Čo je podľa vás morálne dno?
Čo je pre vás morálnu dno,
Dnes mi jeden človek (anonym )napísal,že tu často obhajujem morálne dno .Ja považujem za dno vraždy,tyranie (akékoľvek),znásilnenie
Vy ostatní ,čo to je ,veľa ľudí sa tu prezentuje ako lepší ľudia,morálne správne nadstaveni ,správne žijúci ,to znamená majú rodinu(lebo vsak rodina je zmysel života a nič iné nie je ),ja tebe môžem napísať ,že si sprostý,sprostá ale ty už mňa nie ,tak teda čo je dno
Podľa veľa ľudí tu,každý kto ma v manželstve milenca/milenku,kazdy chlap čo neplatí vyzivne, ako si zena predstavuje ,zena čo bola na potrate ,jooj chlap čo ma sex za peniaze ,ľudia čo mali v zadku vtáka ,to už by ani nemali mať práva ,zena čo ma minisuknu,tanga,je stetka a zaslúži si znásilnenie
Naozaj je toto podľa vás morálne dno
Incest, hrabanie si za seba v rámci dedičstva- v znení nepoznám si brata a použijem na to nemohuceho rodiča ,aby to napísal na mňa , okrádanie ľudí v zbierkach - v zmysle vymyslím si príbeh o chorom dieťati, matke .. to len tak z brucha , isto je toho viac pre mňa
Práve preto, že každý má iné svedomie. Čo je pre niekoho katastrofa, pre iného je každodenná pohoda. Sú tu ľudia, podľa ktorých pomlieť babätko na faširky vo vlastnom lone je "voľba" a sú ľudia, ktorí v tom vidia vraždu.
Sú ľudia, pre ktorých podvádzať manžela/ku je v pohode a sú ľudia, ktorým vadí aj keď ten druhý sa usmeje na opačné pohlavie.
Sú ľudia, pre ktorých je kvapka alkoholu problém a potom sú takí, čo sa denne zožerú jak dogy a je im to jedno.
Svedomie sa mení aj časom a vonkajšími vplyvmi, nie je to "vrodené", skôr vytrénované.
V tomto to pápeženci majú ľahšie - majú morálnu autoritu (Boha), ktorý je neomylný a neovlpyvňuje ho to, čo prežívame.
@thirstymonk Presne tak.
@thirstymonk Presne tak.
@pr85 Vies kto zabije najviac pocatych plodov ? Hadaj. Pomozem ti, lekari to nie su.
@minenkaa Podľa mňa je morálne dno vražda, znásilnenie, pedofília, ublíženie na zdraví s následkom smrti, volenie Smeru, Hlasu, SNS a Republiky. Ľudia, ktorí toto páchajú, sú špinavá chamraď, prašivá svoloč, smradľavá čvarga, páchnúci ľudský odpad.
@jankar1995 Pre mňa je zas morálnym dnom volenie progresívnej cvargy z PS (Pedofilne Slovensko) a podobného amorálneho odpadu.
@pr85 Vies kto zabije najviac pocatych plodov ? Hadaj. Pomozem ti, lekari to nie su.
@patrike Je rozdiel medzi chorým plodom, ktorý prirodzene zahynie v maternici a umelým zásahom a likvidáciou zdravého plodu. Len pre tvoju informáciu, aj ty si bol v minulosti takým plodom a môžeš ďakovať svojej matke, že ťa neodstránila. Všimol som si, že 100% ľudí, ktorí podporujú interrupcie, sa už narodili.
Podľa mňa si ľudia často mýlia porušenie spoločenských noriem s morálnym dnom.... skrátka nie je to to isté. Spoločnosť vie veľmi tvrdo odsúdiť neveru, prostitúciu alebo potrat, lebo sa dotýkajú hodnôt, ktoré sú pre mnohých citlivé, ale morálne dno pre mňa nezačína tým, že niekto žije inak, ale tam, kde človek vedome a bez výčitiek ubližuje druhým, využíva ich ako nástroje alebo ich pripraví o dôstojnosť len preto, že môže....veľa ľudí hodnotí skutky podľa toho, či ich poburujú, nie podľa toho, koľko reálneho utrpenia spôsobia.....nevera vyvolá stovky odsudzujúcich komentárov, ale systematické psychické týranie, manipulácia, ponižovanie alebo zneužívanie moci často ľudia bagatelizujú, pretože sa deje potichu a nedá sa zhrnúť do jednej šokujúcej vety.... viď aktuálne Gregušová-Cimarro... zažila strašné veci a v drvivej väčšine to prejdú ľudia s tým, že "lebo Slovák sa jej malil, tak jej treba"...za mňa je morálne dno stav, keď človek prestane vnímať druhého ako človeka a začne ho vnímať len ako prostriedok na vlastný prospech, pomstu alebo zábavu. Odtiaľ už vedie cesta ku všetkým najhorším veciam od psychického násilia až po tie úplne najťažšie zločiny....nie konkrétny čin robí človeka morálne prázdnym, ale schopnosť ubližovať bez empatie a bez zodpovednosti.
@anonym_a2e609 takto podobne to vnímam aj ja

Podľa mňa si ľudia často mýlia porušenie spoločenských noriem s morálnym dnom.... skrátka nie je to to isté. Spoločnosť vie veľmi tvrdo odsúdiť neveru, prostitúciu alebo potrat, lebo sa dotýkajú hodnôt, ktoré sú pre mnohých citlivé, ale morálne dno pre mňa nezačína tým, že niekto žije inak, ale tam, kde človek vedome a bez výčitiek ubližuje druhým, využíva ich ako nástroje alebo ich pripraví o dôstojnosť len preto, že môže....veľa ľudí hodnotí skutky podľa toho, či ich poburujú, nie podľa toho, koľko reálneho utrpenia spôsobia.....nevera vyvolá stovky odsudzujúcich komentárov, ale systematické psychické týranie, manipulácia, ponižovanie alebo zneužívanie moci často ľudia bagatelizujú, pretože sa deje potichu a nedá sa zhrnúť do jednej šokujúcej vety.... viď aktuálne Gregušová-Cimarro... zažila strašné veci a v drvivej väčšine to prejdú ľudia s tým, že "lebo Slovák sa jej malil, tak jej treba"...za mňa je morálne dno stav, keď človek prestane vnímať druhého ako človeka a začne ho vnímať len ako prostriedok na vlastný prospech, pomstu alebo zábavu. Odtiaľ už vedie cesta ku všetkým najhorším veciam od psychického násilia až po tie úplne najťažšie zločiny....nie konkrétny čin robí človeka morálne prázdnym, ale schopnosť ubližovať bez empatie a bez zodpovednosti.