Deti sú tiež ľudia, škola je toxická
Zaujimaju ma vase nazory a postoje k stranke detijsoutakylidi ktoru vedie Zdenka Sip Stankova
Jej vyjadrenia a v poslednej dobe jej príspevky mi prídu neskutocne vyhrotene, ako napriklad v jednom článku:
"Školské prostredie je toxické, či už psychicky, emocionálne, alebo fyzicky. Ak sa to dá, je lepšie zostať doma, kde má dieťa väčší priestor na rozvoj. Moje dieťa si mohlo vybrať," takisto samozrejme aj škôlky su hotova katastrofa podla nej.
Naposledy šikanovala mamičky ktoré umývajú deťom zuby aj napriek bojkotu a niektoré tam pisali ze by si vybrali radsej kaz svojho dietata nez pokazený vztah s nim, lebo teda tak sa na stranke detijsoutakylidi vyjadrovali ze tym sa nici dovera v rodica a vznikaju traumy.
Preto ma zaujima ako to vnimate na modrom koniku, toto jej posobenie, ci to je na vas tiez extrem alebo sa stotoznujete s jej nazormi🤔🤦🏻♀️ nemate uz dost týchto stranok ktore vas, ako mamy len davaju dole, ze pomaly vsetko co robite je zle?
@eeffka Nee,trochu skôr . Začne si ich umývať, keď bude mať frajera/frajerku...pravda, keď ešte bude čo umývať
@anonym_33daec @eeffka
@anonym_autor možno by mohol niekto natočiť videá o tom, ako čistí svojim deťom zuby, ako kriciaci, bránia sa, rodič s nimi bojuje, držiac im ruky alebo prilahnutych im dáva do úst kefku, a čistí a do toho by autor videí vysvetľoval, prečo sa to takto ma robiť, že je to správne. Možno by to bolo niečo pre vás a radšej by ste si pozreli na niečo takéto.
Mne to v poriadku nepríde, teda toto fakt nie.
Ja som sa v jej nazoroch v niecom nasla, ale asi preto, ze ju beriem s potrebnym nadhladom.
- Ano, niekedy sa v nas ozve trauma z detstva, ked nase dieta hysaci alebo place, neznamena to vsak, ze sme vsetci chodiace traumy a trosky.
- Ano, nie je v poriadku lahnut si na dieta a cistit mu nasilim zuby, je lepsie zvolit lepsiu cestu, alebo ju aspon hladat, ALE nikto netvrdi, ze zuby sa cistit nemusia. Ma k tomu aj prispevok v reakcii na tie reakcie.
- Ano, skola je toxicke prostredie a nejde ani tak o ucitelov, alebo o vedomosti, ako z mojho pohladu o spoluziakov. Dieta sa snazi priputat k rovesnikom a z toho dovodu coraz viac a viac vzdoruje rodicom a straca s nimi vztah. Moje deti chodia z kolektivu doslova emocne unavene, vysate z energie, pustaju sa doma do hlupych skriepok...
Takze kto to hroti, su podla mna aj ti jej kritici. Ona si uvedomuje, ze je kontroverzna, keby nebola, nevyvolavala burlive diskusie a reakcie, nemala by taku sledovanost. Treba vediet citat medzi riadkami a nebyt vztahovacny... alebo to vobec nesledovat, ja som si tiez blokla niektore odveci kanaly,... krasny den vsetkym.
Tak podľa mňa táto pani rozširuje extrémne názory, ktoré bohužiaľ preberajú ženy, ktoré ju sledujú. Našťastie ju nepoznám. Snažím sa vychovávať rešpektujúco, ale s hranicami. Teda, niekedy si môžu vybrať, ale v dôležitých veciach je rozhodnutie na nás rodičoch. Nechať dieťaťu kaz, lebo bojkotuje umývanie, to je úplne zdravotné zanedbávanie dieťaťa. Baktérie z kazu totiž prenikajú do celého tela, nie je to problém len úst. Vzťah s dieťaťom sa buduje aj hranicami, ktoré učia deti rešpektovať iných. Dieťa ešte nemá mentálnu kapacitu rozhodovať o dôležitých veciach, na to sme tu mi dospelí, ktorí ich máme usmerňovať. Tieto nezodpovedné výchovné prúdy budujú ľudí, ktorí sú bezohľadní k druhým, nemajú žiadnu účtu a vidia len seba. A čo sa týka toxicity škôl, vidím problém najmä v deťoch, ktoré sú presne takto vychovávané, teda sú bezohľadné k druhým, vidia len seba a svoje potreby, chcú mať všetko tak ako doma (vo všetkom im vyhovieť, bez hraníc), a to sa prenáša na všetkých spolužiakov. Práve tieto deti robia školu toxickou, pretože sa nedokážu prispôsobiť. A rešpektovaní autorít ani nehovorím.
Takže za mňa nie, nepodporujem, nesledujem.
@anonym_d256fd ja bezne tiez filtrujem informacie a nepripustam si k sebe niektore rady a podobne,ale zial, bola som v takom rozpolozeni po porode v akom som bola, citila som na seba tlak lebo z kazdej strany len kojenie je to naj a nic ine nie. Samozrejme nepopieram ze materske mlieko je lahko nahraditelne,vzdy to bude pre babatko to najlepsie to vieme vsetci a nech sa robi osveta aby sa zeny snazili a mali kde najst odpovede na otazky ako ty sama pises, ale tvrdit ze KAŽDÁ ŽENA moze kojit KED CHCE je za mna extrem. Poznam v okoli velmi vela zien ktorym to naozaj nešlo aj pri velmi velkej snahe. A teda po porode su niektore matky naozaj dost psychicky rozkolisane, niektore upadnu az do depresie a teda niektore tie rady na sietach jej naozaj v tom momente nepomozu ale naopak mozu aj uskodit.
@anonym_autor áno, je to extrém. Po pôrode som tiež pozerala mamilu a teda mne sa plne dojčiť nepodarilo ani pri druhom. Vždy boli dokrmovaní. Už v pôrodnici som zistila, že mám minimum mlieka a nešlo to ani neskôr, nech som sa snažila akokoľvek. A bolo to tak aj v minulosti, existovali ženy, ktoré dojčili aj cudzie deti. Niektoré ženy prosto majú málo mliečnych žliaz, alebo sú slabo vyvinuté a toho mlieka majú málo, aj keby dojčili permanentne.
@anonym_autor nerobila som priekum, ale ked sa napriklad zo skoly bavime na stretavkach zo skoly o skole, tak takmer kazdy si pamata iba strednu skolu..malokto si spomenie na nejakeho spoluziaka ci učiteľku zo zakladky...a rovnako to je aj v mojej ci partnerovej rodine, ked sa nahodou niekto zmieni o skole, vacsinou len o strednej
@maduke Ja si napr.pamätám viac základnú školu, aj mená spolužiakov a kamarátku mám od základky stále. Škola mi veľa dala a tým nemyslím len učivo a vzdelanie, ale aj sociálne väzby, ako sa správať v kolektíve iných detí, neskôr tínedžerov. Ako sa správať voči autoritám, ono sa to nezdá, ale aj niekedy nám zostane hoc len jedna veta od učiteľky v pamäti a spomíname na to dlho.

@biba_18 lebo decko nechce, tak laskavo pockas az bude chciiet... v 20ke? 😁
@eeffka Nee,trochu skôr . Začne si ich umývať, keď bude mať frajera/frajerku...pravda, keď ešte bude čo umývať