My krásne ženy a výzvy v očiach mužov a žien
Asi ma tu veľa z vás ukameňuje, ale poviem vám. Áno, považujem sa za veľmi krásnu ženu a dokonca si myslím, že patrím medzi tie najkrajšie, aké poznám.A samozrejme nie je to namyslenosť, len sebavedomie a úprimnosť. Práve preto si myslím, že my veľmi krásne ženy to máne v mnohých oblastiach života ťažšie, než si väčšina ľudí myslí. Najväčší problém? Samozrejme že muži. Veľa mužov vás neberie ako človeka, ale ako trofej či nejakú výzvu. Mnohí si myslia, že ak ste pekná, automaticky musíte byť povrchná, namyslená, alebo že určite máte desiatky milencov. Ďalší si zase vôbec netrúfnu osloviť vás, pretože sú presvedčení, že nemajú šancu. A potom sú tu takí, ktorí sa tvária úprimne, ale po čase zistíte, že ich od začiatku zaujímal len váš vzhľad. Nájsť partnera, ktorý vás chce pre charakter, hodnoty a osobnosť, je podľa mňa oveľa ťažšie. Neustále si kladiete otázku, či by o vás mal záujem aj vtedy, keby ste nevyzerali tak, ako vyzeráte. Ani vo vzťahu to nemusí byť jednoduché. Niektorí partneri bývajú viac žiarliví, vadí im, že sa na vás muži pozerajú, že vás oslovujú, alebo vám píšu. A pritom vy za pozornosť okolia často vôbec nemôžete.
Aj obyčajné oblečenie je problém. Keď si oblečiem šaty, alebo niečo viac ženské, hneď som vraj vyzývavá, alebo sa chcem predvádzať. Akoby vzhľad krásnej ženy bol neustále verejnou témou. A potom práca.. Keď je pekná žena úspešná alebo na vedúcej pozícii, vždy sa nájde niekto, kto naznačí, že jej pomohol vzhľad. Akoby bolo nemožné byť zároveň atraktívna aj schopná. Áno, krása môže priniesť aj výhody, ale prináša aj neustále hodnotenie, predsudky, závisť a pochybnosti o úmysloch ľudí okolo vás. Naozaj si ešte stále myslíte, že byť veľmi krásna žena znamená mať život jednoduchší? Alebo je to len výhoda, ktorú vy zvonka nechápete?
Krasa prinasa viac vyziev a prilezitosti, viac ludi ta oslovi, viac ludi si ta obzrie, sama sa pozriem za peknou zenou/muzom, ten zvysok co si o tebe kto mysli, hodnoti, to vobec nie je tvoj problem, co by si ako velmi krasna zena mala vediet a mala by si byt nad vecou, pracuj s tymi pozitivami, co ti zivot velmi krasnej zeny prinasa, to vies ovplyvnit, ale to by ta krasa mala byt podlozena aj charizmou a charakterom, vtedy sa vieme bavit o velmi krasnej zene
Mala si vôbec niekedy vzťah?
Mala si vôbec niekedy vzťah?
@anonym_d4d7d9 čo je to za otázku????
@anonym_autor nemusela si mať, keď máš taký problém,neviem
Ale ak si mala,že na čom to stroskotalo
@anonym_autor To je otázka na to, či si vo svojom predošlom živote už mala nejaký (partnerský) vzťah (s mužom).
Či ešte viac treba vysvetliť? V tom prípade sa vôbec nečudujem!
Ty si robis srandu, ale nie si vobec vtipna. Ano v 39 si tak oslnivo krasna, ze aj 20tky vsetky predbehnes svojou krasou 😀. A teraz tu o cervenej ciapocke. Spamataj sa, v 39 ziadna zena nie je taka prekrasna ako opisujes. Keby mas 20 rokov este ti verim, lebo v mladosti je vela zien krasnych. V 39 uz len naivna zena si takto o sebe namysla. V 39 mozes byt sympaticka, ale nie taka nadherna ako pises. V 39 by si uz mohla mat iny zmysel zivota, ako sa zaoberat tym aka si krasna a ake to mas tazke tym, ze si krasna 😀. Toto je dalsia top trollia tema.
@anonym_autor normálna 40 ročná žena by nikdy nepovedala o sebe ze je veľmi krásna. Čiže ty normálna nemôžeš byť. Ach jaj 🙈
@anonym_autor aby si nepovedala,ze sme zaujati,toto napisala Al.
Ako sa vola zena,ktora si mysli,ze najkrajsia v sirokom okoli?
Taká žena sa hovorovo označuje ako **márnomyseľná**, **samochvály plná** alebo ľudovo **„namyslená krásavica“** či **„kráľovná salónu“**.
V rozprávkach a príbehoch túto rolu často vystihuje postava zlej kráľovnej (napríklad v Snehulienke), ktorá sa neustále pýta čarovného zrkadla: *„Kto je na svete najkrajší?“*
Špecifický, hoci o niečo širší výraz pre človeka chorobne obdivujúceho vlastný výzor a krásu, je **narciska** (odvodené od bájneho Narcisa).
temy su od rovnakej autorky
https://www.modrykonik.sk/forum/za-dverami-nasich-spalni/co-je-to-kamaratstvo-s-vyhodami/#post-90451862
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/je-vas-zivotny-partner-aj-vasou-spriaznenou-dusou/#post-90456496
rovnaky rukopis. rovnake pribehy. tych tem je tu viac.
Do 30tky som bola myslím krásna žena, naozaj som nemala núdzu o mužov a v mnohých smeroch som to mala ľahšie - škola, skúšky, autoškola, pomoc od mužov. Dnes mám po 40tke, stále vyzerám dobre, ale skôr sa rátam ako pekná, nie krásna žena.( dnes už mnoho žien s úpravami vyzerá naozaj dobre). Oveľa väčší problém je však moja inteligencia a zárobok. Som samostatná, pomerne dobre zarábajúca žena pracujúca na vyššej manažérskej pozícii. Pre mnohých mužov som veľmi samostatná a boja sa, a tí čo sa neboja, zase popravde často ani nemajú sebareflexiu a nie sú pre mňa zaujímaví. A tí úspešní 50tnici, rozumovo a intelektuálne na mojej úrovni majú 35 ročné baby, prípade sú v stabilných zväzkoch. Čiže myslím si, že krása je fajn, oveľa väčší problém je však samostatnosť a inteligencia. Mnoho mužov mi povedalo, že doma by ma nechceli, keďže u mňa by im hrozilo, že sa kedykoľvek zdvihnem a odídem.
@anonym_autor je to len tvoje vnimanie a ak si na takych ludi natrafila, tak nie su vhodni na vztah, ci uz pre peknu alebo skaredu, okrem toho nie si ani zdaleka jedina pekneho vzhladu, tak to nemusis tak prezivat.
@anonym_autor vobec sa nepohybujem v prostredi kde by sa toto dialo.
V mojej praci musi kazdy ukazat co vie, je jedno ci je miska pekna alebo nie, musi byt hlavne plna.
V mojich vztahoch su dolezitejsie ako krasa sympatie. Poznam kopec krasnych ludi ktori mali mozno lepsiu startovaciu poziciu ale stacilo ze otvorili usta a zaujem opadol.
Takze tvoj pocit asi bude ovplyvneny prostredim v ktorom sa pohybujes. To sa da zmenit, staci takych ludi nevyhladavat.
@anonym_autor tiež si myslím, že tie nevýhody , o ktorých píšeš, zaživa drvivá väčšina žien. Jednoducho preto, že sme ženy v patriarchalnej spoločnosti.
Možno je nezvyčajne krásny vzhľad v niektorých situáciách nevýhodou, ale v iných, práve naopak, výhodou. Ono sa to tak vyrovnáva.
Podľa psychológov napr. existuje tzv.halo efekt - kedy ľudia podvedome prisudzujú pekným ľuďom automaticky pozitívne vlastnosti.
Ďalšia vec, ktorá je dôležitejšia ako vzhľad je to, ako s tým žena "pracuje". Čize vyžarovanie, charizma, spôsob, akým jedna z inými ľuďmi..
Tvrdis, že nemáš kvôli svojej kráse jednoduchší život, skôr naopak.
Vo všeobecnosti, ak existuje niečo, čo objektívne niekomu strpčuje život, tento človek sa toho rád zbaví.
Čize otázka pre teba - bola by si radšej omnoho škatedšia, aby si život mala jednoduchším?
Silné pochybujem.. 😉
A osobne si myslím, že byť neštandardnevškaredým je to, čo je problém.
Nie naopak..
temy su od rovnakej autorky
rovnaky rukopis. rovnake pribehy. tych tem je tu viac.
@anonym_c2f5f6 a čo je akože na tom? Áno v tej prvej je jeden komentár aj odomňa.
no len sa zo seba neposer, krasavica inteligentna
Ak mas pocit, ze sa ti deje, to co opisujes, tak uprimne sa zamysli aj nad inymi vecami. Napr. Ak dokazes takuto temu vyprodukovat tu, ci ta ludia nepovazuju asi aj pravom, za to co opisujes a spravaju sa k tebe tak. Lebo ja teda nadherna nie som, ale nad krasnym clovekom sa vobec nepozastavujem, max si v duchu na dve sekundy poviem, ako dobre vyzera, atd... a neriesim a to iste sa deje aj v mojom okoli, ked nam sem pride niekto naaadherny do firmy napr. nevidim, ze aj kolegovia by zmenili spravanie, alebo padali na zadok z niekoho. Ano ak pride nietko tupuckejsi, zmeni sa pristup a ton, ak je to arogantny chlap, dostane co to :D ak je to krasnucna dama, stary pan, tak pristup je samozrejme iny - zhovievavejsi, rata sa s tym, ze max si nieco na googli precitali, vediet nikto nic nemusi, ale styl ako sa bavi s ludmi je teda najviac. To preco muzi nevedia ta oslovit, moze naozaj byt tym ze si namyslena a povysenecka na prvy pohlad, a to odradi, vsak ked si taka vzacna a najkrajsia aku poznas.. tak to z teba mozno aj srsi do okolia. Ak mas 39, nemas rodinu este, neams vazny vztah, tak aj to je odpudzujuce pre niektorych, nakolko sa clovek zamysla, co je s touto nadhernou osobou zle, ked nikoho nema (pozn: toto su priklady co pisem, nepisem ze si taka-onaka, len chces vediet aj druhu stranu, tak... nech sa paci). K otazke, myslim, ze naíopak pekny vyzor je vyhoda, vzdy. To ci niekomu sa stane nieco dobre, zle, ako ho kde kto berie, nema vzdy spojenie s vyzorom. Ale pausalne, vyzor pomaha a nie naopak.
@anonym_autor tiež si myslím, že tie nevýhody , o ktorých píšeš, zaživa drvivá väčšina žien. Jednoducho preto, že sme ženy v patriarchalnej spoločnosti.
Možno je nezvyčajne krásny vzhľad v niektorých situáciách nevýhodou, ale v iných, práve naopak, výhodou. Ono sa to tak vyrovnáva.
Podľa psychológov napr. existuje tzv.halo efekt - kedy ľudia podvedome prisudzujú pekným ľuďom automaticky pozitívne vlastnosti.
Ďalšia vec, ktorá je dôležitejšia ako vzhľad je to, ako s tým žena "pracuje". Čize vyžarovanie, charizma, spôsob, akým jedna z inými ľuďmi..
Tvrdis, že nemáš kvôli svojej kráse jednoduchší život, skôr naopak.
Vo všeobecnosti, ak existuje niečo, čo objektívne niekomu strpčuje život, tento človek sa toho rád zbaví.
Čize otázka pre teba - bola by si radšej omnoho škatedšia, aby si život mala jednoduchším?
Silné pochybujem.. 😉
A osobne si myslím, že byť neštandardnevškaredým je to, čo je problém.
Nie naopak..
@beronsche To máš pravdu, neobetovala by som vzhľad, k nemu som sa dopracovala. Moja mamina a ocino nikdy neboli štíhli, moje sestry tiež nie sú. Tam, kde som, som preto, že dávam do toho čo najviac. Ale potom príde ten moment, kedy ženu začnú brať ako telo, nie ako celok s dušou a schopnosťami. Idete v práci po chodbe a všetky zmlknu, keď idete smerom k šéfovi. Zájdete za roh a začnú ohovárať. Chlapi polovicu toho, čo im vravím, nevnímajú, lebo pozerajú do výstrihu , alebo čakajú kým sa otočím, aby mi pozerali na zadok.
Prešla som všetky príspevky a udiera mi do očí, že mnohé majú potrebu spochybňovať krásu autorky..
Prečo?
Čo, ak naozaj je krásavica, ktorej nie je rovno?
Je problémom to, že to o sebe takto anonymne napíše? Prečo?
Lebo žena sa ma podceňovať?
Teda nemyslím si, že je to nejaký extra handicap, byt krásnou.
Podľa mňa, ak má krásna žena problém so vzťahmi - či už pracovne, či súkromne, je možno na mieste zamyslieť sa nad správaním....
Nie zvaliť to na fyzicno a rochnit sa v sebaľútosti..
Ono, vo všeobecnosti žena musí v mnohych prác.oblastiach dokazovať omnoho viac, ako chlap, že je schopná..
Toto je žiaľ realita našej spoločnosti.. vždy bola, stále je a budúcnosť ukáže, či sa posunieme..
Zatiaľ, s nárastom popularity mizogynie a sexizmu medzi mladými, to velmi ružovo nevyzerá..
Ale zas ked si vezmete, v dnesnej dobe naozaj netreba vela aby dajme tomu 35-40 rocna zena schovala do vrecka tie dnesne 20tky. Vsak staci poriadne otvorit oci , vela z nich naozaj na seba kasle . To si clovek vsimne uplne prirodzene bez toho aby na ne zízal. A starsie zeny hoc aj po detoch su dnes ozaj krasne ked na seba nekaslu
Prešla som všetky príspevky a udiera mi do očí, že mnohé majú potrebu spochybňovať krásu autorky..
Prečo?
Podľa mňa, ak má krásna žena problém so vzťahmi - či už pracovne, či súkromne, je možno na mieste zamyslieť sa nad správaním....
Ono, vo všeobecnosti žena musí v mnohych prác.oblastiach dokazovať omnoho viac, ako chlap, že je schopná..
Toto je žiaľ realita našej spoločnosti.. vždy bola, stále je a budúcnosť ukáže, či sa posunieme..
Zatiaľ, s nárastom popularity mizogynie a sexizmu medzi mladými, to velmi ružovo nevyzerá..
@beronsche Lebo ma 39 rokov. V 39 rokoch neexistuje zena, ktora je taka krasna, ze vsetci padaju na zadok. Moze byt vysportovana, upravena ale ma uz svoje roky. Je to skor smiesne, ked zena v takom veku pise o sebe aka je krasna 😀.
@beronsche To máš pravdu, neobetovala by som vzhľad, k nemu som sa dopracovala. Moja mamina a ocino nikdy neboli štíhli, moje sestry tiež nie sú. Tam, kde som, som preto, že dávam do toho čo najviac. Ale potom príde ten moment, kedy ženu začnú brať ako telo, nie ako celok s dušou a schopnosťami. Idete v práci po chodbe a všetky zmlknu, keď idete smerom k šéfovi. Zájdete za roh a začnú ohovárať. Chlapi polovicu toho, čo im vravím, nevnímajú, lebo pozerajú do výstrihu , alebo čakajú kým sa otočím, aby mi pozerali na zadok.
@anonym_autor ako vieš, že ťa ohovárajú?
Koľko je z toho len tvoja predstava a koľko potvrdený fakt?
Reálne zažívaš podrazy v pracovnej oblasti?
Nuž, asi budeš prekvapená, ale s týmto sa stretávajú aj úplne obyčajné ženy, všetkých veľkostí, tvarov a levelu atraktívnosti..
Aj do výstrihu sa cumi všetkým ženám.. stačí bujné poprsie, hlbší výstrih a zrak to pritiahne.
Znovu sme pri vyžarovani.
Máš pocit, že ti cumia na prsia? Obleč sa pekne, príťažlivo, elegantné, ale do práce bez výstrihu..
Ono sa to v business dress code ani nehodí, vytasit prsia..
@beronsche Lebo ma 39 rokov. V 39 rokoch neexistuje zena, ktora je taka krasna, ze vsetci padaju na zadok. Moze byt vysportovana, upravena ale ma uz svoje roky. Je to skor smiesne, ked zena v takom veku pise o sebe aka je krasna 😀.
@anonym_17808b Ako si si mohla všimnúť, na začiatku spomínam frázu "z najkrajších" moja najlepšia kamarátka, moja trénerka, moja sesternica. Napríklad tieto tri sú v mojom veku, alebo dokonca o malinko staršie a sú mi vzorom. Nechápem, čo vravíš o nemožnosti dosiahnuť pekný vzhľad aj v mojom veku.
@anonym_17808b nie je to smiešne, pokiaľ sa v realite nesprava ako Ivan z mrazika - aj pekny som , aj múdry som..
Áno, pokojne môže aj v 39r vyzerať lepšie ako množstvo omnoho mladších žien.. ona predsa netvrdí, že vyzerá mladšie ako 20-tky. Ona píše, že je krásna.
Že má už svoje roky... 😂😂 Skôr toto vyjadrenie je smiešne..
Prečo?
@beronsche leeeenze
Krásavica môže byt ale nie pre všetkých 🙂a to je fakt fakticky
Ani ta najkrajšia žena na zemi nieje pre všetkých pekná a možno ani pre väčšinu
@beronsche leeeenze
Krásavica môže byt ale nie pre všetkých 🙂a to je fakt fakticky
Ani ta najkrajšia žena na zemi nieje pre všetkých pekná a možno ani pre väčšinu
@anonym_d4d7d9 píše, že je veľmi krásna a najkrajšia zo svojej soc.bubliny.
Kde píše, že je najkrajšia na svete?
@anonym_17808b Ako si si mohla všimnúť, na začiatku spomínam frázu "z najkrajších" moja najlepšia kamarátka, moja trénerka, moja sesternica. Napríklad tieto tri sú v mojom veku, alebo dokonca o malinko staršie a sú mi vzorom. Nechápem, čo vravíš o nemožnosti dosiahnuť pekný vzhľad aj v mojom veku.
@anonym_autor Nie si jedna z najkrajsich v 39 naozaj sa spamataj. Si myslis, ze vyzeras na 20? Nicim by si nedosiahla taky vzhlad, ze si jedna z najkrajsich v takom veku 😀. Inak snad aj verejne nevravis o sebe aka si krasna, lebo by sa na tebe ludia zabavali 😀.
@anonym_d4d7d9 píše, že je veľmi krásna a najkrajšia zo svojej soc.bubliny.
Kde píše, že je najkrajšia na svete?
@beronsche ale veď práve,zo zopár zien, zopár mužov -nejaka bublina,to môže byt ale to je tak všetko
Lenže svet nieje o bubline a keď ma s tým problém ,tak treba rozšíriť svoj svet o ľudí,kde nebude krasavica ale lepší priemer
čas to vyrieši
.. nenadarmo sa hovorí, že ženy iným ženám nič nedarujú..
Krása a úspech sa neodpúšťa.
Aj tu to pekne vidieť.. 🙂

Asi si taky ten typ zeny “poj*bat a odj*bat”, dobra na jednu noc, ale nie na cely zivot. Pri vela zenach si vravim… aka pekna, no ked otvoria usta, tak mi pada IQ. Ak doteraz s tebou nik nevydrzal nie je to tvojou krasou, ale inymi vlastnostami, lebo skoro kazdy kto je slobodny v 30+ ma nejaku vadu, a tak nie je nahoda, ze su sami.