icon

Múdri ľudia berú peniaze hlúpym. Je to pravda alebo mýtus?

dora281
3. okt 2025

Toto konšatatovanie, že svet unguje tak, že múdri ľudia berú peniaze hlúpym som niekde zaregistroval. Je to pravda, či iba čiastočná? Alebo realita je niekde inde?

Strana
z2
dora281
autor
3. okt 2025
@autumn1

@dora281 nie nevyhnutne obchodníci ale ako som spomenula aj hotely a lode kde je allinclusive dajú aj platené reštaurácie alebo aj pri poisťovniach je to niekedy vidno, keď si ľudia neurobia research tak uzavrú nevýhodnú poistu, to isté banky s nevýhodnými splátkami, farmaceutický priemysel v niektorých produktoch, rovnako v leteckom priemysle... Príklad sa nato dá nájsť v každej oblasti. Múdri tomu vedia odolať alebo zvážiť alebo zistiť si o tom viac ale hlupáci tomu naletia. A nie všetci obchodníci sú múdri, to nie je možné paušalizovať, už píšem v prvom komente, že v tom neexistuje 100% pravda.

@autumn1 Tak predovšetkým by ľudia mali čítať dokumenty, zmluvy, príbalové letáčiky, návody na použitie, volebné programy politických strán pred voľbami a aj časti týchto písomných informácií, ktoré sú písané malým písmom, diabol býva skrytý v detailoch, ale Slováč, tá jej hlúpa a lenivá časť, to čítať nebude ani bohovi, škoda času, neviem načo chodili do ZŠ, nik z nich nemá na čítanie čas, nemá čas zistiť si podstatné informácie. Tak im treba. nech sa učia na vlastných chybách.

bloger
3. okt 2025
@dora281

@bloger Tak to preformuluj, aby to nebolo nešťastné, ale šťastné.

@dora281 Nie je to môj výrok. Ja to iba hodnotím z môjho pohľadu. Nemám právo ho nijako upravovať či meniť.

esmey
3. okt 2025

Vôbec nikto ste nepochopili význam tohto výroku, všetci to tu otačate na okrádanie ale význam výroku je úplne inde. Hlúpi ľudia si za penieze kupujú pasíva a múdri aktíva. Je teda logické že peniaze majú tendenciu prúdiť od hlúpich k múdrim.

anonym_448426
3. okt 2025
@chrobak7

@dora281 Dnes bolo v správach, že nejakí podvodníci obrali nejakého 70 ročného človeka o 60 tisíc €. Klasický telefonát, že jeho peniaze sú v ohrození a že si ich má u nich bezpečne uložiť, aby mu ich neukradli.

@chrobak7 A potom že dôchodci nemajú peniaze, keď len tak vyhadzujú z okna 10 tisíce.

avicii18
3. okt 2025

Za mňa je hlúpy ten, koho zaujímajú len peniaze.

Strana
z2