icon

Prečo máte deti? Dôvody pre materstvo.

30. apr 2026

Aké sú vaše dôvody mať deti? Niektoré tu prechádzate aj drahými IVF procedúrami, v čom vam to dieťa za každú cenu tak veľmi zlepší život? Prečo si dieťa neadoptujete?

Strana
z2
anonym_572ba3
30. apr 2026

Lebo sa zadarilo???
Skús túto otázku položiť tvojej mame, možno zostaneš prekvapená

anonym_e05bc0
30. apr 2026

a tuto aky mindracik prehovoril? Co je teba do toho, preco niekto vraza peniaze do IVF?

simsalabim
30. apr 2026

@anonym_autor ja mam deti, lebo som ich chcela. Je ich viac, ako som planovala, ale taky je zivot. Som stastna, ze ich mam.

luccija
30. apr 2026

@anonym_autor ešte asi deti nemáš inak by si takú hlúposť nenapísala.Kto si ty, aby si určovala či majú adoptovať?

bomba36
30. apr 2026

@anonym_autor a ty sa prečo nedáš vypchať

anonym_66e87e
30. apr 2026

Vy ste gdo??

pimpa12
30. apr 2026

@anonym_autor to je subjektivne. Pre mňa sú deti naplnenim života. Pre ten pocit rodiny. Milovať a byť milovaný. Je to proste pocit ktorý ti nehradí iba partner, súrodenci a pod.

anonym_bee266
30. apr 2026

Pretože adoptované dieťa nie je moje biologické. Česť každému, komu je to jedno. Ja cítim, že by tam rozdiely boli a príde mi to voči dieťaťu nefér.

ivik4
30. apr 2026

Jednoduchce, vzdy som jedno dieta chcela . Ako sa poznam, keby som ho nemala tak si to vycitam v starobe a velmi by ma to trapilo. A nie dieta nie je u mna alfa omega, ani zmysel zivota ale jeho velka sucast bez ktorej by som to nebola komplet ja .

anonym_d23686
30. apr 2026

Lebo medveď 🐻

galganka
30. apr 2026

Lebo sme mali sex bez ochrany. 😏

anonym_dfb429
30. apr 2026

Bezpečná odpoveď je : Lebo môžu, keby to bolo zakázané, tak by nemali :D

anonym_9ed1ce
30. apr 2026

@anonym_autor boze dobrotivy, to vazne sa moze niekto.toto opytat.

anonym_6b6c3a
30. apr 2026

@anonym_autor ako bol raz vtip? " Dievčatko sa pýta mamy? Mami a ty si chcela chlapčeka alebo devčatko? A mama odpovedá: Len som si chcela umyť vlasy. 🙂 " Chceli sme, lebo sme to tak cítili. A áno, prešli sme si IVF, máme jedno dieťa a stači. A prečo nie adopcia? Lebo sme chceli vlastnú krv. ( týmto sa nechcem nikoho dotknúť. Ak by sa nebolo zadarilo,, nemáme žiadne. Adopcia neprichádzala do úvahy, a obdivujem každého, kto do toho ide.) Ty nechceš deti? Ak nie, nič sa nedeje. Aj my sme si povedali, že jedno bohate stačí. Ale niekedy si poviem, že škoda, že nevyšli dvojičky, alebo, že nemáme dve. Lebo mať súrodenca je super. A ak chceš, tak prečo?

anonym_6b6c3a
Autor odpoveď zmazal
13uzivatelka11
30. apr 2026

Lebo som podľahla základnému biologickemu inštinktu a po dieťati som vždy túžila..? A kebyže sa nedarí prirodzene, vrazila by som všetko čo mám do umelého oplodnenia, lebo je to časť mňa.

pr85
30. apr 2026

@anonym_autor Lebo som ich vždy chcel a nemenil by som. 🙂 IVF som chvála Bohu nemusel riešiť.

anonym_de7b26
30. apr 2026

Moj nazor je, ze nikto cloveku neda taku uprimnu lasku ako jeho dieta. A podla mna by snad kazda matka keby mohla zachranit len jedneho cloveka si vybrala svoje dieta a nie manzela. Deti su ta nakrajsia a najsilnejsia laska. Cudzie by som nikdy nedokazala lubit ako svoje. Preto by som si nikdy dieta neadoptovala.

anonym_68eccf
30. apr 2026
@anonym_bee266

Pretože adoptované dieťa nie je moje biologické. Česť každému, komu je to jedno. Ja cítim, že by tam rozdiely boli a príde mi to voči dieťaťu nefér.

@anonym_bee266 a naviac sa tu pomaly 10r caka na dieta v poradovniku, tak zas take super jednoduche to s tou adopciou okrem ineho neni, ze by sme tu mali plne decke domovy osvojitelnych deti...

zuzubb007
30. apr 2026

Lebo mať svoje detičky, je najviac na svete, najviac ma to napĺňa a nedá sa to opísať, pokiaľ nemáš a bezpodmienečne nemiluješ

pe_mi
30. apr 2026

@anonym_autor prirodzene to prišlo, ale nikde nie je napísané, že všetci to tak majú

anonym_1a556b
30. apr 2026

Mame dieta z ivf aj prirodzene. A preco? Lebo som chcela dieta a vedela som ze pomocou ivf to pojde, ak by neslo mozno by som uvazovala nad adopciou ale nevidim dovod nemat vlastne dieta. A presla by som si to ivf znova. Vidis zazrak sa stal a s diagnozou nepriechodne vajcovody mame druhe dieta prirodzene. A preco? Lebo sme chceli. To co su otazky? Nie je jedno do coho ludia davaju svoje peniaze? Vidis niekto nahadze do automatu, niekto nahadze tiktokerom na darceky, niekto kupuje cigarety, niekto alkohol alebo drogy a my sme sa rozhodli ze chceme dietatko a ked to v ten moment nebolo inak mozne tak sme sa rozhodli pre ivf.

Adopcia je zdlhavy proces, pravne volnych deti nie je az tolko ako si niektori myslia a malickych deticiek ktore je mozne adoptovat je ako safranu. A po dalsie adopcia nie je pre kazdeho.

No a uplne normalne vec normalne sme tuzili po detoch a ta bezpodmienecna laska sa neda ani opisat. A za mna kazde jedno dietatko ta strasne vela nauci.

anonym_e5c78e
30. apr 2026

@anonym_autor lebo si neviem predstaviť život bez dieťaťa.Aspon raz zažiť ten pocit, vidieť našu kópiu, mať cieľ života.Ak by som nemohla mať adoptujem bez dieťaťa by som nechcela žiť

anonym_cf6696
30. apr 2026

@anonym_autor lebo svoje dieťa milujem a milujem ten život s ním akú mi dáva lásku čo ho všetko môžem učiť milujem výlety hranie sa proste rodinný život ❤️

doriiis
30. apr 2026

Lebo chcem, lebo môžem. Mali sme správne podmienky, môj muž si vybral správnu matku pre naše deti, ja som si vybrala správneho otca pre naše deti, všetko klaplo a je to bomba život s deťmi. Adoptovanie pre mňa nie je možnosť. Nikdy by som do toho nešla. To by som radšej bola bez detí.

martinmmartin
30. apr 2026

Ja pozorujem vo svojom okoli ze dieta je taky "zolik" pre velmi vela ludi.
Pride otazka ze co so svojim zivotom a vacsina ludi nedokaze naozaj zmysluplne so svojim casom na tejto planete nic moc vymysliet ( cest vynimkam) a tak maju dieta a zaroven odpoved na uplne vsetky tazke otazky v zivote - preco som nedostudovala ? lebo dieta, preco sme chudobny? lebo dieta...... preco sa mi oplati furt patlat sa na tom instom mieste? pre dieta.... zivot je pre tychto ludi tak ovela znesitelnejsi ako furt dumat co s nim inak urobit take aby to nebol zivot zmareny

anonym_1a556b
30. apr 2026
@martinmmartin

Ja pozorujem vo svojom okoli ze dieta je taky "zolik" pre velmi vela ludi.
Pride otazka ze co so svojim zivotom a vacsina ludi nedokaze naozaj zmysluplne so svojim casom na tejto planete nic moc vymysliet ( cest vynimkam) a tak maju dieta a zaroven odpoved na uplne vsetky tazke otazky v zivote - preco som nedostudovala ? lebo dieta, preco sme chudobny? lebo dieta...... preco sa mi oplati furt patlat sa na tom instom mieste? pre dieta.... zivot je pre tychto ludi tak ovela znesitelnejsi ako furt dumat co s nim inak urobit take aby to nebol zivot zmareny

@martinmmartin vacsiu hlupost si zo seba ani nemohol vypustit. Dostudovat sa da aj s dietatom, peniaze sa da mat aj s dietatom,….. ale ocividne ty to nevies ani bez neho, plus debilny nazor ako bonus 🫶🏼

anonym_cec85b
30. apr 2026

@anonym_autor Lebo ludia su stale zivocisny druh, ktory ma silny pud rozmnozovania a zanechania rodu. Tak to skratka priroda zariadila. Zalubis sa, hlava lieta v oblakoch, cele telo sa rozihra uz to ide....a je z toho potomstvo.

martinmmartin
30. apr 2026
@anonym_1a556b

@martinmmartin vacsiu hlupost si zo seba ani nemohol vypustit. Dostudovat sa da aj s dietatom, peniaze sa da mat aj s dietatom,….. ale ocividne ty to nevies ani bez neho, plus debilny nazor ako bonus 🫶🏼

@anonym_1a556b Da , samozrejme. Si ma nepochopila. Rodicovstvo je pre vela ludi siroko akceptovatelna naplast a zasterka na vlastnu neschopnost, podpriemernost a pohldnost.
Nie pre vsetkych samozrejme ale velmi vela ich je.

anonym_fb24da
30. apr 2026

Chcela som mať domace zvieratká, opičky. A aj mám ;).

Strana
z2