icon

Je sebavedomý muž dnes automaticky považovaný za narcistu?

Včera o 09:53

Chcem poznať váš názor. Máte pocit, že dnes je už takmer každý úspešnejší alebo sebavedomejší muž automaticky označovaný za narcistu?

Napríklad keď vám partnerka povie, že nie je šťastná, nevie, akým smerom sa chce uberať, a požiada vás o pomoc. Spoločne nájdete cestu, no keď z nej neskôr odbočí, obviní vás z manipulácie.

Alebo keď vás požiada, aby ste v niektorých situáciách rozhodli za ňu, pretože sama nevie, a neskôr tvrdí, že to tak nikdy nechcela.

Alebo keď sama povie, čo chce dosiahnuť, vy sa tým začnete riadiť, no o pár dní vám vyčíta, že ju do toho nútite, hoci to bol pôvodne jej nápad.

Alebo keď vystupujete sebavedomejšie na verejnosti a namiesto podpory sa stretnete s výčitkami alebo žiarlivosťou.

Alebo keď sa staráte o svoj vzhľad, obliekate sa elegantnejšie a aj to sa stane predmetom výčitiek.

Alebo keď chcete tráviť spolu viac času, pretože máte pocit, že vzťah ochladol, no namiesto diskusie ste obvinený, že si len vynucujete pozornosť.

Alebo keď poviete, že vo vzťahu nie ste spokojný a radi by ste niečo zmenili, no dozviete sa, že všetko sa točí len okolo vás.

Alebo keď dlhodobo ustupujete, upozorníte na potrebu kompromisov a zrazu je to označené za manipuláciu alebo presadzovanie vlastného názoru.

Kde je podľa vás hranica medzi zdravou asertivitou a manipuláciou? A nestáva sa dnes niekedy, že sa slovo „narcista" používa príliš rýchlo aj v situáciách, ktoré môžu mať úplne iné vysvetlenie?

earlgrey
Včera o 12:36
@anonym_autor

@heidi4 @earlgrey baby, ja sa už s vami nehrám 😂 😂 😂 😂 moc analyzujete.
A áno, my sme si už nie raz spolu písali v inej diskusii a neanonymne. 😇
Človek sa tu chce dozvedieť názor a zasa sme sa dostali tam kde aj predtým 😂

@anonym_autor tak už viem, kto si 😁 ty anonym 😁😁😁 ale nechám si to pre seba 😉

heidi4
Včera o 12:37
@anonym_autor

@heidi4 @earlgrey baby, ja sa už s vami nehrám 😂 😂 😂 😂 moc analyzujete.
A áno, my sme si už nie raz spolu písali v inej diskusii a neanonymne. 😇
Človek sa tu chce dozvedieť názor a zasa sme sa dostali tam kde aj predtým 😂

@anonym_autor No dovol?? 😅 Nebol si to nahodou ty, kto zalozil diskusiu a mal otazky? A ked dostanes odpovede, myslim, ze celkom mile voci tebe, tak moc analyzujeme? Vsak len odpovedame na tvoje otazky v prispevku, ked nechces analyzy, pytaj sa, ake je pocasie alebo aky je recept na spagety s kecupom 🤷🏻
A myslim, ze ved prave tie nazory si dostal 🤷🏻
Tak neviem, kde zas nastala chyba v matrixe :D

autor
Včera o 12:41
@heidi4

@anonym_autor No dovol?? 😅 Nebol si to nahodou ty, kto zalozil diskusiu a mal otazky? A ked dostanes odpovede, myslim, ze celkom mile voci tebe, tak moc analyzujeme? Vsak len odpovedame na tvoje otazky v prispevku, ked nechces analyzy, pytaj sa, ake je pocasie alebo aky je recept na spagety s kecupom 🤷🏻
A myslim, ze ved prave tie nazory si dostal 🤷🏻
Tak neviem, kde zas nastala chyba v matrixe :D

@heidi4 Nieeeeeee.... 😂 😂
Na otázky v pohode, to som rád. Len tuto slečna/pani "čajíková" už ma našla v súvislosti s iným článkom. 😉

luccija
Včera o 12:45
@anonym_autor

Na otázky v pohode, to som rád. Len tuto slečna/pani "čajíková" už ma našla v súvislosti s iným článkom. 😉

@anonym_autor koľko si vydržal v takom divnom vzťahu?

heidi4
Včera o 12:45
@anonym_autor

@anonym_autor panecku. Tak @earlgrey ziskava zlatý řád top MK detektívky :D 👌🏻👌🏻🎖️🏅 ja sa nechytam, neboj :D vsimam si tu len par chlapov a skoro ani jeden mi neni sympaticky :D (resp. vacsina) vacsinou ich len prescrollujem a idem dalej. Cize k nikomu si ta neviem priradit, ale v pohode :D prezijem 🤣

autor
Včera o 12:46
@earlgrey

@earlgrey No do kelu. Asi tie diskusie musím zakladať s väčším odstupom. Alebo začať písať o niečom čo ma tak nebolí na srdci alebo neštve. 😂

autor
Včera o 12:50
@luccija

@anonym_autor koľko si vydržal v takom divnom vzťahu?

@luccija Prvé roky boli iné, tam sa odohrávalo niečo iné no podobné, takže tie nepočítam, z toho sme sa dostali.
A toto čo opisujem v tejto diskusii trvalo asi 3-4 roky.

anonym_f96ceb
Včera o 13:12
@anonym_8b3cfc

Muži si namyslený až hrôza . Mal by tu byť matriarchad a bol by raj na zemi. Muži by nemali mať volebné právo. Mal by byť prísne trestaný za neveru alebo ak nevie uspokojiť svoju partnerku

@anonym_8b3cfc Svet by zanikol, resp. sa zmenil na poriadny chaos, keby ho riadili ludia s takou gramatikou. 🙂

earlgrey
Včera o 13:12
@anonym_autor

@earlgrey No do kelu. Asi tie diskusie musím zakladať s väčším odstupom. Alebo začať písať o niečom čo ma tak nebolí na srdci alebo neštve. 😂

@anonym_autor 😁😁😁 nemusíš, len keď stále ťa to bolí a štve, tak to spomenieš častejšie a niektorí si to potom poskladajú a už vedia, kto si 😁

earlgrey
Včera o 13:13
@heidi4

@anonym_autor panecku. Tak @earlgrey ziskava zlatý řád top MK detektívky :D 👌🏻👌🏻🎖️🏅 ja sa nechytam, neboj :D vsimam si tu len par chlapov a skoro ani jeden mi neni sympaticky :D (resp. vacsina) vacsinou ich len prescrollujem a idem dalej. Cize k nikomu si ta neviem priradit, ale v pohode :D prezijem 🤣

@heidi4 máš pre mňa kľúčenku? 🤣

anonym_516ef1
Včera o 13:21

@anonym_autor chcete rovnocenné ženy, tak musíte prijať aj to, že už nie ste nič extra😉

autor
Včera o 13:25
@earlgrey

@anonym_autor 😁😁😁 nemusíš, len keď stále ťa to bolí a štve, tak to spomenieš častejšie a niektorí si to potom poskladajú a už vedia, kto si 😁

@earlgrey Budem si na to musieť dať väčší pozor asi 😝

Inak, ak by som mal ešte pridať myšlienku. Tak niekedy mi stávalo to, že sme mali v niečom dilemu a potrebovali sme počuť aj názor niekoho iného. Tak som jej zo srandy povedal, "Veď choď na MK a spýtaj sa tam, je tam kopec žien a získaš možno iný pohľad." Odpoveď bola, že nie, tam sú hlúpe, tak sa vyjadriť nemôžem, lebo ma udupú že aká som.
Ale keď je téma o mne, tak bez váhania ide písať.

heidi4
Včera o 13:33
@earlgrey

@heidi4 máš pre mňa kľúčenku? 🤣

@earlgrey jasneee, uz k tebe letiiiii holubou postou aj s pohladnicou s venovanim 😁🎉👌🏻🕊️🕊️🕊️💌

earlgrey
Včera o 13:37
@heidi4

@earlgrey jasneee, uz k tebe letiiiii holubou postou aj s pohladnicou s venovanim 😁🎉👌🏻🕊️🕊️🕊️💌

earlgrey
Včera o 13:37
@anonym_autor

@earlgrey Budem si na to musieť dať väčší pozor asi 😝

Inak, ak by som mal ešte pridať myšlienku. Tak niekedy mi stávalo to, že sme mali v niečom dilemu a potrebovali sme počuť aj názor niekoho iného. Tak som jej zo srandy povedal, "Veď choď na MK a spýtaj sa tam, je tam kopec žien a získaš možno iný pohľad." Odpoveď bola, že nie, tam sú hlúpe, tak sa vyjadriť nemôžem, lebo ma udupú že aká som.
Ale keď je téma o mne, tak bez váhania ide písať.

@anonym_autor Veď nám tu šupni jednu z jej tém 😁

heidi4
Včera o 13:41
@earlgrey

@earlgrey neni to ten hasic-cyklista z NZ/vychodu, antiBAprogresivec, dufam... To by som sa velmi sklamala :D ten mi bol extremne nesympaticky a arogantny, mozno autorova ex by si s nim rozumela :D tiez javil podobne crty :D

autor
Včera o 13:50
@earlgrey

@anonym_autor Veď nám tu šupni jednu z jej tém 😁

@earlgrey Jasné a do piatich minút by mi búchala na dvere a zajtra by som bol v hlavných správach v Tv. 😝

earlgrey
Včera o 13:53
@anonym_autor

@earlgrey Jasné a do piatich minút by mi búchala na dvere a zajtra by som bol v hlavných správach v Tv. 😝

@anonym_autor 🤣🤣🤣

earlgrey
Včera o 13:54
@anonym_autor

@anonym_autor Detektív "čajíček" keď bude mať čas, pohľadá 🤣🤣🤣 niečo už viem, nebude možno ťažké to dohľadať 😁

earlgrey
Včera o 13:54
@heidi4

@earlgrey neni to ten hasic-cyklista z NZ/vychodu, antiBAprogresivec, dufam... To by som sa velmi sklamala :D ten mi bol extremne nesympaticky a arogantny, mozno autorova ex by si s nim rozumela :D tiez javil podobne crty :D

@heidi4 Nie nie 😉

autor
Včera o 13:56
@earlgrey

@anonym_autor Detektív "čajíček" keď bude mať čas, pohľadá 🤣🤣🤣 niečo už viem, nebude možno ťažké to dohľadať 😁

@earlgrey že som sa ja ozýval... 😂 😂 😂

earlgrey
Včera o 13:57
@anonym_autor

@earlgrey že som sa ja ozýval... 😂 😂 😂

@anonym_autor 😁😁😁 len teraz ma čaká môj milovaný, tak sa rozlúčim, ale ja sa vrátim 🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️

autor
Včera o 14:00
@earlgrey

@anonym_autor 😁😁😁 len teraz ma čaká môj milovaný, tak sa rozlúčim, ale ja sa vrátim 🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️

@earlgrey Aj ja si idem vyvetrať hlavu niekam von... Pozdravuj 😂 😝

citronove_koliesko
Včera o 14:07

@anonym_autor naco ti je taka partnerka ked len nezhody mate? Vztah nema byt boj, ked si nevyhovujete tak od seba a nestracat cas.

heidi4
Včera o 14:08
@earlgrey

@heidi4 Nie nie 😉

@earlgrey chvalabohu, bude sa mi dnes lepsie spat :D ten som rada, ze zmizol odtialto :D inak velmi inych som tu nezaregistrovala podla nejakych speci poznavacich znameni :D kks, ty musis mat inak plny server v hlave :D

anonym_e35e23
Autor odpoveď zmazal
anonym_e35e23
Včera o 16:38

@anonym_autor zle si si vybral,buď rád,že si sa jej zbavil.Načo to riešiš?A prečo si ju nezablokuješ,ale sleduješ ju,čo vypisuje?

sense
Včera o 16:42

Nečítam všetky komentáre ale nie každý sebavedom človek , je jedno či muž alebo žena , je hneď nacista. Z písaného mi to tak nepríde. Skôr ma ona nejaký problém alebo veľmi nízke srbavedomie, pretože mi nepríde úplne normálne , požiadať o pomoc a následne to znegovat. Alebo je to len "typická" ženská, nevie čo chce, ale neprestane kým to nedostane

viestta
Včera o 16:54

@anonym_autor na to, ze si sa v uvodnom prispevku predstavil ako sebevedomy chlap nejak privelmi sa lutujes a vyplakavas ako ti bolo ublizene. Ale mozno je to len moj pocit.

autor
Včera o 17:37
@viestta

@anonym_autor na to, ze si sa v uvodnom prispevku predstavil ako sebevedomy chlap nejak privelmi sa lutujes a vyplakavas ako ti bolo ublizene. Ale mozno je to len moj pocit.

@viestta Neľutujem sa a ani nevyplakávam že by mi bolo ublížené. Snažím sa iba opísať situáciu.