icon

Prečo máte deti? Dôvody pre materstvo.

30. apr 2026

Aké sú vaše dôvody mať deti? Niektoré tu prechádzate aj drahými IVF procedúrami, v čom vam to dieťa za každú cenu tak veľmi zlepší život? Prečo si dieťa neadoptujete?

Strana
z2
euka210
30. apr 2026

@anonym_autor neviem, my keby sme nemohli mat deti, tak by sme si adoptovali...hoci su to roky cakania.
Je to prirodzena tuzba cloveka mat potomka, niekoho, kto bude akymsi pokracovatelom...tak to vnima moj manzel.
Pre mna su deti neoddelitelnou sucastou manzelstva.

anonym_4c0a95
30. apr 2026

@anonym_autor Mám 45 rokov a doteraz som nenašla jediný dôvod, aby som mala deti, a preto ich ani nemám.

anonym_201a43
30. apr 2026
@galganka

Lebo sme mali sex bez ochrany. 😏

@galganka Tomu sa hovorí nezodpovednosť a hlúposť.

galganka
30. apr 2026
@anonym_201a43

@anonym_201a43 mať s manželom sex bez ochrany je nezodpovednosť? 😏 OK, s tým dokážem žiť. 😂

denithestrange1993
30. apr 2026

@anonym_autor kazda ziva bytost na zemi sa rozmnozuje,my nie sme vynimkou.

anonym_201a43
30. apr 2026

@anonym_autor Prečo má niekto deti ? Preto, aby stratil slobodu, súkromie a bol minimálne 18 rokov svojho nadchádzajúceho života vo všetkých smeroch obmedzovaný 🤷.

anonym_c25995
30. apr 2026

@anonym_autor To co je za otazku? Lebo chcem? Vzdy som chcela mat deti? Ano, presne preto..

anonym_9df99c
1. máj 2026
@martinmmartin

@anonym_1a556b Da , samozrejme. Si ma nepochopila. Rodicovstvo je pre vela ludi siroko akceptovatelna naplast a zasterka na vlastnu neschopnost, podpriemernost a pohldnost.
Nie pre vsetkych samozrejme ale velmi vela ich je.

@martinmmartin ja len že presne kvôli pohodlnosti a neschopnosti ja deti NEMÁM 🤣🤣🤣 lebo ma neláka žiaden aspekt materstva a neláka ma kompletne všetko obetovať dieťaťu

anonym_2b8efc
1. máj 2026

Ja mám svoje dve deti a chcela som si aj adoptovať. Muž nechcel. 🤷‍♀️ prečo by som nemala mať deti?

anonym_6b6c3a
1. máj 2026
@anonym_201a43

@anonym_201a43 mysllím si, že autorka to myslela ironicky. A vedeli, že to chcú a nie že je to nezodpovedné.

anonym_059f83
1. máj 2026

@anonym_autor mňa osobne neláka na materstve a tom mať deti absolutne nič, je to to najhoršie, čo by som si pre seba vedela v živote predstaviť😃

anonym_ca9674
1. máj 2026
@martinmmartin

@anonym_1a556b Da , samozrejme. Si ma nepochopila. Rodicovstvo je pre vela ludi siroko akceptovatelna naplast a zasterka na vlastnu neschopnost, podpriemernost a pohldnost.
Nie pre vsetkych samozrejme ale velmi vela ich je.

@martinmmartin Drsné, ale úplne pravdivé.

anonym_9a90bb
1. máj 2026
@anonym_68eccf

@anonym_bee266 a naviac sa tu pomaly 10r caka na dieta v poradovniku, tak zas take super jednoduche to s tou adopciou okrem ineho neni, ze by sme tu mali plne decke domovy osvojitelnych deti...

@anonym_68eccf to, že sa dlho čaká je pravda. Druhá pravda o ktorej nikto nehovorì je fakt, že aké dieťa? Dieťa alkoholikov, narkomanov, bezdomovcov, dieťa z osady a vykričanej ulice v meste. Máme pár ľudí okolo s deťmi z adopcie a poviem ti, už to 100x oľutovali. Nikdy viac. Ja ani za milión.

anonym_9a90bb
1. máj 2026
@anonym_6b6c3a

@anonym_autor ako bol raz vtip? " Dievčatko sa pýta mamy? Mami a ty si chcela chlapčeka alebo devčatko? A mama odpovedá: Len som si chcela umyť vlasy. 🙂 " Chceli sme, lebo sme to tak cítili. A áno, prešli sme si IVF, máme jedno dieťa a stači. A prečo nie adopcia? Lebo sme chceli vlastnú krv. ( týmto sa nechcem nikoho dotknúť. Ak by sa nebolo zadarilo,, nemáme žiadne. Adopcia neprichádzala do úvahy, a obdivujem každého, kto do toho ide.) Ty nechceš deti? Ak nie, nič sa nedeje. Aj my sme si povedali, že jedno bohate stačí. Ale niekedy si poviem, že škoda, že nevyšli dvojičky, alebo, že nemáme dve. Lebo mať súrodenca je super. A ak chceš, tak prečo?

@anonym_6b6c3a mať súrodenca je super? To je len romantická predstava rodičov 😄

anonym_68eccf
1. máj 2026
@anonym_9a90bb

@anonym_68eccf to, že sa dlho čaká je pravda. Druhá pravda o ktorej nikto nehovorì je fakt, že aké dieťa? Dieťa alkoholikov, narkomanov, bezdomovcov, dieťa z osady a vykričanej ulice v meste. Máme pár ľudí okolo s deťmi z adopcie a poviem ti, už to 100x oľutovali. Nikdy viac. Ja ani za milión.

@anonym_9a90bb presne tak, obdivujem kazdeho kto do toho ide, nie je to jednoduche, tieto decka zial nemaju najjednoduchsi start

anonym_9a90bb
1. máj 2026
@anonym_68eccf

@anonym_9a90bb presne tak, obdivujem kazdeho kto do toho ide, nie je to jednoduche, tieto decka zial nemaju najjednoduchsi start

@anonym_68eccf štart, genetika, rizikové faktory v tehotenstve alkoholičky bezdomovkyne, narkomanky, prostitútky.Nikdy
Ja neobdivujem, ja sa tým ľuďom čudujem 🤷‍♀️

anonym_977526
1. máj 2026

Deti milujem . Namiesto hrania v piesku ci uz potom diskotek ,som bavila sidliskové babatka,deti .
Vedela som jedno . Od malicka som chcela deti . S muzom ci bez (zit s muzom )priorita ,boli deti pre mna . Su pre mna vsetkym .

anonym_d2b37a
1. máj 2026

deti to je láska, šťastie, energia, kto deti nemá toľko lásky nezažije, samozrejme ž sú aj negatíva, treba sa spýtať mnohodetných Angeliny J, Madony atd , aj tu sú viacdetné a čo píšu tak sú spokojné, kto deti nemá veľa vecí nezažije a ani toľko lásky a láska je vzácna

anonym_e9ed6c
1. máj 2026
@martinmmartin

Ja pozorujem vo svojom okoli ze dieta je taky "zolik" pre velmi vela ludi.
Pride otazka ze co so svojim zivotom a vacsina ludi nedokaze naozaj zmysluplne so svojim casom na tejto planete nic moc vymysliet ( cest vynimkam) a tak maju dieta a zaroven odpoved na uplne vsetky tazke otazky v zivote - preco som nedostudovala ? lebo dieta, preco sme chudobny? lebo dieta...... preco sa mi oplati furt patlat sa na tom instom mieste? pre dieta.... zivot je pre tychto ludi tak ovela znesitelnejsi ako furt dumat co s nim inak urobit take aby to nebol zivot zmareny

@martinmmartin tito ludia by boli chudobni, neuspesni a neambiciozni aj bez deti..len by sa vyhovorili na cokolvek ine nez na seba 🙂

martinmmartin
1. máj 2026
@anonym_e9ed6c

@martinmmartin tito ludia by boli chudobni, neuspesni a neambiciozni aj bez deti..len by sa vyhovorili na cokolvek ine nez na seba 🙂

@anonym_e9ed6c Ano ale ked mas dieta tak nemusis sam pred sebou niest zodpovednost za svoj spackany zivot, povies si ze dieta mam a tak som ok. Ak dieta nemas tak mas obrovsky tlak od seba aj od okolia vyuzit cas na tejto planete "uspesne a zmysluplne" . Co s deckom mas nasobne menej , tam ta kazdy necha na pokoj

anonym_6b6c3a
1. máj 2026
@anonym_9a90bb

@anonym_6b6c3a mať súrodenca je super? To je len romantická predstava rodičov 😄

@anonym_9a90bb mám dvoch súrodencov a je to super. Pretože si vieme pomôcť, keď potrebujeme. Ty si jedináčik?

anonym_9a90bb
1. máj 2026
@anonym_6b6c3a

@anonym_9a90bb mám dvoch súrodencov a je to super. Pretože si vieme pomôcť, keď potrebujeme. Ty si jedináčik?

@anonym_6b6c3a nie, ale rada by som bola. Niekedy široká rodina nie je zárukou porozumenia a kvalitných vzťahov. Aj tu na koni je x príspevkov o tom 🤷‍♀️nebudeme si klamať

Strana
z2