ( za čo som ja veľmi šťastná). Ušetrila mi stovky eur za krásne svetre 😅. Donesiem jej vlnu, predlohu a mám to do týždňa hotové.
Dievča, čo Ti šibe??? 30 rokov a takto sa ľutovať … “nikdy nejavili záujem, nulová šanca, že sa ešte niekedy zmení môj status, starnúca tvár” no ani sa nečudujem, že nejavili, keď máš takýto dovzdaný pohľad na všetko … smutné. Skús porozmýšlať, či by nebolo vhodne zmeniť celkove nastavenie …
@anonym_9aec74 Ale veď ja sa vôbec neľutujem. Tak keď nikdy nejavili záujem, tak čo mám napísať, že javili? A už mám 30 rokov, zase netvárme sa, že 30 je to isté čo 20. Jednoducho kolagénu v koži už ubúda a začínajú sa prejavovať prvé známky starnutia. Ja to v tom zrkadle už proste vidím, že mi tvár začína trochu padať. Čas proste nezastavím. 🤷
Ja si myslím, že mám nastavenie v poriadku. Za to, že len objektívne opíšem situáciu, to neznamená, že mám zlé nastavenie.
@anonym_autor kamoska ma coskoro 50 bezdetna bez chlapa a nevie co skor. Ma 2 psov z utulku a stravi u doktorov a na "ocrkach" asi tolko ako zena s detmi. Nastastie ma moznost homeoffice. Zaraba sice nadstandard ale je rada ak nejde v banke kazdy mesiav do minusu. Sama taha hypoteku, auto... no a hlavne psy. Naposledy taka gastro hadica psovi do zadku ju vysla na 160€. A minuly rok ona behala po doktoroch so sebou (zdlhave traviace tazkosti, intolerancie). A to este zhanala strazenie pre psov ked musela do nemocky na par dni.
Takze aj bezdetne a bez chlapa mozu byt vytazene, unavene a nemusi to byt z vyletov a konickov.
Ak na mužov nemáš šťastie ale chcela by si dieťa, vždy môžeš ísť na umelé oplodnenie. Alebo si nejaké adoptovať.
@catherin4 Nie, toto nie. Ako ja som už zmierená so single životom. Som tak celý život. 🙂 Len už keď som po škole a pracujem, tak mám viac voľného času posledné roky a neviem ako to lepšie využiť. Preto hľadám inšpiráciu. 🙂
@anonym_9aec74 Ale veď ja sa vôbec neľutujem. Tak keď nikdy nejavili záujem, tak čo mám napísať, že javili? A už mám 30 rokov, zase netvárme sa, že 30 je to isté čo 20. Jednoducho kolagénu v koži už ubúda a začínajú sa prejavovať prvé známky starnutia. Ja to v tom zrkadle už proste vidím, že mi tvár začína trochu padať. Čas proste nezastavím. 🤷
Ja si myslím, že mám nastavenie v poriadku. Za to, že len objektívne opíšem situáciu, to neznamená, že mám zlé nastavenie.
@anonym_autor a čo si urobila aby javili? čakáš … že spadne z neba alebo? … ja mám 38 a vyzerám lepšie ako v 20. Starám sa o seba a samozrejme nieje to len o vzhľade. Ty mi prídeš extrémne zadubená. Je to samozrejme Tvoja vec. Ale písať v 30, že o mna už nikdy nebude mat nikto záujem lebo mi pada tvár, je až smiešne … Takého, čo ma záujem len o Tvar ani nehladaj. To nemáš nič iné čo ponúknuť?
@anonym_autor Ako žijú? Šťastne.
@anonym_428e2b No ma rozum. V 30tke ma este sancu nieco zmenit, v 50tke uz tazko.
@anonym_79c28f autorka má 30 to a píše
V mojom veku už nepredpokladám, že sa situácia zmení.
Toto je príklad toho že má rozum?
V mojom najbližšom okolí nepoznám babu ktorá by už mala v 30 je dieťa. 30r baby v mojom okolí cestujú budujú si kariéru plánujú kupiť byť alebo už splácajú hypo
Už dávno nežijeme v dobe keď 20r má dve deti okrem osád
@anonym_autor a čo si urobila aby javili? čakáš … že spadne z neba alebo? … ja mám 38 a vyzerám lepšie ako v 20. Starám sa o seba a samozrejme nieje to len o vzhľade. Ty mi prídeš extrémne zadubená. Je to samozrejme Tvoja vec. Ale písať v 30, že o mna už nikdy nebude mat nikto záujem lebo mi pada tvár, je až smiešne … Takého, čo ma záujem len o Tvar ani nehladaj. To nemáš nič iné čo ponúknuť?
@anonym_9aec74 Tak všetky moje vydaté kamarátky si našli manželov tak, že tí chlapi ich oslovili. Žiadna moja kamoška nemusela nič robiť. Proste buď boli spolužiaci, kolegovia alebo sa niekde inde náhodou stretli a tí muži si od nich vypýtali kontakt alebo ich niekam rovno pozvali.
A všetci vieme, že muži si vyberajú partnerky primárne na základe vzhľadu a tiež veku. Moji rovesníci 30+ už mieria na ženy 20+.
@anonym_autor ved mas este iba 30 rokov, ak nie si spokojna s tvojim vyzorom, tak na tom popracuj.
@anonym_autor Máš 30 ešte môžeš mať deti. Podľa mňa to nie je stratené.
@anonym_autor co mam kamosky bez deti, ziju si super zivot. Aj lepsie ako my s detmi. Pre niektore to bola volba, ze nechcu deti a pre jednu, ze nemohla mat deti. Je im super. Všetky 45+.
A teraz nech sa ozvú tie ozaj staršie (70+), slobodné a bezdetné ženy....
@anonym_ef4617 také tu hádam ani nie sú. Tu asi max 55 - 60.r
Inak,zaujimave ze ani jeden priklad slobodnej tu nepadol taky ze by pomohala ako dorovolnicka alebo v charitnej oblasti ,teda nejaka bohumila cinnost.same psy,cvicenie,cestovanie,zabava.to cloveka bavi do urciteho casu a potom prichadza strata zmysu z toho vsetkeho.
Deti. Na deti sa spoliehať nemôžeš.
Rod. príslušník podnikal. Deťom podával dosť peňazí - každý si postavil nehn, chodil na dovolenky, žili si.
Keď bol starý nemal mu kto pohár vody podať. Bol z toho nemilo prekvapený že takto dopadol.
Inak,zaujimave ze ani jeden priklad slobodnej tu nepadol taky ze by pomohala ako dorovolnicka alebo v charitnej oblasti ,teda nejaka bohumila cinnost.same psy,cvicenie,cestovanie,zabava.to cloveka bavi do urciteho casu a potom prichadza strata zmysu z toho vsetkeho.
@anonym_5ad3e1 lebo pre každého nie je charita...
@anonym_ef4617 také tu hádam ani nie sú. Tu asi max 55 - 60.r
@anonym_1a5702 Tak píšte o nich, nie o aktívnych 50 tničkach. Osamelosť sa dostaví určite neskôr.
@anonym_autor ja síce partnera mám, no celý týždeň je mimo SK a chodí domov v piatok večer alebo v sobotu a odchádza v pondelok. Dieťa mám dospelé, býva vo svojom. Ale práca zaberá dosť času, chodím pravidelne cvičiť, koncerty, kino, divadlo cez týždeň s kamoškami. Necítim sa nejako sama.
Deti. Na deti sa spoliehať nemôžeš.
Rod. príslušník podnikal. Deťom podával dosť peňazí - každý si postavil nehn, chodil na dovolenky, žili si.
Keď bol starý nemal mu kto pohár vody podať. Bol z toho nemilo prekvapený že takto dopadol.
@anonym_1a5702 Tak jasný príklad toho, že peniaze nie sú všetko, čo môžeš deťom dať. Hádam keby menej podnikal a viac hral s nimi futbal....
@anonym_1a5702 Tak jasný príklad toho, že peniaze nie sú všetko, čo môžeš deťom dať. Hádam keby menej podnikal a viac hral s nimi futbal....
@anonym_ef4617 už boli dosp. keď začal podnikať. v tom to nebolo.
@anonym_autor ved mas este iba 30 rokov, ak nie si spokojna s tvojim vyzorom, tak na tom popracuj.
@domkakvet Ja som spokojná s mojim výzorom.
Tak ja v ca.tvojom veku a plus 3 roky, teda v 33 som islq va VS studovat dialkovo lebo okrem prace a hobby som mala stale popri kamaratoch vela casu. Studovala som dialkovo, 700 km od domu, takze som sa aj nacestovala a velmi ma to bavilo...tiez som z prace absolvovala mnoho kurzov atd.
Zalezi ake mas hobby, co ta bavi.
Ja som mala vyhodu ze som bola v zahranici a tu sme sa Slovaci a Cesi vyhladavali, boli sme vesela partia a podnikali spolu rozne vylety, stretavky akcie atd...tancovaka som country, chodila do fitka...na lyze atd...travila cas s rodinou...no nuda veru nebola.
Potom som sa v 39 vydala a mam 2 super deti, syna a dcerku a zivot sa zacal odznova...alr uplne v inom smere. Takze ja sa ani do dochodku nudit nebudem.
Mam nejake kamaratky ktore ostali same...jedna ma 43 a stale by chcela dieta ale partnera nema...ona hra tenis, stale vyhladava spilocnoat medzi znamymi...a tak. Snazi sa.nebyt doma a nebyt sama.
Dtuha ma domace zvierata
Seatrenica tiez ide mat 50 ale kym pride z prace domov tak je vecer. Byva sama v rodinnom dome a cez vikend sa venuje zahrade alebo si doma nieco robi.
Hehe, ja to mám veľmi podobne 😅 35, partnera nikdy, decká logicky tiež nie. Ale to ma moc nebolí, keďže som ich ani nechcela. Tiež som si zvykla, pozrela som sa na štatistiku a došla som k názoru že keď som nikoho nestretla doteraz, tak už asi nestretnem. Ja sa vlastne ani neviem predstaviť vo vzťahu. Pár krát sa mi niekto páčil, ale to mi bolo jasné že z toho nič nebude, takže som sa nepriznala a tá zamilovanosť sama odišla.
Tráviť čas v budúcnosti plánujem tak ako doteraz. Celkom mám šťastie že moja skupina priateľov je tiež chronicky single a bezdetná. Aspoň na to som mala šťastie 😂
Ale @anonym_autor, si mi celkom sympatická podla písania. Taká fajn, logická ženská.
@anonym_814fef Vôbec nikdy, ani keď som mala 20. Ani keď som bola teenagerka. Nikdy ma žiaden muž neoslovil a nikam nepozval. Som single celý život. 😅
Úprimne, s určitosťou to povedať neviem, ale tak asi nemám veľmi príťažlivú tvár pre mužské oko. 🤷
@anonym_autor Ja som si tiez nasla muza az po 30tke. Sice nerada, ale objektivne musim priznat, ze nie som a nikdy som nebola extra atraktivna, ale ked sa zmenil moj postoj, tak som zrazu mala habadej fajn kandidatov a za jedneho z nich som stastne vydata. Skus este hodit udicku, prejav aj Ty trochu iniciativy, aspon sa usmiat a prehodit jednu dve vety so sympatickym muzom v Tvojom okoli a skusit nejaku tu zoznamku. A ked to predsa len nevyjde, tak sa svet nezruti a stale moze byt Tvoj zivot pekny a naplneny.

@anonym_814fef Vôbec nikdy, ani keď som mala 20. Ani keď som bola teenagerka. Nikdy ma žiaden muž neoslovil a nikam nepozval. Som single celý život. 😅
Úprimne, s určitosťou to povedať neviem, ale tak asi nemám veľmi príťažlivú tvár pre mužské oko. 🤷
@anonym_autor
Poznám veľa dievčat ktoré nemali žiadne vzťahu, manžela spoznali až po 30, mnohé majú deti.