Prečo ľudom vadia bezdetní?
Prečo tu ľudia toľko riešia bezdetných a nielen na MK ale všade? Prečo vám toľko vadia? Nie je týždňa aby ste tu nepridali nejakú diskusiu.
@anonym_c5ba71 napriklad nemoznost polovicneho uvazku, stale to nie je vsade dosiahnutelne ako v zahranici, diskriminacia na pohovoroch do zamestnania
@zuzana76 akože áno, problémy celkovo žien v práci sú reálne, ale fakt nejde o rovnakú vec ako upieranie základných práv😅
@anonym_c5ba71 netvarme sa, ze ludia aj ti bezdetni sa k matkam spravaju ferovo, aj tu v diskusii zaznelo - “nakotia si deti” , dehonestujuci pristup
@zuzana76 a to je upieranie práv? Ze sa niekto k niekomu správa nepekne?
@zuzana76 akože áno, problémy celkovo žien v práci sú reálne, ale fakt nejde o rovnakú vec ako upieranie základných práv😅
@anonym_c5ba71 ale ide o to, ze problemy ma aj ta druha skupina, niřen bezdetni, akonahle ma rodins viac deti 4-5-6 su takmer automaticky povazovani za socky niektorymi
@anonym_c5ba71 ale ide o to, ze problemy ma aj ta druha skupina, niřen bezdetni, akonahle ma rodins viac deti 4-5-6 su takmer automaticky povazovani za socky niektorymi
@zuzana76 ale to, že má jedna skupina problémy neznamená, že iná skupina ich nemá, to tu ani netvrdil nikto, strašne ste si to zbytočne osobne zobrali🙄
@zuzana76 ale to, že má jedna skupina problémy neznamená, že iná skupina ich nemá, to tu ani netvrdil nikto, strašne ste si to zbytočne osobne zobrali🙄
@anonym_c5ba71 ja to praveze neberiem osobne, len poukazujem, ze tak ako si o sebe bezdetni myslua, ze na nich vsetci utocia, tak je to sj na druhej strane, ved budme spravodlivi
@anonym_c5ba71 upieranie prava zamestnat sa, ta diskriminacia urcite je u zien, co maju viac deti.
@zuzana76 okej toto reálne nemá význam, ty si stále pôjdeš svoje
Za ideal sa v sucasnosti povazuje jedno - dve deti, vsetko ostatne je mimo uzusu
@anonym_c5ba71 ja to praveze neberiem osobne, len poukazujem, ze tak ako si o sebe bezdetni myslua, ze na nich vsetci utocia, tak je to sj na druhej strane, ved budme spravodlivi
@zuzana76 ja som bezdetná a nemyslím si, že na mňa všetci útočia, ani si to tu v komentároch 97% ľudí nemyslí, si sa chytila možno jedného/dvoch ľudí, ktorí tu niečo také napísali😆
@zuzana76 ja som bezdetná a nemyslím si, že na mňa všetci útočia, ani si to tu v komentároch 97% ľudí nemyslí, si sa chytila možno jedného/dvoch ľudí, ktorí tu niečo také napísali😆
@anonym_c5ba71
@anonym_c5ba71 ved ani ja si to nemyslim a neutocim, mam xy bezdetnych slobodnych kamosiek, co deti mat nebudu, len sa to tu zvrhlo a mala som potrebu vyjadrit, ze aj druha skupina ma svoje problemy a je odsudzovana urcitou castou ludi
@anonym_c5ba71
@anonym_c5ba71 ved ani ja si to nemyslim a neutocim, mam xy bezdetnych slobodnych kamosiek, co deti mat nebudu, len sa to tu zvrhlo a mala som potrebu vyjadrit, ze aj druha skupina ma svoje problemy a je odsudzovana urcitou castou ludi
@zuzana76 chápem čo tým myslíš, ale zároveň aj nie. To je ako keď je článok o domácom násilí na ženách a v komentároch vypisujú muži, že aj na nich je páchané domáce násilie. Áno je, nikto nehovorí, že nie, ale je tu 1000 možností si založiť na tú tému vlastnú diskusiu, článok… načo tým spamovať inú tému?
@anonym_6a19c7
Starobu bezdetných ponesu na pleciach nase deti. Ci sa to niekomu paci alebo nie, tak to bude. Z našich a hlavne ich odvodov sa budú používať peniaze na ich dôchodky, chýbajúce financie do domova dôchodcov pri nízkych dochodkoch atd. Ak sa system nezmeni... Je to neferové v tomto. Počula som, ze v sociku bola nejaká staromladenecka daň, ale naozaj neviem, ci je to pravda... Tak by mohla byt aj pre bezdetnych a tie peniaze by sa použili na ich dôchodcovské casy a starobu.
Este, ak nemajú deti, mali by mat aj viac nasetrene, nie? Ci len sveta žiť bez deti a potom sa o mna štát postará? Nechcem tym nikoho uraziť, len sa tiez zamýšľam.
@anonym_db1c0d vôbec nepočítame s tým, že sa štát o nás postará. Keďže nemáme deti, máme dosť finančných prostriedkov a možností, aby som skončila v starobe zaopatrená. Neboj, aj bez mojich detí tento štát uz dnes nemá na dôchodky. Treba sa trošku dovzdelať.
@anonym_autor keby si ostal/a pri tom "tu" tak by som ti povedal že toto je stránka o rodičovstve, tak logicky tu budú fanúšikovia rodiny. Ale keďže pokračuješ tým "nielen tu ale všade" tak to je tým že je prirodzené mať potomkov. Tí čo ich nemajú sú za čudákov. Dvaja kamaráti len pretože volakde volaakú nabúchali, platia alimenty. Ja to radšej prejem. Kašlať na potomstvo, načo by mi to bolo? Len starosti sú s tým.
@anonym_autor Myslim, ze vacsine ludi bezdetni vobec nevadia. Skor sa casto diskutuje o nizkej porodnosti a jej dosledkoch pre buducnost, nie o konkretnych bezdetnych ludoch. Kazdy ma pravo rozhodnut sa, ci chce alebo nechce mat deti, a nikomu do toho nic nie je
@darmasiswa v ázii tú pôrodnosť radi doženú... 😂
Co je to za blbost? Som na MK uz vela rokov ale nikdy som taku tému nevidela 😀.
@anonym_autor možno sa ti to zdá tu na koníku ja bežné skôr zažívam že ľuďom vadia deti pri bežných aktivitách .. vo vlaku, na výlete, kdekoľvek kde je dieťa dieťaťom napríklad Zakopane o schodíky vo vlaku a sa rozplače alebo akokoľvek prejavy svoju deckosť ľudí to otravuje a su zhnuseny. Niektorý to ešte aj verbálne dajú na javo a rovno tomu dieťaťu. A naozaj tým nemyslím stavy kedy dieťa sa necháva slušne, aj keď aj to je len cesta a pýta si pochopenie a trpezlivosť aby to to dieťa nabudúce zvládlo lepšienale samozrejme na výchovu je hlavne rodič ale dieťa sa učí príkladom v prípade že je na výlete aj príkladom ostatných ľudí ktorých stretlo. Hlavne nevidíme do hlavy žiadneho dieťaťa nevieme aké "diagnózy a problémy" si zo sebou nesie. A všeobecne sú často detinske preto že deťmi sú netreba za tým hľadať nič viac. Mne nevadia bezdetný dokonca poznám ich viac a majú rôzne motivácie prečo sa tak rozhodli a plne rešpektujem. A možno sa tak rozhodli aj preto že ich deti otravujú a nechcú s nimi za nijakých okolností tráviť čas, každý bol ale niekedy dieťa inak to nejde tak trochu pochopenia alebo prípadne prispôsobenia sa by bolo fain. Osobne si myslím že tie témy vznikajú skôr zo zvedavosti lebo ľudia sú často tak nastavený že tie stereotypy mať deti je norma plus hormóny a biologické hodiny ti hovoria že je čas ..a možno naozaj potom niekto až moc ľutuje stratu slobody a závidí tým čo to prekonali alebo mali tieoto "pudy" vypnuté? Že ako to spravili. A tiež prečo.
Mne to nevadi, sama si predstavujem, ake by to bolo super :D keby som nechcela deti
Mne bezdetní nevadia . Hoci pri téme, ako je táto ma niekedy napadne, prečo majú potrebu obhajovať svoje rozhodnutie a zakladať témy na fóre, kde sa stretávajú prevažne rodičia. To ako keby som išla na fórum kynologického klubu a všetkým oznámila, že ja teda mať psa nechcem, aj bez neho je môj život plnohodnotný a mám právo chodiť na miesta,kde psov nestretnem. Ja osobne celkom nie som stotožnená s tým, zabraňovať prístupu detí na akékoľvek miesta, nie pre to, že by som nevedela byť bez detí , ale teraz vadia deti, potom možno začnú vadiť starí ľudia, kto potom? Deti sa učia skúsenosťou, vo vlaku, v lietadle, v reštaurácii, na dovolenke, na pošte atď. Ak dieťaťu tú skúsenosť odoprieme, prípadne ho odizolujeme medzi bandu iných detí, k učeniu nedôjde. Aj my sme boli deti a chodili sme všade, vrátane pohrebov, svadieb , hotelov, dovoleniek atď.
@pr85 super, máš deti, všetci poznáme tvoje názory, nemusíš ich tu opakovať, dovidenia.
@anonym_autor Ty mi skor prides odpovedami ako mierne zakomplexovana osoba ktorej vadi že niekto ma deti a ty nemozes….
Mne bezdetní nevadia . Hoci pri téme, ako je táto ma niekedy napadne, prečo majú potrebu obhajovať svoje rozhodnutie a zakladať témy na fóre, kde sa stretávajú prevažne rodičia. To ako keby som išla na fórum kynologického klubu a všetkým oznámila, že ja teda mať psa nechcem, aj bez neho je môj život plnohodnotný a mám právo chodiť na miesta,kde psov nestretnem. Ja osobne celkom nie som stotožnená s tým, zabraňovať prístupu detí na akékoľvek miesta, nie pre to, že by som nevedela byť bez detí , ale teraz vadia deti, potom možno začnú vadiť starí ľudia, kto potom? Deti sa učia skúsenosťou, vo vlaku, v lietadle, v reštaurácii, na dovolenke, na pošte atď. Ak dieťaťu tú skúsenosť odoprieme, prípadne ho odizolujeme medzi bandu iných detí, k učeniu nedôjde. Aj my sme boli deti a chodili sme všade, vrátane pohrebov, svadieb , hotelov, dovoleniek atď.
@kristina2412 ja suhlasim, len kedysi nas aj upozornili a vychovavali a dieta nebolo nedotknutelne, dnes sa dietatu nic nepovie a nekoriguje sa jeho spravanie
@darmasiswa No veď skus pochopiť, že proste niesu sympatickí starí mladenci a staré dievky. Je to za mňa taká "zvláštna" sorta ľudí, takže ich spoločnosť ani nejako extra nevyhladávam 🙂 Radšej mám rodiny s detmi, alebo aj kľudne bezdetné páry.
@anonym_b73a62 Neboj, uz to chapeme. Nie su ti nesympaticki pre ich charakter, ale preto, ze nezapadaju do tvojej predstavy normalnosti. A prave preto su predsudky pre spolocnost nebezpecne. Vedu k tomu, ze ludi posudzujeme podla nalepiek namiesto toho, aby sme ich hodnotili ako jednotlivcov 😅
@svetlonos joooj toto keby im poviem že som neplodná 😄 hneď sa začnú modliť, vybavovať omše za moju plodnosť, kupovať mi procedúry, čajíky, bylinky na plodnosť, vitamíny, spermiogramy, testy, alebo aj šarlatánstva, všeličo možné. Ja ani neviem čo im povedať. Nehovorím nič, len že "keď sa zadarí, bude" 😄 a kto nechce deti "sa prehrešuje proti bohu a bude potrestaný" ... Aj keby sme chceli deti, tak v drahom nájme a tejto perspektíve asi ťažko, no.
@anonym_autor boháča ty. Máš rovnako na hlavu rodinu ako aj ja.. 😂🙏
Mne to nevadi, sama si predstavujem, ake by to bolo super :D keby som nechcela deti
@leidin my sme boli minulé s manželom po 13 rokoch sami doma 3 dni 😂 normálne som presne sa aj nad tým zamyslela že aká zmena...úplne iný svet. Ale presne tie pocity sa vynorili takej tej slobody ako dakedy som neverila že to môžem tak vnímat silno. Ale nedala by som ich zannic na svete no ale je to náročné niekedy to si musíme uznať.
@leidin my sme boli minulé s manželom po 13 rokoch sami doma 3 dni 😂 normálne som presne sa aj nad tým zamyslela že aká zmena...úplne iný svet. Ale presne tie pocity sa vynorili takej tej slobody ako dakedy som neverila že to môžem tak vnímat silno. Ale nedala by som ich zannic na svete no ale je to náročné niekedy to si musíme uznať.
@oskvarka Ja patrím určite medzi tých čo pregúľajú oči keď sú deti "detské/nechopné/roztatárené/hlučné/onálepkované diagnozou" etc etc.
Jednoducho deti prekážajú veľa ľudom ale nie je to o tom, že sú deti. Rovnako by prekážal taký otrasný aj dospelý človek alebo pre mňa za mňa aj zviera- krava/koza/koň.
Keby som bola v lietadle a hlučala tam krava/koň či mimozemsťan a búchala by mi do sedačky tak by ma srala rovnako ako dieťa.
Keby som bola vo vlaku a v rukách už držala 32kg tašku s ktorou sa snažím nejakým zázrakom zijsť schody, tak ma serie to spomalené dieťa a zas by mi bolo jedno, že či to je hendikepovaný dospelák, dúchodce,, spomalené dieťa alebo krava/koň či mimozemsťan.
Keby som bola v reštaurácií/wellnesse a prišla si trocha oddýchnuť z hektickej práce kde je furt nehorázny hluk a nepočujem tam ani vlastnú myšlienku, tak mi vadí keď dieťa/koň/dúchodce/mimozemsťan reve ako pavián a trieska do taniera lyžicou.
Keby som bola v bazéne a prišla si tam poriadne zaplávať, tak by mi tam vadil koň/dieťa/dúchodce aj mimozemsťan, ktorý tam špiecha vodu, skáče do nej a škrieka ako pavián, že ma to rozptyľuje od výkonu.
Keby som bola na svadbe a mala som prvý novomanželský tanec, tak by mi vadilo keby tam okolo mňa dupkal koň/dieťa/mimozemsťan, lebo je to môj tanec a moja svadba.
Keď si zaplatím koncert a predomnou stojí niekto kto má na rukách koňa/dieťa alebo mimozemsťana tak je mi to jedno, pointa je že zas zavadzá a xy ľudí kvôli nim nevidí.
Keď som vo fitku a lietajú tam deti lebo prišli s rodičmi, tak ma obťažujú rovnako ako by ma tam obťažoval koň/mimozemsťan alebo dúchodce, na ktorého treba dávať pozor, aby mu náhodou neprivalilo závažie nohu.
Nie je to o deťoch ,je to o tom že niekto/niečo znižuje komfort spolunažívania v tomto preplnenom svete.
A to je podľa mňa aj dôvod, prečo ľudí serie, keď má niekto detí ako maku. Prekážajú/spomaľujú/zavadzajú/hlučia ešte omnoho viac a tým si vyslúžia v spoločnosti nálepku socky lebo nie sú úplne prispôsobení davu, kde je väčšina ľudí v dospelom veku.
@oskvarka Ja patrím určite medzi tých čo pregúľajú oči keď sú deti "detské/nechopné/roztatárené/hlučné/onálepkované diagnozou" etc etc.
Jednoducho deti prekážajú veľa ľudom ale nie je to o tom, že sú deti. Rovnako by prekážal taký otrasný aj dospelý človek alebo pre mňa za mňa aj zviera- krava/koza/koň.
Keby som bola v lietadle a hlučala tam krava/koň či mimozemsťan a búchala by mi do sedačky tak by ma srala rovnako ako dieťa.
Keby som bola vo vlaku a v rukách už držala 32kg tašku s ktorou sa snažím nejakým zázrakom zijsť schody, tak ma serie to spomalené dieťa a zas by mi bolo jedno, že či to je hendikepovaný dospelák, dúchodce,, spomalené dieťa alebo krava/koň či mimozemsťan.
Keby som bola v reštaurácií/wellnesse a prišla si trocha oddýchnuť z hektickej práce kde je furt nehorázny hluk a nepočujem tam ani vlastnú myšlienku, tak mi vadí keď dieťa/koň/dúchodce/mimozemsťan reve ako pavián a trieska do taniera lyžicou.
Keby som bola v bazéne a prišla si tam poriadne zaplávať, tak by mi tam vadil koň/dieťa/dúchodce aj mimozemsťan, ktorý tam špiecha vodu, skáče do nej a škrieka ako pavián, že ma to rozptyľuje od výkonu.
Keby som bola na svadbe a mala som prvý novomanželský tanec, tak by mi vadilo keby tam okolo mňa dupkal koň/dieťa/mimozemsťan, lebo je to môj tanec a moja svadba.
Keď si zaplatím koncert a predomnou stojí niekto kto má na rukách koňa/dieťa alebo mimozemsťana tak je mi to jedno, pointa je že zas zavadzá a xy ľudí kvôli nim nevidí.
Keď som vo fitku a lietajú tam deti lebo prišli s rodičmi, tak ma obťažujú rovnako ako by ma tam obťažoval koň/mimozemsťan alebo dúchodce, na ktorého treba dávať pozor, aby mu náhodou neprivalilo závažie nohu.
Nie je to o deťoch ,je to o tom že niekto/niečo znižuje komfort spolunažívania v tomto preplnenom svete.
A to je podľa mňa aj dôvod, prečo ľudí serie, keď má niekto detí ako maku. Prekážajú/spomaľujú/zavadzajú/hlučia ešte omnoho viac a tým si vyslúžia v spoločnosti nálepku socky lebo nie sú úplne prispôsobení davu, kde je väčšina ľudí v dospelom veku.
@anonym_e1cbbb Ludom vacsinou neprekazaju deti, ale rodicia, ktori ich nenaucili respektovat hranice druhych. Ked dieta moze vsetko, lebo „je to len dieta“, okolie nema problem s detmi, ale s vychovou
@anonym_e1cbbb ako ja to aj chápem ale keď sa dieťa udrie vo vlaku a dáma čo sedí vedľa teba povie tvojmu dieťaťu ak plače že "toto má byť čo ja tu nemienim počúvať tvoj plač. Už aj prestaň". A to dieťa sa rozplače ešte viac no tak to už nieje pregulanie očami a ako že aj to môže byť veľmi netaktne gulat očami. Pokojne ale si môžeš odsadnitnod tej kozy koňa a neviem čoho ..ako veď to aj prirodzene človek spraví ale pri deťoch mám pocit že očakávania sú že sa budú nechávať detinsky a ak sa tak chovajú že s tým rodičia niečo hneď urobia. Mala som sto chutí jej povedať že ani ja nemám chuť počúvať takéto reči ale keďže som vo verejnom dopravnom prostriedku tak som uprednostnila výhodu toho že sa dostanem z bodu a do bodu b ale tak zahryzla som si do jazyka. Ale samozrejme ja tiež pregulam.ocaminkednide niekto predomnou tou istou cestou a fajčí a ja musím to dýchať lebo veď idem po chodníku..alebo pobehnem a obidem ho.
@anonym_autor Ty mi skor prides odpovedami ako mierne zakomplexovana osoba ktorej vadi že niekto ma deti a ty nemozes….
@anonym_51eda2 môžem, ale nechcem. Rozdiel.

@zuzana76 a aké práva sú jej upierané?
@anonym_c5ba71 napriklad nemoznost polovicneho uvazku, stale to nie je vsade dosiahnutelne ako v zahranici, diskriminacia na pohovoroch do zamestnania