Neprajnosť a povyšovanie sa Čechov voči Slovákom
V týchto dňoch počas OH to vnímam viac a sama neviem, prečo mi to nie je ĺahostajné. Neprišla som dodnes na dôvod, kde sa berie ich nadradenosť.Nepripadajú mi ani o mak lepší. Viem ,že na fb sa vyjadrujú skôr internetovo zraniteĺnejší ĺudia a urážky a komenty ako z osobitnej školy nájdem rovnako u slovákov. Vnímate to tak, že sa vyvyšujú, alebo sú tieto ich prejavy bežné len u spodiny-pupkatých ,upotených štamgastov s krígĺom v ruke a inteligentnejší obyvatelia nás berú ako normálnych ĺudí a nie ako ovcomrdov, drotárov a chamraď, čo jazdí na voze a vo dvore má latrínu?
@bykaterina tak píšeš, že podla etymologickeho slovníka je čobol hanlivé pomenovanie a potom povieš, ze to nie je nič hanlivé? To si odporuje.
@zmrzlinka8 skopirovala som to ale je lebo som to nesla rozpisovať. Lebo ani som netušila či pozná daný film. Ale nie je to nič hrozné. Si myslíš že niekoho z čiech naserie že by si o nom povedala že je pepik nie.
@zmrzlinka8 skopirovala som to ale je lebo som to nesla rozpisovať. Lebo ani som netušila či pozná daný film. Ale nie je to nič hrozné. Si myslíš že niekoho z čiech naserie že by si o nom povedala že je pepik nie.
@bykaterina Pepíkama se nazývají i Češi mezi sebou. Třeba Pepíci z Moravy (dávám příklad. Já se o nikom tak nevyjadřuji.)
@bykaterina Pepíkama se nazývají i Češi mezi sebou. Třeba Pepíci z Moravy (dávám příklad. Já se o nikom tak nevyjadřuji.)
@dahliaa no počkaj original moravak nie je pepik.
To mi aj manžel hovoril keď bol na vojne a hovorí vy česi... A on ja nesu Čech ja sú moravak 😂
A to sa smejeme aj moravaci aj česi že , moravaci sú Slováci čo nedošli do čiech.
@dahliaa no počkaj original moravak nie je pepik.
To mi aj manžel hovoril keď bol na vojne a hovorí vy česi... A on ja nesu Čech ja sú moravak 😂
A to sa smejeme aj moravaci aj česi že , moravaci sú Slováci čo nedošli do čiech.
@bykaterina No máš pravdu. 😁 Je fakt, že označení Moraváci je přesnější. 😁 A s tím, že nedošli... To jsem u nás taky zaslechla. 😁
Ale zase musím říct, že u nás ze srandy bývá občas zvykem, když někde hraje česká hymna, tak po skončení naší hymny Češi (zejména ti co pamatují) začnou ze srandy zpívat ,, Nad Tatrou sa blýska, hromy divo bijú." 😁
A ještě taková zajímavost.)) Když pobývám u rodiny v Uzbekistánu, tak tam si stále hodně lidí myslí, že jsme pořád Československo. 😁🤦🏻♀️ Často se mě ptají odkud jsem, jestli z Československa nebo jak tam u nás v Československu je? 😁 Vždycky začínám tím, že Československo nejsme už přes 30 let... 😁
A ještě taková zajímavost.)) Když pobývám u rodiny v Uzbekistánu, tak tam si stále hodně lidí myslí, že jsme pořád Československo. 😁🤦🏻♀️ Často se mě ptají odkud jsem, jestli z Československa nebo jak tam u nás v Československu je? 😁 Vždycky začínám tím, že Československo nejsme už přes 30 let... 😁
@dahliaa áno, napríklad aj v Južnej Amerike je Československo stále pojem a Slovensko si mýlia so Slovinskom
@bykaterina No máš pravdu. 😁 Je fakt, že označení Moraváci je přesnější. 😁 A s tím, že nedošli... To jsem u nás taky zaslechla. 😁
Ale zase musím říct, že u nás ze srandy bývá občas zvykem, když někde hraje česká hymna, tak po skončení naší hymny Češi (zejména ti co pamatují) začnou ze srandy zpívat ,, Nad Tatrou sa blýska, hromy divo bijú." 😁
@dahliaa tak to si držia vedľajšie vrátka 😂
My tiež so segrou keď vyhrajú česi spievame česku hymnu že čo ak by sme sa sťahovali späť.
@dahliaa to staršie ročníky majú stále tak v hlave. Slovensko im málokedy niečo hovorí. Aj v Izraeli alebo inde a to je tu blízko keď povieš Slovakia nič ale čekoslovakia už vedia odkiaľ sme.
@dahliaa to staršie ročníky majú stále tak v hlave. Slovensko im málokedy niečo hovorí. Aj v Izraeli alebo inde a to je tu blízko keď povieš Slovakia nič ale čekoslovakia už vedia odkiaľ sme.
@bykaterina Na VŠD v Žiline sme českých spolužiakov volali "Švédi". Keď niektorí z nich rýchlo rozprával česky, tak sme ho museli prerušiť, aby nám to
"řekl ještě jednou a dle možností pomalejc".
Cestovatelia Hanzelka a Zikmumnd robili na autách Tatrovkách reklamu Československu, ale vo svete bola ČSR republika známa skôr pod názvom : " Čeko , čeko " .... O Slovenskej časti republiky sa tak veľa vo svete nevedelo a ani nehovorilo.
Darmo, platí staré známe : Co Čech - to muzikant ( alebo turista...) .
@bykaterina Na VŠD v Žiline sme českých spolužiakov volali "Švédi". Keď niektorí z nich rýchlo rozprával česky, tak sme ho museli prerušiť, aby nám to
Cestovatelia Hanzelka a Zikmumnd robili na autách Tatrovkách reklamu Československu, ale vo svete bola ČSR republika známa skôr pod názvom : " Čeko , čeko " .... O Slovenskej časti republiky sa tak veľa vo svete nevedelo a ani nehovorilo.
@dora281 Moje blízká kamarádka je taky Slovenka a ta když spustí, tak jí rozumím každé 5té slovo. 😁 Kolikrát je mi trapné jí zastavovat, ať mluví pomaleji, tak se občas jen usmívám a dělám, že rozumím. 😁🤦🏻♀️ Ale většinou pochopím, co chtěla sdělit. 😁😁
@dora281 tak čekoslovakia je bežné však vtedy poznali nás či už cez migrantov ktorí odchádzali odtiaľto, výrobky,.zbrane čo sa tu vyrábali,... Batove závody boli známe a aj pobočky malí či v južnej Amerike alebowaj v Indii atď. Takže je normálne že sa to dalo do pamäte ľudí. Oni nesledujú že sme rozdelení...O cechoch mali tiež problém zaradiť ako samostatný národ.
Áno Z a H poznám aj sme volieb tej vile čo je teraz múzeum. Ale oni chodilo ako cestovatelia a zároveň robili kontrakty na Tatra autá. Nedávno opakovali dokument práve.
Máme v rodine prazaka ma cez 50 ale slovenský moc nerozumel ale naučil sa. A keď niečo nevie tak mu preložim. Ale teda s ich deťmi mluvim. Inak odmietam a oni to ani nevyžadujú aby som hovorila český aj ked viem a narodila som sa tam.
@dora281 Moje blízká kamarádka je taky Slovenka a ta když spustí, tak jí rozumím každé 5té slovo. 😁 Kolikrát je mi trapné jí zastavovat, ať mluví pomaleji, tak se občas jen usmívám a dělám, že rozumím. 😁🤦🏻♀️ Ale většinou pochopím, co chtěla sdělit. 😁😁
@dahliaa No vidíš, spolu sme prišli na to, prečo nás vlastne Klaus a Mečiar rozdelili bez referenda. Rýchlo sme rozprávali. Aj Češi, aj Slováci. Takže sme si žvanili každý svoje a nerozumeli sme bratom. Tam bol pes zakopaný.

@bykaterina tiež ma to dosť udivilo že nás takto práve česi mazu z mapy a to dosť agresívne. Niektoré tie výroky sú fakt c z čiaru. Nazývajú nás zradcami,zapredancami,že nie sme ani samostatný národ ale nepodareni pocesteni Maďari a podobne. Niekedy mi to hlava neberie. Ale podľa týchto ľudí ja nesudim celý národ. Ono v takýchto komentoch sa ukazuje len tá tupota a nie bežný človek. S takým sa totiž dá debatovať a vysvetliť.
@mizoko netreba čítať trolov čo to majú v náplni práce aby robili problém na FB a ig. Zameraj sa na iné stránky