icon

Nemám materinský pud

Včera o 16:31

Ahojte, mám 42 rokov a cítim sa trápne. Ja vôbec nemám materinský pud a netúžim po deťoch. Rada sa pozriem na malé dieťatko v kočíku, nemám problém sa s dieťaťom pohrať, ale tam to končí. Nechápem a nerozumiem, prečo to tak mám. Mama mi vravela, že keď stretnem toho správneho chlapa, tak s ním budem chcieť mať dieťa. Chlapa som našla, túžba po dieťati neprišla. Pritom zvieratká mám veľmi rada. Minule sa ma kolegyňa, ktorá má 25 rokov pýtala, či vážne mám partnera, keď nie som vydatá a nemám deti. Že ona si myslela, že som sama a žijem iba pre prácu. Pritom nikdy som jej o svojom súkromí nehovorila. Prišlo mi z toho smutno. Akokeby ženy, ktoré nemajú deti boli nekompletné, neúplné a neuznané spoločnosťou. Väčšina žien v mojom okolí, keď sa dozvedela, že nemám deti, tak sa nepýtali, že či som nemohla mať, či sa nám nedarilo. Ale automaticky, prečo som nechcela. Na mňa nedolieha to, že deti nemám, ale to, že pre ostatné ženy ste na kraji spoločnosti.

Strana
z3
beronsche
Dnes o 21:27
@anonym_69221f

@beronsche joooj, citlivky ste. Asi sa jej kolegyne mozu opytat na taketo veci, ked s nimi travi denne hodiny v praci. V beznom kolektive sa to tak robi. Ale tak vy ste zjavne inde. Alebo s tym ,zial, nie ste az tak vysporiadane, ako sa snazite presviedcat cudzich ludi na mk 🤣

@anonym_69221f áno, presne, som citlivá na to, čo by sa mohlo dotknúť iných. Volá sa to empatia.
Preto sa cudzích ľudí nepýtam, či majú deti. Neviem totiž, či to nie je niečo, čo ich trápi...
S kolegami sa zase poznám natoľko, že hlúpe small talky nepotrebujeme viesť..
Zhodou okolností mám bezdetnu, vydatú kolegyňu. Ona o tom zjavne nepotrebuje rozprávať, tak jej hádam nebudem do toho mudrovat, nie? Vieme sa rozprávať aj o iných veciach, ako našich materniciach..
Ale zase rozumiem, že niektoré ženy o ničom inom, ako o vlastných potomkoch, rozprávať nevedia..

beronsche
Dnes o 21:30
@zuzana76

@anonym_autor tak tym, ze tie zeny tak velmi tutia po detoch, tak nechapu, ze niekto nie. Len sa pytaju, lebo im to nejde so hlavy (ani mne, nepochopim to) netreba mysliet hned na vyryvanie. Tiez som par krat spytala bezdetnej zeny: a to si nikdy nechcela deti? Nechybaju ti? Ano, tie co po detoch tuzime, berieme taky zivot ako nenaplneny. Ale to je nase myslenie. Teba predsa nijako neovplyvnuje, lebo si stastna tak ako si. My by sme neboli.

@zuzana76 ja nerozumiem takým otázkam.. či im nechýbajú deti?
Tak buď ich nechce a nechýbajú, potom je hlúpe jej rozhodnutie spochybňovať len preto, že my to máme inak.
Alebo ich chce a nejde to a vyzvedat takýmto sposobom vie veľmi ranit..

anonym_913e9d
Dnes o 22:56

@anonym_autor mala som to podobne kym sa mi skoro v 40tke nenarodila dcerka.. tvoje dieta bude mat vase geny, tvoje a muzove, budes ho lubit. Myslim, ze priroda to tak zariadila. Su aj horsie matky ale tam sa uz miesa patologicke nieco..

anonym_f74120
Dnes o 22:57
@anonym_913e9d

@anonym_autor mala som to podobne kym sa mi skoro v 40tke nenarodila dcerka.. tvoje dieta bude mat vase geny, tvoje a muzove, budes ho lubit. Myslim, ze priroda to tak zariadila. Su aj horsie matky ale tam sa uz miesa patologicke nieco..

@anonym_913e9d ???

Strana
z3