Horúčavy 2026: Ako sa vyrovnávate s teplom?
Google mi našlo z každého roku, diskusiu o tom, na tomto fóre. Ale do starých tém, sa vraj nepíše. My sme naštastie v starom type rodinného domu, takže vo vnútri, nieje až tak teplo a dusno. Ale známi zo sídlisiek hovoria, že aj keď pustia naplno klímu, nevedia ísť pod 25 stupňov. A podľa vedy by človek mal spať pri 19 stupňoch. Čo nedosiahnete ani klimatizáciou, také je teplo. Čo na to hovoríte vy? Milujem tie hlášky typu “ja mám rada leto” akože čo sa na tomto dá mať rád? Ludia kolabujú, nevedia sa vyspať, samé výstrahy naprieč európou.
Ano, aj ja milujem teploty aj nad 30. A nechapem načo je tvoj príspevok.
@anonym_3a4e53 ospravedlňujem sa 😊 zmažem? Proti prírode nič nezmôžeme. Nezmeníme to. Len mi vysvetli čo máš na tej horúčave a na tom dusne rada?
Ja nie že mám rada leto. Ja MILUJEM LETO. Celé dni pri bazéne, slnko. Toto fnukanie jak je teplo a bla bla je také dochodcovske. Tak zalez do svojho domu, kde máš pod 25 a nevychádzaj.
@simona_racz Ja na to hovorim, ze znamim odporucam kupit kvalitnejsiu klimu, ak sa im nespi dobre pri 25 stupnoch 😅👍.
Ja nie že mám rada leto. Ja MILUJEM LETO. Celé dni pri bazéne, slnko. Toto fnukanie jak je teplo a bla bla je také dochodcovske. Tak zalez do svojho domu, kde máš pod 25 a nevychádzaj.
@anonym_7c1ebe @autfka haha, nie je to o dochodcoch, som dôchodkyňa, a leto je úžasné, akoby ma to slnko a teplo pohladili, je to príjemné a naj😊☀️☀️☀️☀️🌻🌻🌻🌻.
Zaujimave, mame klimu a pod 25 sa dostaneme velmi rychlo, takze znami zrejme radi prehanaju 😀
Zaujimave, mame klimu a pod 25 sa dostaneme velmi rychlo, takze znami zrejme radi prehanaju 😀
@anonym_04412f No ved presne 😏 bezne spime v lete s klimou pri 20 stupnoch...a to mame slnecny byt.
@anonym_04412f No ved presne 😏 bezne spime v lete s klimou pri 20 stupnoch...a to mame slnecny byt.
@oceanahory ano presne aj my slnecny, velke okna (skoro cela stena presklenna) a nie je problem s teplotou vdaka klime 😀 ale tak ludia radi prehanaju a stazuju sa
@simona_racz doma mame vzdy medzi 18-22st.
Viac ako tych 22 mooozno 23st sme doma nemali nikdy.
Ja neznasam leto a neznasam klimu, decka maju chytene hrdla a mna bolia uzliny, vsade sa klimuje a ja tie prechody z horka do chladu nedavam, som dnes zatvorena doma cez den v dome a k vode do tej pece ma to nelaka. Vyleziem az vecer. Mozno raz sa pojdeme za leto okupat, ale az navecer po osmej, ked ma prestanu uzliny boliet.
V praci mame novonainstalovanu klimu a este ani raz nebola pustena. Kolega vedla klimuje, bola som ho predvcerom zastupit, a bolel ma cely krk z toho.
Kazdy rok tu je sto tem na to ze je teplo ked ma byt teplo ale ani jedna na temu ze v zime je zima 😃. Vy ktore nemate rady horucavy nedokazete zniest par dni v roku kedy je teplo a my ktore ich rady mame , proste bez frflania ( zakladania tém ) prezivame cele mesiace ked je chladno a tu sme. Ja horucavy milujem
Počkať oni toho roku už sú nejaké horúčavy?
Leto mam rada, ale nemam rada ked som spotená.. A to som skoro vzdy, myslim ked zo mna leje pot.. Mam rada letne večery
Ja závidím každému, kto má rád teplo.ja to nezvládam.najradšej by som bola, keby bola celý rok jar
@simona_racz to čo je za tému ? Akože nemôžeš tomu uveriť , že človek miluje leto? Horúčavy?
Hlasim sa všetkými desiatimi
Milujem teplo a horúčavy , denne sme pri bazéne, doma máme príjemne, bez klímy, spí sa nám dobre.
Našťastie nekolabujeme, keby tak bolo , asi prehodnotim
Ale aby som niekoho prehovárala, že to je dobrá blbosť , že to máš rád?
Divné zmýšľanie
Nerozumiem ti. Najprv sa pozastavujes nad tym, ze preco ludia vyuzivaju ine banky ako FIO, teraz sa pozastavujes nad tym, ako mozu ludia milovat horucavy… skus sa viac sustredit na svoj zivot a nebudes sa musiet pozostavovat nad tym, ze preco robia rozni ludia rovnake veci rozne…
neriešim aké je obdobie
nemáme klimu lebo vysušuje kožu a ja ako ekzematik to dost citim
máme kvalitne vonkajšie žaluzie, v noci vyvetram, začina spek zatiahnem, zatvorím a podvečer zase pootvaram
a v afrike ma naučil pit letny mätový čaj alebo mierne teply , vyzeram sice s čajom ako exot ale mne je fajn
robievame doma aj rozlične ladove ovocne čaje s vela citronom, maju izbovu teplotu
my máme aj klímu ale ja to nepouživam ak už, tak len tak trošku zapnem cez deň a na noc vôbec.Skôr všetko pootvaram dokoran aj terasove dvere,okna a pekne prefukuje vánok celým domom a nechyba mi klima vôbec.No ale my sme v dome.Tak ale chápem aj tie,čo napriklad nebývaju v dome nemôžu sa ani v bazéne schladiť to taký nepohopí nikdy ja to chápem lebo sme dlho bývali v byte.Lebo nie každý môže stále na kúpaliska alebo na priehrady,vodné plochy.Ja tiež oceňujem dom a bazén aj ked dneska sa ešte nekúpem ale zajtra alebo počas týždňa idem na to aj ja😊
zle znasam, hlavne, ze o chvilu letime do Azie 😂 cim som starsia tym viac je to narocnejsie, mne v noci nie je horuco doma, klimu nemame
my máme aj klímu ale ja to nepouživam ak už, tak len tak trošku zapnem cez deň a na noc vôbec.Skôr všetko pootvaram dokoran aj terasove dvere,okna a pekne prefukuje vánok celým domom a nechyba mi klima vôbec.No ale my sme v dome.Tak ale chápem aj tie,čo napriklad nebývaju v dome nemôžu sa ani v bazéne schladiť to taký nepohopí nikdy ja to chápem lebo sme dlho bývali v byte.Lebo nie každý môže stále na kúpaliska alebo na priehrady,vodné plochy.Ja tiež oceňujem dom a bazén aj ked dneska sa ešte nekúpem ale zajtra alebo počas týždňa idem na to aj ja😊
@liusa82 neviem vôbec mi netreba bazen
vlažna sprcha alebo vana bohate postačí alebo poliat balkon to tiež urobí svoje
sme v byte , džungla na balkone bohate stačí
@liusa82 neviem vôbec mi netreba bazen
vlažna sprcha alebo vana bohate postačí alebo poliat balkon to tiež urobí svoje
sme v byte , džungla na balkone bohate stačí
@sara07 no ja som aj kvôli bazénu chcela do domu.Nie že len súkromie domu.Lebo kúpaliska nie sú pre mňa.Veď aj ja som sa volakedy v byte ovlažovala tak že nohy v lavore alebo sprcha počas dňa ale bazén je bazén v sprche si nezaplávam
Ja neznasam leto a neznasam klimu, decka maju chytene hrdla a mna bolia uzliny, vsade sa klimuje a ja tie prechody z horka do chladu nedavam, som dnes zatvorena doma cez den v dome a k vode do tej pece ma to nelaka. Vyleziem az vecer. Mozno raz sa pojdeme za leto okupat, ale az navecer po osmej, ked ma prestanu uzliny boliet.
V praci mame novonainstalovanu klimu a este ani raz nebola pustena. Kolega vedla klimuje, bola som ho predvcerom zastupit, a bolel ma cely krk z toho.
@anonym_064102 mám otázku nielen pre teba, ale všetky, čo nevedia po slovensky a teplo nazývajú horko. Ako nazývate potom niečo, čo chutí horko? Teplo?
@sara07 no ja som aj kvôli bazénu chcela do domu.Nie že len súkromie domu.Lebo kúpaliska nie sú pre mňa.Veď aj ja som sa volakedy v byte ovlažovala tak že nohy v lavore alebo sprcha počas dňa ale bazén je bazén v sprche si nezaplávam
@liusa82 ja si v malom bazene nezaplavam
to si radšej zbehnem do rajeckych na hodinu zaplavat, potom si dám saunu
za mna je dom a bazen šialene vela roboty a starosti a hlavne prachov
a sukromie pokial tam nie je fakt mega pozemok okolo so stromami , tak je to také akoby sukromie
@anonym_064102 mám otázku nielen pre teba, ale všetky, čo nevedia po slovensky a teplo nazývajú horko. Ako nazývate potom niečo, čo chutí horko? Teplo?
@anonym_7ea3b1 nerob z toho tragediu, všetci vieme čo tym myslela a že použila česke slovo
no a čo , dakedy sme hovorili všetci československy a nikomu sa nič nestalo , v tv bolo viac českych ako sk rozpravok a programov , detto knižnica
@anonym_7ea3b1 nie zlatko, ked nieco chuti horko, tak je to horke. Horky caj, horke pivo. A nam je tu pri Trnave horko, odpust nam neznalym slovenciny, ktorym sa narecie dostalo pod kozu, my v podstate vieme, ze nam ma byt horuco, ale sme zvyknuti pouzivat, ze nam je horko. Ja viem ze niektorym zasa lepsie zneju rupsaky, pri more, do doktora a tak dalej.
Ale jasne, podme rypat do seba za kraviny, to je tu na modrom koni najdolezitejsie, bez toho nemoze byt ani jedna diskusia, ako by to bolo?
@liusa82 ja si v malom bazene nezaplavam
to si radšej zbehnem do rajeckych na hodinu zaplavat, potom si dám saunu
za mna je dom a bazen šialene vela roboty a starosti a hlavne prachov
a sukromie pokial tam nie je fakt mega pozemok okolo so stromami , tak je to také akoby sukromie
@sara07 no lenže my nemáme maly bazen taký akurát ani pozemok v tom je ten figel 😀 tú su domy tak rozhádzane nie že jeden na druhom nebývame v klasickej zástavbe.Takže ja som spokojna
Ja plačem každé leto že nemáme v dome klímu, muž je proti tomu. Jemu to vadí. Tak teraz máme vnútri 28,8 stupňov a vonku 35 stupňov. Ja som človek čo nemám rada leto. Neznášam keď som spotená a všetko sa na mne lepí, keď ledva lapam po dychu a točí sa mi hlava a je mi na odpadnutie od tepla. Keď nemôžem ani ísť von ani na výlet nikam lebo je vonku také teplo. Ale nejak to pretrpim tie 3-4 mesiace tepla a potom bude dobre. Mám radšej jeseň a zimu, aj jar je v pohode.
Naše deti
Milujem leto a teplo, ale tento rok som celkom vďačná za klímu, dokonca som si ju už aj v aute pustila.
Vďaka bohu za bazén. Teším sa do hôr 😅.
Kvôli psovi chodím von ráno a potom po siedmej večer.
Pred chvíľou som bola na terase v tieni, pustila som si ventilátor a aj tak som tam nevydržala
Ja plačem každé leto že nemáme v dome klímu, muž je proti tomu. Jemu to vadí. Tak teraz máme vnútri 28,8 stupňov a vonku 35 stupňov. Ja som človek čo nemám rada leto. Neznášam keď som spotená a všetko sa na mne lepí, keď ledva lapam po dychu a točí sa mi hlava a je mi na odpadnutie od tepla. Keď nemôžem ani ísť von ani na výlet nikam lebo je vonku také teplo. Ale nejak to pretrpim tie 3-4 mesiace tepla a potom bude dobre. Mám radšej jeseň a zimu, aj jar je v pohode.
Naše deti
@anonym_8f5a06 3-4mesiace tepla na sk? A to kde prosim 😆 ja som z Ba a teplo 3-4 mesiace tu nebolo ani nepamatam teda

Ano, aj ja milujem teploty aj nad 30. A nechapem načo je tvoj príspevok.