icon

Je mi ľúto míňať peniaze na spotrebný tovar

24. máj 2026

Ahojte, som sama žena, zarábam na seba a nemyslím si, že zarobím zle. Nekupujem si extra značkové kabelky - najdrahšia stále cez 200, tenisky do 80 eur apd.

Ale je mi nejako ľúto minúť na seba. Nemám problém kúpiť niekomu darček, dať peniaze na jedlo, na nejaký výlet a dovolenku... ale dnes som si kúpila kryt na mobil tactical za 20 eur. Obyčko kryt, pozerám na neho a pýtam sa, nemohla som si objednať nejaké z temu?
Rozmýšľam, či som za tie peniaze nemohla mať 5 krytov.

Má to niekto podobne?
Nemám problém zaplatiť kaderníčku, pedikúru, masáž, len pri tom spotrebnom tovare... a nebolo to tak vždy, badám to len teraz posledné mesiace.

Strana
z2
anonym_288cf7
24. máj 2026

@anonym_autor nie, urobila si spravne ze si zvolila kryt na mobilny telefon za 20€ a poviem ti preco:

->lebo je kvalitnejsi
->nie je to shit ako z Temu
->podporila si domaceho obchodnika nie sklady cinske

Niekto moze namietat ze ved ked sa ten kryt pokazi, pouzijes z Temu dalsi, lenze ten kryt z Temu nemusi vobec odolat uz slabemu narazu a telefon sa po pade/buchnuti pokazi a to su potom opravy za stovky €...

Ludia si to neuvedomuju, ale ked uz budu nakupovat vylucne len z Temu, raz a naraz sa precitnu(v realite) a v meste nebude jediny obchod s kvalitnym tovarom ktory surne potrebuju, lebo to tie predajne jednoducho zruinuje, o tom je obchod ze kazdy na tebe zarobi, ludia si azda myslia ze tí na Temu na tych veciach maju zisk azda za hrncek ryze, nemaju, jednoducho vyuzivaju fakt ze tie veci vyrabaju deti a ludia v otrockych 16h neznesitelnych pracovnych podmienkach, platy maju par dolarov na den a tak aj ten vyrobok potom vypada, je to shit co prosto nic nevydrzi, hlavne ale ze je to pre slovakov lacne, ved co riesit(...) pritom je kazdy srdcom silny ekolog, byt na mne v Europe Temu, Shein, Tedi a ine sprostosti rovno zakazem, vstupim tam a uz strasny smrad z ropy, je to jednoducho vyrobene z nestabilnych chemickych materialov, pekne sa to po-natiera na ludsku kozu a potom sup ze preco mame zrazu zoslabeny imunitny system, potiaze a rakoviny..., ta dan z dielne EU na vyrobky Temu tu uz mala byt pred 5 rokmi.

anonym_9e6ea9
24. máj 2026

Nie je ti luto minat peniaze, ked si platis vsetky sluzby, kabelky a pod., len nerada minas na isty typ veci, ktore asi nepovazujes za take dolezite. Normalna vec, kazdy mame nieco na co miname viac a na ine zase menej.

zajinkakoni
24. máj 2026

A prečo by si si nedopriala, keď si zarabas?

euka210
24. máj 2026

@anonym_autor ja dam radsej 20e za kryt, za kabelku by som 200e v zivote nedala...kazdy mame ine priority.

anonym_590c6b
25. máj 2026

@anonym_autor nemáme sa zle,ale 20e na kryt na telefon nedam.
Kedze viem,ako funguje slovenský trh,objednám kryt priamo odtiaľ ako predajca na SK akurat bez niekoľkonásobnej marze.
Je rozdiel míňať peniaze a míňať peniaze bez rozmyslu.
Podporovať slovenských priekopníkov nemienim.

anonym_590c6b
25. máj 2026
@anonym_288cf7

@anonym_autor nie, urobila si spravne ze si zvolila kryt na mobilny telefon za 20€ a poviem ti preco:

->lebo je kvalitnejsi
->nie je to shit ako z Temu
->podporila si domaceho obchodnika nie sklady cinske

Niekto moze namietat ze ved ked sa ten kryt pokazi, pouzijes z Temu dalsi, lenze ten kryt z Temu nemusi vobec odolat uz slabemu narazu a telefon sa po pade/buchnuti pokazi a to su potom opravy za stovky €...

Ludia si to neuvedomuju, ale ked uz budu nakupovat vylucne len z Temu, raz a naraz sa precitnu(v realite) a v meste nebude jediny obchod s kvalitnym tovarom ktory surne potrebuju, lebo to tie predajne jednoducho zruinuje, o tom je obchod ze kazdy na tebe zarobi, ludia si azda myslia ze tí na Temu na tych veciach maju zisk azda za hrncek ryze, nemaju, jednoducho vyuzivaju fakt ze tie veci vyrabaju deti a ludia v otrockych 16h neznesitelnych pracovnych podmienkach, platy maju par dolarov na den a tak aj ten vyrobok potom vypada, je to shit co prosto nic nevydrzi, hlavne ale ze je to pre slovakov lacne, ved co riesit(...) pritom je kazdy srdcom silny ekolog, byt na mne v Europe Temu, Shein, Tedi a ine sprostosti rovno zakazem, vstupim tam a uz strasny smrad z ropy, je to jednoducho vyrobene z nestabilnych chemickych materialov, pekne sa to po-natiera na ludsku kozu a potom sup ze preco mame zrazu zoslabeny imunitny system, potiaze a rakoviny..., ta dan z dielne EU na vyrobky Temu tu uz mala byt pred 5 rokmi.

@anonym_288cf7 🤣🤣🤣🤣ano,presne takto funguje trh.
Ešte odporúčam pozriet výrobcu,kde je to vyrobene,pri krytoch to platí asi pri 90%🤣

tilly
25. máj 2026

Ja to tak mám. Mám lacný mobil, staré auto, za tričko viac ako 20 eur nedám, kabelky si vyberám, mám ich málo, ale za to všetky kvalitné, nadčasové, mám ich dlhé roky, ale najdrahšia bola tuším 150 eur, viac ako 200 by som nedala. Ale topánky mám všetky kvalitné a pomerne drahé a veľa 😅 a vyberám si, keďže ľúbim svoje nohy.
Každý má svoje priority. Mne by muselo asi inak preskočiť, aby som dala viac ako 350 eur za mobil, alebo viac ako 60tis za auto, 50 eur za tričko alebo šaty, tisicku za značkovú kabelku, viac ako 5000 za sedačku apod. to nie som ja. Neee, to si neviem predstaviť.
Za to rada kupujem letenky, vymýšľam výlety apod. Ja som pôžitkárka. Hmotné veci mi moc nejdú, radšej si užívam.

Strana
z2