Prečo je v spoločnosti nenávisť voči bezdetným ženám?
A skor, nez mi niekto vytkne, ze keby som bola naozaj spokojna so svojou volbou, tak by mi to nevadilo, nie je to tak. Ja som plne stotoznena s tym, ze deti nechcem, no napriek tomu mi vadi, ked ma niekto nespravodlivo sudi, pripisuje mi negativne vlastnosti, vysmieva sa z mojej kariery, nemam rada, ked som (negativnym) stredobodom kazdeho rodinneho stretnutia. Nechcem pocuvat nadavky a urazky (ano, zachadza to az takto daleko) a citove vydieranie.
Nechapem to preto, lebo predsa to, ci sa rozhodnem mat deti alebo nie, nevplyva na nikoho osobny zivot. Chleba lacnejsi nebude. Moja volba neberie deti niekomu inemu.
Ako to vnimate?
@anonym_499079 a už to tu máme. Je stará dievka... ale má obrovské srdce. Žena, nemá deti, je stará dievka.
@anonym_973cc9 presne tak som to aj myslela len ako pomenovanie. Nikdy sa nevydala, ani nemala dlhodobý vzťah, teda aspoň o tom neviem. Venovala sa stále pomahaniu rodičom a ostatným členom našej rodiny plus náboženstvo. Mne by ani nenapadlo že by to mohlo niekoho uraziť. Veď nič nepíšem v zlom.
Nevsimla som si nenavist voci bezdetnym zenam. Zato voci viacdetnym ano.
Akoze ja tiez stale pocuvam, preco nechcem druhe dieta? Preco nejem velmi maso? Ako je mozne ze nemam rada tradicnu SK kuchynu a nerobim kazdu nedelu vyvar a rezen, ako je mozne ze v podstate ani neslavime Vianoce a co som to za cloveka, co odoprel svojmu dietatu na Stedry den vianocny stromcek a radsej sme isli na dovolenku 😅...a mohla by som pokracovat, ale teda nikdy ma zatial nenapadlo zakladat o tom temu resp. mne tieto reci neublizuju 🤔...chapem, ze sme kazdy iny, ale asi by bodlo troska inak vnimat zmyslanie ludi, nikdy nebolo nic cierno-biele, neovplyvnis rozmyslanie a spravanie inych, ale mozes ovplyvnit to, ako sa stavias k veciam ty 👍.
Akoze ja tiez stale pocuvam, preco nechcem druhe dieta? Preco nejem velmi maso? Ako je mozne ze nemam rada tradicnu SK kuchynu a nerobim kazdu nedelu vyvar a rezen, ako je mozne ze v podstate ani neslavime Vianoce a co som to za cloveka, co odoprel svojmu dietatu na Stedry den vianocny stromcek a radsej sme isli na dovolenku 😅...a mohla by som pokracovat, ale teda nikdy ma zatial nenapadlo zakladat o tom temu resp. mne tieto reci neublizuju 🤔...chapem, ze sme kazdy iny, ale asi by bodlo troska inak vnimat zmyslanie ludi, nikdy nebolo nic cierno-biele, neovplyvnis rozmyslanie a spravanie inych, ale mozes ovplyvnit to, ako sa stavias k veciam ty 👍.
@oceanahory suhlasim, navyse si myslim, ze bezdetnych nikto az tak neriesi, ako bezdetní sami. Maximalne nejaka blizka rodina, ci kamosky. Drze otazky sa nepatri klast. A to by nemala ani rodina, myslim, ze to moze maximalne trapit tak ich rodicov, ked vidia, ze dcere uz taha na 30 a este nemala ani poriadny vztah, alebo je aj vydata a rodicia sa boja, ze sa nedoziju vnucata. To je vsak celkom v kompetencii mladych. Tych s jednym dietatom sa pytaju kedy bude druhe, tych co maju 4 a viac deti, do kedy chcu este pokracovat a ze existuje aj antikoncepcia atd... Repertoar impertinentnych otazok je siroky. Treba to brat s nadhlasom. Urcite nejde o nenavist, maximalne tak polutovanie na oboch stranach, jedni polutuju, ze nemaju dieta a druhi, ze maju dieta.

@marci9 Ved preto som napisala, ze raz ked ostanem sama, tak vcas predam byt a za tie peniaze pojdem do seniorskeho domu s bytovymi jednotkami a sama nebudem🙂 Uz je tolko moznosti, nechapem tiez preco zeny apeluju na samotu...aka samota? Ved v takom zariadeni clovek sam nie je a najde tam priatelov, ze mu budu ako vlastna rodina...az kym sa nepominie🤷♀️🙂 A ani zeny s dietatom nemaju zarucene,ze sa im dieta neotoci zadkom, aj ked urcite to anu jednej neprajem🙏, ale zaruka nie je ziadna...Skus si precitat vyssie co som pisala nejake 3 komenty, napisala som tam aj priklady z realneho zivota...🙂
@anonym_f07cfe Ja viem, veď ja s tebou súhlasím.