icon

Prečo ľudom vadia bezdetní?

15. júl 2026

Prečo tu ľudia toľko riešia bezdetných a nielen na MK ale všade? Prečo vám toľko vadia? Nie je týždňa aby ste tu nepridali nejakú diskusiu.

anonym_5c05c8
16. júl 2026
@anonym_49fc88

@anonym_5c05c8 o com su vsetky fora? ak by kazda debata mala byt filozoficky traktat tak by sa ludia nebavili o nicom. a je to celkom zaujimava tema, my deti nemame, sme spokojni, nechceme ich, ale obaja mame v zamestani kvoli tomu problemy. vedenie je naklonene ludom s detmi a ti bez deti proste za nich vsetko tahaju. oficialne sa to vsade tvari ze dvojaky meter neexistuje, neoficiialne su deti univerzalna vyhovorka na kazdu somarinu. realne to ma taky dopad ze my bezdetni sme naozaj znevyhodneni. nie zakonom ale akymsi spolocenskym odbojom

@anonym_49fc88 diskriminacia v praci je samozrejme nieco ine, ja som mala skor pisala o tych, co tu stale strasia bezdetnych s tym, ze im na starobu nebude mat kto podat pohar vody a ze olutuju bezdetnost

anonym_5c05c8
16. júl 2026
@anonym_e543cb

@anonym_5c05c8 na základe vyjadrení že nechcú platiť niekoho materskú, rodičovskú, očr a podobne mi to vychádza na model aký majú v USA. Taký u nas na Slovensku nebude tak buď sa s tým všetci zamierime že to takto je alebo sa treba odsťahovať tam kde mi to bude viac vyhovovať. A v ktorej časti svojho komentára som prišla s myšlienkou financne postihovať bezdetných? 😀 Ja som sa tak akurát vyjadrila kde by im teoreticky mohlo byť dobre na základe toho že nechcú prispievať iným ľuďom na dávky, materskú...Veď nemusia.. ale potom už len jediné odísť žiť tam kde budú platiť len sami sebe a nikomu inému. Zbytočne sa tu vyplakava ako platia viac do systému a nedostanú nikdy také dávky/príspevky ako ľudia ktorí majú deti. Jednoducho to takto u nás na Slovensku je a aj zrejme ešte dlho dlho bude, preto keď nie som spokojná so systémom na Slovensku, môžem ísť žiť tam kde spokojná budem 🤷 napríklad

@anonym_e543cb vsak tu nikto nevyplakava, bola Tu prispievatelka, matka, ktora tvrdi, ze jej deti budu v buducnosti platit na bezdetnych, a preto by mali bezdetni platit vyssie dane. Ta debata o solidarnom.socialnom systeme sa rozbehla az po tomto prispevku matky. Dovtedy tu nikto nic take nespominal. Pretoze ten prispevok vyznel tak, ze ved bezdetni platte na vzdelanie a zdravotnu starostlivost mojich deti, ale ked budete stari, postarajte sa o seba, Lebo moje deti na vas platit nebudu.
Solidarny system, ale ked mi to vyhovuje...

anonym_9fe64d
16. júl 2026

Ja tiez deti nemam, ci lutujem? Pravdu? Ani velmi nie. Mam pestry zivot aj bez deti. Deti milujem, ale, stacia mi len na par hodin, potom vratim tam, kam patria. Na starobu nam zarobene, za cely pracovny proces som nebola na PN, ziadne ine prospevky som tiez nebrala. Je mi jedno, kto si o mne co mysli a respektujem ludi, co sa pre deti ro?mzhodli, aj ked tiez nemaju zarucene, ze sa o nich deti postaraju a vlastne, ci o nich v starobe aspon zakopnu. Poznam vela takych, co ak uz detom neprispievaju, vlastne deti uz ani nemaju. Su zatvoreni, bez uspor doma a sami a deti cakaju len na to, kedy a kolko zdedia. Smutna toto doba.
Ak tym hotelom, ano, aj ja vyberam bez deti, za svoje peniaze nechcem pocuvat uvrestane deti, co sa nevedia spravat a rodicov, co sa tvaria, ze tie vrestadla k nim nepatria a jednoducho sa vypnu, nech si ostatni dovolenkujeuci "uziju".a vo si kto o mne mysli, je mi srdecne jedno.

anonym_2ae2a6
16. júl 2026
@anonym_2faf1e

@anonym_c3c1eb Ako keby si písala o mne 😀 Tiež som bezdetná a áno, chodím si kde chcem, kedy chcem a na ako dlho chcem, keď nemusím do práce, tak aj spím do kedy chcem 😉 skrátka, robím si čo chcem, a to mnohé ženy s deckami na krku štve. Lebo ony o takejto voľnosti môžu len snívať a potichu závidieť 😝

@anonym_2faf1e Si fakt myslis, ze zeny ktore miluju svoje deti nadovsetko by vymenili s tebou ? Nemyslim si. Mozno si povzdychnu ako by sa rady vyspali ale keby slo do tuheho, ver tomu, ze by s tebou 90% normalnych milujucich matiek urcite nemenilo ani za nic na svete.

anonym_2ae2a6
16. júl 2026
@anonym_e1cbbb

@anonym_2ae2a6 Zostarnú ale kedže sa nestarali zadarmo o deti 6 rokov, mohli si o 6 rokov dlhšie odkladať na dôchodok. Bavme sa o napr 30 ročnej žene.
Medzi 30-36 bola na materskej, teda si neodložila nič.
Za tých 6 Rokov si odložila bezdetná cca 15 000. Ak si ich odložila do ETF indexových fondov a vytiahne si ich v 70tke ( vtedy pôjde do dôchodku aj tá čo deti mala cca, rok hore dole) tak bude mať na účte cca 200 000 čiže nepotrebuje dieťa aby ho uživilo na dúchode. Rovnako môže predať svoj byt na ktorý mala xy rokov hypotéku, lebo nemusí nič dávať do dedičstva.
Rovnako si mohla počas života odkladať viac, pretože nemusela platiť krúžky, vitamíny na hrdielko a podobne.

Tých 200 000 je len suma za ten čas md/rd dve deti.

@anonym_e1cbbb No vidis, tak napriej tomu, ze bezdetni podla niektorych tuna vyalovene "financuju" deti a este aj ich matky, napriek tomu su bohati prebohati. Tak aky problem ? Chcu byt este bohatsi ? Asi hej. Furt im je malo asi.

zuzana76
16. júl 2026
@anonym_2ae2a6

@anonym_2faf1e Si fakt myslis, ze zeny ktore miluju svoje deti nadovsetko by vymenili s tebou ? Nemyslim si. Mozno si povzdychnu ako by sa rady vyspali ale keby slo do tuheho, ver tomu, ze by s tebou 90% normalnych milujucich matiek urcite nemenilo ani za nic na svete.

@anonym_2ae2a6 presne tak 90 percent ludi by sa nevratilo do svojho bezdetneho zivota. Viem to porovnat, 8 rokov manzelstva sme deti nemali, bolo obdobie, ked som ani nechcela a potom chcela a prisli a nevratila by som sa späť. Tych 10 percent je takych, ze pritrafilo sa, mali sme deti lebo sa to patri atd...

drahomirrra
16. júl 2026

Jezisku na křižku, skor naopak. Den co den tu tebe podobne zakladaju temy ohladne bezdetnosti, na FORE O DETOCH. Uz je to fakt unavne.

anonym_b73a62
16. júl 2026
@darmasiswa

@anonym_b73a62 Najvacsi problem byva, ked si niekto pletie vlastne predsudky s inteligenciou a dedukciou.

@darmasiswa Predsudky sú fajn, dokážu ti vo veľa situáciach pomocť a potom sa vyhneš roznym problémom. Dá sa povedať, že sú to určité skúsenosti. To že sa to niekoho dotýka osobne, je jeho problém 🙂

mikasa_ackerman
16. júl 2026
@drahomirrra

Jezisku na křižku, skor naopak. Den co den tu tebe podobne zakladaju temy ohladne bezdetnosti, na FORE O DETOCH. Uz je to fakt unavne.

@drahomirrra je tu cez 100 rôznych fórových tém a skupín, ktoré nemajú s deťmi absolutne nič spoločné. Či aj pod príspevok o radu ohľadom makeupu vypisuješ, že toto je fórum o deťoch?😀

anonym_850eda
16. júl 2026

@anonym_autor to je len v tvojej hlave...

pr85
16. júl 2026
@anonym_autor

@pr85 prečo ľudia bez detí podľa teba nemôžu mať vyhradené priestory? Pozeraj aj na iných, nielen na seba.

@anonym_autor A prečo by som si si nemohol zriadit hotel len pre bielych a zakázať vstup napr. Rómom? Lebo vtedy by to bol rasizmus. A tak je to správne. Ak odsudzujeme rasizmus voči Rómom tak prečo súhlasíme s niečím podobným v prípade deti?

anonym_6a19c7
16. júl 2026
@anonym_5c05c8

Na co sa tu vobec riesi staroba bezdetnych. Ved oni predsa vedia, ze na starobu nebudu mat deti, nechapem Tu debatu. Tak asi sa na to za celu svoju dospelost nejak pripravia. Ci ako si to niektori predstavuju, ze hyrim cely zivot, klapky na ociach a zrazu sa jedneho dna zobudim v domove dochodcov a olutujem cely doterajsi zivot, lebo nemam deti? Su zeny,ktore sa vyjadrili, ze keby vedeli o com je materstvo, uz by do toho druhy raz neisli a radsej by cestovali. A to su uz zeny na dochodku.
V zivote sa da lutovat x veci a neznamena to, ze ma ta lutost definuje ako cloveka. Pocitim lutost a idem dalej. Nezhltne ma celu na vecne veky. Som si ista, ze existuju ludia, ktori olutovali, ze sa stali rodicmi. Nechapem tie skodoradostne prispevky o pohari vody na starobu. Tak ked uvidim, ze bezdetnemu susedovi nema kto podat na starobu pohar vody, tak mu ju podam ja. A.nie ze sa budem citit povysene, Lebo ja som si zariadila inak zivot a mne ten pohar ma kto podat.

@anonym_5c05c8 no to by sa najskôr do toho domova musel dostať. Tu nejde o ľútosť či ne/mal deti. Ja som sa zamýšľala, ako to bude čisto z finančného hľadiska. Pekné od teba, že podáš pohár vody, aj ja podám. Len vieš to je len taká metafora. Moja teta sa stará o svoju sestru a teda nie je to len o podaní pohára vody. Tam treba počítať, že tomu človeku doslovne "obetuješ časť svojho života".

pr85
16. júl 2026
@anonym_2faf1e

@anonym_c3c1eb Ako keby si písala o mne 😀 Tiež som bezdetná a áno, chodím si kde chcem, kedy chcem a na ako dlho chcem, keď nemusím do práce, tak aj spím do kedy chcem 😉 skrátka, robím si čo chcem, a to mnohé ženy s deckami na krku štve. Lebo ony o takejto voľnosti môžu len snívať a potichu závidieť 😝

@anonym_2faf1e Ale to budeme môcť robiť aj my, ktorí máme deti, keď naše deti dospejú. Snáď s nemyslíš, že budú večne dojčatá?

anonym_ef8330
16. júl 2026

A preco ludia povazuju mnohopocetne rodiny za socky.
Ludia su rozni,a rozne to beru.Aj tento moj priklad,tak ako aj tvoj pripad napr.
Ak su 2ja stastni,nechyba im treti.Nech ta nic netrapi,aj tak s tym zial neurobis nic.Nevsimaj si ich,musis sa odosobnit.

avicii18
16. júl 2026

Takže už sme rozdelení na očkovaných a neočkovaných, dezolátov a šimečky a po novom detných a bezdetných. Super. Ja som bezdetný, neočkovaný dezolát. Čo som vyhral?

enmery
16. júl 2026
@avicii18

Takže už sme rozdelení na očkovaných a neočkovaných, dezolátov a šimečky a po novom detných a bezdetných. Super. Ja som bezdetný, neočkovaný dezolát. Čo som vyhral?

@avicii18 Ešte si zabudol bielych a Rómov, lebo aj to tu zaznelo.😀

procrastique
16. júl 2026
@avicii18

@avicii18 Ešte sa rozdeľujeme na východ a západ a preto je nálada v spoločnosti cca v takom stave ako býva pred vojnou (viď štatistiky). Modli sa už len, aby si bol zrovna v tej skupine čo bude väčšia, keď sa začneme vraždiť.

zuzana76
16. júl 2026

spolocnost je rozdelena a to nielen tu na Sk, vela krajin ma problemy, cast ludi sa ma dobre, ze nevie co so sebou a cast zase tak zle, ze tiez nevie

moony99
16. júl 2026

Mne nevadia bezdetné páry, skôr tie premotivované matky, eko, bio a neviem čo...

darmasiswa
16. júl 2026
@anonym_b73a62

@darmasiswa Predsudky sú fajn, dokážu ti vo veľa situáciach pomocť a potom sa vyhneš roznym problémom. Dá sa povedať, že sú to určité skúsenosti. To že sa to niekoho dotýka osobne, je jeho problém 🙂

@anonym_b73a62 Predsudky nie su skusenosti. Su len pohodlnou nahradou za premyslanie. A nie, nerobi to z nich inteligenciu ani dedukciu

anonym_6e98b4
16. júl 2026
@pr85

@anonym_autor A prečo by som si si nemohol zriadit hotel len pre bielych a zakázať vstup napr. Rómom? Lebo vtedy by to bol rasizmus. A tak je to správne. Ak odsudzujeme rasizmus voči Rómom tak prečo súhlasíme s niečím podobným v prípade deti?

@pr85 preco povazujes hotely len pre dospelych za diskriminaciu? Velmi dobre vies, ze aj v niektorych kostoloch su vyhradene priestory pre deti aby deti nerusili ostatnych pri poboznosti. Sluzia sa aj omse pre deti. V com je to ine?

anonym_49bcdd
16. júl 2026

Bezdetní nikomu nevadia. Skôr vadí ako to stále riešia dookola, ako by si potrebovali svoje rozhodnutie odobriť od iných. Mi to príde ako skupina LGBT. Tiež nikomu nevadia, skôr vadí ako na seba stále poukazujú a ľutujú sa. Ži si podľa svojho vedomia a svedomia a neotravuj s tým iných. Práve to neustále riešenie veci lezie na nervy. Nie skutočnosť že nemáš deti.

alizea
16. júl 2026
@zuzana76

spolocnost je rozdelena a to nielen tu na Sk, vela krajin ma problemy, cast ludi sa ma dobre, ze nevie co so sebou a cast zase tak zle, ze tiez nevie

@zuzana76 Tak ja som v tej prvej skupine 😅

anonym_b61e33
16. júl 2026
@anonym_49bcdd

Bezdetní nikomu nevadia. Skôr vadí ako to stále riešia dookola, ako by si potrebovali svoje rozhodnutie odobriť od iných. Mi to príde ako skupina LGBT. Tiež nikomu nevadia, skôr vadí ako na seba stále poukazujú a ľutujú sa. Ži si podľa svojho vedomia a svedomia a neotravuj s tým iných. Práve to neustále riešenie veci lezie na nervy. Nie skutočnosť že nemáš deti.

@anonym_49bcdd nemyslim si ze "to stale riesia dookola". Len sa o tom vobec pise, pretoze je to jedna z tem o ktorej sa v minulosti nehovorilo. A po druhe, pise sa o tom aj z toho hladiska ze porodnost realne dlhodobo klesa takze skupina bezdetnych sa zvacsuje.
A po tretie, LGBT ludia nemaju viacere prava ktore hetero ludia maju, takze to co ty nazyvas "lutovanie sa", je v skutocnosti boj za tie prava

anonym_b73a62
16. júl 2026
@darmasiswa

@anonym_b73a62 Predsudky nie su skusenosti. Su len pohodlnou nahradou za premyslanie. A nie, nerobi to z nich inteligenciu ani dedukciu

@darmasiswa Nuž ked si to myslíš, tak si to mysli. Ja si to nemyslím. Je to tak ako píšem. Nazdar !

anonym_c5ba71
16. júl 2026
@anonym_49bcdd

@anonym_49bcdd tak zrovna LGBT komunita je dosť blbý príklad, to “ľutovanie” je celkom valídne, keďže nemajú všetky práva ako hetero ľudia. Nonstop do nich kopú politici a rozsievajú voči nim nenávisť…

darmasiswa
16. júl 2026
@anonym_b73a62

@darmasiswa Nuž ked si to myslíš, tak si to mysli. Ja si to nemyslím. Je to tak ako píšem. Nazdar !

@anonym_b73a62 To je na tom to najzabavnejsie. Pred chvilou si hovorila o dedukcii a pozorovacich schopnostiach, a nakoniec si skoncila pri 'je to tak, lebo si to myslim'. 🤣

zuzana76
16. júl 2026

No ale niekomu to “lutovanie sa” - boj ta svoje prava je prepacene a ziaduce a niekomu nie. Keby sa zacala lutovat - bojovat za svoje prava matka s viacerymi detmi, tak by sa jej uslo tolko hejtu, takisto, ked sa lutuje clovek z majority, tak hned je za zleho.

anonym_b73a62
16. júl 2026
@darmasiswa

@anonym_b73a62 To je na tom to najzabavnejsie. Pred chvilou si hovorila o dedukcii a pozorovacich schopnostiach, a nakoniec si skoncila pri 'je to tak, lebo si to myslim'. 🤣

@darmasiswa No veď skus pochopiť, že proste niesu sympatickí starí mladenci a staré dievky. Je to za mňa taká "zvláštna" sorta ľudí, takže ich spoločnosť ani nejako extra nevyhladávam 🙂 Radšej mám rodiny s detmi, alebo aj kľudne bezdetné páry.

anonym_c5ba71
16. júl 2026
@zuzana76

No ale niekomu to “lutovanie sa” - boj ta svoje prava je prepacene a ziaduce a niekomu nie. Keby sa zacala lutovat - bojovat za svoje prava matka s viacerymi detmi, tak by sa jej uslo tolko hejtu, takisto, ked sa lutuje clovek z majority, tak hned je za zleho.

@zuzana76 a aké práva sú jej upierané?