icon

Prečo niektoré ženy nechcú mať deti?

Včera o 17:18

Ahojte, aky mate nazor na to, ze zeny nechcu mat deti? Mam v okoli vela znamych pred 40kou ktore deti nemaju, neriesia, partnerov nehladaju. Prosim neurazajte ma, ja sa ich to otvorene neopytam aby som im neublizila nahodou ale takto na fore chcem o tom podiskutovat

anonym_7cb02b
Odpoveď bola odstránená
anonym_2f7a11
Včera o 21:46

@anonym_7cb02b si nezobrala tabletky? autorka sa nad vecami zamýšľa, normálna otázka, keďže chce problematiku pochopiť. ak máš problém odpovedať tak neodpovedaj.
lebo teba je čo do toho že ju to zaujíma.

anonym_c3acfb
Včera o 22:56

@anonym_autor nerieším to, je to ich rozhodnutie

anonym_be1b1c
Včera o 23:03
@janinah

Za mna je to škoda,tí ludia nevedia,o co prichadzajú. Nikdy ich neobjime vlastne dieťa,neskôr vnúča. Samozrejme povedia,ze im to nechýba,jasné,co si nikdy nezazil,to ti nechyba. Celkom by ma zaujimalo ako planuju prežívať v starobe a to nemyslim financie ani starostlivost,ale co vlastne budu robiť cele dni,na co sa tesiť. Cim som starsia tym menej ma laka cestovanie,kavicky s kamoskami ci vylety. Vzdy sa vsakmtešim,ked sa stretneme s deťmi a s vnucatkami. Ale ako tu uz odznelo,zivoty cudzích ma nezaujimaju,ako sa zariadia,tak budu mať.

@janinah a ty nepoznáš takých seniorov čo majú tri a viac detí, vnúčatá a aj tak trpia samotou? Deti nie sú nikdy záruka a záväzok tvojej šťastnej staroby.

biba_18
Včera o 23:15

@anonym_be1b1c ako vychováš tak máš... deti nestačí iba priviesť na svet ...

anonym_be1b1c
Včera o 23:19
@biba_18

@anonym_be1b1c ako vychováš tak máš... deti nestačí iba priviesť na svet ...

@biba_18 môžeš aj dobre vychovať, dieťa sa dostane do zlej partie, alebo zlé manželstvo s tyranom, alkoholikom, narcisom a hotovo

biba_18
Včera o 23:23

@anonym_be1b1c ale všetky 3 deti? no čo ja ti viem ...

anonym_dd91da
Včera o 23:28

@anonym_autor Ja nao
Napríklad deti veľmi chcem ale nemôžem mať. Mám 34. Nemám ani partnera, lebo človek s ktorým som si predstavovala budúcnosť ma opustil. A už potom nikto zaujímavý neprišiel. Plačem v tichosti každý deň.

anonym_2f7a11
Včera o 23:44

@anonym_dd91da vek nie je prekážka. ak je problémom iba muž, ešte sa to dá napraviť.

anonym_544e08
Dnes o 00:00
@anonym_dd91da

@anonym_autor Ja nao
Napríklad deti veľmi chcem ale nemôžem mať. Mám 34. Nemám ani partnera, lebo človek s ktorým som si predstavovala budúcnosť ma opustil. A už potom nikto zaujímavý neprišiel. Plačem v tichosti každý deň.

@anonym_dd91da len aby si potom neplakala ze ich zas mas.Aj take poznam velmi chceli deti alebo dieta isli aj silou mocou do umeleho oplodnenia kedze inak sa nedalo a ked uz bolo dieta na svete zistili ze to nie je pre nich a prakticky vsetko pretrpeli a chceli vratit nazad bezdetnost aku mali predtym.Takze byva to vselijak

anonym_294dfa
Dnes o 00:03

pretoze kedysi davno, este v obdobi +/- Jezisa, bolo dieta povinnostou, hovorili tomu, ze "dieta je dar", preto aj rodicov Marie (Jezisovej matky) vyhanali prec, lebo dlho- predlho sa im deti mat nedarilo. To, ze "dieta treba mat" a "dieta je dar" sa tak neuveritelne zakodovalo do ludskeho DNA, ze este aj dnes, kedy sme najslobodnejsie v celej historii ludsta, toto niekto riesi. Dnes, ked su uz konecne zeny slobodne v nazoroch, sa uz konecne mozu rozhodnut, ze dieta "nie je dar", ze ho proste nechcu. Ja osobne obdivujem zeny, ktore toto (konecne) hovoria nahlas. Verim, ze o x generacii konecne pominie ta hovadina, ze "dieta je dar" a deti budu mat len ti, ktori po nom naozaj tuzia, nielen z povinnosti, ze sa to patri

pr85
Dnes o 04:51
@michaela329

Kolegyňa na chlapov jednoducho nemala nikdy "nervy" - 45 ročná, katechetka, inak fakt kočka, aj v hlave má, len nemala kapacitu byť vo vzťahu. Moja dobrá kamarátka je vydatá, dlhoročný vzťah, no deti nechce, lebo s matkou mala veľmi zlý vzťah a vždy sa bála, že by vzorec mohla opakovať - obe rešpektujem a mám rada, takže som nemala potrebu im ich postoje "vyhovárať".

@michaela329 katechetka bez detí? Nebola to mníška?

pr85
Dnes o 04:53
@anonym_0f4b27

Ja som tiež nikdy nechcela. Muž áno, no tak aj máme, ale už čakám kedy vyletia. Nebaví ma. Ale aspoň sú už veľké takže už ma neotravujú vkuse

@anonym_0f4b27 Chudáci deti. S tebou musia mat dosť zly vzťah, keď im hovoríš, ako tá už nebavia a čakáš na ich odchod z domu.

michaela329
Dnes o 06:14
@pr85

@michaela329 katechetka bez detí? Nebola to mníška?

@pr85 nie, nie je mníška a ony nemajú povinnosť mať predsa deti.

anonym_72638d
Dnes o 06:22

Je to každého vec či chce alebo nechce. Ale "zbožňujem" keď mi niekto povie že pre prečo nechcem že kto sa o mňa postará keď budem stará tak som im nie raz povedala že kde majú istotu že o nich sa ich d eti postarajú 🤣

anonym_7502a9
Dnes o 06:54

Mne je sympatické, že si niekto aspoń vie uvedomiť, že toto nie je cesta pre neho. Že je príliš sebecký a má sa príliš rád a aj svoj pohodlný život na to, aby sa dieťaťu prispôsobil. Zájdem do extrému, ale keby si to ta štetka zo ZH uvedomila, že materstvo nie je pre ňu, nemusela malá Mia niekoľko mesiacov trpieť a zomrieť strašnou smrťou. My máme v rodine viacero mladých od 23- do 30 rokov a vôbec o deťoch neuvažujú a nikto ich za to nebuzeruje. Je to ich voľba.

anonym_fdeb55
Dnes o 06:57

Napíšem to anonymne, lebo tu mám ľudí z rodiny a sikanovali by ma pre to do konca života. Mám 2 deti a keby sa mám druhýkrát narodiť, tak deti mať nechcem. Pôrody mi vzali fyzické aj psychické zdravie, materstvo pokoj, kariéru, financie. Pomoc rodiny žiadna. Všetci sa len pokochaju vnucatom a tam to konci. Po práci druha šichta. Úlohy, naháňačky, vyberať deti zo škôlky, školy. Muž robi tiez čo môže, ale pracuje dlhšie ako ja plus dochádza do iného mesta, takže väčšina je aj tak na mne. Spoločný čas? To už ani neviem čo je. Pretože aj keď si konečne spolu sadneme, do polhodiny mi niekto skreči za chrbtom, že sa zobudil a nevie spať. Takže mne materstvo viac vzalo ako dáva. Odpočítavam roky, kedy deti odrastu a vyletia zahniezda a ja si konečne vydýchnem. Takže úplne chápem ženy, ktoré deti nechcú. Tá obeta vlastného života je príliš veľká.

anonym_4e5f0a
Dnes o 07:31
@anonym_ece3e0

@bomba36 tak nie vzdy to tak je, že sa ta to netýka. Moja sestra nechce deti, ok, tento vlak jej usiel. Rešpektujem to, ale mrzi ma, že nikdy nebudem mat ziadnu neter alebo synovca, že moje deti nebudu mat ziadnu sesternicu ani bratranca a raz mi skysne na krku, lebo si myslim, že aj kvôli tomuto rozhodnutiu ju jej manzel kopne do zadku, lebo on tie deti chcel, dobre vyzerá, profesne sa mu dari a je podľa mna otázkou casu, že ho nejaká mladsia žena namota. Nebuduje si vzťah ani k mojim detom. Zije zdravo, takze asi bude zit dlhsie ako ja, nezabezpečuje sa až tak majetkovo, takze nebude si vediet zabezpecit starostlivost a už som jej to povedala, že keď ma na haku moje deti a nebuduje si s nimi vzťah, že nemoze cakat, že sa o ňu jedného dňa postarajú. My sme si v rodine u rodicov presli aj rakovinou, aj demenciou, bez pomoci rodiny sa taketo diagnozy nezaobídu, lebo takí ľudia sú paralyzovaní a ich kognitívne schopnosti nie sú na takej urovni, aby si so všetkým poradili.

@anonym_ece3e0 ak jej manzel velmi deti chcel, velmi pravdepodobne ju kopne do zadku. Nezostane s nou pre jej pekne oci, tuzba po dietati je vacsinou silnejsia. A preco by ti mala v starobe zostat na krku? Tvojou zodpovednostou su tvoje deti, nie sestra, ktora sa dobrovolne rozhodla si zivot uzivat a zit pre seba. Ma vela casu pripravit sa aj na starobu a zabezpecit si zivot. Toto je jej cesta a slobodne rozhodnutie. Vztahy si s vami nebuduje, tak to tak asi chce, tak nech to tak aj ma.

anonym_4e41ff
Dnes o 07:38

Teraz, keď máme deti už veľké, si uvedomujem, akým obrovským obohatením môjho života sú (aj boli) deti. Nejestvuje nič, žiadna práca, koníčky, zážitky, ktoré by rovnocenne saturovali neexistenciu potomkov - ale to si človek naplno uvedomí až s odstupom času od obdobia plienok + následných starostí s výchovou.

To precitnutie, uvedomenie si, akou hodnotou sú deti za normálnych okolností, prichádza až neskôr.

michaela329
Dnes o 07:49
@biba_18

@biba_18 moja suseda mala detí 5 - na starobu sa o ňu starala moja mama a otec, potom nejaká vzdialenejšia rodina, ked pani prišla o prácu a dali jej opatrovateľský, suseda aj tak musela do DSS - ťažká demencia, ani 5 detí jej záruky nedalo.

anonym_00a1d7
Dnes o 07:53
@pr85

@anonym_autor Mám takéto ženy v robote a jediné, čo riešia je kariéra v korporáte. Ale na starobu budú veľmi nepekné prekvapene. Ale však je to ich život a ja ich neriešim.

@pr85 to by si nebol ty, keby si fanaticky neperlil. Je kariera v korporate nieco zle a hriesne? Alebo tvoja cirkev si narokuje na vsetky maternice? Aby si nebol aj ty raz na stare kolena prekvapeny. Fanatizmus vie narobit vela skody aj v rodinnych vztahoch.
Ak je takto chory bezny jedinec, tak nech je. Horsie je, ze sa to plazi aj do politiky. Chory Vasecka a Zaborska.

biba_18
Dnes o 08:11

@michaela329 takže to je potvrdenie toho čo som písala - ako vychováš, tak máš. je veľmi nepravdepodobné že pri výchove, kde si vážia jeden druhého a je tam veľa lásky, že všetkých 5 detí si našlo nevhodného partnera tak pre to sa nemôže postarať o mamu, že…

michaela329
Dnes o 08:20
@biba_18

@michaela329 takže to je potvrdenie toho čo som písala - ako vychováš, tak máš. je veľmi nepravdepodobné že pri výchove, kde si vážia jeden druhého a je tam veľa lásky, že všetkých 5 detí si našlo nevhodného partnera tak pre to sa nemôže postarať o mamu, že…

@biba_18 mne tá žena bola ako druhá stará mama, žeby všetkých 5 vychovala zle? To si nepovažujem tvrdiť a to som ju poznala. Lenže život nalinkovat deťom nemôžeme, ani tým s laskou a rešpektom vychovaným, že?

biba_18
Dnes o 08:21

@michaela329 proste ja neverím že mamu ktorú miluješ necháš napospas, fakt nie 😏

michaela329
Dnes o 08:23
@biba_18

@michaela329 proste ja neverím že mamu ktorú miluješ necháš napospas, fakt nie 😏

@biba_18 veriť nemusíš, ale život tie deti môže odviesť ďaleko, nemusia sa všetci dožiť Tvojej staroby, môže sa im narodiť postihnuté dieťa a maju svojich starosti dost, samo dieťa môže byť zdravotne na tom zle. A zrazu Ti Tvoj opatrovnik nemôže pomáhať. Na našu starobu máme myslieť hlavne my a nie svoje deti brať ako DSS.

anonym_be1b1c
Dnes o 08:27
@biba_18

@biba_18 nemusia všetky tri deti zle zaradené do života. Pointa je v tom, že dôvod mať deti len preto aby som nebola v starobe sama a nešťastná, je blbosť ako stierače na ponorke. 3 deti, 1 v KE, druhý BA a 3 v BA. No a senior doma hlava v smútku však?

anonym_be1b1c
Dnes o 08:29
@biba_18

@biba_18 hej, máš mamu v KE, ty žiješ, máš manžela, 2 deti, hypotéku v BA a keď je rodič na tom zle, zavolám šéfovi, zajtra neprídem, mama ma.potrebuje. Takto to nefunguje.

biba_18
Dnes o 08:30

@michaela329 hádam nepíšeme o mrtvych deťoch… je mi to jedno ako to vnímaš, ja to vidím tak že keď z 5 detí sa ani jedno nevie postarať, niekde je chyba…

michaela329
Dnes o 08:31
@biba_18

@michaela329 hádam nepíšeme o mrtvych deťoch… je mi to jedno ako to vnímaš, ja to vidím tak že keď z 5 detí sa ani jedno nevie postarať, niekde je chyba…

@biba_18 to boli všetko ale príbehy jej detí - a zrazu ani 5 nestačí. O to ide. To nie je o výchove.

biba_18
Dnes o 08:31

@anonym_be1b1c tak bacha - o tom že mať deti kvoli tomu aby sa mal kto starať o rodiča na starobu nie je moja myšlienka! lebo to je podľa mňa hovadina… ale za tým že ako si vychováš tak máš, za tým si stojím…