Koľko priestoru naozaj potrebujete na život?
Baby, úprimne, koľko priestoru NAOZAJ potrebujete na život?
My máme 232 m2 dom + 72 m2 krytú vykurovanú terasu.. a bývame tu dvaja dospelí a pes.
A teraz čítam, ako sa niektoré tlačíte štyria v 60 m2 a tvrdíte, že "to úplne stačí"
Naozaj vám to stačí, alebo si to len nahovárate?
Koľko m2 máte vy a koľko vás tam býva? Fakt ma zaujima realita, nie ideálne predstavy
Palec hore zene ktore potrebuje pisat ze byvaju dvaja na na 300m2 so psom 🥳 gratulujem, predstav si ze mame 5ti domcek s menej m2 a nie nenahovaram si ze nam to staci. Fakt staci.
A ano uplna realita je taka ze si pozri kolko m2 maju 2,3,4-izbove byty a byvaju tam a cele veky tam byvali rodiny s detmi 😉
@anonym_autor 140 a sme 3, plus terasa dom..
Prijala by som ešte jednu izbu iba ako šatník a odkladaciu miestnosť.Ale bývali sme v 2 I s malým dieťaťom a stačilo nám aj 65 st.Aj teraz do spálne ani nechodíme, hostovska detto stale sme len v obývačke, kychyni.Syn obývačka, izba.Na upratovanie mi to fakt stačí😆máš veľké izby, alebo čo máte v tých ostatných pracovnu?Polovica známych povedali, že staci o polku menší dom.Niekori maju aj 2 izby len na upratovanie prazdne
180m2 dom,7mi,6izieb ale tiez by som este dalsie poschodie pristavila,alebo do boku.Ale bolo by to zbytocne,lebo deti za chvili vyletia z hniezda a tak velky dom pre 2,je zbytocny.Takze ano aj my mame v plane potom minimalisticky domcek.
My mame asi 10000m2 interier, k tomu 500m2 terasa s krbom, klimou, bazenom, barom, este zahrada donevidim, v zahrade fitko s welnessom a pristavacou drahou pre vrtulnik, tu ked nepristava vrtula na dikoteky vyuzivame, nahaname sa tam sami dvaja. Sem tam pride susedova macka
Nasi byvaju sami dvaja v byte co ma 120m2, byvali sme tam 4 ale izbu som mala so sestrou, oni nechcu ist do mensieho. My 4 byvame v 4 izbovom byte cca 85m2, som rada ze kazde dieta ma svoju izbu ale uprimne by som prijala par m2 na pracovnu. Ale nie je to tak kriticke aby sme sa koli tomu stahovali do 5 izbaku a zadlzovali. Sestra byva sama s 2 detmi v dome co ma asi 150m2 + naozaj obrovska zahrada a nestazuje si
Žili sme 4ja v 56m2. Stačilo nám to, lebo sme tam chodili doslova len spať, len deti rastu, tak sme šli do väčšieho, nech majú samostatnú izbu.
Teraz máme 100m2 a síce to stačí tiež, uvítala by som ešte jednu menšiu miestnosť na samostatnú pracovňu, keďže som začala robiť len home office. Avšak znovu sme pri tom, že aj tak tu chodí zvýšok domácnosti viac menej len spať, lebo cez týždeň sme na krúžkoch a cez víkend na výletoch/u babky. Nepotrebujeme žiadny extra priestor nikto.
Byt 75m2, byvame 2 dospeli, jeden predpubertiak a jedno batola. Aj tak mam pocit, ze jedna izba je nevyuzita, lebo vacsinou su vsetci tam, kde som ja - a ja sa najcastejsie zdrziavam v obyvacke/kuchyni a spalni. Mna by, popravde, jeblo, kebyze mam 200+m2 pribytok. Zila som 20 rokov vo velkom rodinnom dome, a to je nonstop upratovanie, nonstop do niecoho bolo treba vrazat peniaze, nehovoriac o tom, ze to treba vykurovat...
Ale vieme, ze tato tema je provokacna 🙂
My mame asi 10000m2 interier, k tomu 500m2 terasa s krbom, klimou, bazenom, barom, este zahrada donevidim, v zahrade fitko s welnessom a pristavacou drahou pre vrtulnik, tu ked nepristava vrtula na dikoteky vyuzivame, nahaname sa tam sami dvaja. Sem tam pride susedova macka
@anonym_1a5d45 dost male, nie? Ako tam dokazete zit? 😂
Byt 75m2, byvame 2 dospeli, jeden predpubertiak a jedno batola. Aj tak mam pocit, ze jedna izba je nevyuzita, lebo vacsinou su vsetci tam, kde som ja - a ja sa najcastejsie zdrziavam v obyvacke/kuchyni a spalni. Mna by, popravde, jeblo, kebyze mam 200+m2 pribytok. Zila som 20 rokov vo velkom rodinnom dome, a to je nonstop upratovanie, nonstop do niecoho bolo treba vrazat peniaze, nehovoriac o tom, ze to treba vykurovat...
Ale vieme, ze tato tema je provokacna 🙂
@anonym_5f07ed to vieš, môžme sa pýtať opačne. “Je niekto až tak neznesiteľný, že potrebuje rozlohu aspoň 100m2/osobu?” 🤣
@anonym_autor jeziisss to ako zvládate, však sa tam ledva pomestite
Asi idem volať slobodu zvierat, ze trápite psa a nemá aspoň 4 búdy
Mam tolko m2 ze neviem co s nimi,ale nie v jednej nehnutelnosti. A nepotrebujem...a teraz akože čo....
@anonym_autor jeziisss to ako zvládate, však sa tam ledva pomestite
Asi idem volať slobodu zvierat, ze trápite psa a nemá aspoň 4 búdy
@anonym_d185ef pockaj, Sloboda zvierat teraz nema cas, lebo riesia znizeny standard Geryho, kedze pamprezidentovi sa znizil plat.
Prišla si sa len pochváliť alebo ťa to naozaj zaujíma? Do Ázie radšej nechoď tam by si neprežila.
@anonym_autor 😱 to kto zvláda upratovať dom s 300m2,keď tam bývajú dvaja? A ešte k tomu je tam pes, no ešte riadiť po ňom.
Pracovne chodievam po domácnostiach. V malých kuticiach žijú ľudia a stačí im to. Byt s rozlohou 35m2- bývajú tam 3 generácie- dokopy 6 osôb. A sú šťastní, že majú, kde bývať. A nie sú to osadníci. Vedela by som o tom knihu napísať. Matka s tromi deťmi odišla od muža bývať do chatky, ktorá má rozlohu cca 25m2 vrátane kúpeľne a chodby.
Palec hore zene ktore potrebuje pisat ze byvaju dvaja na na 300m2 so psom 🥳 gratulujem, predstav si ze mame 5ti domcek s menej m2 a nie nenahovaram si ze nam to staci. Fakt staci.
A ano uplna realita je taka ze si pozri kolko m2 maju 2,3,4-izbove byty a byvaju tam a cele veky tam byvali rodiny s detmi 😉
@anonym_42ceaf mame spolocny dom-5izbovy bungalov a este mame kazdy svoj vlastny 1 dom a nestaci nam. Ani psa radsej nemame aby sa nemotal pod nohami. Piseme si kedy je kto v tom spolocnom bungalove nech ten druhy ide do svojho a netlacime sa. Ani tie nase 2 domy neprenajimame lebo nevieme ako by sme to ustali. Bojim sa ked pridu deti. Staci takto ci treba aj m2 dopisat?
120 m2 vrátane garáže a bývame tu traja. Budeme tu bývať štyria. Kvôli práci z domu by sa nám zišiel o čosi väčší dom ale určite sa netlačíme. Upracem rýchlo, to mi moc vyhovuje. Ale asi to píšem zbytočne, nikoho to reálne nezaujíma, iba chcel príspevok rozpútať vášne
No moze byt , keď dvaja ľudia nevedia spolu vydržať , aj 300m2 im je malo . 90m2 byt, štyria + pes a dnes maximálne spokojni je to pre nás úplne dostačujúce .
@anonym_1a5d45 dost male, nie? Ako tam dokazete zit? 😂
@anonym_3d934b veru, mas pravdu, neodhadli sme to, prikupime este nejaku rolu za pozemkom, nech sa netlacime 🤣
Ja žijem so synom v 4-izbovom byte 90m a stačí nám to úplne,predtým sme mali 70m trojizbak a tiež nám to stačilo,ale vyhovuje mi tá izba navyše,že tam napríklad môžem vešať prádlo a nemusím ho mať v obývačke a podobne..Ale pre mňa osobne nie je až tak dôležitý počet metrov ako počet izieb,napríklad keby som mala viac detí,chcela by som,aby každé malo vlastnú izbu,takže by som bola radšej,keby mali dve izby po 15 m ako jednu veľkú 30 m..
@anonym_autor zazila som asi vsetko mozne. Detstvo, najskor 3os v 1i, neskor 4os v 2i, potom 4os v 3i, chvilu sme byvali aj v dome so starymi rodicmi. Ja sama po skole som byvala pomerne dlho v 3i 90m2, casom som aj hundrala, ze mohol by mat byt o 1 menej, vela upratovania si vyzadoval, az som si kupila maly 2i -40m2. Nikdy som neriesila m2 z hladiska priestoroveho pocitu, ja nevidim v tom rozdiel, dolezitejsie bolo ako sa tam naozaj citim, ci ma dobru orientaciu, slnecnost, zariadenie, rodinne vztahy atd,... jedine co som casom zacala riesit je upratovanie a starostlivost, cim vacsi byt/dom, tym viac roboty a menej casu na oddych a venovanie sa sebe/rodine.
Inymi slovami, cim viac m2, tym viac prachu na miestach, cez ktore ani neprechadzas, teda nevyuzivas😄🤷♀️ ... ale ak si niekto poriesi velke priestory upratovackou, prip.inak, okej. Kazdemu uz ako vyhovuje.
@anonym_autor nie každý má podmienky a príjem na to, aby si kúpil rodinný dom. Ja mám jednoizbovy byt a byveme v ňom 3 - ja a deti a som za tento priestor vďačná

@anonym_autor 80 m2 a sama. Úprimne, potrebujem viac.