icon

Mýtus rovnosti šancí: Usilovnosť už nestačí

Včera o 07:02

Odporúčam prečítať, hlavne pre tie, ktoré majú na všetko odpoveď, že da treba lepšie učiť, spraviť si 1500 kurzov a 10 vysokých škôl a pracovať na svojich skilloch, ovládať 15 cudzích jazykov atď…
Mnohé tu nemáte ani potuchy o čom hovoríte, a netýka sa to len rómskych rodín.

https://www.aktuality.sk/clanok/yHwLeOX/vsetci-...

Strana
z2
anonym_5010c3
Včera o 17:51
@anonym_651d0e

Ja som 50-nicka a cítim tú nerovnosť šancí aj z titulu veku. Pritom nás čaká ešte minimálne 15 rokov pracovného života, ale pre firmy sme nezaujimavi. Kamoška si hľadala prácu rok! - v BA, má skončenú VŠ, ovláda 2 jazyky plynule, ďalší jazyk vie "kuchynsky". 20 rokov mala firmu, potom na pár rokov vypadla kvôli chorobe. A rok posielala životopisy, väčšinou ju ani nepozvali na pohovor. A hlásila sa na primerané miesta, nemala veľké oči. Tak fakt nerozumiem, koho berú. Na profesii milion inzeratov, ale odozva žiadna. Neviem si predstaviť, ako sa hľadá práca niekomu bez VŠ a bez jazykov. Sa mi nožík vo vrecku otvára, keď vidím mudrlantky, čo si myslia, že prácu si nenájde len lenivec. Teraz mám nezamestnanu kamošku, tiež má VS a roky praxe v odbore, ale už tiež premýšľa, že si dá žiadosť aj do Lidla, lebo zatiaľ to pre ňu nevyzerá vôbec ružovo.

@anonym_651d0e moj muz ma 55 rokov, 30 rokov skusenosti, je odbornik vo svojom obore a tiez ma problem najst si novu pracu, je to tak ako hovoris. A zavisi aj od znamosti

romino
Včera o 19:30
@anonym_651d0e

@romino tu na fóre sa dozvies, že ak robíš prácu typu predavačka v Lidli, tak máš proste málo VŠ, ovladas málo jazykov a málo si sa snažil. O tom píšem. Nie o tom, že niekto aj takú prácu robiť musí. A už ťa vidím, ako sa vo veku 50+ stahujes do iného mesta za prácou, keď máš vybudované zázemie, nehnuteľnosť, muž má dobrú prácu a deti tiež nebudú meniť SŠ v treťom ročníku.

@anonym_651d0e no vsak my si rozumieme. Ja potvrdzujem ze je to len na prvy pohlad pekna teoria, ako vraj dnes nerobi len ten, co vyslovene nechce

Strana
z2