icon

Ako riešiť šikanu a pomôcť dcére?

Včera o 11:40

Ahojte ,

poraďte ako riešiť zistenú šikanu po roku a pol ? Dcéru šikanovali , výsmechom , manupiláciou , vydieraním , kyberšikanou . Zistilo sa to až teraz , dcéra má z toho traumu a psychické problémy a vytvorenú fóbiu . V škole nám tomu neveria a dcéra sa bojí školskej psychologičke zdôveriť a už nechce ani chodiť do školy , ako jej pomôcť ? Zmena triedy s školy nepripadá do úvahy , sme z malej obce kde je jedna zš .

Strana
z3
kiki68
Včera o 11:44

@anonym_autor homeschooling? Tak do inej dediny/ mesta? Ako ved su aj sukromne skoly a hadam nemas problem riesit logistiku, ked uz zijes v dedine. Kamoska tiez davala prec z dediny, idu autom 40km jednu cestu, ale radsej ako mat vazne nasledky. Za mna ked to nechcu riesit, tak nebudu a nedonuti ich asi nikto. Mozes na nich poslat inspekciu. Ale veci to neurovna vobec.

januska12323
Včera o 11:49

Akože zmena neprichádza do úvahy? Radšej ju tam necháš trpieť ako by mala o pár minút dlhšie cestovať do inej dediny/mesta? Bohužiaľ ak škola nechce nič riešiť veľa toho nespravíš.

oceanahory
Včera o 11:49

@anonym_autor Rok a pol neboli vobec ziadne signaly, ze dcere ublizuju?

katkazatka
Včera o 11:50

Koľko má dcéra rokov? Ak má 13 a jviac, už by mohla byť schopná sama cestovať vlakom, alebo autobusom do vedľajšej dediny. Určite to ries zmenou školy, nenechaj to tak, lebo bude mať psychicke následky. Chuda, musi velmi trpiet.

amonet
Včera o 11:50

akoze rok a pol ti nikdy nic nepovedala? ty si si nevsimla zmenu spravania?

a0
Včera o 11:51

V škole vám neveria? Nech sa páči smer polícia, tam veľmi rýchlo zistia kyberšikanu a zrazu aj škola sa začne hrabať. A zmena školy snáď pripadá v úvahu v najbližšej dedine/meste či?

autor
Včera o 11:51
@oceanahory

@anonym_autor Rok a pol neboli vobec ziadne signaly, ze dcere ublizuju?

@oceanahory signaly boli ale my sme nevedeli kde je presná príčina jej správania , až pokým sa dcéra rozhovorila

anonym_02711d
Včera o 11:53
@anonym_autor

@oceanahory signaly boli ale my sme nevedeli kde je presná príčina jej správania , až pokým sa dcéra rozhovorila

@anonym_autor prečo zmena školy neprichádza do úvahy? Veď to by bolo
Prvé čo by som urobila?

anonym_198ea8

Koľko má dcéra rokov? To je dosť podstatné.

autor
@anonym_198ea8

Koľko má dcéra rokov? To je dosť podstatné.

@anonym_198ea8 11

anonym_198ea8
Včera o 11:54
@anonym_autor

@anonym_198ea8 11

@anonym_autor a škola vo vedľajšej dedine/meste? Domáce vzdelávanie?

oceanahory
Včera o 11:55
@anonym_autor

@anonym_autor Tak chod k psychologicke ty, nastuduj si o tom co najviac...nech ti daju rady, ako s nou doma pracovat a ako ju co najprirodzenejsie presvedcit, aby nakoniec sama vyhladala odbornika, ktory jej pomoze. Zmena skoly vsak bude asi nutna, z toho toxickeho prostredia musi prec. Drzim palce!

autor
Včera o 11:59

@anonym_02711d iné školy vzdialenosť 60 km od nas , máme jedno auto ktorým muž chodí do práce o 5 z domu , ja tiež chodím do prace o 6.00 prichádzame domov 15.00-16.00
Chcem dcere pomôcť ale neviem ako to skĺbiť so zmenou školy

anonym_92a183
Včera o 12:00
@amonet

akoze rok a pol ti nikdy nic nepovedala? ty si si nevsimla zmenu spravania?

@oceanahory
@amonet
Baby ja som bola šikanovana a vydierana ako dieťa kamoškou cca 5 rokov. Som jedináčik a naozaj celý svet sa doma točil okolo mňa. Rodičia nikdy na nič neprišli lebo som to tajila a dokázala som sa pretvarovat. Naozaj keby neviem ako som to dokázala maskovať ja tak by som sa aj ja pozerala krivo na rodičov. Moja mama je osoba čo nezameta problémy pod Koberec a len raz by sa jej čosi nezdalo vytlkla by to zo mňa . Žiaľ až po 5 rokoch .keď sa na to prišlo mala som 10 rokov

anonym_02711d
Včera o 12:01

Sorry ale neverim že najbližšia základka je 60 km

anonym_8ecc96
Včera o 12:05

@anonym_autor zmena neprichadza do úvahy? A čo iné chceš robiť? Toto snáď nepovie mama, ktora chce pomôcť svojej dcére. A čo tak, keby otec prišiel do školy? To je čo za školu, že neverí decku ohladom šikany ? Myslím si, že si troll , ako mama, robim všetko preto, aby moje dieťa bolo v poriadku.. ale ty nerobíš očividne nič, vieš, lebo sa možeš ohlasiť aj viac než len ist do skoly

anonym_ce6a1a
Včera o 12:08

Psychológ je nutnosť. To neznamená, že dcére nakážeš, aby tam šla. Začala by som tým, že pôjdem ku psychógovi sama ako rodič a ten mi poradí ako na dcéru ďalej. Škola nespolupracuje, je naivné čakať, že bude prostredie v súčasnej škole únosné. Zmena školy musí prichádzať do úvahy. Nechce sa mi veriť, že je najbližšia 60km od vás. Som si na 99% istá, že zavádzaš, lebo sa ti do tohto riešenia nechce. Tým pádom je najbližšie mesto 60km od vás? Ako bude dochádzať na strednú?

autor
Včera o 12:17
@anonym_ce6a1a

Psychológ je nutnosť. To neznamená, že dcére nakážeš, aby tam šla. Začala by som tým, že pôjdem ku psychógovi sama ako rodič a ten mi poradí ako na dcéru ďalej. Škola nespolupracuje, je naivné čakať, že bude prostredie v súčasnej škole únosné. Zmena školy musí prichádzať do úvahy. Nechce sa mi veriť, že je najbližšia 60km od vás. Som si na 99% istá, že zavádzaš, lebo sa ti do tohto riešenia nechce. Tým pádom je najbližšie mesto 60km od vás? Ako bude dochádzať na strednú?

@anonym_ce6a1a ked pojde na strednú už bude viac menej samostatna cestovať sama aj ďalej

autor
Včera o 12:17
@anonym_02711d

Sorry ale neverim že najbližšia základka je 60 km

@anonym_02711d tak never

katkazatka
Včera o 12:19
@anonym_autor

@anonym_ce6a1a ked pojde na strednú už bude viac menej samostatna cestovať sama aj ďalej

@anonym_autor kym pojde na strednu, tak bude mat psychiku v riti, alebo si ublizi.

zonjushe
Včera o 12:20

Neverim, ze rodicia mozu byt taki neschopni, nehnevajte sa na mna. Ved zozbieram vsetky dokazy, idem za triednou, riaditelkou, psychologickou, konfrontujem rodicov deti. Keby boli napriek tomu vsetci pribrzdeni, zmena skoly aj za cenu prestahovania. Je tolko moznosti, len treba chciet.

majus2323
Včera o 12:21

@anonym_autor ak neveria treba ísť cestou polície . Je to vaše dieťa musíte si za ním stat trošku , bojovať ako píše pani nadomnou je veľa možností a dcéra má len vás rodičov nikto iný sa za ňu nepostaví

anonym_02711d
Včera o 12:25
@zonjushe

Neverim, ze rodicia mozu byt taki neschopni, nehnevajte sa na mna. Ved zozbieram vsetky dokazy, idem za triednou, riaditelkou, psychologickou, konfrontujem rodicov deti. Keby boli napriek tomu vsetci pribrzdeni, zmena skoly aj za cenu prestahovania. Je tolko moznosti, len treba chciet.

@zonjushe pozri sa ako arogantne komunikuje. Ja sa vlastne ani nedivím, že pre školu je takýto rodič nedôveryhodný
Dievča to má ťažké

Neverim, ze sa nedá zmeniť škola. Je to len ich myslením

zonjushe
Včera o 12:27
@anonym_02711d

@zonjushe pozri sa ako arogantne komunikuje. Ja sa vlastne ani nedivím, že pre školu je takýto rodič nedôveryhodný
Dievča to má ťažké

Neverim, ze sa nedá zmeniť škola. Je to len ich myslením

@anonym_02711d mozno sa mylim, ale asi to budu jednoduchsi ludia..

anonym_98245c

@anonym_autor aj moju dcéru šikanovali, škola nič neriešila. Tiež sme z dediny, kde je jedna škola. Preložila som ju do mesta. Ráno som ju vozila do školy, poobede chodila domov busom. Každý problém má minimálne dve riešenia. Azda nenecháš dcéru trpieť v takom prostredí?

anonym_ce6a1a
@anonym_autor

@anonym_autor a vy chodíte do práce kam? Tam ZŠ nie je? Rašej dieťa ráno počká než si má vážne ublížiť. Nič sa nedá, však? Kyberšikana, vydieranie sú trestné činy. Máš veľmi veľa možností aj keď deti sú deti pod 14. Najjednoduchšie je čakať, že sa to vyrieši samo a vyhovárať sa čo sa všetko nedá. Kľudne by som aj prácu zmenila aby som dieťa vozila do tej údajne 60km vzdialenej školy. Čokoľvek by som urobila, len aby moje dieťa netrpelo a neublížilo si.

kiki68
Včera o 12:31

Ked teda nevies zmenit skolu, tak chod s pravnikom do riaditelne a uvidis ako sa veci pohnu. S tym, ze podas zalobu nielen na skolu, ale aj tych dalsich ludi, tie deti maju zastupcov, na nich podat rovno podnety na socialku, ze doma isto musi byt patologicke prostredie a nech maju s detmi problemy. Tiez inspekciu cez ministerstvo, napisat zriadovatelovi. Bez pravnika s tym vobec nepohnes. Mam skusenosti viac nez bohate. To ludia sa musia zacat bat o fleky a o to, ze im tu skolu niekto zacne riadit tak, ze tam nepipnu. Inak sa to neda. Chodte po posudky k inemu psychologovi a tiez psychiatrovi, budes to potrebovat pre moznu inspekciu a zaloby.

anonym_97c8ba
Včera o 12:32

Prepac … ale vy ste rodicia, za par supiek kupis uz nejake auto … a nemyslim si, ze ak v skole vysvetlis situaciu nepustia ju dovnutra ked zacne druzina pre mensie deti … len treba chciet…moznosti mas len treba hladat

anonym_993705
Včera o 12:38

@anonym_autor keď mala dcéra 12 rokov, robili si z nej posmešky spolužiačky, lebo sa nemalovala, nenosila holý pupok, nezapadla obliekaním a hlavne správaním. Smiali sa jej dievčatá ktoré nemali dobrý prospech a moja dcera nebola z tých sebavedomejšich. Riešila som to s triednym, aj s riaditeľom, bol v škole psychológ z CPp a mali aj besedu

anonym_1f5bf1
Včera o 12:38

Keby bolo na mne aj by som sa odstahovala len aby moje dieťa nemalo väčšiu traumu,nebodaj raz si niečo spraví a čo potom
Ked ani odborne to nechce riešiť

Strana
z3