Je divné nepoužívať rúru a umývačku riadu?
Ahojte, som takpovediac 45 ročná stará dievka. Nemám partnera, ani deti. Dlhé roky som žila v prenájme. Dosť veľa pracujem. Na obed sa najem v práci, večer som si dám buď suchú večeru, alebo si niečo objednám, alebo si niečo uvarím - cestoviny, ryža a kuracie, krupica, spravím si šalát. Popravde varím za trest. Nepečiem, nikdy som nepiekla, ani si nerobím zapekané veci v rúre. Keď som si prerábala tento byt, urobila som ho tak základne, dala som samozrejme rúru vstavanú aj umývačku. Myslela som si, že sa bude byt prenajímať a ja pôjdem inde s priateľom. Situácia sa však vyvinula inak. Medzitým som dostala ten prístroj na parnú prípravu jedla, ale hlavne som si kúpila teplovzdušnú fritézu a všetko si robím tam.
Dnes som bola s kamošom na káve a padla reč na to, že nepoužívam ani rúru, ani umývačku riadu. Popravde na čo? Na môj jeden hrnček na kávu, jeden tanier, jeden hrnček na latté?
Nie, toľko si umyjem v umývadle. Povedal mi, že som divná. A ktokoľvek iný by mi to povedal. A že keď nechcem veriť jemu, ale chcem objektívny pohľad, mám napísať na MK.
Tak je toto divné? Berte, že ste sama žena, v strednom veku, bez vzťahu ku vareniu.
Ďakujem.
@anonym_63b66e a to s tou starou dievkou neriešim, to je hlúposť samozrejme… len ty nepoužívaš správne argumenty, to je všetko na čo som chcela upozorniť…
@biba_18 Možno som sa vyjadrila nepresne, ale jednu porciu uvariť je niekedy z niektorého jedla zložitejšie, ako kúpiť, objednať.Ja napr.som roky nevarila huspeninu z dôvodu nízkeho počtu stravníkov,ale mali ju v zime v ponuke v istom nemenovanom bistre.Kupila som si ju pre seba i syna.S chuťou sme ju zjedli a nebabrala som sa s ňou celý deň, nemala som toľko porcií, že aj keby som porozdavala známym,tak aj tak by sme ju jedli niekoľko dní
My sme 2 dospelý a 2 deti, kuchyňu mám len 180 cm, varím každý deň, pečiem, robím rodinné oslavy a nemám umývačku riadu všetko umývam ručne. Aj ja som divná?
Veď každému niečo iné vyhovuje.
@anonym_528f0f Veď práve, každý sa zariadi tak, ako chce, tak ako mu to vyhovuje.
@anonym_autor som staršia ako ty, netitulujem sa ako stará dievka a ani ma nezaujíma, čo si o mojom životnom štýle myslia iní ľudia.
Nechapem, preco by ju nejaky chlap nechcel, ked nepouziva ruru. Vsak snad ked by byvala s niekym alebo ho pozvala na obed/veceru, ruru moze pouzit. To akoze teraz ma vypekat kazdy tyzden kolace, lebo co ak si napadnik pomysli, ze nevie ani ruru pouzivat? Minule som nasla recept na ribezlovu bublaninu bez vajicok a vanilkoveho cukru (nemali sme u svokry) a aj bez laktozy (muz nemoze), super sa podarila s 2 bezlaktozovymi jogurtami a skoricou. Normalne by som ju tak nerobila.
My sme 4 a rura sa pouziva 1. na pecene zemiaky, kura (pripadne krkovicku), co si autotka temy pripravi v teplovzdusnej friteze, dokonca 1 porciu aj efektivnejsie. Potom 2. obcas zapeciem karfiol alebo francuzske zemiaky - autorka taketo neje, len pre seba sa to neoplati. 3. Peciem najcastejsie medovniky a obcas nejaky kolac, lebo muzska cast osadenstva ma rada kolace, 14-rocny teraz stale daco je. Ak by som bola sama, tak peciem len tie medovniky, lebo ich naozaj zboznujem a to je tak vsetko. Neznamena to, ze neviem upiect cokolvek podla receptu.
Umyvacku nemame, umyvam vsetko rucne, zapajam aj zvysok domacnosti.
Autorka, ten kamos zije a si vari sam? Alebo ma priatelku alebo dokonca rodinu?
Nechapem, preco by ju nejaky chlap nechcel, ked nepouziva ruru. Vsak snad ked by byvala s niekym alebo ho pozvala na obed/veceru, ruru moze pouzit. To akoze teraz ma vypekat kazdy tyzden kolace, lebo co ak si napadnik pomysli, ze nevie ani ruru pouzivat? Minule som nasla recept na ribezlovu bublaninu bez vajicok a vanilkoveho cukru (nemali sme u svokry) a aj bez laktozy (muz nemoze), super sa podarila s 2 bezlaktozovymi jogurtami a skoricou. Normalne by som ju tak nerobila.
My sme 4 a rura sa pouziva 1. na pecene zemiaky, kura (pripadne krkovicku), co si autotka temy pripravi v teplovzdusnej friteze, dokonca 1 porciu aj efektivnejsie. Potom 2. obcas zapeciem karfiol alebo francuzske zemiaky - autorka taketo neje, len pre seba sa to neoplati. 3. Peciem najcastejsie medovniky a obcas nejaky kolac, lebo muzska cast osadenstva ma rada kolace, 14-rocny teraz stale daco je. Ak by som bola sama, tak peciem len tie medovniky, lebo ich naozaj zboznujem a to je tak vsetko. Neznamena to, ze neviem upiect cokolvek podla receptu.
Umyvacku nemame, umyvam vsetko rucne, zapajam aj zvysok domacnosti.
Autorka, ten kamos zije a si vari sam? Alebo ma priatelku alebo dokonca rodinu?
@majka99999 nie, žije doma u mami a umývačku nemajú.
@anonym_82b5ae
Ja viem perfektne varit a trubu nemam, tak som vadna
@anonym_e87d1a tak ked vravis, tak asi si 🤣. Ja nikde nepisem, ze nemat ruru je zle. Necitas s porozumenim, ptoom to tak dopadne
@anonym_82b5ae Áno?Ako uvaris jednu porciu vývaru,huspeniny,buchiet na pare, knedľu, segedín, atď.,a keď aj uvaris niektoré jedlá,co urobíš so zvyšnými surovinami/napr.pri segedine, keď uvaris jednu porciu, čo urobis so zvyškom kyslej kapusty, keď napr.ine jedlo z kyslej kapusty nemáš rada a najmenšie balenie kapusty má 0,5 kg/.Su muži, ktorí varia radi a lepšie ako ich polovičky.Su muži, ktorí od partnerky neočakávajú, že sa bude točiť okolo sporáka, čiže nevariť nie je dôvod na to,aby žena ostala single.Zaroven, nevariť neznamená vždy nevedieť variť.A taký malý dodatok, možno niekto musí popracovať na svojom kuchárskom umení, iný zas na správaní, že?
@anonym_63b66e ano, navarim
Nie si vobec divna😊
@anonym_63b66e a čo akože ja s tým. ja som reagovala na to čo si písala ty o segedinskom, huspenine, vývare a podobne…
@biba_18 Reagovala som na to, že je blbosť, že človek nemôže variť pre jedného.Moja odpoveď bola, že autorka predsa písala, že jednoduché rýchle jedlá varí,nie, že vôbec nevarí.Nie je to o mne,ale stále o autorke.Ja varím denne a aj časovo náročné jedlá...
@anonym_82b5ae Prepáč ale len zopakujem tvoje slová, blbosti trepeš ty…to, že ju variť nebaví a už vôbec nie sama pre seba, ju nepredurčuje byť starou dievkou 😂.
Fungovala som rovnako ako autorka, teraz mám rodinu a stále ma varenie nebaví 😄. Ale keď navarím, partner aj ďalší prípadní stravníci sa zalizujú, tak asi nie som až taká nepoužiteľná 😄
@jazula no ved ked raz za uhorsky rok navaris, tak je to udalost roka, co by sa nezalizovali. Co uz ma chudak chlap robit
@anonym_63b66e ano, navarim
@anonym_82b5ae Ok, nemám potrebu to ďalej rozoberať, keďže tu je zvykom len kritizovať a radiť.
My sme 2 dospeli a 2 deti pod 10 rokov. Pracujeme z domu a obed varime cerstvy kazdy den. Vecera byva sucha. Ruru pouzivame relativne casto. Umyvacku nepouzivame vobec, napriek tomu, ze v byte, ktory si prenajimame, je. A vobec sa necitim divna. Mne sa to nechce nakladat ani vykladat. Spinavy riad by som do nej tak ci tak nedala, aspon trosku prebehnut vodou musi byt, tak to uz ked robim, rovno umyjem a hotovo.
@anonym_autor Nie si divna,ten hrncek naozaj si rychlejsie umyjes v umyvadle.
@anonym_autor my máme komplet prerobený byt nanovo a rúru som ani nedala. V letnom dome v Chorvátsku rúru nemám tiež. V kuchynskom štúdiu tiež nechápali 😄
Nieje divné, že nepoužívaš umývačku, ale, že sa v tomto vysokom veku pýtaš takú otázku, skôr divné mi je, že nemáš rodinu, ale každého vec môže ti byť jedno čo si kto myslí, ak si zo svojim životom spokojná a napĺňa ťa
Nieje divné, že nepoužívaš umývačku, ale, že sa v tomto vysokom veku pýtaš takú otázku, skôr divné mi je, že nemáš rodinu, ale každého vec môže ti byť jedno čo si kto myslí, ak si zo svojim životom spokojná a napĺňa ťa
@zuzubb007 nie každému je v živote dopriate mať rodinu a deti.
@zuzubb007 nie každému je v živote dopriate mať rodinu a deti.
@anonym_autor lebo mat muza a deti niekto aj nechce co je to nebodaj povinnost?Uplne zbytocny komentar ten nad tebou .Nie kazdy sa trasie mať rodinu.Pre mna nocna mora.Ja veru nie.Ale za to rada skusam nove recepty aj celkove pre seba alebo ludi ktorych momentálne hostim.Takze ja kludne vyuzijem aj ruru aj umyvacku.Keby rada vypekas a varis a vznikne ti z toho kopec riadnu kludne vyuzijes aj ked si sama ale takto je ti to ozaj zbytocne

My sme 2 dospelý a 2 deti, kuchyňu mám len 180 cm, varím každý deň, pečiem, robím rodinné oslavy a nemám umývačku riadu všetko umývam ručne. Aj ja som divná?
Veď každému niečo iné vyhovuje.