icon

Deti sú tiež ľudia, škola je toxická

Včera o 19:15

Zaujimaju ma vase nazory a postoje k stranke detijsoutakylidi ktoru vedie Zdenka Sip Stankova
Jej vyjadrenia a v poslednej dobe jej príspevky mi prídu neskutocne vyhrotene, ako napriklad v jednom článku:
"Školské prostredie je toxické, či už psychicky, emocionálne, alebo fyzicky. Ak sa to dá, je lepšie zostať doma, kde má dieťa väčší priestor na rozvoj. Moje dieťa si mohlo vybrať," takisto samozrejme aj škôlky su hotova katastrofa podla nej.
Naposledy šikanovala mamičky ktoré umývajú deťom zuby aj napriek bojkotu a niektoré tam pisali ze by si vybrali radsej kaz svojho dietata nez pokazený vztah s nim, lebo teda tak sa na stranke detijsoutakylidi vyjadrovali ze tym sa nici dovera v rodica a vznikaju traumy.
Preto ma zaujima ako to vnimate na modrom koniku, toto jej posobenie, ci to je na vas tiez extrem alebo sa stotoznujete s jej nazormi🤔🤦🏻‍♀️ nemate uz dost týchto stranok ktore vas, ako mamy len davaju dole, ze pomaly vsetko co robite je zle?

Strana
z6
anonym_12d8c3
Dnes o 14:30
@anonym_b079f9

@anonym_autor Spankove profily praveze natlak robia. Nevyspaty zufaly rodic sa da lahko zmanipulovat. Ja som napr musela prestat sledovat Lepsi spanok babätiek, lebo ten natlak mi nerobil dobre.

@anonym_b079f9 nevyspatí rodičia boli aj budú, aj ja som bola veľmi často nevyspatá, v časoch keď bol internet ešte v plienkach a o influencerkách nikto ani nepočul a predsa sme prežili a vychovali deti bez takýchto pochybných individuí.
Zrejme niektoré by bez netu a insta boli stratené

anonym_d256fd
Dnes o 15:54
@anonym_autor

@anonym_d256fd v tom ze zastavaju nazor ze len kojenie je jedina najlepsia moznost krmit svoje dieta, neexistuje ina moznost, ziadne flasky, vsetko je zle, cumel je zle, daj cievku a prikladaj, idealne neodsavaj, nepolavuj, nedavaj UM, a najvacsia bombaje ze kazdaaa zena moze kojit a ked nekoji tak sa vlastne malo snazi,je leniva. Mam par kamaratie vratane mna ktorych toto oz zdeptalo svojimi clankami a debatami atd. Niektore kamaratky nedali prikrm aj ked im dieta revalo od hladu a nepriberalo,lebo sak kazda zena moze kojit a bodka. Cez toto vlak proste podla nich nejde. Cerstvym mamickam by som tuto stranku uplne zakazala lebo je dost extremna podla mna

ok, beriem, že niekto môže mať takýto názor. Ja som bola prvorodička, absolútne bez skúsenosti, bez nejakého názoru o dojčení. Brala som tu stránku ako užitočné rady, čo pomáha/nepomaha pri dojčení, nie ako niečo čo sa musí striktne dodržiavať a všetko ostatné je zle. Mne veľmi pomáhala, bolo tam naozaj veľmi veľa veci vysvetlených. Aj odpovede mi prišli rešpektujúce v duchu, nech každý urobí, čo je jemu najlepšie, no oni odporúčajú toto.
Mne iné názory nevedia, beriem veci s rezervou a nadhľadom, nie vždy so všetkým súhlasím, aj keď to hovoria odborníci, autori ktorých na 95% uznávam. Bud mám inú skúsenosť, alebo mi niečo funguje lepšie.

autor
Dnes o 16:40
@anonym_d256fd

ok, beriem, že niekto môže mať takýto názor. Ja som bola prvorodička, absolútne bez skúsenosti, bez nejakého názoru o dojčení. Brala som tu stránku ako užitočné rady, čo pomáha/nepomaha pri dojčení, nie ako niečo čo sa musí striktne dodržiavať a všetko ostatné je zle. Mne veľmi pomáhala, bolo tam naozaj veľmi veľa veci vysvetlených. Aj odpovede mi prišli rešpektujúce v duchu, nech každý urobí, čo je jemu najlepšie, no oni odporúčajú toto.
Mne iné názory nevedia, beriem veci s rezervou a nadhľadom, nie vždy so všetkým súhlasím, aj keď to hovoria odborníci, autori ktorých na 95% uznávam. Bud mám inú skúsenosť, alebo mi niečo funguje lepšie.

@anonym_d256fd ja bezne tiez filtrujem informacie a nepripustam si k sebe niektore rady a podobne,ale zial, bola som v takom rozpolozeni po porode v akom som bola, citila som na seba tlak lebo z kazdej strany len kojenie je to naj a nic ine nie. Samozrejme nepopieram ze materske mlieko je lahko nahraditelne,vzdy to bude pre babatko to najlepsie to vieme vsetci a nech sa robi osveta aby sa zeny snazili a mali kde najst odpovede na otazky ako ty sama pises, ale tvrdit ze KAŽDÁ ŽENA moze kojit KED CHCE je za mna extrem. Poznam v okoli velmi vela zien ktorym to naozaj nešlo aj pri velmi velkej snahe. A teda po porode su niektore matky naozaj dost psychicky rozkolisane, niektore upadnu az do depresie a teda niektore tie rady na sietach jej naozaj v tom momente nepomozu ale naopak mozu aj uskodit.

autor
Dnes o 17:01
@anonym_d256fd

@anonym_d256fd dokonca v tom obdobi ked som bola po porode kolovali reci typu ak nekojis tak si nevytvoris s babatkom taky vztah s babatkom ako ta co koji a podobne, toto tiez bolo dost brutalne za mna. Neviem teda ci to este stale koluje lebo to nesledujem.

anonym_d256fd
Dnes o 17:09

@anonym_autor Nevedela som o koho ide, ale teda dala som si tu námahu a pozrela videá. O čistení zubov hovoria - neexistuje univerzálna rada, pretože každé dieťa je iné, rodič by ho mal navnimat, pokúsiť sa zistiť, z čoho ma strach, čo ho frustruje, kedy, čo by mu pomohlo. Skúsiť viac pracovať s časom, energiou, únavou, rutinou, hľadať rôzne možnosti, čistenie rozdeliť, nevidieť len čierno-biely výsledok, skôr sa prepracovať postupne k spolupráci a systému, nevyvíjať na seba tlak a pocit zlyhania. To nie je len o tom kúpiť novú kefku, urobiť z toho zábavu, dať odmenu. Je to viac o napojení sa na dieťaťa, práci na sebe - a to veru nevyskúšal a nepraktikuje každý rodič.
Ďalej sú tam časti o návšteve zubára, ošetrení kazu, rôzne alternatívy.- Čo je tam extrémne, resp. kde sú také časti?
O škole tam hovoria skôr zranené, nešťastne ženy, ktoré mali nepríjemne skúsenosti, ktoré opisujú. Zatiaľ som nenašla časť, kde by ta Zdenka hovorila, že škola je toxická a najlepšie je zostať doma.
Prosím, ak môžete, dajte mi prosím info na konkrétnu časť.
Skôr sa mi zdá, že maminy, ktoré chceli pre svoje deti to najlepšie aj za cenu čistenia zubov nasilu, to kdesi vnútorne trápi. A teraz príde niekto, kto o tom hovorí otvorene. Jasne, že je to pre ne bolestivé. Oni nevideli vtedy inú možnosť a potom niekto rozpráva o tom, ako sa to dá inak a nie je potrebné vzdy za každú cenu nad dieťaťom vyhrať a vyčistiť. Lenže im bolo hovorené čosi iné, verili iným veciam a to sa ťažko počúva.
A práve naopak, ja od takýchto mám pociťujem často odsúdenie, že to nerobím rovnako ako ony aj za cenu kriku a násilia.

akvi
Dnes o 17:18
@anonym_d256fd

@anonym_autor Nevedela som o koho ide, ale teda dala som si tu námahu a pozrela videá. O čistení zubov hovoria - neexistuje univerzálna rada, pretože každé dieťa je iné, rodič by ho mal navnimat, pokúsiť sa zistiť, z čoho ma strach, čo ho frustruje, kedy, čo by mu pomohlo. Skúsiť viac pracovať s časom, energiou, únavou, rutinou, hľadať rôzne možnosti, čistenie rozdeliť, nevidieť len čierno-biely výsledok, skôr sa prepracovať postupne k spolupráci a systému, nevyvíjať na seba tlak a pocit zlyhania. To nie je len o tom kúpiť novú kefku, urobiť z toho zábavu, dať odmenu. Je to viac o napojení sa na dieťaťa, práci na sebe - a to veru nevyskúšal a nepraktikuje každý rodič.
Ďalej sú tam časti o návšteve zubára, ošetrení kazu, rôzne alternatívy.- Čo je tam extrémne, resp. kde sú také časti?
O škole tam hovoria skôr zranené, nešťastne ženy, ktoré mali nepríjemne skúsenosti, ktoré opisujú. Zatiaľ som nenašla časť, kde by ta Zdenka hovorila, že škola je toxická a najlepšie je zostať doma.
Prosím, ak môžete, dajte mi prosím info na konkrétnu časť.
Skôr sa mi zdá, že maminy, ktoré chceli pre svoje deti to najlepšie aj za cenu čistenia zubov nasilu, to kdesi vnútorne trápi. A teraz príde niekto, kto o tom hovorí otvorene. Jasne, že je to pre ne bolestivé. Oni nevideli vtedy inú možnosť a potom niekto rozpráva o tom, ako sa to dá inak a nie je potrebné vzdy za každú cenu nad dieťaťom vyhrať a vyčistiť. Lenže im bolo hovorené čosi iné, verili iným veciam a to sa ťažko počúva.
A práve naopak, ja od takýchto mám pociťujem často odsúdenie, že to nerobím rovnako ako ony aj za cenu kriku a násilia.

@anonym_d256fd dakujem, ze si to tu takto pekne zhrnula pre tych, co videa nevideli, ale uz isto vedia, ze Zdenka je narusena a pod.. Presne takto ona robi vacsinu tych videi, napomocne a s pochopenim pre vsetkych.. Blbe je, ak si niekto pozrie len utrzok alebo video, ktore ma este nejaku dalsiu cast, ale dotycny si ho uz nepozrie.. To video o cisteni zubov, ktore sa moze zdat extremne, to je to, ako ona hra dieta, ktore rodic -vo videu zdenkin partner - prisadne a nasilne sa mu snazi vycistit zuby.. to je to, co poburuje aj autorku tejto temy a aj inych, co ho zhliadli..

anonym_d256fd
Dnes o 17:26
@anonym_autor

@anonym_d256fd dokonca v tom obdobi ked som bola po porode kolovali reci typu ak nekojis tak si nevytvoris s babatkom taky vztah s babatkom ako ta co koji a podobne, toto tiez bolo dost brutalne za mna. Neviem teda ci to este stale koluje lebo to nesledujem.

@anonym_autor och, také niečo som tam nevidela, len že cez kojenie sa to puto a vzťah vytvára, nie že inak ho mať nebudeš alebo iné. Mne tie rady na soc.sietach tiez vadia, radsej mám odborne portály. Áno, možno by mohlo dojčiť aj viac žien. To ale nie je vždy len o snahe, čím viac = lepšie. Iba snaha neplatí. Dôležité sú psychika, správne informácie, podpora - takže určite neplati, ze každá matka, ktorá chce, môže dojčiť, potrebuje aj vedieť ako na to a niekedy ani to nepomôže. Škoda, že naša spoločnosť je taká odsudzujúca.

tiezjedna
Dnes o 17:30
@anonym_d256fd

@anonym_autor och, také niečo som tam nevidela, len že cez kojenie sa to puto a vzťah vytvára, nie že inak ho mať nebudeš alebo iné. Mne tie rady na soc.sietach tiez vadia, radsej mám odborne portály. Áno, možno by mohlo dojčiť aj viac žien. To ale nie je vždy len o snahe, čím viac = lepšie. Iba snaha neplatí. Dôležité sú psychika, správne informácie, podpora - takže určite neplati, ze každá matka, ktorá chce, môže dojčiť, potrebuje aj vedieť ako na to a niekedy ani to nepomôže. Škoda, že naša spoločnosť je taká odsudzujúca.

@anonym_d256fd ja nedokážem pochopiť nikoho, kto by čo i len náznakom osočil ženu, ktorá nekojí. A je úplne jedno z akého dôvodu, aj keby bol malicherný. To kde žijeme??

oskvarka
Dnes o 17:31
@anonym_autor

@maduke takze na domskolactvo netreba ziadne pripravy? Zobudis sa a ides pozerat na luku na hmyz? Netreba ti na to ziadne pripravy? Ziadne osnovy? Ani na matematiku?

@anonym_autor netreba podľa mňa ako nie je tam zaujímavý postup len výsledok takže nemusíš mať osnovy len je dané čo má dieťa vedieť akým spôsobom sa to naučí je úplne jedno ak bude počítať kvietky na lúke alebo bodky v zošite. A na prvý stupeň nepotrebuješ osnovy tam toho toľko nie je.

oskvarka
Dnes o 17:32
@777januska777

@anonym_6ac794 áno súhlasím, že ta situácia sa môže stať. Ale myslím, že to je vtedy tým prostredím v škole. Ja by som skôr hľadala zmenu školy, menší kolektív, menej detí, iné vzdelávanie. Nepopieram, že domáce vzdelávanie nemôže byť cesta, ale myslím si, že v dospelosti je to práveže ťažšie pre také dieťa. Lebo ten svet sa okolo neho nezmení, pôjde ďalej a nebude sa nikomu prispôsobovať. A v určitom bode chce každý z nás zapadnúť, každý hľadá to svoje miesto, puberta je o tom, že hľadáme potvrdenie zvonka a nie zo známeho prostredia a ak ho nenájde môže sa uzavrieť ešte viac. Keďže problém zapadnúť nezmizne.
S touto možnosťou preto treba neskôr počítať. Ak dieťa nikdy nebude fungovať vo svete, co bude robiť? Ja sama som nikdy nezapadala, som svojský človek a viem, že svet na mňa čakat nebude, nájdem si v ňom tú svoju cestu a naučím sa vychádzať aj s inými alebo sa zavriem?

@777januska777 ale tie deti na domácej škole často trávia celé poobedie na rôznych krúžkoch v rôznych kolektívoch. Takže zaradené sú do rôznych skupín.

simca06022011
Dnes o 17:36

@anonym_autor pani ma sama traumy.. vobec by som jej nezvacsovala publikum a nesledovala ju. Treba korigovat, koho sledujeme, komu davame zarobit. Nech si taketo hlody siria "influencerky" doma.

oskvarka
Dnes o 17:37
@maduke

@777januska777 presne to ze musis...ale co ked nemusis?? V com je skola realna? Ze pripravuje pre system poslusne ovecky, ktore budu bez pouzivania vlastneho mozgu slepo nasledovat svojho vodcu?? Kolko naucenych veci zo skoly realne v zivote pouzivate?? Kolko veci si zo skoly pamatate? Mnoho ludi nevie ani vyvrane slova, neovlada pravopis a ani netusi co je trojclenka ci ako sa vypocita velkost uhla alebo co je kolmica?? A to sa predsa uci v skole, tak ako je to mozne? A realne, naco je beznemu cloveku ovladat chemické zluceniny napriklad? Aj tak si vacsina ludi necita zlozenie ani liekov a ani potravin, kde to byva napisane.... Tak ha co nam je skola? Na co sa uci o celom svete, kolko ma USA štátov a pidobne, ked sa neuci ako sa postarat o rodinu, ako vychovat deti ci ako správne narabat s financiami?? To uzitocne sa v skole neuci...len plno zbytocnych informacii, ktore k beznemu zivotu beznemu cloveku nie su vobec potrebne....

@maduke tak napríklad deti v škole sa učia aj ako sa volá turistický vláčik čo chodí v rôznych mestách ..(meno nepamätám ale a už ani mesto)a majú to bežné na pisomkach ako otázku. Ja mám deti doma ale mám kolegyne a ich deti chodia do školy takže mám od nich veľa informácií ktoré mi často dosť zdvihnú tlak.

Strana
z6