icon

Koľko vám trvá ranné chystanie sa do práce?

26. apr 2026

Žienky, prosím, povedzte mi, koľko vám priemerne trvá kým sa ráno vychystáte do práce, prípadne vaše 15+ pubertálne dcéry do školy?

Som taká neženská žena, nikdy som sa nemaľovala, čiže ja to mám tak, že 15-20 min mi stačí. Vstať, umyť sa, obliecť, prečesať vlasy, to je všetko, stihnem aj kávu. Moja dcéra je iná, chystá sa asi 1 hodinu, niekedy aj 1,5 hodiny. Niekedy si ráno umyje aj vlasy, ale ak si aj neumyje, prinajmensom si ich každé ráno fúka fúkacou kulmou. A potom si robi makeup. Niekedy má premyslené, čo si oblečie, niekedy sa aj niekoľko razy prezlieka. V podstate to neporovnavam, beriem, že koľko ľudí toľko chutí, ale príde mi, že my dve s dcérou sme extrémy 🙂 Ja v tom nedbaní. A dcéra naopak. Má jemné vlasy, chcela by mať husté dlhé, ale je to genetické, aj svokra má také jemné vlasy.

Tak si len pre upokojenie duše robím prehľad, ako to majú iné baby, koľko je slovenský priemer chystania? 🙂

Strana
z4
simsalabim
28. apr 2026
@cina1

@simsalabim som si myslela, ze len ja som cudna, ked aj mne ten prechod este stale robi problem...

@cina1 ja myslim, ze ma na to velky vplyv prirodzeny biorytmus cloveka (niekto je ranne vtaca) a zaroven cas vstavania. Ine je vstat o 5 a ine o 7. Aspon ja to velmi citim. A vekom to znasam coraz horsie. Tiez si o mne myslia, ze som divna, ale tak, vacsina tych ludi nevstava tak skoro. Ja by som uvitala, keby s tym uz prestali hybat, je dokazane, ako ludskemu zdraviu takyto posun nerobi dobre a ekonomicky prinos je nulovy. Pre mna byva najhorsi 2 .a 3. tyzden po posune na letny cas (co uz vacsina ludi vravi, ze na nejaky posun zabudla), no tento rok sa mi to nejako taha.

Strana
z4