Neustály stres z bežných situácií: Ako to zvládnuť?
Mam neustaly strach alebo stres, neviem to popisat. Som takmer nonstop v napätí a mam tie prejavy ako ked sa niecoho bojite napriklad tazkej skusky. Ja to mam ale z uplne beznych veci, napriklad ked idem do obchodu, ked som v praci, ked chcem nieco vybavit, ked soferujem. V podstate takmer vzdy. Obcas aj ked som doma a nič nerobim. Som uz vycerpana z toho. Najhorsie na tom celom je ze vplyvom strachu casto močím. Kludne aj kazdych 15 minut. Az ked som doma a som prave v pokojnej faze tak je to dobre. Toto ma velmi obmedzuje lebo nemozem ist tam kde nie je zachod. Je to pre mna strasne vycerpavajuce a zvlastne je to ze ja sa v skutocnosti tychto veci nebojim. Za mna hlava sama vyhodnoti ze je to nebezpecne a ja s tym nic neviem spravit. Cim viac sa snazim tym viac je moje telo presvedcene ze je to fakt nebezpecna situacia. Keby aspon na ten zachod nemusim chodit tak by mi to az tak nevadilo. Vedeli by ste mi nejako poradit? Viem ze aj moja matka toto ma aj horsie. Neviem ci som to nemohla nejako zdedit. Naozaj sa citim z toho uz unavena byt pravidelne v strese srdce mi busi potim sa. Prestavam kvoli tomu uz zit, po praci hned domov.
@anonym_autor To vyzera na uzkosti.. riesila by som som so psychologom/psychiatrom
U lekara si s tym uz bola? V takomto stave by uz bolo potrebne nastavit liecbu. Dlhodoby stres pre telo je nebezpecny.
@anjelok moj lekar sa len zasmial ze som mlada a ze sa nemam coho bat. a srandoval so sestrickou. Psychiater mi napadol ale mam problemy s pečeňou tak sa trochu bojim liekov
Toto sú skôr úzkosti a tam potrebuješ psychiatra
@anjelok moj lekar sa len zasmial ze som mlada a ze sa nemam coho bat. a srandoval so sestrickou. Psychiater mi napadol ale mam problemy s pečeňou tak sa trochu bojim liekov
@anonym_autor mám to úplne rovnako a áno je to na psychiatra. Bez neho by som sa vôbec nepohla. Áno mám aj lieky, uľavia ale stále musím občas zabojovať lebo lieky tie úzkosti nevylicia len ti pomôžu veci ľahšie zvládať
@anonym_autor prakticky lekar tiez spasoval a vtipkoval s mojim synom ked za nim v 20 isiel ze ma podobne strachy a stavy, sa boji zodvihnut telefon ked mu niekto vola, ze sa boji hovorit s ludmi, ze ma problem rano vstat, ze je velmi unaveny, ze nezvlada dennu rutinu, ma paniku z pisomiek, skusok.
Ten keket sa zasmial kukol do preventivky ze ma vsetky vysledky OK a vyprevadil ho s tym ze ma zacat chodit do posilky a aspon polhodinu denne ist na prechadzku a dat si magnezium.
Nastastie sa mi zdoveril a ja som ho nasmerovala k psychiatrovi. Najlepsie rozhodnutie. Uz 2 roky berie liecbu a terapiu a super mu zabrala. Uplne sa mu zmenil zivot, zvlada dennu rutinu, je aktivny, skusa nove veci
Nas prakticky dr je inak asi fajn ale toto tazko nezvladol a zle vyhodnotil.
@anonym_autor ano zdedila si to, vyrastala si v uzkostnom prostredi. Urcite si najdi pshychiatra, su rozne lieky...aspon magnezium ci guajacuran skus toto nejakym dychovym cvicenim nedas, mne obvodny dal xanax
@anonym_autor o pecen sa neboj, budu sa ti robit pravidelne na prehliadkach u hapatologa, ak chodis, odbery a sa ti upravi davka liekov, ak pecen bude haprovat... inak ti daju antidepresiva pravdepodobne a tie nie su velmi zaberak na pecen, takze by si to mohla kludne zvladnut, sa objednaj na psych.ambu a uvidis... kazdopadne porozmyslaj aj subezne o terapii u psychologa, lebo AD su taka barlicka, ktora ti pomoze preklenut to obdobie, aby si sa zotavila. Znies celkom rozumne, myslim, ze sa ti to podari prekonat <3
Je to normalne, svet dnes uhana prilis rychlo. 25% zien berie antidepresiva ... Zvysok chodi po svete bez liecby.
@anonym_autor tieto stavy často spôsobuje nedostatok minerálov a vitamínov zo zle zloženej stravy. Začni jesť stravu bohatú na živiny, pridaj viac alkalické potraviny - zeleninu, ovocie + zdravé tuky, probiotické potraviny a céčko podporujú vstrebávanie živín do tela. Obmedz cukor, sladké nápoje, bielu múku, priemyselne spracované potraviny...
@anonym_autor mám to úplne rovnako a áno je to na psychiatra. Bez neho by som sa vôbec nepohla. Áno mám aj lieky, uľavia ale stále musím občas zabojovať lebo lieky tie úzkosti nevylicia len ti pomôžu veci ľahšie zvládať
@danielad9 takze ich treba brat asi dokonca zivota ze?
@anonym_autor nie. Ale podľa tvojich reakcii je ich užívanie v súčasnosti nutne
@anonym_autor moja mama brala AD celý život,dlho som o tom ani nevedela.Pokiaľ ich užívala,bola úplne v pohode,horšie bolo,keď ich po operácii zrazu vysadila...
panické ataky. Za chvíľu sa dostaneš do fázy že budeš sa báť ísť aj do obchodu. Vtedy jedine oblbovák - neurol , alebo možno pomôže aj magnézium.
psych. predpisujú Ad. po mesiaci sa ti poriadne uľaví.
@anonym_autor ano zdedila si to, vyrastala si v uzkostnom prostredi. Urcite si najdi pshychiatra, su rozne lieky...aspon magnezium ci guajacuran skus toto nejakym dychovym cvicenim nedas, mne obvodny dal xanax
@anonym_047abf xanax je oblbovák. za chvíľu budeš závislá.
@anonym_047abf xanax je oblbovák. za chvíľu budeš závislá.
@anonym_cfdd1e mas svoju skusenost? Lebo ja ano, je to liek z rychlym nastupom ucinku
panické ataky. Za chvíľu sa dostaneš do fázy že budeš sa báť ísť aj do obchodu. Vtedy jedine oblbovák - neurol , alebo možno pomôže aj magnézium.
psych. predpisujú Ad. po mesiaci sa ti poriadne uľaví.
@anonym_cfdd1e ano taketo fazy som uz mala nedokazala som ist natankovat. Nastastie toto som uz dlho nemala.
Tak ako citam prispevky budem to musiet riesit liekmi.
@anonym_cfdd1e ano taketo fazy som uz mala nedokazala som ist natankovat. Nastastie toto som uz dlho nemala.
Tak ako citam prispevky budem to musiet riesit liekmi.
@anonym_autor Určite to porieš s niekým kompetentným. Uľaví sa ti. Držím palce
Ja si myslim ze by stacil aj dobry psycholog pretoze to mocenie je z tej hlavy a mozno budu stacit aj dychobe cvicenia a pracovat s tym nie hned lieky
To sú uzkosti, tiež to mám a chcem riešiť, lebo mi to už robí veľké problémy. Treba zájsť za psychiatrom a aj riešiť terapie.
@anonym_cfdd1e mas svoju skusenost? Lebo ja ano, je to liek z rychlym nastupom ucinku
@anonym_047abf áno, však oblbovák. Neurol, xanax, lexaurin - oblbováky. to nie je na dlhodobé užívanie. To je len na oblbnutie situácie - strachu, paniky.
@anonym_047abf áno, však oblbovák. Neurol, xanax, lexaurin - oblbováky. to nie je na dlhodobé užívanie. To je len na oblbnutie situácie - strachu, paniky.
@anonym_cfdd1e nieco mi hovori ze moc skusenosti nemas, dava sa to s AD na preklenutie zleho zaciatku. A co sa tyka navyku tak ak niekto si da 1 gram tak ano, ale 0,25 raz denne na par tyzdnov sotva
@anonym_cfdd1e nieco mi hovori ze moc skusenosti nemas, dava sa to s AD na preklenutie zleho zaciatku. A co sa tyka navyku tak ak niekto si da 1 gram tak ano, ale 0,25 raz denne na par tyzdnov sotva
@anonym_047abf 🙂

U lekara si s tym uz bola? V takomto stave by uz bolo potrebne nastavit liecbu. Dlhodoby stres pre telo je nebezpecny.