icon

Nemám materinský pud

Včera o 16:31

Ahojte, mám 42 rokov a cítim sa trápne. Ja vôbec nemám materinský pud a netúžim po deťoch. Rada sa pozriem na malé dieťatko v kočíku, nemám problém sa s dieťaťom pohrať, ale tam to končí. Nechápem a nerozumiem, prečo to tak mám. Mama mi vravela, že keď stretnem toho správneho chlapa, tak s ním budem chcieť mať dieťa. Chlapa som našla, túžba po dieťati neprišla. Pritom zvieratká mám veľmi rada. Minule sa ma kolegyňa, ktorá má 25 rokov pýtala, či vážne mám partnera, keď nie som vydatá a nemám deti. Že ona si myslela, že som sama a žijem iba pre prácu. Pritom nikdy som jej o svojom súkromí nehovorila. Prišlo mi z toho smutno. Akokeby ženy, ktoré nemajú deti boli nekompletné, neúplné a neuznané spoločnosťou. Väčšina žien v mojom okolí, keď sa dozvedela, že nemám deti, tak sa nepýtali, že či som nemohla mať, či sa nám nedarilo. Ale automaticky, prečo som nechcela. Na mňa nedolieha to, že deti nemám, ale to, že pre ostatné ženy ste na kraji spoločnosti.

Strana
z2
anonym_54e3c2
Včera o 16:39

Neries druhych co si myslia,je to ich problem.Nie tvoj,podstatne je,ze ty si spokojna.

xaxana22
Včera o 16:40

@anonym_autor Ja mám 4 mesačne bábätko, mám 40 rokov a stretávala som sa presne s takýmito otázkami, poznámkami. Akoby mali ľudia akési právo hodnotiť, čo je správne a čo nie. Nie si ani vadná, ani pokazena. Ja som to mala tak, že možno taký chlap ani nepríde a deti mat nebudem. Nakoniec sa to nejako samo posunulo, ale rozumiem ti a je stále viac takých žien. Musíš byt ty s tým naozaj vnútorne ok a s úsmevom povedať ako to máš. Je to len a len tvoj život a ži ho podľa seba.🙏🏻🍀

autor
Včera o 16:44

Ešte chcem podotknúť, že tieto otázky, podrývačné otázky a divné poznámky prichádzajú z úst žien. Nikdy nie mužov. Oni to vôbec neriešia. Som sklamaná, ako sa my ženy dokážeme k sebe správať. Ak žena túži po dieťati a robí nemožné, všetci to chápu, chodia okolo nej po špičkách. Ak žena nechce mať deti, tak je v očiach ostatných žien nekompletná. Akože nechceš mať deti? To akože prečo chceš žiť? Čo tu po tebe zostane? Každá žena chce mať deti, je to pud, ktorý máme v sebe.

cyberk
Včera o 16:46

Asi s tym nie si uplne vnutorne ok, ked to musis rozoberat. Mam v okoli niekolko takychto ludi a pri kazdej jednej si poviem, ze dobre urobila. Ich dieta by nebolo pri takej mame stastne. Je uplne vpohode, ze deti nechces a skvele, ze si to uvedomujes a nejdes do dietata nasilu “lebo sa to patri”. Kazdy si o tom pomysli svoje, ale je to tvoj zivot, tak prestan fnukat a zmier sa s tym, ze ludi nezmenis.

anonym_97b070

@anonym_autor ano, je to v spolocnosti tak. Ak si ty ok s tym, ze nemas deti, mozes to ignorovat. Zmenit to nezmenis, tak len ignoruj.
Za mna su trapne business vecere, kde roxpravsju zeny o detoch. A to aj v spolocnosti ludi, ktori deti nemaju. Ani jedna druhu poriadne nevypocuju, kazda si len tie svoje deti chvali. A pritom cudzie deti nikoho nezaujimaju.

anonym_e1d395

Radšej si byt plne vedomá toho, že nie si materinský typ, ako byt matka a byt zlá matka. Matka ktorá poznačí detstvo svojich deti tak, že si ponesú doživotnú traumu
Alebo byt matka len preto aby splnila očakávania rodiny a byt chladná a nedostupná pre dieťa
A ďalšie typy Matiek, kde človek len zalomi rukami

anonym_339e9c
Včera o 16:53

@anonym_autor ja mam 40+, deti nemam a nikdy som nechcela a vobec nemam pocit ze som na kraji spolocnosti. Ked mas ty taky pocit pohybujes sa okolo divnych ludi

anonym_bdc9ee
Včera o 17:01

@anonym_autor nikoho to nezaujíma, sú to len bežné ženské zvedavé otázky. Buď kľudná.

anonym_f74120
Včera o 17:06

Myslim, ze uz mozes byt kludna. V 42 uz vela deti nestihnes, aj keby si si to hned zajtra rozmyslela 🙃

anonym_62a816
Včera o 17:09

Ja som vydatá a tiež deti nemám a nechcem, chcem všetok čas venovať sebe a partnerovi a žit si v kľude svoj život tak ako chcem. Nemám materinský cit, nikdy som po deťoch netúžila a taktiež je toho veľmi veľa čo by som v živote chcela zažiť, dosiahnuť, naučiť sa atď. A v neposlednom rade, rada by som mala funkčné telo čo najdlhšie.

anonym_62a816
Včera o 17:14

btw. otrasne ti admin zmenil názov témy...

autor
Včera o 17:18
@anonym_f74120

Myslim, ze uz mozes byt kludna. V 42 uz vela deti nestihnes, aj keby si si to hned zajtra rozmyslela 🙃

@anonym_f74120 no pri mojom hormonálnom profile by som stihla dvojičky a ešte jedno dieťa. Ale nechcem. Nikdy som nechcela.

januska12323
Včera o 17:19

Ja som žena a naozaj ma nezaujíma či a koľko detí máš. Opýtala by som sa len zo zvedavosti.

anonym_12ee49
Včera o 17:34

Tiež poznam také zeny, dve a jedného muza.Hrdo rozprávajú, že deti nikdy nechceli a ani ich už nebudu mat, všetci su po 50-tke
Majú zaujímavý život, plný zážitkov a pekne vztahy a vyzeraju šťastní
Ale nikdy nespomínali, žeby sa ich ľudia vypytovali prečo nemajú deti, asi sa pohybuješ v zvláštnej spoločnosti

autor
Včera o 17:37
@januska12323

Ja som žena a naozaj ma nezaujíma či a koľko detí máš. Opýtala by som sa len zo zvedavosti.

@januska12323 vidíš, musíš sa opýtať? Čo to je za otázku? Prečo ja mám odpovedať vždy preto, že niekto je zvedavý. Teda žena. V živote som nedostala otázku od muža, či mám deti.

anonym_b80198
Včera o 17:55
@anonym_autor

@anonym_f74120 no pri mojom hormonálnom profile by som stihla dvojičky a ešte jedno dieťa. Ale nechcem. Nikdy som nechcela.

@anonym_autor nieje to len o hormonoch
A podľa mna su to normálne témy medzi ženami
Len ty to moc beres citlivo

autor
Včera o 18:02
@anonym_b80198

@anonym_autor nieje to len o hormonoch
A podľa mna su to normálne témy medzi ženami
Len ty to moc beres citlivo

@anonym_b80198 pre mňa to nie je téma. Nikdy som sa nepýtala žiadnej ženy, či má deti, či môže mať deti a prečo nemá deti. Ani by ma to nenapadlo.

anonym_b80198
Včera o 18:05
@anonym_autor

@anonym_b80198 pre mňa to nie je téma. Nikdy som sa nepýtala žiadnej ženy, či má deti, či môže mať deti a prečo nemá deti. Ani by ma to nenapadlo.

@anonym_autor ani pre mňa nieje téma kozmetika a ajtak si neberiem osobne, ked sa ma pýtajú prečo nechcem a nemám o to záujem 🙂
som kraj spoločnosti?nie
🙂

anonym_b80198
Včera o 18:06
@anonym_b80198

@anonym_autor ani pre mňa nieje téma kozmetika a ajtak si neberiem osobne, ked sa ma pýtajú prečo nechcem a nemám o to záujem 🙂
som kraj spoločnosti?nie
🙂

@anonym_b80198 takže to ty tomu prikladas väčšiu dôležitosť
Ako to, keď sa niekto teba pyta bežnú tému

a0
Včera o 18:14

Mám vo svojom okolí veľa žien, ktoré nemajú deti a nik sa ich nikdy nepýtal, prečo nemajú, lebo je to všetkým jedno 🤷🏼‍♀️. Možno to chce u teba len zmeniť spoločnosť.

komir63
Včera o 18:23
@anonym_54e3c2

Neries druhych co si myslia,je to ich problem.Nie tvoj,podstatne je,ze ty si spokojna.

@anonym_54e3c2 ...ale ona nie je spokojná. Uvedomuje si, že jej chýba materinský cit.

la_dolce_vita
Včera o 18:38

Poznam viacero zien, ktore deti nemaju a uz mat nebudu kvoli veku a nic zle na tom nevidim, ani to neriesim.

sisska96
Včera o 19:02

Už máš po 40. Proste už deti ani nemusíš riešiť. Ja som tiež nikdy nemala. Ale deti mám, no nie som taká že všetko sa točí okolo deťoch

anonym_f74120
Včera o 19:24

To je proste len taka btw otazka, v podstate to nikoho nezaujima, len na Slovensku sa to zvykne brat ako tema na small talk (aj ked nie je, ale to je ina tema). Netreba si z toho robit tazku hlavu. Oni sa to sice opytaju, ale v zasade im je to jedno a o hodinu si ani nespomenu, co si im hovorila. Neries.

anonym_f74120
Včera o 19:26
@anonym_autor

@anonym_autor Otehotniet a porodit dieta su 2 rozne veci, ale kedze ich nechces, moze ti to byt fuk🙂

anonym_67f6d6
Včera o 20:03

Ono, realita je taká, že sa ľudia opýtajú ale garantujem ti, že im je tvoj život aj ty samotná absolútne ukradnutá a berú to len ako otázku, aby reč nestála.
Ty sa s tym musíš vysporiadať, že prečo ti to vadí a v čom pre teba tato otazka horšia ako čo si robila v nedeľu poobede a aký dar kupuješ svokre na 80tku

lindusss2016
Včera o 21:20
@anonym_autor

@januska12323 vidíš, musíš sa opýtať? Čo to je za otázku? Prečo ja mám odpovedať vždy preto, že niekto je zvedavý. Teda žena. V živote som nedostala otázku od muža, či mám deti.

@anonym_autor tak ja neviem, keby si bola moja nova kolegyna, ja by som sa ta to tiez opytala. Nie preto, ze som zvedava, ale preto, ze sa zaujimam o ludi vo svojom blizkom okoli. Ale ak ti niekto tuto otazku polozi, nemusi to automaticky znamenat, ze ta sudi. Mozno len ty to vnimas takto podrazdene, lebo ten pocit menejcdnnosti vychadza z tvojho vnutra. Neries to, ja myslim, ze sa nad tym nikto v skutocnosti netrapi, ze ty nechces deti.

autor
Dnes o 03:16
@lindusss2016

@anonym_autor tak ja neviem, keby si bola moja nova kolegyna, ja by som sa ta to tiez opytala. Nie preto, ze som zvedava, ale preto, ze sa zaujimam o ludi vo svojom blizkom okoli. Ale ak ti niekto tuto otazku polozi, nemusi to automaticky znamenat, ze ta sudi. Mozno len ty to vnimas takto podrazdene, lebo ten pocit menejcdnnosti vychadza z tvojho vnutra. Neries to, ja myslim, ze sa nad tym nikto v skutocnosti netrapi, ze ty nechces deti.

@lindusss2016 nemám porcit menejcennosti, ja sama v sebe vôbec nie, len ma mrzí, že ženu berú automaticky za tú, čo má mať rodinu a deti. A nepýtajú sa ma na moje úspechy. Prečo sa ma neopýta, ako som sa dostala až na túto pozíciu,a lebo koľko krajín som precestovala, alebo ako som sa naucila naraz tie styri jazyky? Ale otázka na deti? Prečo sa ma potom neopýta automaticky, či mám psa alebo iné zviera? Nemyslím si, že ženu definuje materstvo.

lindusss2016
Dnes o 03:52
@anonym_autor

@lindusss2016 nemám porcit menejcennosti, ja sama v sebe vôbec nie, len ma mrzí, že ženu berú automaticky za tú, čo má mať rodinu a deti. A nepýtajú sa ma na moje úspechy. Prečo sa ma neopýta, ako som sa dostala až na túto pozíciu,a lebo koľko krajín som precestovala, alebo ako som sa naucila naraz tie styri jazyky? Ale otázka na deti? Prečo sa ma potom neopýta automaticky, či mám psa alebo iné zviera? Nemyslím si, že ženu definuje materstvo.

@anonym_autor ale ved urcite zenu nedefinuje materstvo, ale myslim si, ze si trosku vztahovacna. Ja ti neviem, ved kazdy asi podla seba. Pre vacsinu zien toto je prioritou a mozno sa ani nevedia o nicom inom bavit. Tazko povedat. Vela ludi berie pracu ako nutene zlo, tak im tato tema pride uplne obtazujuca, resp.max si na nu zahundru, ale dalej nemaju asi potrebu rozoberat to. O cestovani sa tiez s tebou nebudu bavit ludia, ktori vacsinu zivota presedia doma. Ja mam v okoli vela bezdetnych kamosiek a nikdy sa na nic taketo nestazovali. Max ak od rodiny pocuvali nejake vycitky. Ale od cudzich nie, ved to je totalne netaktne.

autor
Dnes o 04:08
@lindusss2016

@anonym_autor ale ved urcite zenu nedefinuje materstvo, ale myslim si, ze si trosku vztahovacna. Ja ti neviem, ved kazdy asi podla seba. Pre vacsinu zien toto je prioritou a mozno sa ani nevedia o nicom inom bavit. Tazko povedat. Vela ludi berie pracu ako nutene zlo, tak im tato tema pride uplne obtazujuca, resp.max si na nu zahundru, ale dalej nemaju asi potrebu rozoberat to. O cestovani sa tiez s tebou nebudu bavit ludia, ktori vacsinu zivota presedia doma. Ja mam v okoli vela bezdetnych kamosiek a nikdy sa na nic taketo nestazovali. Max ak od rodiny pocuvali nejake vycitky. Ale od cudzich nie, ved to je totalne netaktne.

@lindusss2016 mne je z toho smutno. Zena sa nevie bavit o praci, o cestovani, o politike, o sporte, o literature, o nejakych hlbsich temach iba to, ci ma deti a vsetko sa tocit o detoch? Ja sama seba definujem ako zenu - osobu - cloveka, nie ako niekoho, koho zivot sa toci okolo deti a svet skoncil... lebo tie zeny sa nevedia bavit o nicom inom. Maly v skolke, maly v skole, maly ma besiedku, maly ma vystupenie, maly je v tabore, syn ma teraz monitor, syn ma prijimacky, syn ma maturity... syn ma skusku --- wtf? To sa cely zivot tej zeny toci iba okolo toho dietata? A ked sa jej opytam, ako sa mas? Ako sa citis? Tak otoci na syna. To mi pride smutne.

Strana
z2