icon

Nemám materinský pud

Včera o 16:31

Ahojte, mám 42 rokov a cítim sa trápne. Ja vôbec nemám materinský pud a netúžim po deťoch. Rada sa pozriem na malé dieťatko v kočíku, nemám problém sa s dieťaťom pohrať, ale tam to končí. Nechápem a nerozumiem, prečo to tak mám. Mama mi vravela, že keď stretnem toho správneho chlapa, tak s ním budem chcieť mať dieťa. Chlapa som našla, túžba po dieťati neprišla. Pritom zvieratká mám veľmi rada. Minule sa ma kolegyňa, ktorá má 25 rokov pýtala, či vážne mám partnera, keď nie som vydatá a nemám deti. Že ona si myslela, že som sama a žijem iba pre prácu. Pritom nikdy som jej o svojom súkromí nehovorila. Prišlo mi z toho smutno. Akokeby ženy, ktoré nemajú deti boli nekompletné, neúplné a neuznané spoločnosťou. Väčšina žien v mojom okolí, keď sa dozvedela, že nemám deti, tak sa nepýtali, že či som nemohla mať, či sa nám nedarilo. Ale automaticky, prečo som nechcela. Na mňa nedolieha to, že deti nemám, ale to, že pre ostatné ženy ste na kraji spoločnosti.

Strana
z2
moonlight1210
Dnes o 04:24
@anonym_autor

@lindusss2016 mne je z toho smutno. Zena sa nevie bavit o praci, o cestovani, o politike, o sporte, o literature, o nejakych hlbsich temach iba to, ci ma deti a vsetko sa tocit o detoch? Ja sama seba definujem ako zenu - osobu - cloveka, nie ako niekoho, koho zivot sa toci okolo deti a svet skoncil... lebo tie zeny sa nevedia bavit o nicom inom. Maly v skolke, maly v skole, maly ma besiedku, maly ma vystupenie, maly je v tabore, syn ma teraz monitor, syn ma prijimacky, syn ma maturity... syn ma skusku --- wtf? To sa cely zivot tej zeny toci iba okolo toho dietata? A ked sa jej opytam, ako sa mas? Ako sa citis? Tak otoci na syna. To mi pride smutne.

@anonym_autor na tom nie je nic smutne.
Presne ako nie je nic smutne na tom, ze ty deti mat nechces.
Su to len dva rovnake fakty, akurat z opacneho brehu tej istej rieky.
Skus sa to pozriet takto.

anonym_8e8e2e
Dnes o 04:57
@anonym_autor

@lindusss2016 mne je z toho smutno. Zena sa nevie bavit o praci, o cestovani, o politike, o sporte, o literature, o nejakych hlbsich temach iba to, ci ma deti a vsetko sa tocit o detoch? Ja sama seba definujem ako zenu - osobu - cloveka, nie ako niekoho, koho zivot sa toci okolo deti a svet skoncil... lebo tie zeny sa nevedia bavit o nicom inom. Maly v skolke, maly v skole, maly ma besiedku, maly ma vystupenie, maly je v tabore, syn ma teraz monitor, syn ma prijimacky, syn ma maturity... syn ma skusku --- wtf? To sa cely zivot tej zeny toci iba okolo toho dietata? A ked sa jej opytam, ako sa mas? Ako sa citis? Tak otoci na syna. To mi pride smutne.

@anonym_autor vacsina ludi rozprava o tom, co aktualne zije. vacsina zien ma deti a tie kym su male, tak su casovo narocne, mas casto vacsinu zazitkov len a nimi, no tak rozpravas o tom. to ako ked mas psa, tak zas rozpravas vela o nom. to neznamena, ze sa nevedia bavit o niecom inom, proste toto im robi radost/starost a vobec to neznamena, ze ta niekto sudi alebo riesi. to je ako ked som bola na vs, tiez som riesila skusky, skolu, party a neviem co a vobec som tych nechcela povedat, ze niekto je "divny" lebo neriesi skuskove. teraz mam male dieta, tak zasa rozpravam casto o nom a tiez tym nechcem nikomu nic naznacit, ani to nejako inak nemyslim, len to je aktualne moj zivot. chapem, ze ta tato tema nebavi, tak ako mna napr tema o kozmetike ale ked s tym niekto zacne, necitim sa preto menejcenne. mne to trochu pride, ze bud si v tomto prilis vztahovacna alebo to nemas az tak vysporiadane ale ostatnym je to naozaj zvacsa fakt jedno a je to pre nich len bezna debata. jednym uchom dnu a druhym von. aj ked teda uznavam, ze pytat sa niekoho preco nema deti rano vo vytahu, kolegyni co ju vidim 2x a pod (pokial sa tak sama nevyvija debata) je dost od veci.

anonym_d9fe82
Dnes o 06:16

Vitaj v klube 🙂. Mám 45, žiadne deti, žiadny materinský pud. Mám priateľa so synom, ktorého vidím (syna) každý druhý víkend a to mi stačí 🙂. Pomojkám ho, postarám sa, ale tie dva dni mi úplne stačia. Proste to tak príroda s nami naplánovala. Vôbec sa kvôli tomu netráp. Nie si ani prvá ani posledná. Je nás takých veľa.

elz1920
Autor odpoveď zmazal
anonym_cbdb88
Dnes o 09:11

Treba si najst bezdetne kamaratky nech sa rec nekruti len okolo deti. Ja som zacala chodit na meetupy bezdetnych zien a je to osviezujuca zmena po rokoch stravenych s kamaratkami -mamami. Na bezdetne zeny sa pozera cez prsty ale taky je jednoducho pronatalny svet. Nie si o nic horsia ako zeny matky. Sa pozri na tu zensku co opustila svoje deti v lese. To, ze sa niekto stane rodicom z neho automaticky nerobi lepsieho, vyzretehi cloveka, to je taky mytus. Ked na teba dolieha to, ze sa citis na okraji spolocnosti,precitaj si nejaku literaturu pre bezdetne zeny a mozno zmenis uhol pohladu na svoje postavenie v spolocnosti. Lebo to co si ini o tebe myslia, je len ich nazor. Vacsina ludi je aj dost hlupa takze na ich nazore ti zas az tak nemusi zalezat,dost casto byvaju scestne.

lindusss2016
Dnes o 09:31
@anonym_autor

@anonym_autor no ale teraz mam pocit, ze to skor ty opovrhujes zenami,.ktore maju deti. Preco ti je z toho smutno? Ja si nemyslim, ze tie zeny hovoria o detoch, lebo nemaju nic ine. Hovoria o nich preto, lebo su ore ne najdolezitejsie, alebo jednoducho v tej chvili riesia prave toto. Ja mam dni, kedy riesim intenzivne deti, ak je nejaky problem napr. a vtedy sa nebudem bavit o cestovaní, ked mam v hlave to. Ked planujem dovolenku, vylety, tak sa o cestovani bavim. O zvieratkach...no co ti poviem, to zas moc ludia s detmi neriesia a to mam aj psa aj macku, ale co ti mam o nich rozpravat? Rozhodne ma nebavi, ked o svojich psoch melu cele hodinu bezdetne kamosky, ale vypocujem si ich, je to ich forma, kam odovzdavaju svoju energiu, je to tvor, o ktoreho sa s laskou staraju, je to vlastne obdoba deti, ale ked uz deti mas, zvieratka a starostlivost o ne ti pride naozaj ako nepodstatna tema. A o praci sa s tebou budu bavit max tak kolegovia. Ja inak s kamoskami tiez moc pracu nerozoberam, doma s partnerom si povieme jeden druhemu, ale do detailu to riesim s kolegami, alebo s kamaratmi z odboru, kedze nezainteresovany mi moc nema ako prispiet do debaty. Tak mozno by som to zhrnula tak, ze deti su jednoducho taka vseobecna tema, tak o nich zeny hovoria proste. Alebo ti len mozno nechcu hovorit o sebe 😉. Kazdopadne nemusis nad nikym smutnit, ked si ty bez deti stastna, tak to neries, obklop sa ludmi, ktori maju podobne zaujmy ako ty. Ja deti mam, mam aj zaluby, aj pracu, aj skolu, ale nebadam, ze by so mnou ludia hovorili len a len o detoch. A ked niekto otoci temu, otoc ju naspat.

anonym_ed0d08
Dnes o 09:39

@anonym_autor su zeny ktorr tuzili po dietati a stali sa matkami alebo nemohli aj take su zial potom su take ktorym to bolo j3dno a pritrafilo sa a potom su take ako ty ze vidia aj iny zmysel v zivote ako rodina a dieta a je to uplne v poriadku 🙂niektore zeny ani nevedia odpovedat preco tie deti vobec chceli ...takze zi si svoj zivot a vobec nerozmyslaj nad tymmpreco ano preco nie vyhovuje ti to a tak to ma byt

anonym_bdc9ee
Dnes o 09:51
@anonym_autor

@lindusss2016 nemám porcit menejcennosti, ja sama v sebe vôbec nie, len ma mrzí, že ženu berú automaticky za tú, čo má mať rodinu a deti. A nepýtajú sa ma na moje úspechy. Prečo sa ma neopýta, ako som sa dostala až na túto pozíciu,a lebo koľko krajín som precestovala, alebo ako som sa naucila naraz tie styri jazyky? Ale otázka na deti? Prečo sa ma potom neopýta automaticky, či mám psa alebo iné zviera? Nemyslím si, že ženu definuje materstvo.

@anonym_autor tu na mi ženu veru definuje materstvo. Bolo tu pár bezdetných a dobre zarábajúcich, vystvali ich, aj keď sa tvárili, že to nie kvôli tomu.

lindusss2016
Dnes o 10:10
@anonym_bdc9ee

@anonym_autor tu na mi ženu veru definuje materstvo. Bolo tu pár bezdetných a dobre zarábajúcich, vystvali ich, aj keď sa tvárili, že to nie kvôli tomu.

@anonym_bdc9ee ja napr.vobec nemam prehlad, kto tu deti ma a kto nie. Moc ani na temy o detoch neklikam. A verim, ze mnohe zeny to tak naozaj citia, ze ich materstvo definuje, ja to tak nemam, ale zas necitim smutok voci tym, ktore si to takto vybrali. Netreba sudit, ani z jednej, ani z druhej strany.

anonym_f593c1
Dnes o 10:33

Ked som zacala citat temu, tak som si povedala, ze mas stastie, ze zijes v tejto dobe. Nemat dieta nie je uplne bezne, ale uz to nie nic vynimocne ako pre 30 rokmi. Potom som citala dalej a vlastne ty zijes v dobe minulej. Pytat sa dnes na jazyky, ked dnes uz vacsina mladych je jazykovo zdatnych. U nas v rodine medzi bratrancani a sesternicami ten kto ma pod 50 rokov rozprava min 3 jazykmi, stravil na univerzite v zahranici aspon rok. A pytat sa zeny ako sa na danu poziciu dostala. Pytala by si sa to muza? Prikladas vahu veciam, ktore maju vyznam pre teba, ale nie pre ostatnych. Ako tu bol priklad aj so psom. Mne muz minule hovoril, ze jeden kolega sa ho uz 3 krat pytal, ci ma deti. Tak ho to asi zaujima, ze zakazdym zabudne. Ludia len hladaju spolocne temy, netreba za tym hladat nic co za tym nie je.

elz1920
Dnes o 10:38

Ja na vzorke 6 žien v kabinete, kde len jedna je zatiaľ bezdetná, tvrdím, že ženy sa môžu a dokážu baviť na rôzne témy. Aj keď politika je trošku problematická oblasť. Ja sa jej radšej vyhýbam.

Bavíme sa doslova o všetkom, čím žijeme. O skutočnom ŽIVOTE a všetkých jeho stránkach. Akurát že nerozoberáme pracovné a študijné úspechy štýlom, že pozrite, ako som ja "vyrástla" a čo všetko viem. To si nechávame možno do domova dôchodcov, aj to, len keď sa dožijeme a  nebude o čom inom.
Sme aj stredoškoláčky aj vysokoškoláčky, čo sa vzdelania týka. Keď niektorá dokončí nejaké vzdelávanie, tešíme sa s ňou.  Pomáhame si, keď máme spoločný kurz. Rozprávame sa o svojich životoch, ale nie ako o položkách v životopise.
Rozprávame sa o tom, kto kde bol, kam sa chystá. Hovoríme si o starostiach aj radostiach.
Každodennostiach. Čo budeme variť. Ako nás vytočil chlap. Čo deti.
Už nie sme len ženy, sme ženy-matky, ktoré okrem seba majú na starosti aj iné bytosti okrem seba či zvierat. Bytosti, ktoré poväčšinou žili a vyšli hlavne z nás, hoci aj muži majú na tom svoj dielik. Sme s nimi doživotne späté a prepojené, či sa to niekomu páči alebo nie. Je logické, že tieto súčiastky, ktorých DNA nám môže plávať v krvi aj dlho po pôrode, budeme nejakým spôsobom pridávať do konverzácií.

Hlavne sa snažíme smiať, lebo humor spája aj pomáha. Neberieme sa príliš vážne, odľahčujeme, keď sa dá. Rehoceme sa ako pubertiačky - kašleme na fyzický vek, duchom sme všetky mladice. Ráno rozoberáme hnačky, na desiatu mačky, na obed dobro a zlo.  Pofilozofujeme od exkrementu cez policu s džemom až po nesmrteľnosť chrústa a dôležitosť šľahačky.

Ale raz keď niekde nie je spoločná téma, ťažko sa nadväzuje. Silené rozhovory nikoho nebavia.

anonym_d89c0a
Dnes o 10:41

@anonym_autor jasne že nemáš materinský pud ked nemáš dieťa 😅 na to by si ho musela najprv porodiť 🙈 ja som tiež netúžila po dieťati, manžel chcel a teraz keď už viem čo to je mať dieťa tak chcem ďalšie dve

januska12323
Dnes o 10:50
@anonym_autor

@januska12323 vidíš, musíš sa opýtať? Čo to je za otázku? Prečo ja mám odpovedať vždy preto, že niekto je zvedavý. Teda žena. V živote som nedostala otázku od muža, či mám deti.

@anonym_autor lebo väčšina žien v našom veku má deti? To je ako opýtať sa detí či sa im darí v škole. Small talk kde vôbec nezáleží na odpovedi.

anonym_69221f
Dnes o 11:28
@anonym_autor

@januska12323 vidíš, musíš sa opýtať? Čo to je za otázku? Prečo ja mám odpovedať vždy preto, že niekto je zvedavý. Teda žena. V živote som nedostala otázku od muža, či mám deti.

@anonym_autor jezis co riesis? Normalna otazka. Mas deti? Si vydata? Kde pracujes? Mas psa? Byvas v dome alebo v byte? . . Uuuuuplne bezne otazky. Ale kedze nemas deti, tak mmas dost casu riesit taketo sr.cky 🤣🤣

anonym_44a5ab
Dnes o 12:32
@anonym_autor

@anonym_autor to sa ťa pýtajú náhodní okoloiduci, susedia, s ktorými sa max. zdraviš alebo čo? Alebo je to podľa teba nevhodná otázka od kohokoľvek?

anonym_9b6e96
Dnes o 12:54

Podla mna prehanas..z obycajnej otazky , ci mas deti , ti je smutno ?? Kto ta oznacil za nekompletnu, divnu, alebo ta kvoli tomu dava na kraj spolocnosti? Je to obycajna bezna otazka, taka ista ako ked sa niekto opyta ci mas zviera, alebo ci zijes sama alebo niekoho mas.. ja napr.nemam rada macky, hnusia sa mi, nemam problem odpovedat na otazku o vztahu k zvieratam uprimne, nie je mi ani smutno, ze vela ludi uprednostnuje macky pred detmi ci ludmi 🙂 proste kazdy to mame inak a netreba z obycajnych otazok robit nieco divne..a ano, ludia prirodzene najviac rozpravaju o tom, co im aktualne robi najvacsiu radost a je jeho priorita a az potom o inych veciach 🙂

luccys
Dnes o 13:01
@anonym_9b6e96

Podla mna prehanas..z obycajnej otazky , ci mas deti , ti je smutno ?? Kto ta oznacil za nekompletnu, divnu, alebo ta kvoli tomu dava na kraj spolocnosti? Je to obycajna bezna otazka, taka ista ako ked sa niekto opyta ci mas zviera, alebo ci zijes sama alebo niekoho mas.. ja napr.nemam rada macky, hnusia sa mi, nemam problem odpovedat na otazku o vztahu k zvieratam uprimne, nie je mi ani smutno, ze vela ludi uprednostnuje macky pred detmi ci ludmi 🙂 proste kazdy to mame inak a netreba z obycajnych otazok robit nieco divne..a ano, ludia prirodzene najviac rozpravaju o tom, co im aktualne robi najvacsiu radost a je jeho priorita a az potom o inych veciach 🙂

@anonym_9b6e96 Lenze jej sa nepytaju len tak btw, ci ma deti. Oni riesia ci ma, preco nema, co ju k tomu viedlo atd. Proste veci, do ktorych ich nic nie je a uz ju skatulkuju (karieristka, osamela atd.).

beronsche
Dnes o 13:03

@anonym_autor asi s tým nie si vnútorné tak stotožnená, ako si myslíš..
Inak by sa ťa nedotkli hlúpe reči netaktnych, len na svoj vlastný svet a predstavy, ako má vyzerať šťastný život, mentálne obmedzených žien..
Normálne ich pošli do čerta, keď s tým zase začnú..

Nesúhlasím, že ženu berú automaticky ako tu, čo má mať deti. Toto silne závisí od konkrétnej spoločnosti.
Ja osobne s ľuďmi, ktorí deti nemajú, zásadne o svojich deťoch nehovorím a aj s tými, čo deti majú, len veľmi málo. Myslim si totiž, ze cudzie deti nikoho veľmi nezaujímajú, hoci pre rodiča sú celým svetom.. 🙂

beronsche
Dnes o 13:06
@anonym_69221f

@anonym_autor jezis co riesis? Normalna otazka. Mas deti? Si vydata? Kde pracujes? Mas psa? Byvas v dome alebo v byte? . . Uuuuuplne bezne otazky. Ale kedze nemas deti, tak mmas dost casu riesit taketo sr.cky 🤣🤣

@anonym_69221f bežné? Teda small talk mi nevadí, ale pýtať sa iniciatívne na deti/ psa/ partnera, to teda nie...

anonym_3f4f58
Dnes o 13:22

V práci neexistuje nič horšie ako večne nasratá stará dievka. A je jedno, či ide o šéfku alebo o kolegyňu. Zažila som to osobne a vždy to bola sebastredná, vztahovačná, nepríjemná osoba, s ktorou nebolo možné prehodiť zdvorilostnú vetu bez toho, aby sa neurazila a nehľadala za každým slovom niečo, čo tam nie je ani omylom. Vošla do miestnosti a hneď tam bola atmosféra ako na kare. Práca, kariéra, postup, to sú jediné životné méty, žiadna rodina, dieťa, súrodenci, rodičia, priatelia ako u bežných ľudí. Proste, komunikácia okrem pracovných pokynov absolútne nemožná. Nemôžeš pred ňou hovoriť, usmiať, nič. A potom je zas zlostná kvôli tomu, že nikto ju radšej nikde nevolá a cíti sa neprijatá a na okraji spoločnosti. Proste, nech by človek urobil čokoľvek, vždy je to zle. S takouto osobou najlepšie úplne prerušiť kontakty a ignorovať.

anonym_9b6e96
Dnes o 13:24
@luccys

@anonym_9b6e96 Lenze jej sa nepytaju len tak btw, ci ma deti. Oni riesia ci ma, preco nema, co ju k tomu viedlo atd. Proste veci, do ktorych ich nic nie je a uz ju skatulkuju (karieristka, osamela atd.).

@luccys ale ved to nie su ziadne intimne otazky a predpokladam, ze sa jej to nepyta predavacka v obchode ale ludia s ktorymi sa stretava. A ak je niekto na iste otazky citlivy, odpovedat predsa nemusi. Ale robit z toho kovbojku a byt smutny ? Iba ak ma clovek tak dokonaly zivot, ze nema co ine riesit 🙂 A jediny kto tu skatulkuje je autorka podla jej reakcii, ze mami sa nevedia o nicom inom rozpravat iba o detoch ..;)

anonym_f74120
Dnes o 13:24
@anonym_3f4f58

V práci neexistuje nič horšie ako večne nasratá stará dievka. A je jedno, či ide o šéfku alebo o kolegyňu. Zažila som to osobne a vždy to bola sebastredná, vztahovačná, nepríjemná osoba, s ktorou nebolo možné prehodiť zdvorilostnú vetu bez toho, aby sa neurazila a nehľadala za každým slovom niečo, čo tam nie je ani omylom. Vošla do miestnosti a hneď tam bola atmosféra ako na kare. Práca, kariéra, postup, to sú jediné životné méty, žiadna rodina, dieťa, súrodenci, rodičia, priatelia ako u bežných ľudí. Proste, komunikácia okrem pracovných pokynov absolútne nemožná. Nemôžeš pred ňou hovoriť, usmiať, nič. A potom je zas zlostná kvôli tomu, že nikto ju radšej nikde nevolá a cíti sa neprijatá a na okraji spoločnosti. Proste, nech by človek urobil čokoľvek, vždy je to zle. S takouto osobou najlepšie úplne prerušiť kontakty a ignorovať.

@anonym_3f4f58 Akurat ze autorka je vydata a teda ziadna "stara dievka".

anonym_3f4f58
Dnes o 13:28
@anonym_f74120

@anonym_3f4f58 Akurat ze autorka je vydata a teda ziadna "stara dievka".

@anonym_f74120 To ťažko. Nepíše, že je vydatá, skôr má len nejakého priateľa.

anonym_69221f
Dnes o 14:08
@beronsche

@anonym_69221f bežné? Teda small talk mi nevadí, ale pýtať sa iniciatívne na deti/ psa/ partnera, to teda nie...

@beronsche tak potom neviem na co sa pytas? Na pocasie?🤣

anonym_fa6b3e
Dnes o 16:18
@anonym_autor

@anonym_autor zvláštne, mňa sa normálne pýtajú na deti aj muži aj ženy, je to bežná téma keď niekoho spoznávame, čo sa mame stále baviť o počasí?
Neverím že by to niekto príliš riešil v dnešnej dobe...ale pozri, ja napr. by som si neodpustila úprimnú poznámku že ako ti je dobre. 😊

beronsche
Dnes o 17:22
@anonym_69221f

@beronsche tak potom neviem na co sa pytas? Na pocasie?🤣

@anonym_69221f práca, dovolenka, plány na víkend, téma, ktorú daný človek začne.
A áno, aj počasie je lepšie ako pýtať sa na deti či partnera..

Inak úplne najhoršie sú "vyzvedaci"..
Ľudia, ktorí sa pýtajú a pýtajú a pýtajú... Zväčša na citlivé témy.
To ani nie je small talk ale totálne spoločenské faux pas.

anonym_69221f
Dnes o 19:11
@beronsche

@anonym_69221f práca, dovolenka, plány na víkend, téma, ktorú daný človek začne.
A áno, aj počasie je lepšie ako pýtať sa na deti či partnera..

Inak úplne najhoršie sú "vyzvedaci"..
Ľudia, ktorí sa pýtajú a pýtajú a pýtajú... Zväčša na citlivé témy.
To ani nie je small talk ale totálne spoločenské faux pas.

@beronsche joooj, citlivky ste. Asi sa jej kolegyne mozu opytat na taketo veci, ked s nimi travi denne hodiny v praci. V beznom kolektive sa to tak robi. Ale tak vy ste zjavne inde. Alebo s tym ,zial, nie ste az tak vysporiadane, ako sa snazite presviedcat cudzich ludi na mk 🤣

zuzana76
Dnes o 19:19
@anonym_autor

Ešte chcem podotknúť, že tieto otázky, podrývačné otázky a divné poznámky prichádzajú z úst žien. Nikdy nie mužov. Oni to vôbec neriešia. Som sklamaná, ako sa my ženy dokážeme k sebe správať. Ak žena túži po dieťati a robí nemožné, všetci to chápu, chodia okolo nej po špičkách. Ak žena nechce mať deti, tak je v očiach ostatných žien nekompletná. Akože nechceš mať deti? To akože prečo chceš žiť? Čo tu po tebe zostane? Každá žena chce mať deti, je to pud, ktorý máme v sebe.

@anonym_autor tak tym, ze tie zeny tak velmi tutia po detoch, tak nechapu, ze niekto nie. Len sa pytaju, lebo im to nejde so hlavy (ani mne, nepochopim to) netreba mysliet hned na vyryvanie. Tiez som par krat spytala bezdetnej zeny: a to si nikdy nechcela deti? Nechybaju ti? Ano, tie co po detoch tuzime, berieme taky zivot ako nenaplneny. Ale to je nase myslenie. Teba predsa nijako neovplyvnuje, lebo si stastna tak ako si. My by sme neboli.

marca12
Dnes o 19:23

@anonym_autor Mas pravdu,sme na okraji spolocnosti. Zena,ktora nema deti je nikto a muz bez deti si tiez vypocuje kopu posmesnych poznamok. Ja ked pocujem ako sa mojmu muzovi smeju,ci striela slepe naboje alebo ze ci mu treba dat navod ako sa robia deti a podobne.... tak mi je z toho velmi uzko a smutno. A reci,ze nepripustaj si to,nevsimaj si...to su take zvasty.Namiesto toho by sa ludia mali naucit respektovat akykolvek par,ktory nema deti.

marca12
Dnes o 19:28
@anonym_3f4f58

@anonym_3f4f58 Nie kazda bezdetna alebo slobodna zena je takato. Vies kolko poznam nastatych matiek a predsa nebudem skatulkovat. Mala som kolegynu,ktora kazde rano otvorila dvere so sprskou nadavok na svoje deti,co ju hned rano vytocili. Cely den sme pocuvali,ake ma nemozne deti. Vkuse bola nastvana,vytocena,neprijemna. A prazdniny? To bolo peklo na zemi pre nas.

Strana
z2