icon

Je Káčerovo vhodné pre dnešné deti?

Včera o 12:14

Ahojte, pozerala som Káčerovo na tv JOJ čo som videla tiež ako malá ale znepokojilo má to že tam nejaký ten ich káčer vycapal tých malých po zadku je to v poriadku v dnešnej dobe ?

Strana
z2
anonym_7915ce
Včera o 13:02

Najlepšie nepozerať nič

anonym_9cf6ae
Včera o 13:06

@anonym_autor
Ked chces daco moderne tu je knizka pre najmensie deti o 3 rocnom transrodovom chlapcovi

zuzana76
Včera o 13:14
@simsalabim

Chora doba, same snowflakes kam sa len clovek pozrie. Dnes som citala, ze niekde v Anglicku v kniznici cenzuruju obrazy starych majstrov kvoli nahote.... v univerzitach diela svetovej literatury maju upozornenia na "tazke temy" ako nasilie, sex, atd. aby sa z toho niekto nedajboze nezrutil. Akoby clovek nemal ziadnu sebareflexiu a svoju volu. Ved ak mi nieco vadi, nepozeram to, necitam to, otocim sa, odidem. Ci?

@simsalabim ja sa naozaj obavam, kam to dotiahneme, od jedneho extremu - bitka, nasilie, agresia sme sa presunuli k druhemu, az dokonca zacneme nicit stare diela, lebo nejaky Boticelli tam namaloval nahu Venusu? A este plava aj na musle, no do prčíc. 😀

aniele
Včera o 13:25
@lauruska_sumienka

moj syn mal v citanke rozpravku medovnikovy domcek, kde jezibabu hodili do pece a upiekli. tak ked v skolskych ucebniciach to nie je nevhodne...

@anonym_b12842
@eviq
@lauruska_sumienka
Mne kedysi dávno rozprávala nemecká študentka, čo im o perníkovej chalúpke hovoril učiteľ literatúry. Babka korenárka žila mimo dediny, v lese. Piekla výborné medovníky (zloženie bývalo naozaj tajné, každý mal svoje, sud cesta odkazoval otec dcére ako svadobný dar, takú to malo hodnotu, fakt), čiže bola obchodné úspešná. Dvaja mladí chceli know-how. Keďže ho odmietala prezradiť, mučili ju a "trochu" to prehnali. Lenže! Oni boli z dediny, teda "naši", ona žila mimo, teda "cudzia". Spomeňme si, ako sa s "cudzími", hoci len v podobe literárnych postáv, vyrovnávali aj naši predkovia (Drak, Jerguš Lapin...). O pohľade na prisťahovalcov či imigrantov ani netreba hovoriť. Je to stále také isté. Takže zo zavraždenej sa stala ježibaba a z jej vrahov opustené detičky. Predávam, ako som kúpila.

zuzana76
Včera o 13:32
@aniele

@anonym_b12842
@eviq
@lauruska_sumienka
Mne kedysi dávno rozprávala nemecká študentka, čo im o perníkovej chalúpke hovoril učiteľ literatúry. Babka korenárka žila mimo dediny, v lese. Piekla výborné medovníky (zloženie bývalo naozaj tajné, každý mal svoje, sud cesta odkazoval otec dcére ako svadobný dar, takú to malo hodnotu, fakt), čiže bola obchodné úspešná. Dvaja mladí chceli know-how. Keďže ho odmietala prezradiť, mučili ju a "trochu" to prehnali. Lenže! Oni boli z dediny, teda "naši", ona žila mimo, teda "cudzia". Spomeňme si, ako sa s "cudzími", hoci len v podobe literárnych postáv, vyrovnávali aj naši predkovia (Drak, Jerguš Lapin...). O pohľade na prisťahovalcov či imigrantov ani netreba hovoriť. Je to stále také isté. Takže zo zavraždenej sa stala ježibaba a z jej vrahov opustené detičky. Predávam, ako som kúpila.

@aniele az na to, ze v sucasnosti to byva mnohokrat aj naopak, ten "cudzi" znasilni, zabije atd... ale kedze je imigrant, je akoby automaticky chraneny a ten co zomrie, je vinnikom (jezibabou), neda mi spavat aj pripad Noelie Castillo.

anonym_ec34c4
Včera o 13:38

potom hlavne nepúšťaj deťom Happy three friends 😂

crazy_cat_lady
Včera o 13:48

:D ty radsej nepozeraj nic a TV maj pre istotu vypnutu :D

rozculena
Včera o 14:05

@anonym_autor tak sa pozeraj na nebinárneho bizóna
https://www.facebook.com/watch/?v=420420244443364

rozculena
Včera o 14:09

@anonym_autor prípadne choď do divadla,nech sa deti pozerajú na penisy
https://www.facebook.com/david.svab/videos/1968...

anonym_504343
Včera o 14:11

Mas pravdu, treba ju rychlo prekreslit..

anonym_d9d115
Včera o 16:59

A čo taký Tom a Jerry? Tam sa navzájom mlátili v každej časti

jamidea
Včera o 18:45

@anonym_autor a kvoli takymto matkam sa chlapci spravaju ako dievcata.

estellas
Včera o 20:04

@anonym_autor Je to len rozprávka, nič strašné na tom nevidím.

anonym_9aed81
Včera o 21:42

@anonym_autor no moje dieťa si predvčerom zaslúžilo dve riadne cez hubu a dnes dostalo tretiu... koniec sveta, ze?

weleda123
Dnes o 05:43

To fakt? 🤣🤣🤣 Dobre som sa zasmiala takto z rána na tejto diskusii, autorka. Mne príde choré, ako ľudia v dnešnej dobe všetko prežívajú. Táto woke doba ma irituje. Ja som pozerala a čítala Pottera ako vychádzal. Prvý film vyšiel, keď som mala 6, vtedy som dostala aj prvé dve knihy na Vianoce. Čítala som ako decko aj Dobšinskeho s babkou, neskôr aj Grimmovcov, keď som mala 7, ukradla som otcovi DVD Kruh a 13 duchov a s kamoškou sme si na tom fičali. A som úplne normálna, násilie na deťoch, ani na nikom, neschvaľujem, ale je úplne na mieste naučiť deti rozlišovať realitu od fikcie!

nominativ
Dnes o 05:49
@anonym_autor

@viestta fúha tak tie by mali byť v dnešnej dobe neprípustné už deťom, samé násilie na nich strach bojovanie ach jaj

@anonym_autor mala by si si naštudovať nieco o ľudových rozprávkach a ich význam pre psychiku deti. Tým nemyslím Káčerovo. Sú k tomu normálne výskumy a publikácie.

A aj ostatní, čo si myslia, že tam niečo nie je v poriadku.

ria_sprout
Dnes o 05:53

Mne prídu televizne rozprávky z 80-90tych rokov strašne tupé. Ani nie tak kvôli násiliu (aj keď aj preto) ale tak celkovo, témy, rozhodnutia, riešenia, zápletky je veľmi málo rozprávok z tej doby ktoré by boli pozeratelne. Mám rada novodobé rozprávky pre deti.

ivicatolic
Dnes o 06:06

@anonym_autor áno, poriadne vyplieskať

gab1sol
Dnes o 06:11

@anonym_autor čo si pozerala ako malá ty? Čo si čítala? Ako si to vnímala? Presne tak isto to vnímajú teraz tvoje deti. Teda, ak im nepodsunieš svoje terajšie dospelácke vnímanie.
Ja som ako dieťa milovala Dobšinského. Ale keď som ho čítala svojim deťom, až vtedy som si skutočne uvedomila, o čom tie rozprávky sú… Ako dieťa som každú rozprávku vnímala tak, že dobro zvíťazilo nad zlom. Nič iné som v tom nehľadala, nevidela…

anonym_65c2ce
Dnes o 06:26
@anonym_autor

@motylik2559 nepúšťam, len ma prekvapilo to násilie aj v detskej rozprávke

@anonym_autor keby to "nasilie" teda VYCAPANIE PO ZADKU🤦🏻‍♀️ obcas aplikovali rodicia rozmaznanych deciek, ked si dieta robí co chce, hned by sa žilo krajsie. A nikto nevravi o bitke. Vychovna po zadku je ucinnejsia ako hodinu dohovárania

anonym_ba93c4
Dnes o 06:40

@anonym_autor ale no, s tym nasilim to nemyslis vazne,ci?ked budes vychovavat dieta z cukru,o chvilu sa ti rozpusti..

bielasovicka
Dnes o 06:40
@rozculena

@anonym_autor prípadne choď do divadla,nech sa deti pozerajú na penisy
https://www.facebook.com/david.svab/videos/1968...

@rozculena akurát som si to pozrela. Ja neverííím 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

leidin
Dnes o 11:59

Neviem, ja som milovala hlavne ten casopis, co bol vtedy Kacer Donald :D kacerovo nebolo az take dobre a hlavne ta otravna pesnicka, uu u :/ vsak asi necham deti si vybrat program. A Tom a Jerry, kde v kazdom dieli si buchaju po hlave panvicou? Ten som neznasala, ako nekonecna frustracia, ze nikdy ten mysiak nebol dolapeny, o nicom.

anonym_310131
Dnes o 13:38

Kazda rozpravka je vhodná ,pokial je tam rodic a dietatu vela vysvetluje . Pokial rodic iba pozera ,tak vhodna nie je ziadna .

Strana
z2