icon

Je sebavedomý muž dnes automaticky považovaný za narcistu?

Včera o 09:53

Chcem poznať váš názor. Máte pocit, že dnes je už takmer každý úspešnejší alebo sebavedomejší muž automaticky označovaný za narcistu?

Napríklad keď vám partnerka povie, že nie je šťastná, nevie, akým smerom sa chce uberať, a požiada vás o pomoc. Spoločne nájdete cestu, no keď z nej neskôr odbočí, obviní vás z manipulácie.

Alebo keď vás požiada, aby ste v niektorých situáciách rozhodli za ňu, pretože sama nevie, a neskôr tvrdí, že to tak nikdy nechcela.

Alebo keď sama povie, čo chce dosiahnuť, vy sa tým začnete riadiť, no o pár dní vám vyčíta, že ju do toho nútite, hoci to bol pôvodne jej nápad.

Alebo keď vystupujete sebavedomejšie na verejnosti a namiesto podpory sa stretnete s výčitkami alebo žiarlivosťou.

Alebo keď sa staráte o svoj vzhľad, obliekate sa elegantnejšie a aj to sa stane predmetom výčitiek.

Alebo keď chcete tráviť spolu viac času, pretože máte pocit, že vzťah ochladol, no namiesto diskusie ste obvinený, že si len vynucujete pozornosť.

Alebo keď poviete, že vo vzťahu nie ste spokojný a radi by ste niečo zmenili, no dozviete sa, že všetko sa točí len okolo vás.

Alebo keď dlhodobo ustupujete, upozorníte na potrebu kompromisov a zrazu je to označené za manipuláciu alebo presadzovanie vlastného názoru.

Kde je podľa vás hranica medzi zdravou asertivitou a manipuláciou? A nestáva sa dnes niekedy, že sa slovo „narcista" používa príliš rýchlo aj v situáciách, ktoré môžu mať úplne iné vysvetlenie?

Strana
z4
autor
Včera o 17:41
@anonym_e35e23

@anonym_autor zle si si vybral,buď rád,že si sa jej zbavil.Načo to riešiš?A prečo si ju nezablokuješ,ale sleduješ ju,čo vypisuje?

@anonym_e35e23 Kde som napísal niečo o tom, že by som ju sledoval? Som rád že je preč. 😂

anonym_e35e23
Včera o 18:37
@anonym_autor

@anonym_e35e23 Kde som napísal niečo o tom, že by som ju sledoval? Som rád že je preč. 😂

@anonym_autor "Po rozchode, moja partnerka o mne šíri po soc. takéto veci. Písanie článkov, vyjadrovanie aký som manipulátor, psychopat."

Keď si taký sebavedomý a rád,že je preč,načo to rozoberáš na koňovi?

autor
Včera o 18:46
@anonym_e35e23

@anonym_autor "Po rozchode, moja partnerka o mne šíri po soc. takéto veci. Písanie článkov, vyjadrovanie aký som manipulátor, psychopat."

Keď si taký sebavedomý a rád,že je preč,načo to rozoberáš na koňovi?

@anonym_e35e23 Ak by teba niekto takto verejne opisoval, nechcel/a by si vedieť, prečo asi? Ja sa jej nemienim osobne pýtať, len chcem mať približnú predstavu. A keďže to robí žena, tak sa asi nebudem pýtať na názor a zmýšľanie ženy na dákom mužskom fóre.
A ak som náhodou sebavedomý, nemôže ma niečo hnevať?

earlgrey
Včera o 19:27
@anonym_autor

@anonym_e35e23 Ak by teba niekto takto verejne opisoval, nechcel/a by si vedieť, prečo asi? Ja sa jej nemienim osobne pýtať, len chcem mať približnú predstavu. A keďže to robí žena, tak sa asi nebudem pýtať na názor a zmýšľanie ženy na dákom mužskom fóre.

@anonym_autor Nepracuješ náhodou v IT oblasti? potrebovala by som niečo. Ak áno, napíš mi ss prosím 😁

autor
Včera o 19:42
@earlgrey

@anonym_autor Nepracuješ náhodou v IT oblasti? potrebovala by som niečo. Ak áno, napíš mi ss prosím 😁

@earlgrey 😂 😂 písala si, že vieš kto som 😝 či chceš aby som ti napísal SS aby si sa o tom utvrdila, alebo nevieš 😇

earlgrey
Včera o 19:45
@anonym_autor

@earlgrey 😂 😂 písala si, že vieš kto som 😝 či chceš aby som ti napísal SS aby si sa o tom utvrdila, alebo nevieš 😇

@anonym_autor 😁😁😁 ty ty ty 😁😁😁

autor
Včera o 19:47
@earlgrey

@anonym_autor 😁😁😁 ty ty ty 😁😁😁

@earlgrey 😝 ja ja ja... 😂 Mňa len tak ľahko nedostaneš. 😝

earlgrey
Včera o 19:50
@anonym_autor

@anonym_autor 😁😁😁 ale no tak, vážne potrebujem niečo súrne 🥹

earlgrey
Včera o 19:53
@anonym_autor

@anonym_autor Dobre, idem ti napísať správu, ale ak to nie si ty a ja si spravím hanbu, tak to zvalím na teba 🤣

autor
Včera o 19:55
@earlgrey

@anonym_autor Dobre, idem ti napísať správu, ale ak to nie si ty a ja si spravím hanbu, tak to zvalím na teba 🤣

@earlgrey No schválne či sa trafíš 😀 a ak nie, pokojne to zval na mňa, ja to zvládnem 😇

earlgrey
Včera o 20:04
@anonym_autor

@earlgrey No schválne či sa trafíš 😀 a ak nie, pokojne to zval na mňa, ja to zvládnem 😇

@anonym_autor 😁😁😁 ty ty ty, ja som to vedelaaa 🤣🤣🤣 ale teraz vážne si zaslúžim kľúčenku 🥹

autor
Včera o 20:06
@earlgrey

@anonym_autor 😁😁😁 ty ty ty, ja som to vedelaaa 🤣🤣🤣 ale teraz vážne si zaslúžim kľúčenku 🥹

@earlgrey Tak to veru hej, teraz už musíme dáku zohnať. Ako si ma mohla takto odhaliť.

earlgrey
Včera o 20:20
@anonym_autor

@earlgrey Tak to veru hej, teraz už musíme dáku zohnať. Ako si ma mohla takto odhaliť.

@anonym_autor Jaaaj, ty nevieš ešte o tom, ja som bosorka 🤣

anonym_e35e23
Včera o 20:20
@anonym_autor

@anonym_autor
"Ak by teba niekto takto verejne opisoval, nechcel/a by si vedieť, prečo asi?"
A prečo to chceš vedieť? Keď to budeš vedieť,ako sa ti zmení život? Ja po rozvode absolútne netuším,čo robí môj ex a či ma dakde očierňuje,je mi to totálne jedno.A vieš prečo? Lebo aj tak by som s tým nič nevedela urobiť.Ten človek je mi ľahostajný.

"A ak som náhodou sebavedomý, nemôže ma niečo hnevať?"
Sebavedomý by si nemal potrebu stále riešiť ex.Už by si to mal dávno uzavreté.Ex ti má byť dávno ľahostajná,pokiaľ je taká,ako si ju tu opisoval.

autor
Včera o 20:29
@anonym_e35e23

@anonym_autor
"Ak by teba niekto takto verejne opisoval, nechcel/a by si vedieť, prečo asi?"
A prečo to chceš vedieť? Keď to budeš vedieť,ako sa ti zmení život? Ja po rozvode absolútne netuším,čo robí môj ex a či ma dakde očierňuje,je mi to totálne jedno.A vieš prečo? Lebo aj tak by som s tým nič nevedela urobiť.Ten človek je mi ľahostajný.

"A ak som náhodou sebavedomý, nemôže ma niečo hnevať?"
Sebavedomý by si nemal potrebu stále riešiť ex.Už by si to mal dávno uzavreté.Ex ti má byť dávno ľahostajná,pokiaľ je taká,ako si ju tu opisoval.

@anonym_e35e23 Čo je to pre teba "stále riešiť ex"?
Či ty tak funguješ, lebo ja nie. Po dlhoročnom vzťahu sa mám proste len tak otočiť a ísť, ako keby tam nebol žiaden cit ani láska.
Tak mi prepáč, miloval som, skončilo to, ale nedokážem sa len tak otočiť a ísť ako by sa nič medzi nami nestalo. Aj napriek tomu, ako sa ku mne zachovala či už vtedy alebo teraz.
Neľutujem sa, nesledujem ju, neriešim, idem ďalej, len to nejde tak, že hneď skočím na inú.
A som len človek ktorý rád veci chápe a keď sa dejú, tak sa jednoducho spýtam na to iných, ak ich nechápem.
Je na tom niečo zlé?

Strana
z4