icon

Láska medzi rodičom a dieťaťom. Kedy prekračuje hranice?

18. aug 2026

Nie som anketár a nie som troll. Ale toto dnes na mňa vyskočilo na FB. Aký máte na to názor? Podotýkam, treba prečítať kompletne celý príspevok a aspoň polovicu komentárov, ktoré sú pod príspevkom.
https://www.facebook.com/pavel.hirax.baricak/po...

euka210
18. aug 2026

@anonym_autor komenty nemam cas a chut citat. Co na to povedat? ...kazdy to ma inak. My mame 3 chlapcov a lepili sa na mna ked boli mali, najmensi 10r.este stale. Ale pubertiaci 12r a skoro 15r uz ani nahodou. Kazdeho to prejde inokedy a veru tie chvile si treba vazit.

zuzitko74
18. aug 2026

Moja mama má 70+ rokov a raz mi rozprávala zážitok, ktorý mala so svojim otcom. Držal na kolenách jej mladšiu sestru a keď sa chcela ku nim pridať, tak ju striasol z kolena a povedal jej, že je už na to veľká. Moja mama mala vtedy osem rokov a doteraz ju tá situácia s otcom bolí. Takže radšej budem svoje deti objímať a túliť si ich, kým sa im to bude žiadať, než ich zraňovať kvôli tomu, čo si o nás myslia okoloidúci. Kto určuje to, čo je "normálne"? Pre mňa a moje deti je normálne prejaviť si lásku objatím, či iným fyzickým kontaktom, nikomu tým neubližujeme, nič zlé nerobíme, je to čisté a nevinné. Je mi jedno, kto si o tom čo myslí.

anonym_e74f37
18. aug 2026

Za mňa je to prehnané, aj viaceré komenty. Objatie, pusa na líce samozrejme ok v každom veku, ale... No ved každý nech robí, ako mu vyhovuje.

anonym_5e33ae
18. aug 2026

Ja neviem, ale ešte aj takúto lásku medzi rodičom a dieťaťom tu chce niekto kritizovať a rozoberať, závidieť...

anonym_918eff
19. aug 2026

Držať za ruku, objať ok, lepiť sa 15 ročná na otca na kúpalisku podľa mňa nie najvhodnejšie a z pár komentov ma zarazilo bozkávanie na ústa rodič-dieťa, to už absolútne nie. Na líce, na čelo, na vlasy, ale nikdy na ústa. V mojej, ani manželovej rodine sa to nerobí a vo veku 15 rokov mali obe dcéry už
pubertu v plnom prúde, nehrozí, že by sa v takom veku liepali po otcovi v bazéne.

anonym_a7c5f3
19. aug 2026

My deti este aj v aute pobozkame kazde rano pred skolou a to uz budu v 9tr.8tr a v 5tr.Ale za to najstarsi 3tiak na ss,tak ten ani v 1 tr sa uz pobozkat nechcel.
Vsetko zalezi od dietata samotneho,ake je.

anonym_b431e0
19. aug 2026

ocinko to mohol už dávno stopnúť. Jednoducho povedať nie, toto už v tomto veku nemá byť.
milovala som svojho otca, ale asi od mojich 10 r žiadne túlenie, držanie za ruku, a pod. u nás neexistovalo.

anonym_07ef2f
19. aug 2026

Nepozerala som stránku
Ale ja s rodičmi som sa tulila,pusinkovala atď
Bez ohľadu, že boli vážne chorí a neostavalo im veľa času, ajtak nieje žiadna hranica v prejavoch lásky -jedine sexuálna ale to je iný prípad.... snáď
Skôr pre mňa je diskutabilné, keď rodičia sú chladné stroje

tamitamitami
Autor odpoveď zmazal
elz1920
19. aug 2026

Ja autora mám medzi sledovanými, je hudobník a spisovateľ. Jeho zamyslenia bývajú zaujímavé, nesúhlasím vždy si všetkým, ale zrovna tento príspevok mi príde v pohode. Je to otec, ktorý ľúbi svoje deti. Čo by za to iné deti dali.
Verím, že taká dcéra sa nenechá idiotom otĺkať a syn bude jemný k manželke. Že presne toto si z puta s rodičmi odnesú.

Ľudia v komentároch popíšu všeličo, to je iná kapitola. Tam sa píše o bozkávaní na ústa.

anonym_3a4bb7
19. aug 2026

@anonym_autor podla mna jeto vo veku dievcata cez ciaru, mne by to v 14tich prislo uchylne lepit sa tak na oca , neviem si to predstaviť a to mame vyborny vztah

anonym_53d807
19. aug 2026

Neraz dám dcére pusinku na ústa, aj keď má už po puberte. Nikdy toho nikto nemal žiaden problém...morálny či zdravotný. Synovi už nie, ale keď bol baby, v pohode.

beata_k
19. aug 2026

@anonym_autor Ludia si urobia nazor z toho, co vidia. Nema na cele na pisane "otec s dcerou". A sam uznava, ze to podobi ako by sa drzal za ruku so 17-nast rocnou "zabou"

anonym_df9779
19. aug 2026

Niekde som citala,ze clovek potrebuje aspon tri dotyky/objatia denne. Na tom nie je nic uchylne, pokial to nie su intimne miesta. Cudna doba - homosexuali, transvestiti, lesby a pod. to je ok, normalne. A otec lubiaci svoju dceru, prejavujuci si lasku su "uchylni"...svet je hore nohami..

anonym_87bfa2
20. aug 2026

Neviem, link som neotvárala, takže neviem, čo tam je, ale napíšem z vlastnej skúsenosti. Mám syna (10+) a je na mne stále nalepený. Hocikedy má pobozká na líce, na rameno a sám mi nastaví tvár má bozk - aj na verejnosti . Občas si žiada aj pusinku na ústa - to mu len tak ďobnem, nie pre to, že by mi to vadilo, ale pre to, že to vadí cudzím ľuďom okolo nás. Sama som vyrástla v rodine, kde bolo bežné pohladkanie, objatie aj pusinky - zo strany oboch rodičov, ale aj babiek. My sme celkovo veľmi kontaktná rodina. Aj manžel nemá problém pobozkať syna a naopak (na čelo, na líce). V dnešnej dobe sme asi za čudných. Syn má vo zvyku nás oboch štipnúť do zadku aj na oplátku očakáva, že ho my štipneme alebo aspoň potľapkáme. Na verejnosti ho však s tým "haltujem", nepotrebujem čítať na sociálnych sieťach statusy o tom, ako niekto niekde videl úchylnú mater... Sú to naše prejavy lásky (aj bez slov, lebo hocikto vám môže rozprávať, ako vás ľúbi a vzápätí vás zmláti ako žito). Takže ak na videu otec prejavuje náklonnosť dcére a ona jemu objatím, nemusí to byť nič úchylné, len čistá láska medzi rodičom a dieťaťom, iba vyjadrená inak, ako ste zvyknutí/zvyknuté z domu (lebo sú aj rodičia, ktorí tvrdia, že nedá sa lepšie vyjadriť láska k dieťaťu ako tým, že ho pravidelne doma mlátiš, lebo každá rana, čo padne mimo, je stratená - toto je zasa pre mňa "no go").

anonym_72c57d
20. aug 2026

@anonym_autor akurát minule sme mali doma debatu o bozkávaní detí na ústa. Zhodli sme sa na tom, že v určitom veku sa dieťa psychosexuálne vyvíja viac, formuje a nie je správne fixovať sa v intímnostiach tohto druhu na rodiča. Potom dievčatá túžia byť celý život tatinkove dievčatká, túžia po mužovi, ktorý ich má na kolenách, hladká vlasy a hovorí ako o svojej princeznej. Veľmi rýchlo za dokážu dostať do emočnej pasce manipulátora,ktorý bude vedieť ako na ňu, na kolená sugar daddyho. Chlapci v dospelosti hľadajú partnerku mamičku, ktorá ich bude bezodne ľúbiť, ofukovať kolienko a obsluhovať. ZLE.
Je fajn láska a harmónia v rodine, tento druh lásky zo strany rodiča mi zaváňa nezvládnutým obdobím Elektrinho a Oidiopovského komplexu.
Mimo to, že Baričák mi pripadá ako autor pre jednoduchších (vlastne pre mňa aj reálne je autor brakov), parafrázuje múdra z iných kvalitných psychologických kníh, ani sa neunúva menovať, a uvádzať zdroj. Pripadá mi až toxický pozitívny ako sektár. Bože, kto je fakt ochotný mu za to platiť?

elz1920
23. aug 2026

https://www.facebook.com/share/p/1Hn2eNWvma/
Pre predstavu, aké príspevky má autor, ktorého niekto túži pranierovať.