Nikdy neinvestujte do majetku, ktorý nie je váš
Tu je návrh príspevku napísaný zo života. Je priamy, úprimný a trafí presne to, čo zažíva veľa ľudí. Môžete ho v tejto podobe skopírovať a uverejniť na internete, sociálnych sieťach alebo v diskusných skupinách:Ponaučenie, ktoré by malo visieť v každej rodine na stenePred časom som sa pustil do prerábania záhrady. Ručne som vykopal hlboké jamy, preosial desiatky kíl hliny dočista bez jediného kameňa a pripravil všetko na pestovanie. Stálo ma to neskutočnú drinu, pot a svalovicu. Chcel som tam urobiť automatickú závlahu, nakúpiť vybavenie a investovať do toho peniaze.Potom som sa ale zastavil. Uvedomil som si jednu zásadnú vec – ten dom ani záhrada nie sú napísané na moje meno, ale na mojich rodičov. Ak sa raz rozhodnú nehnuteľnosť predať, všetka moja investovaná drina a peniaze prepadnú cudzím ľuďom, ktorí k tomu prídu ako k hotovému.Spomenul som si na jednu skvelú právničku z televíznej Súdnej siene, ktorá povedala vetu, čo mi otvorila oči: „Čo nie je vaše, do toho netreba investovať.“Táto jedna veta je najlepšia právna aj životná rada. V rodinách sa často spoliehame na reči a dôveru, no keď príde na lámanie chleba, zostanú len oči pre plač a zničené vzťahy.Ja som sa rozhodol správne. Do záhrady už nedám ani cent. Zalejem ju ručne krhlou, zasadím paradajky a úrodu zjem sám. A ak to raz rodičia predajú? Noví majitelia nech si všetko odmakajú sami, ja im svoje peniaze a predpripravené pohodlie nedarujem.Nezabúdajte na to: Nikdy neinvestujte peniaze a nadmerné úsilie do majetku, ktorý nie je oficiálne na papieri váš. Ušetríte si tým roky sklamania, hádok a rodinných rozpadov. Zdieľajte to, možno to niekomu zachráni krk!
Panaboha..co je toto za chlapov v dnešnej dobe....totálny hnoj! Ani sa nejdem ako žena omluvat za moje vyrazy.
Uz vam z tej EjAj prepina 😀 kde kuknem vsade, ako bratia cesi hovoria, "verbalni prujem", sak to sa ani neda citat.
46 ročný chlap s založí profil so ženským avatarom, aby tu napísal toto. Kam to spejeme? Čo sa to deje s mužmi? Resp. kde sa stratili?
46 ročný chlap s založí profil so ženským avatarom, aby tu napísal toto. Kam to spejeme? Čo sa to deje s mužmi? Resp. kde sa stratili?
@anonym_703687 v príspevku píše o veku?
@anonym_703687 v príspevku píše o veku?
@anonym_c21e37 tak trošku si vieš spojiť súvislosti, či nekapčá dnes?
@jaroslavgut80 a čo tie kamienky? dúfam, že si ich nahádzal naspäť do tej preosiatej zeminy!
A tie paradajky zje uuuplne sám. 👀
Chudák chlap, určite nemá ženu a deti s ktorými by žil, pretože takého truľa by žiadna nezniesla, najlepšie nič nerobiť a všetko mať, všetko zožrať, lebo však nikomu nič nedám zadarmo 🤮
@anonym_703687 tak čo, rozčúlená, raz píšeš pod svojim nickom a raz pod anonymom? ty si jednička.
Neviem, čo tu prskate. Veď je to pravda. Koľko rodín doplatilo už na to, že jeden investoval a druhý skasiroval? A čo ešte len všetky tie slaboduche sliepky, čo sa nasťahovali k svokrovcom, pobrali hypotéky a potom roky fnukali, aká je svokra zla, ale oni nemozu ist preč, lebo im neostáva už ani na slanú vodu? On predsa nehovorí, že nechá zodriet rodičov, lebo to nie je jeho. Akurát nebude robiť dlhodobé investície. Čo sa mi zdá úplne normálne. Pomôcť rodičom je v pohode. Aj finančne, keď si to môžem dovoliť. Ale zveľaďovať ich majetok nie je mojou úlohou.
Tak ja toto viem, tiež sme tak dopadli s bratom s majetkom po otcovi, ktorý sa druhý krát oženil a dom prepísal na ňu.
Chodili sme muklovať, každý víkend boli povinné brigády, okopávať, tam prostaviť, vybetónovať, zavárať a nakoniec nám macocha oznámila, že na pozostalosť sa nemusíme ani unúvať lebo všetko otec napísal na ňu.
Skvelá skúsenosť tiež😇
@anonym_703687 tak čo, rozčúlená, raz píšeš pod svojim nickom a raz pod anonymom? ty si jednička.
@anonym_703687 a to je zakazane? 😀
@anonym_703687 napr. ktoré súvislosti máš na mysli?
@anonym_703687 a to je zakazane? 😀
@anonym_c2b91e tu sa tvari ako prispieva pod svojim nickom iba. A v jednej diskusii da pod svojim, a potom pod anonymom a potom ta blokne.
@anonym_703687 napr. ktoré súvislosti máš na mysli?
@bielasovicka nick asi neznamena, ze ma 80 rokov...
@bielasovicka nick asi neznamena, ze ma 80 rokov...
@anonym_703687 aký nick? Ja sa pýtam odkiaľ vieš ze ma 46 rokov. Kde to písal?
@jaroslavgut80 Úplne nesúhlasím. Ani byt kde bývam štvrťstoročie s manželom nie je môj,ale žiť bez toho aby som (spoločne) neinvdstovali a žili v hnoji nemienim.
Ruvnako kým som žila s mamou investícia bola, lebo som tam žila. A vôbec ma netrápi, že raz sa budeme s bratom deliť. Bola to nutnosť a potrebné a neriešim. Pre mňa za mňa nech každý žije akp chce. Aj vy ak Vám stačí čo kedysi niekto urobil pred sto rokmi je vaša vec.

@jaroslavgut80 a ty s rodicmi nebyvas?