icon

Ľudia s privilégiom sa často sťažujú viac

4. máj 2026

Vidím tu len sťažnosti o manželstvách, sexe a o rôznych ďalších hlúpostiach. Som nezamestnaný so zdravotnými problémami, mám mentálne postihnutého brata a moja matka má zdravotné problémy. Sme chudobní a finančne prežívame z výplaty do výplaty. Nikdy som si život neužil, pretože som zo školy bol len doma, lebo ma rodičia nechceli nikde pustiť a ani teraz si nič nemôžem užiť lebo som nezamestnaný a ťažko sa niekde dá chodiť bez peňazí. Každý deň mi jebe z toho, že nemám prácu a lezie mi všetko na nervy.

Vidím, že všade sa ľudia sťažujú len na vzťahy, manželstvá a podobné kokotiny. Akože dobre, že tvoje manželstvo je dosraté, ale aspoň máš prácu a peniaze a nemáš postihnutého súrodenca. Tvoj priateľ sa na teba vysral alebo s tebou nekomunikuje a to má byť problém? Veď si nájdi druhého. Moc nesexuješ. Veď masturbuj. Čo ma najviac štve je to, že ľudia s naozajstnými problémami sú buď ignorovaní alebo sa im každí smeje, že sú úbožiaci, ale trápni *** s úplne ľahkými problémami dostávajú sympatie a veľa rád. Kde sme to dospeli, že málo ľudí sa zaoberá a rozpráva o nezamestnanosti, chorobách, mentálnych postihnutiach a podobne, ale každí sa ide vykomentovať do príspevkov o debilných vzťahoch a manželstvách. Aspoň buďte radi, že ste zamestnaní a máte z čoho žiť.

Strana
z2
anonym_a48c38
4. máj 2026

Každý má vlastné problémy, ktorým prikladá vlastnú váhu. Mrzí ma tvoj stav, ale tí "trápni k***ti a p**e za to nemôžu. A ani ti tvoje problémy nevyriešia. Nesústreď sa na banálnosť problémov iných. Každý to prežívame po svojom. A daj sa trocha dokopy. S takýmto prístupom si nenájdeš ani prácu, ani pochopenie.

haley7897
4. máj 2026

@anonym_autor ... na druhú stranu, úprimne, ja by som sa sem so serióznym problémom nikdy poradiť neprišla... 🤷🏽‍♀️

anonym_6fa3d1
4. máj 2026

Chod robiť do zahraničia keď si tu nevieš nájsť prácu. Ja nemám rada takú sebaľútosť. Každý jeden človek niečo má, čo ho ťaží, trápi. Je na každom ako sa s tým vysporiada

haley7897
4. máj 2026
@anonym_6fa3d1

Chod robiť do zahraničia keď si tu nevieš nájsť prácu. Ja nemám rada takú sebaľútosť. Každý jeden človek niečo má, čo ho ťaží, trápi. Je na každom ako sa s tým vysporiada

@anonym_6fa3d1 je fér, ze ludia musia odísť do zahraničia aby mohli zabezpečiť rodinu alebo seba?

anonym_892f65
4. máj 2026

A co robis preto aby si sa mal lepsie? Okrem toho ze sa tu vynervujes v prispevku? Vies kolko ludi ma 2 prace aby sa malo lepsie? Robia si kurzy po pracovnej dobe, chodia do vecernej skoly, ucia sa jazyky, robia nieco preto aby sa pohli z toho miesta kde stoja.
Je lahke plakat a mat mentalitu obete. Nezavidim ti tvoju situaciu ale musis sa naucit hrat s kartami ktore si dostal.
Nezamestnany asi nebudes navzdy, tak ak mas dve zdrave ruky tak hladaj pracu alebo si urob rekvalifikacny kurz a hybaj vonku zarobit nejake penazie. Bude sa lepsie zit aj tebe aj tvojej rodine. Ty mas sancu na lepsi zivot ked si najdes pracu, zenu, mozno raz aj deti. Ale co tvoj mentalne chory brat? Mozno aj jemu raz bude chybat blizkost inej osoby a on sancu mat nebude si niekoho najst, ani plnohodnotne pracovat (ak vobec). Tak sa prestan lutovat a rob so sebou nieco. Tvoja situacia by ti mala byt motivaciou mat lepsi zivot

anonym_680505
4. máj 2026

Skoda, ze uz tu nie je unbeholfen. Skamaratili by ste sa a rozumeli by ste si.

haley7897
4. máj 2026
@anonym_892f65

A co robis preto aby si sa mal lepsie? Okrem toho ze sa tu vynervujes v prispevku? Vies kolko ludi ma 2 prace aby sa malo lepsie? Robia si kurzy po pracovnej dobe, chodia do vecernej skoly, ucia sa jazyky, robia nieco preto aby sa pohli z toho miesta kde stoja.
Je lahke plakat a mat mentalitu obete. Nezavidim ti tvoju situaciu ale musis sa naucit hrat s kartami ktore si dostal.
Nezamestnany asi nebudes navzdy, tak ak mas dve zdrave ruky tak hladaj pracu alebo si urob rekvalifikacny kurz a hybaj vonku zarobit nejake penazie. Bude sa lepsie zit aj tebe aj tvojej rodine. Ty mas sancu na lepsi zivot ked si najdes pracu, zenu, mozno raz aj deti. Ale co tvoj mentalne chory brat? Mozno aj jemu raz bude chybat blizkost inej osoby a on sancu mat nebude si niekoho najst, ani plnohodnotne pracovat (ak vobec). Tak sa prestan lutovat a rob so sebou nieco. Tvoja situacia by ti mala byt motivaciou mat lepsi zivot

@anonym_892f65 píše , ze mas zdravotné problémy. Co mu tu píšeš o dvoch zdravých rukách 🫣

anonym_0a6b7d
4. máj 2026

Vám sa to ľahko povie, ale kto sa postará o postihnutého brata a chorú mamu? Keď on odíde pracovať do zahraničia. Toto sú také debilné rady. Ale niekto nemá to srdce tu nechať všetko. Mamu do zariadenia, brata do zariadenia a odísť do zahraničia a platiť... Sú tu ľudia, čo takú možnosť nemajú, pretože sa obetujú a starajú sa tu na slovensku z tých čerčákov ktoré dostanú.

anonym_892f65
4. máj 2026
@haley7897

@anonym_892f65 píše , ze mas zdravotné problémy. Co mu tu píšeš o dvoch zdravých rukách 🫣

@haley7897 nespecifikoval ake zdravotne problemy. Aj astma a vysoky krvny tlak je zdravotny problem a napriek tomu ludia pracuju. Pokial mu zdravotny stav umoznuje pracovat tak nech hlada..

anonym_2de921
4. máj 2026

Si frustrovaný, zakomplexovaný, negatívny a od takého človeka chce každý iba riadnu vzdialenosť. Snáď si nemyslíš, že vy sa ti vyliečil postihnutý brat, ak by si mal milióny… odporúčam ti sa vzdelávať, čítať knihy, posúvať sa mentálne. Pretože to vyjadrovanie je vizitka odrazu teba….

anonym_75c0e1
4. máj 2026
@haley7897

@anonym_6fa3d1 je fér, ze ludia musia odísť do zahraničia aby mohli zabezpečiť rodinu alebo seba?

@haley7897 celý život nie je fér, aj môj dedko a pradedko chodili preč za prácou. Už v minulosti celé rodiny migrovali za prácou kade tade
Mohli sedieť doma na zadku ľutovať sa a nemať nic

anonym_59d804
4. máj 2026

najlepsie pri vlastnej frustracii tu vykrikovat, ze zeny nemaju problemy, vies velke nic o tom, ako sa citi zradena zena po dlhych rokoch manzelstva, aka moze byt bolest duse, asi si v zivote nepocul o syndrome zlomeneho srdca a dalsich veciach, lebo ty chudacik trpis bez penazi. Teraz ti prezradim tajomstvo, su aj horsie problemy od tvojich a za dalsie kazdu bolest moze posudit len clovek, ktory ju preziva

anonym_75f5f9
4. máj 2026

No, tak si to aspoň zo seba dostal... Pomohlo? Cítiš sa lepšie, keď si pourážal všetkých, len preto, že riešia iné problémy ako ty? Keď si ich problémy zhodil?... Mrzí ma tvoja situácia a rozumiem tej frustrácii, ale je normálne, že každý rieši to čo práve prežíva a porovnávať čo je horšie a čo je lepšie nemá zmysel, aj tebe niekto môže povedať, že však buď rád, že nežiješ v krajine kde zúri vojna, že máš prístup k pitnej vode a že však máš byť vlastne rád... Áno, ohľadom vzťahov a podobných tém tu je množstvo komentárov, je to téma kde človek vie celkom ľahko poradiť, zdieľať svoje skúsenosti a názor, lebo to väčšina zažila a diskutuje sa proste o tom ľahšie... ale čo človek spraví so zdravotnými problémami svojimi alebo blízkych ľudí? Tam naozaj len poľutovať sa môže prísť človek a to sú ťažké témy, ktoré ľudia nemajú asi vždy chuť prepierať na internete s desiatkami cudzích ľudí

anonym_0161d0
4. máj 2026

si nezamestnany a nemozes von-tak chod do prace... si hlupy a nevzdelany-zacni studovat... vadia ti ludia co sa stazuju -vypni net a poris si vlastny zivot ...ze si v ehm -za to si mozes sam-lebos a stazujes a nic s tym nerobis .. milion vyhovoriek ,ale prdelou nepohnes

anonym_59d804
4. máj 2026

a prestan sa lutovat a najdi si robotu

anonym_b96c7c
4. máj 2026

@anonym_autor si nahlaseny za vulgarizmy

haley7897
4. máj 2026
@anonym_75c0e1

@haley7897 celý život nie je fér, aj môj dedko a pradedko chodili preč za prácou. Už v minulosti celé rodiny migrovali za prácou kade tade
Mohli sedieť doma na zadku ľutovať sa a nemať nic

@anonym_75c0e1 pozri, ja som z rovnakého a ďalších dôvodov odišla zo Slovenska tiež. A som šťastná kde som. Zároveň si však nemyslím, ze je ok ak je stav krajiny tak zlý, ze musia ľudia emigrovať aby sa dokázali uživiť. Isto nie v stave mieru a v krajine kde necelime žiadnym prírodným katastrofam 🤷🏽‍♀️

barborienka2001
4. máj 2026
@anonym_680505

Skoda, ze uz tu nie je unbeholfen. Skamaratili by ste sa a rozumeli by ste si.

@anonym_680505 a kde zmizol ? :D

anonym_7ae577
4. máj 2026

@anonym_autor Nerieš MK,pozri sa s otvorenými očami okolo seba a buď dobrým poslucháčom.Zistis, že ľudia nemajú len vzťahové problémy, ale majú aj zdravotné a existenčné problémy.Svoj život a riešenie svojich problémov máš najmä vo svojich rukách.Najdi si prácu, budeš mať peniaze vďaka ktorým budeš oporou finančne pre chorú mamu a brata.Zaroven budeš mať peniaze pre svoje potreby, niečo málo aj na malé radosti/dobrá kniha,kino, výlet, atď./Nie každému,kto sa má lepšie ako ty,padlo všetko do lona bez vlastného pričinenia.Je za tým veľa snahy a rozumného míňania

anonym_ce503f
4. máj 2026

Ja som z tých pí$#%, ktoré by podľa teba majú dokonalý život, lebo mám prácu, vzťah aj mentálne zdravú rodinu. Napriek tomu, som takmer prišla o život, zároveň o pol rok života svojho maličkého dieťaťa, kvôli chorobe, ktorú budem mať do konca života. Zo dňa na deň. Mohla by som ti písať “veď môžeš byť rád, že žiješ a si zdravý” a ty mne na to “ty nemáš žiadne problémy”. A úprimne? Obaja by sme mali pravdu, len každý z iného uhla, bez toho, aby sme vedeli, čo naozaj trápi toho druhého. Skús zmeniť svoj prístup k životu, zmení sa ti aj pohľad na ostatných.

anonym_9939b8
4. máj 2026

Nie som ta čo sa sťažuje ale práve preto aby som mohla riešiť len banálne problémy mám dve Prace plus pomáham mužovi s podnikaním. Mama umrela keď som mala 16, otec bol alkoholik ….. nesťažujem sa na život ani nesúdim nikoho iného ale nemať prácu v dnešnej dobe nie je chyba nikoho iného len toho čo tu prácu nemá, my čo ju mame a makáme od vidím do nevidim a potom ešte fungujeme doma ako matky, manželky, upratovačky a učiteľky mame plne právo riešiť banálne sračky ako napríklad prečo mi môj muž pozdravil čau namiesto ahoj láska

anonym_6fa3d1
4. máj 2026
@haley7897

@haley7897 je. Každý je strojca vlastného šťastia. Je na tebe či zostanes plakať že si nevieš nájsť prácu, alebo vykročíš v ústrety svojmu šťastiu napr prácou v zahraniči

anonym_3ed143
4. máj 2026

A teraz sa tu rozbehnú preteky o tom, že kto aké choroby, traumy, mozgové smrti a kopnutia do zadku prežil a ako je silný a nefnuka.

haley7897
4. máj 2026
@anonym_6fa3d1

@haley7897 je. Každý je strojca vlastného šťastia. Je na tebe či zostanes plakať že si nevieš nájsť prácu, alebo vykročíš v ústrety svojmu šťastiu napr prácou v zahraniči

@anonym_6fa3d1 nesuhlasim. Myslím, ze na to máme nejaké zriadenie, aby zabezpečilo, ze aj človek s minimálnou mzdou si vie zabezpečiť strechu nad hlavou a jedlo na stole. A nesuhlasim ani s mýtom, ze každý si je strojcom svojho šťastia. Milióny ľudí ktorí nemali dosah ovplyvniť vlastný osud by ti to vedeli vyvrátiť...

autor
Odpoveď bola odstránená
anonym_6fa3d1
4. máj 2026
@haley7897

@anonym_6fa3d1 nesuhlasim. Myslím, ze na to máme nejaké zriadenie, aby zabezpečilo, ze aj človek s minimálnou mzdou si vie zabezpečiť strechu nad hlavou a jedlo na stole. A nesuhlasim ani s mýtom, ze každý si je strojcom svojho šťastia. Milióny ľudí ktorí nemali dosah ovplyvniť vlastný osud by ti to vedeli vyvrátiť...

@haley7897 tak nesúhlas. Mne je to úplne jedno. Mam svoj názor

autor
4. máj 2026
@anonym_9939b8

Nie som ta čo sa sťažuje ale práve preto aby som mohla riešiť len banálne problémy mám dve Prace plus pomáham mužovi s podnikaním. Mama umrela keď som mala 16, otec bol alkoholik ….. nesťažujem sa na život ani nesúdim nikoho iného ale nemať prácu v dnešnej dobe nie je chyba nikoho iného len toho čo tu prácu nemá, my čo ju mame a makáme od vidím do nevidim a potom ešte fungujeme doma ako matky, manželky, upratovačky a učiteľky mame plne právo riešiť banálne sračky ako napríklad prečo mi môj muž pozdravil čau namiesto ahoj láska

@haley7897
@anonym_9939b8 Nesťažovala by si sa na hlúposti, keby si bola v horšej situácii.

anonym_42ac66
4. máj 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor rozmyslam, ci si iba tak nasraty alebo bezne komunikujes takto agresivne.

anonym_f66d58
4. máj 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor no tak ta teda polutujeme, mas pravdu, si na tom najhorsie, nik nie je v horsej situacii a len ty mas pravo sa stazovat a lutovat, vsetky zvysne pi... a ko...by mali drzat usta 😵‍💫 skus sa pripadne zamysliet, preco sa ti tie firmy neozvali, lebo to co z teba vyzaruje v tejto diskusii je fakt zle a uprimne neviem co sa cudujes, ze firmy, ak maju na vyber tak si zvolia pozitivne naladeneho, prijemne vystupujceho cloveka a nie toxickeho a s nejakym znevyhodnenim (lebo presne tak v tejto diskusii znies).

Myslim, ze obraz o tebe mam spraveny a prepac ale nemozem ta lutovat, pre to ako sa vyjadrujes o inych ludoch, v opacnom pripade by som ti aj vyjadrila sympatie, lebo objektivne to mas narocne. Verim, ze je to len momentalna nasratost a nie standardny stav. Lebo tato agresivna komunikacia ti naozaj nic dobreho do zivota neprinesie, prave naopak.

marca12
4. máj 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Ked je podla teba kazdy k... a p... tak sa ani necuduj,ze ta nikto nechce zamestnat. Ano,mas to tazke. Ale poznam ludi,ktori vysli z chudobnej rodiny a dnes ziju slusny zivot. Matku mozes opustit. Ako jej pomahas tym,ze sedis doma? Mama sa nemoze spoliehat,ze jej budes suplovat manzela. Musi pochopit,ze si musis zarobit. A ak zarobok znamena odist,musi to prijat. Skor jej pomozes,ked budes pracovat.

Strana
z2