icon

Je sebavedomý muž dnes automaticky považovaný za narcistu?

Včera o 09:53

Chcem poznať váš názor. Máte pocit, že dnes je už takmer každý úspešnejší alebo sebavedomejší muž automaticky označovaný za narcistu?

Napríklad keď vám partnerka povie, že nie je šťastná, nevie, akým smerom sa chce uberať, a požiada vás o pomoc. Spoločne nájdete cestu, no keď z nej neskôr odbočí, obviní vás z manipulácie.

Alebo keď vás požiada, aby ste v niektorých situáciách rozhodli za ňu, pretože sama nevie, a neskôr tvrdí, že to tak nikdy nechcela.

Alebo keď sama povie, čo chce dosiahnuť, vy sa tým začnete riadiť, no o pár dní vám vyčíta, že ju do toho nútite, hoci to bol pôvodne jej nápad.

Alebo keď vystupujete sebavedomejšie na verejnosti a namiesto podpory sa stretnete s výčitkami alebo žiarlivosťou.

Alebo keď sa staráte o svoj vzhľad, obliekate sa elegantnejšie a aj to sa stane predmetom výčitiek.

Alebo keď chcete tráviť spolu viac času, pretože máte pocit, že vzťah ochladol, no namiesto diskusie ste obvinený, že si len vynucujete pozornosť.

Alebo keď poviete, že vo vzťahu nie ste spokojný a radi by ste niečo zmenili, no dozviete sa, že všetko sa točí len okolo vás.

Alebo keď dlhodobo ustupujete, upozorníte na potrebu kompromisov a zrazu je to označené za manipuláciu alebo presadzovanie vlastného názoru.

Kde je podľa vás hranica medzi zdravou asertivitou a manipuláciou? A nestáva sa dnes niekedy, že sa slovo „narcista" používa príliš rýchlo aj v situáciách, ktoré môžu mať úplne iné vysvetlenie?

autor
Včera o 11:51
@heidi4

@anonym_autor 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ze je to riadna pizda a dakuj si a oslavuj, ze si sa jej zbavil. Ach boze, ani nevies, ake mas stastie, chlape. Oslavuj!!!!!! 🎉🎉🎉🎉
(A ze kto je tu manipulator, ha ha ha, velmi dobre som sa zasmiala. (Ty to nie si samozrejme.) :D )

@heidi4 Popravde ona sa rozišla so mnou, lebo že som narcis. A po týždni mi napísala, že prečo som sa jej neozval a nechcel to napraviť a že som neurobil nič, aby som si ju zaslúžil a aby ma chce naspäť.

heidi4
Včera o 11:55
@anonym_autor

@heidi4 Popravde ona sa rozišla so mnou, lebo že som narcis. A po týždni mi napísala, že prečo som sa jej neozval a nechcel to napraviť a že som neurobil nič, aby som si ju zaslúžil a aby ma chce naspäť.

@anonym_autor tak je to trubka. Asi mate este malo rokov, okolo 20, aspon teda ona, ze? Myslim, ze je nevyzreta na taketo vaznejsie vztahy este.

heidi4
Včera o 11:56
@anonym_autor

@anonym_autor na tu otazku by som len reagovala, "Lebo som respektoval tvoje rozhodnutie".
Nie je tvoja povinnost doliezat a prosikat sa jej, ked sa s tebou rozide. Si uz slobodny clovek.
Alebo by som nereagovala uz vobec samozrejme, to je na tebe.
Len bacha, cim viac budete zas komunikovat, tym je vyssia sanca, ze ta zlanari spat do svojich sieti a budete zas tam, kde ste boli (o com pises v uvodnom prispevku).
Prekrucacky, obvinovacky a otacacky tvojej pomoci proti tebe.
To prave neviem, ci zrovna niekto dobrovolne tuzi zazivat znova.

autor
Včera o 11:58
@heidi4

@anonym_autor tak je to trubka. Asi mate este malo rokov, okolo 20, aspon teda ona, ze? Myslim, ze je nevyzreta na taketo vaznejsie vztahy este.

@heidi4 Nemôžem dať konkrétny vek, aby sa tu nespoznala, ak by to čítala, ale obaja o niečo viacej ako máš ty 😉

heidi4
Včera o 12:00
@anonym_autor

@heidi4 Nemôžem dať konkrétny vek, aby sa tu nespoznala, ak by to čítala, ale obaja o niečo viacej ako máš ty 😉

@anonym_autor fuha, tak na cca 40-tnicku mi pride velmi nevyzreta, nevyrovnana :-/ s vztahmi by si asi mala dat chvilu pauzu najprv a upratat si v hlave najma.
Nemyslim, ze ty si nieco zle urobil, aspon teda podla toho, co si tu napisal.
Samozrejme my tu nemozeme vediet, kde je pravda, vychadzam len z tvojich opisov.

anonym_81fee3
Včera o 12:01
@anonym_autor

@anonym_6497ee Môžem tu mať otázku. Ak tesne po rozchode (cca týždeň) sa začala aktívnejšie venovať komunikácii s mužmi, začala intenzívnejšie "lajkovať" fotky iných mužov a články (čo nerobila) tak to by si ako nazval/a? Že hľadá ďalšieho s ktorým to môže točiť, alebo pomsta a iba chce aby som sa ja hneval, že už ide po inom?

@anonym_autor srandovne je to, ze ty po rozchode sledujes koho exka lijkuje a s kym nadvazuje kontakty, sledujes co pridava na socialne siete... Preco?

autor
Včera o 12:02
@heidi4

@anonym_autor na tu otazku by som len reagovala, "Lebo som respektoval tvoje rozhodnutie".
Nie je tvoja povinnost doliezat a prosikat sa jej, ked sa s tebou rozide. Si uz slobodny clovek.
Alebo by som nereagovala uz vobec samozrejme, to je na tebe.
Len bacha, cim viac budete zas komunikovat, tym je vyssia sanca, ze ta zlanari spat do svojich sieti a budete zas tam, kde ste boli (o com pises v uvodnom prispevku).
Prekrucacky, obvinovacky a otacacky tvojej pomoci proti tebe.
To prave neviem, ci zrovna niekto dobrovolne tuzi zazivat znova.

@heidi4 No, tomuto sa už dlhšie bránim a myslím že už aj ona pochopila, že ak mi napíše, tak reakciu nedostane. Tak jediný spôsob akým môže posunúť jej myšlienku ku mne, sú sociálne siete, kde už má tiež blok a teraz sa mi to dostáva iba od priateľov.

heidi4
Včera o 12:03
@anonym_autor

@heidi4 ale kazdopadne to jej spravanie, ktore spominas, nie je ani zdrave a ani spravne.
Bud rad, ze uz mas od nej pokoj (dufam) a uz sa neobzeraj spat.
@anonym_autor

heidi4
Včera o 12:04
@anonym_autor

@heidi4 No, tomuto sa už dlhšie bránim a myslím že už aj ona pochopila, že ak mi napíše, tak reakciu nedostane. Tak jediný spôsob akým môže posunúť jej myšlienku ku mne, sú sociálne siete, kde už má tiež blok a teraz sa mi to dostáva iba od priateľov.

@anonym_autor kks pardon, opravujem sa, nie na 20 posobi, ale tak max. 13-15 🤣🤣🤣👌🏻
Bud rad, ze si sa jej zbavil. Po svete behaju aj dospelejsie zenske, neboj.

autor
Včera o 12:06
@anonym_81fee3

@anonym_autor srandovne je to, ze ty po rozchode sledujes koho exka lijkuje a s kym nadvazuje kontakty, sledujes co pridava na socialne siete... Preco?

@anonym_81fee3 nesledujem to, počujem o tom z okolia, od priateľov, no už ich postupne učím na to, nech mi s tým dajú pokoj, že by som sa rád z toho dostal a chcel prestať na to myslieť.

heidi4
Včera o 12:07

Inak ak by bola taka strasna obet, ako sa tvari, ktora konecne utiekla od narcistu (co je vraj velmi tazke, co citam, lebo obet si ani neuvedomuje, ze je obet a len niektore sa vedia vyslobodit po rokoch, nie vsetky vedia sa pozbierat a zmobilizovat posledne sily na utek), tak cusiii jak vos pod chrastou a tesi sa, ze je po vsetkom, ze je od teba prec a uz ta nemusi dalej trpiet a ona ti posiela odkazy, spravy a chce ta spat, ze jej chybas.
Tu mi nieco nevychadza. 🤣🤣🤣
Jedine to, ze je trubka a pletie si dojmy s pojmami.
Ine obete narcistov (realnych) by ti pisali o inych stavoch porozchodovych - ze je konecne ulava, sloboda a svaty pokoj, uz nikdy v zivote ho nechcu vidiet a duplom nie ho vyhladavat.

earlgrey
Včera o 12:08

Jana zase? 😁

heidi4
Včera o 12:09
@earlgrey

Jana zase? 😁

@earlgrey bozinkuuuu, co mi zase uslo? 🤣🤣🤣 Deriem si zbytocne klavesnicu zas?? 🤣🤣 Kks nie som tu par mesiacov a clovek uz ani v obraze neni, co sa tu vsetko deje 🤣🤣👌🏻

heidi4
Včera o 12:10
@anonym_autor

@anonym_81fee3 nesledujem to, počujem o tom z okolia, od priateľov, no už ich postupne učím na to, nech mi s tým dajú pokoj, že by som sa rád z toho dostal a chcel prestať na to myslieť.

@anonym_autor dobre robis

autor
Včera o 12:11
@heidi4

@earlgrey bozinkuuuu, co mi zase uslo? 🤣🤣🤣 Deriem si zbytocne klavesnicu zas?? 🤣🤣 Kks nie som tu par mesiacov a clovek uz ani v obraze neni, co sa tu vsetko deje 🤣🤣👌🏻

@heidi4 @earlgrey Nechápem, o čom?

earlgrey
Včera o 12:12
@anonym_autor

@heidi4 @earlgrey Nechápem, o čom?

@anonym_autor že či to je zase Jana, ktorá tu šíri na MK o svojom bývalom hrozné veci 😁

earlgrey
Včera o 12:12
@heidi4

@heidi4 🤷‍♀️ netuším, len tam som trepla z inej diskusie meno 😁

kikush182329
Včera o 12:13
@anonym_autor

@kikush182329 Myslíš si, že toto by to mohlo byť tiež. Keď na sociálnych píše o tom ako je dobre že sa zbavila narcisu, že sa z toho musí dostať a že je teraz šťastná. A mne súkromne napíše ako jej chýbam a že je z toho zúfalá, lebo si nevie predstaviť život v ktorom nie som s ňou.

Nechápem to, čo to znamená?

@anonym_autor no a pravdepodobne ked by ste sa dali dokopy, tak by to bolo kvôli tomu, ze jej ta bolo ľúto a zmanipuloval si ju rečami. Daj si pozor, takú ženu radsej uplne odstrihnúť, nereagovať, neodoberat.

autor
Včera o 12:14
@earlgrey

@anonym_autor že či to je zase Jana, ktorá tu šíri na MK o svojom bývalom hrozné veci 😁

@earlgrey ktorá diskusia, daj, porovnám 😂

earlgrey
Včera o 12:15
@anonym_autor

@anonym_autor No to by som musela nájsť. Počkaj 😁

earlgrey
Včera o 12:16
@anonym_autor

autor
Včera o 12:20
@earlgrey

@anonym_autor

🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

@earlgrey Uf, už som sa naplašil, ale nie 😂 ja by som ju hlavne nepodviedol a vzťah/nevzťah sme mali o niekoľko rokov dlhší. 😇

earlgrey
Včera o 12:24
@anonym_autor

@earlgrey Uf, už som sa naplašil, ale nie 😂 ja by som ju hlavne nepodviedol a vzťah/nevzťah sme mali o niekoľko rokov dlhší. 😇

@anonym_autor 😁 ešteže tak 😉

anonym_6497ee
Včera o 12:25
@anonym_autor

@anonym_autor zahrava sa s tebou.Vyvola konflikt, obviní ta, že si narcis, rozíde sa s tebou a potom sa čuduje prečo si to neurovnal.Typicky nevyrovnana žena, ktorá si bola tebou istá, že sa budeš prosit, aby ste sa dali dokopy.

autor
Včera o 12:27

@heidi4 @earlgrey Ale páči sa mi ako hľadáte súvislosti, je tu na MK pár článkov od nej, len sú trošku staršie, písala tu o mne (ne)pekné veci za čias, keď sme spolu žili. Nechcem byť radšej konkrétny, lebo ich nepísala anonymne.

earlgrey
Včera o 12:29
@anonym_autor

@heidi4 @earlgrey Ale páči sa mi ako hľadáte súvislosti, je tu na MK pár článkov od nej, len sú trošku staršie, písala tu o mne (ne)pekné veci za čias, keď sme spolu žili. Nechcem byť radšej konkrétny, lebo ich nepísala anonymne.

@anonym_autor Tuším si to v inej diskusii spomínal, však? Zdá sa mi, že už si mi napísal raz niečo podobné 😁

heidi4
Včera o 12:30
@anonym_6497ee

@anonym_autor zahrava sa s tebou.Vyvola konflikt, obviní ta, že si narcis, rozíde sa s tebou a potom sa čuduje prečo si to neurovnal.Typicky nevyrovnana žena, ktorá si bola tebou istá, že sa budeš prosit, aby ste sa dali dokopy.

@anonym_6497ee presne. Tiez mi pride nevyrovnana, nestabilna, nevyzreta, atd atd. :D suhlasim s tebou

autor
Včera o 12:30
@anonym_6497ee

@anonym_6497ee Na tomto asi niečo bude, ja som bol často iniciátorom návratu a nápravy. A áno, konflikty boli jej umenie. Často som si cestou k nej dával otázku: "Čo to bude dnes?".

heidi4
Včera o 12:31
@anonym_autor

@anonym_6497ee Na tomto asi niečo bude, ja som bol často iniciátorom návratu a nápravy. A áno, konflikty boli jej umenie. Často som si cestou k nej dával otázku: "Čo to bude dnes?".

@anonym_autor tak to bud fakt rad, ze sa vam uz cesty pretli a nic vas uz nespaja. Konecne mas svaty pokoj a svoj vlastny zivot.
@anonym_autor pozeraj uz len vpred

autor
Včera o 12:34
@earlgrey

@anonym_autor Tuším si to v inej diskusii spomínal, však? Zdá sa mi, že už si mi napísal raz niečo podobné 😁

@heidi4 @earlgrey baby, ja sa už s vami nehrám 😂 😂 😂 😂 moc analyzujete.
A áno, my sme si už nie raz spolu písali v inej diskusii a neanonymne. 😇
Človek sa tu chce dozvedieť názor a zasa sme sa dostali tam kde aj predtým 😂