Čo robiť s IQ 155?
mate iq 155. Co teraz? Predstavte si, ze ste v tej situlaci a vsetko co sa vam zdalo za cele roky normalne, zistite ze je vynimocne v inom meradle. Zrazu si mate vybrat co dalej. Vyuzivat to pre svoje dobro? Pre dobro komunity? Ci sveta? .. Zneuzili by ste to vo svoj prospech a manipulovali svetom okolo vas?. Co by ste proste urobili, ak jedneho dna by ste zistili ze ste iny, lepsi, nad.
ja mam iq 95 a citim sa ako trapne tupelo ktore moze len snivat o vysokej skole. vies kolko ludi ma vysmialo ked som povedala ze chcem ist na vysku? tak som to vzdala a teraz dobre ze kanale nekopem. do certa s takym zivotom mas nejake sny a ludia ti to tak pokazia ze stratis motivaciu a chut zit. hrozne.
@anonym_autor v prvom rade treba zistiť, či eugenika nie je náhodu to isté čo táto teória,že existuje niečo ako IQ a že IQ sa dá merať , spoľahlivo ako cholesterol v krvi.
Otroci a ľudia ktorým bolo odopreté vzdelanie záhadne vykazujú "nižšií IQ".
Celkové skóre "inteligenčného kvocientu" sa zvýšilo za posledných 100 rokov záhadne vo všetkých kultúrach.
Prvý praktický test inteligencie vyvinul Alfred Binet v rokoch 1905 až 1908 vo Francúzsku na umiestnenie detí do škôl.
Binet varoval, že výsledky jeho testu by nemali byť považované za meranie vrodenej inteligencie ani použité na trvalé označovanie jednotlivcov!!!!
Goddard a Terman tvrdili, že slabomyseľným by sa nemalo dovoliť množiť sa.
V USA nezávisle aj pred IQ testami existoval politický tlak, aby sa takáto eugenická politika presadila sterilizáciou; v pravý čas boli IQ testy neskôr použité ako ospravedlnenie pre STERILIZÁCIU mentálne zaostalých ľudí..........
V roku 1916 bol Binetov test preložený do angličtiny a upravený Lewisom Termanom (ktorý zaviedol hodnotenie IQ pre výsledky testu) a publikovaný pod názvom Stanford-Binet Intelligence Scales. Terman napísal, že Mexickí Američania, Afroameričania a domorodí Američania majú mentálnu „otupenosť, ktorá sa zdá byť rasová, alebo aspoň vrodená v rodinných líniách, z ktorých pochádzajú.“
Tvrdil tiež,
že medzi ne-bielymi americkými rasovými skupinami je vyššia frekvencia takzvaných „blbcov“ a dospel k záveru, že existujú „enormne významné rasové rozdiely v všeobecnej inteligencii“, ktoré nemôže napraviť vzdelávanie.
História kontroverzie o rase a inteligencii sa týka historického vývoja debaty o možných vysvetleniach rozdielov medzi skupinami, ktoré sa objavujú pri štúdiu rasy a inteligencie.
Od začiatku testovania IQ, ktoré sa datuje okolo obdobia prvej svetovej vojny, boli pozorované rozdiely medzi priemernými skóre rôznych populačných skupín a viedli sa debaty o tom, či sú tieto rozdiely predovšetkým spôsobené environmentálnymi a kultúrnymi faktormi, alebo či sú predovšetkým dôsledkom ešte neobjaveného genetického faktora, alebo či takáto dichotómia medzi environmentálnymi a genetickými faktormi predstavuje správne rámcovanie tejto debaty.
Dnes je vedecký konsenzus taký, že genetika nevysvetľuje rozdiely v výkonoch pri testoch IQ medzi rasovými skupinami....
To maju napr namerane moji rodicia, neviem, ked mama zapne rozne tie serialy na markize, tak sa usmievam, co to vobec namerali 😂 Neviem, taketo IQ ma dost vela ludi, zalezi co Ta bavi a co dokazes vobec robit.
To, že si myslíš že kvôli IQ155 si lepšia ako ostatní, tak to ukazuje že nie si 😉 takže to že máš vyššie IQ nič nedokazuje..
Ja napríklad vôbec nepatram potom aké IQ mám.. možno ho mám nízke, možno ho mám vyššie ako ty.. nič to však nemení na tom, že IQ nemá vôbec žiadnu váhu na to čo s ním robiť.. dokonca s ním ani nemusis dokázať urobiť niečo pre svet..
@anonym_autor doteraz si čo robila, robil?Či od zmerania sa ti zmení život?Je veľa ľudí, ktorí sú bystri, veľké IQ a nevedia to využiť.Treba to podporovať ako talent, ak nie zakrnies a nevyužijes potenciál.
Omg ľudia, veď autorka nevravi, že to ona má IQ v takejto výške ( a ani nemá, za to dám ruku do ohňa. Keby mala, nenapadla by jej táto konotacia - jedného dňa by ste zistili, že ste iný, lepší,nad - to sú veľmi naivné predstavy) , tak sa jej nepýtajte ad hominem, čo ona urobila. Položila čisto hypoteticku otázku - ako keby sa spýtala, čo by ste spravili,ak by ste vyhrali v lotérii...
Omg ľudia, veď autorka nevravi, že to ona má IQ v takejto výške ( a ani nemá, za to dám ruku do ohňa. Keby mala, nenapadla by jej táto konotacia - jedného dňa by ste zistili, že ste iný, lepší,nad - to sú veľmi naivné predstavy) , tak sa jej nepýtajte ad hominem, čo ona urobila. Položila čisto hypoteticku otázku - ako keby sa spýtala, čo by ste spravili,ak by ste vyhrali v lotérii...
@bambulkaaskatulka dakujem.
@anonym_autor moj syn ma 14 r. Minuly rok v 13 rokoch bol na pretestovani ( dyslexia ,dysgrafia ,dysortografia ) . Iq mal 141 . A znamky v skole .... 🫣 diktaty katastrofa , matematika na vysvedceni vzdy medzi 2 a 3 . Konči rok tam s jednou ci dvoma trojkami . Iq je v tomto pripade mimo toho ,ake znamky ma v skole . Je na urcite veci sikovnejsi ,na ine je uplne lavy .
@anonym_autor pohybujem sa medzi takymi ludmi (Mensa), neviem aky je priemer (moc ma to nezaujima), viem len kolko mam ja a kamos (150 a 156?) a poviem ti, ze je u nas vzorka ludi ako kdekolvek inde: ludia so vsestrannym nadanym, ktori su uspesni; ludia so specifickym nadanim v jednej oblasti; ludia, ktori maju problem bezne fungovat; ludia, ktori prepadli konspiraciam aj ludia, co si myslia, ze su nadludia, ale su akurat tak trapni. Profesie od lekarov cez vedcov az po opatrovatelov, umelcov a samozrejme no nezamestnanych.
To aby si prezila naplneny zivot alebo niekomu pomahala (napriklad ako zdravotna sestra), na to vysoke IQ naozaj nepotrebujes.
Plus meranie IQ cez Ravenove matice (ktore sa robi aj na Slovensku) nie je prave najobjektivnejsie, lebo vynechava mnohe aspekty intelektu.
Píšeš o sebe?
ja mam iq 95 a citim sa ako trapne tupelo ktore moze len snivat o vysokej skole. vies kolko ludi ma vysmialo ked som povedala ze chcem ist na vysku? tak som to vzdala a teraz dobre ze kanale nekopem. do certa s takym zivotom mas nejake sny a ludia ti to tak pokazia ze stratis motivaciu a chut zit. hrozne.
@anonym_d2933e
akú vs si chcela robiť? Ved skus aj teraz, mozno sa podarí a ked nie, aspom vyskusas 🙂
Na ostatných sa vykašli.
@anonym_autor pozor pozor, geniovia alebo ludia s vysokym IQ sa vacsinou stavaju masovymi vrahmi :D
Ja som mal tiež IQ150, ale odkedy pozerám Farmu tak mi kleslo na úroveň priemerného dezoláta a žije sa mi lepšie.
@anonym_autor pozor pozor, geniovia alebo ludia s vysokym IQ sa vacsinou stavaju masovymi vrahmi :D
@rejon21 to zas nie je vôbec pravda, že väčšinou..
Mnoho sériových vrahov malo vysoké IQ, ale neplatí, že väčšina ludi s vysokým IQ sa stávajú vrahmi, či sériovým či masovymi.
Mimochodom sériový vrah vraždí viacerých postupne- v sérii. Mäsový viacerých - masu- naraz. 😉
Teda ak vrazdis mesačne jedného turistu si sériový vrah. Ak vystrieľaš pol stanoveho tabora v lese- masový
Koniec vsuvky😁
@anonym_autor no, zjavne to nebude Tvoj prípad..takže nerieš, nechaj toho človeka, nech si poradí sám. Určite to zvládne.
@anonym_autor Kdyby bába koule mela...
@anonym_autor ty si dobre mimo 🤣
@rejon21 to zas nie je vôbec pravda, že väčšinou..
Mnoho sériových vrahov malo vysoké IQ, ale neplatí, že väčšina ludi s vysokým IQ sa stávajú vrahmi, či sériovým či masovymi.
Mimochodom sériový vrah vraždí viacerých postupne- v sérii. Mäsový viacerých - masu- naraz. 😉
Teda ak vrazdis mesačne jedného turistu si sériový vrah. Ak vystrieľaš pol stanoveho tabora v lese- masový
Koniec vsuvky😁
@janage 😁ok
@anonym_autor ja keby mám IQ 155 tak by som určite vedela ako s ním naložiť.🙂

a ako dokazes svoje IQ vyuzit? Cim si vynimocna ? (okrem toho cisla)