icon

Ako zvládnuť vzťah s partnerom na vyššej úrovni?

4. máj 2026

Ahojte baby, pri hľadaní partnera máte určite nejaké kritériá, hranice, alebo úroveň, pod ktorú nechcete ísť. U mňa je to samozrejme rovnako. Ale predstavte si, že zrazu stretnete niekoho, kto je vysoko nad tým levelom, ktorý ste si nastavili. Až tak vysoko, že začnete mať pocit, že na neho nemáte a že ho nedokážete udržať. Mne to dokonca spôsobuje nespavosť. Nie je to ani tak žiarlivosť, skôr strach, že sa to celé zrúti ako domček z karát a tým najslabším miestom som práve ja. Stalo sa vám niečo také? Ako to riešiť na začiatku vzťahu, v prvých týždňoch?

anonym_dda3e7
4. máj 2026

A čím je tak vysoko od teba ? Od toho sa odrazime v diskusii

autor
4. máj 2026
@anonym_dda3e7

A čím je tak vysoko od teba ? Od toho sa odrazime v diskusii

@anonym_dda3e7 vizualna stránka hlavne.

anonym_b596f2
4. máj 2026

@anonym_autor popracuj na sebavedomi, inak to asi coskoro dopadne rozchodom.

anonym_f68d8c
4. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ale vies ,ze krasa je subjektivna vec . Preco hodnotis ,ze je daleko vyssie od teba ?
Napriklad ja som nedavno len tak medzi nami kolegynami prehodila ,ze nas novy riaditel. Hoci ma 52 rokov ,je velmi zaujimavy muz , a sympos ... hned na mna ,ze je o 12 rokov starsi , a ze sedivy a je to taky sudok s postavou .... ibaaze ja som sa nanho pozerala inou optikou , a pride mi velmi pritazlivy ,hoci ano ,kila navuiac ma ,aj komplet sedivy . Potom mi dalsia kolegy a ukazala na fb jeho syna . Mladsi top postava a inak verna kopia , vhodna do modneho casopisu.
A ja stale ...ze v tej starsej verzii ma niecim okuzlil 😂

moonlight1210
4. máj 2026

@anonym_autor ak si ta vybral, tak pre nieco. Mas nieco, co hlada.
Ty musis prist na to, co to je.

Moze to byt pozitvne - a vtedy to zveladuj, rozvijaj, lebo to je presne to, cim si pre vztah dolezita.

Moze to byt negativne - vtedy mu daj jasne hranice a odid.

Mas to tak - napr. partner moze byt na uplne inej urovni ako ty, ale trebars sa mu paci, ako ty dokazes byt pri zemi, mas v sebe jasno, si so sebou spokojna a stastna. A on to nema. Navonok nonsalantny, vyrovnany. Vnutri nervozny a neisty, pochybuje o sebe, ci je dost pre okolie. Stale vedie tajny vnutorny boj udrzat si pred obecenstvom status.
Tvoja nepredstierana sebaistota a pokoj su presne to, co chce mat. O co sa chce opriet. Pri tebe zrazu moze byt sam sebou a nerozmysla, ci ho za to hodnotis. Citi sa sebavedomo a v bezpeci.
Ked sa zacnes menit, tak vlastne sa stanes verziou toho, cim uz on je, a to nechce. To uz ma u seba.
(Neznamena, ze sa nemozes dovzdelavat - ak ide o toto).

Alebo mozes zistit, ze si ta vybral prave pre to, ze nie si na jeho urovni, aby si na tebe potvrdzoval sebavedomie. Stale ti nieco dokazoval (=sebe dokazoval).
Vtedy to nestrp. Akonahle sa zacnu take situacie diat, odid. (A mozes si byt ista, ze horsie kopnutie ega ani nemozes urobit. Najhorsia nadavka by mu bola milsia, ako to, ze sa postavis, otocis mu chrbat a jednoducho bez obzretia odides.).

Takze sa prestan riesit, bud nadalej sama sebou a pozoruj jeho. Ako sa k tebe chova. Az podla toho sa zariad.

Tieto pochybnosti o sebe odloz bokom ako bezcennu vec.

januska12323
4. máj 2026

On si ťa vybral aj keď ty sa vidíš inak. Čo je na tebe také hrozné?

anonym_bcc593
4. máj 2026

@anonym_autor Chceš povedať, že partner má zlý vkus?😃

personality
4. máj 2026

Ak si tučná, tak niekomu sa páčia také, je to ako úchylka 😀

autor
4. máj 2026
@personality

Ak si tučná, tak niekomu sa páčia také, je to ako úchylka 😀

@personality ale kdeze. roky to nebolo cez 50 kilo. ale tak chapes. hladas niekoho a nedari sa. potom zrazu sa tu objavi niekto o kom si ani nesvivala, mate za sebou nielko rande, a spolocne stravenych noci. ale v podvedomi je tu strach a

anonym_2caca9
4. máj 2026

Raz tu bola podobná téma a nakoniec vysvitlo, že chalan oberá ženy o peniaze. Požičia si a nevráti.

anonym_21a4bf
4. máj 2026

@anonym_autor ja by som to nedavala, ja by som si nasla seberovneho.

anonym_dd2a0b
4. máj 2026

@anonym_autor V com je na vyssej urovni? Ak lek po fyzickej stranke, vela chlapov, co vyborne vyzeraju, ma za partnerky take sive mysky.
Ine je, ak je zvyknuty na nejake nobl sposoby, to jedine sa doucit, nech ti s tym pomoze.
Ja by som to ale brala lahko, bud ta chce alebo ta nechce. A nakoniec mozno zistis, ze ma volaco, co tebe nevyhovuje a rozides sa s nim ty. Ale o naopak, on. Zaruka nie je nikde 🙂.

muchotrafka298
4. máj 2026

Co je partner na vyssej urovni? Lebo to moze byt cokolvek, clovek z top bohatych, inej spolocenskej vrstvy alebo tak. Akoze on je krasny a ty si priemerna? Tak pre nieco si Ta vybral, tak to neries a zbytocne sa tym netrap. Nikdy nevies, ako dlho vztah bude trvat.

anonym_447d20
4. máj 2026

Ja ti poviem taku vec 🤣 ja som mala sebavedomie ako nikto pri predoslom partnerovi. Vztah sa rozpadol. Ja som bola tak nejako v pohode sak krasna som, mudra som aj varit viem 😆
Zaujemcov bolo habadej, oj ci nie. Ale co ja? Hadaj 😆 zalubila som sa do najvacsieho exota v chorari. Ego pan dokonaly, citovo nedostupny. Ej ale som dostala na prdel. Vysledok? Sme spolu ale obaja sme museli na sebe popracovat. Vela. Takze necit sa ze si menej. Nie si. Ono casom zistis ze on neni az tak dokonaly a budes sa na neho pozerat uplne inac. Ja svojho frajera napriklad po tom vsetkom co sme si prezili vobec nevnimam cez vyzor. Vnimam ho cez to co investoval do nasho vztahu. Drzim palce. ♥️

abbey1
4. máj 2026

Dcéra mala krátky vzťah s chlapcom zo skutočne high class. Bohužiaľ, tam bol extrémny rozdiel v životnom štýle kvôli financiám. Chlapec sa narodil so striebornou lyžičkou v ústach, ako sa hovorí. On bol zvyknutý na luxus, cestovanie kam si ráno pri prebudení zmyslel. Nemalo šancu to fungovať.

bjnr
4. máj 2026

Je to o vzorci, kde si sama seba dávate o stupeň nižšie. Váš mozog si ho „idealizoval“ ako niekoho nad vami, a vás automaticky posunul do pozície tej, ktorá musí obstáť, zaslúžiť si, udržať. To vytvára tlak, ktorý sa prejaví presne takto: nespavosť, napätie, tiché očakávanie kolapsu. Nie preto, že by ten vzťah bol krehký, ale preto, že vy sa v ňom necítite rovnocenná. Prestaňte riešiť, či ho „udržíte“. To je slepá ulička. Namiesto toho začnite vedome sledovať momenty, kedy sa ,,zmenšujete". V tých chvíľach sa nedeje nič medzi vami dvoma — deje sa váš vnútorný dialóg o vlastnej hodnote. A ten je potrebné narovnať. Skúste sa správať nie ako niekto, kto má šťastie, že ho stretol, ale ako niekto, kto si rovnako vyberá. To nie je hra ega, to je návrat do rovnováhy. Skúste namiesto snahy „udržať ho“ trénovať schopnosť prijímať. Ak sa neustále snažíte byť „dosť dobrá“, nie ste vo vzťahu prítomná, ste len v kŕči, kde monitorujete svoje vlastné zlyhania. Dovoľte mu, aby bol tým, kto sa rozhodol pre vás a prestaňte mu toto rozhodnutie vnútorne sabotovať svojím strachom. Ak by ste hlboko verili, že ste pre neho rovnocenná, čo konkrétne by ste robili inak už tento týždeň? Čo vám tento pocit „najslabšieho článku“ dovoľuje nerobiť? Pred čím skutočným a desivo blízkym vás tento strach z rozpadu v skutočnosti chráni? Ak je ten muž skutočne taký „vysoký level“, za akého ho považujete, pravdepodobne má dosť dobrý úsudok na to, aby vedel, koho chce mať vedľa seba. Tým, že spochybňujete svoju hodnotu v jeho očiach, v skutočnosti urážate jeho inteligenciu a schopnosť vybrať si partnerku. Vzťah nie je výberové konanie.

anonym_98d1a6
4. máj 2026

Myslím si že ak máte byť spolu tak budete ak nie tak to tak nemalo byť . Ukľudni sa nejde o život

anonym_bb9349
4. máj 2026
@bjnr

Je to o vzorci, kde si sama seba dávate o stupeň nižšie. Váš mozog si ho „idealizoval“ ako niekoho nad vami, a vás automaticky posunul do pozície tej, ktorá musí obstáť, zaslúžiť si, udržať. To vytvára tlak, ktorý sa prejaví presne takto: nespavosť, napätie, tiché očakávanie kolapsu. Nie preto, že by ten vzťah bol krehký, ale preto, že vy sa v ňom necítite rovnocenná. Prestaňte riešiť, či ho „udržíte“. To je slepá ulička. Namiesto toho začnite vedome sledovať momenty, kedy sa ,,zmenšujete". V tých chvíľach sa nedeje nič medzi vami dvoma — deje sa váš vnútorný dialóg o vlastnej hodnote. A ten je potrebné narovnať. Skúste sa správať nie ako niekto, kto má šťastie, že ho stretol, ale ako niekto, kto si rovnako vyberá. To nie je hra ega, to je návrat do rovnováhy. Skúste namiesto snahy „udržať ho“ trénovať schopnosť prijímať. Ak sa neustále snažíte byť „dosť dobrá“, nie ste vo vzťahu prítomná, ste len v kŕči, kde monitorujete svoje vlastné zlyhania. Dovoľte mu, aby bol tým, kto sa rozhodol pre vás a prestaňte mu toto rozhodnutie vnútorne sabotovať svojím strachom. Ak by ste hlboko verili, že ste pre neho rovnocenná, čo konkrétne by ste robili inak už tento týždeň? Čo vám tento pocit „najslabšieho článku“ dovoľuje nerobiť? Pred čím skutočným a desivo blízkym vás tento strach z rozpadu v skutočnosti chráni? Ak je ten muž skutočne taký „vysoký level“, za akého ho považujete, pravdepodobne má dosť dobrý úsudok na to, aby vedel, koho chce mať vedľa seba. Tým, že spochybňujete svoju hodnotu v jeho očiach, v skutočnosti urážate jeho inteligenciu a schopnosť vybrať si partnerku. Vzťah nie je výberové konanie.

@bjnr už zase? AI odpoveď?

anonym_eb27e4
4. máj 2026
@abbey1

Dcéra mala krátky vzťah s chlapcom zo skutočne high class. Bohužiaľ, tam bol extrémny rozdiel v životnom štýle kvôli financiám. Chlapec sa narodil so striebornou lyžičkou v ústach, ako sa hovorí. On bol zvyknutý na luxus, cestovanie kam si ráno pri prebudení zmyslel. Nemalo šancu to fungovať.

@abbey1 bol to princ Wiliam?

anonym_7bb3db
4. máj 2026

@anonym_autor ešte si ho ani nenašla,tak čo sa trápiš

abbey1
4. máj 2026
@anonym_eb27e4

@abbey1 bol to princ Wiliam?

@anonym_eb27e4 To nie. 🙂
Ale jeho strýko sedí v Snemovni lordov.

proste_zuza
Včera o 10:55
@anonym_autor

@anonym_autor Ja neviem, to je take velmi individualne. Skor mozno ty sa podcenujes, alebo moze z teba nieco vyzarovat. Tiez mam kamaratku ktora je uplna kocka, tvar, postava, sexepil,.. A ona sa vidi ako tucna skareda, ktoru nikto nechce

anonym_d3f412
Včera o 17:50

@anonym_autor tak na toto si dávaj veľký pozor, aby si sa teraz nestavala do nejakej pózy, že máš byť vďačná, že máš takého krásavca.Neboj sa aj ten bude mať chyby🙂aby si z neho nespravila modlu.Vela pekných mužov aj žien má problém si niekoho nájsť.Ja som mala krásneho priateľa a mal obrovský problém s peniazmi a na založenie rodiny by bol úplne nevhodný.Ale vzťah, prekvapenia, iskra bola aj po 4 r