icon

Prečo niektoré ženy používajú zdrobneniny po celý život?

Včera o 08:25

Ženy, tie zdrobneniny: synček, dieťatko, mliečko, papkať, papaníčko, mňamka, sa používa len keď má žena malé deti, či to určitý typ žien používa celý život? Lebo ja toto nepoznám, nepoužívam a je mi to strašne smiešne, keď to dospelé ženy používajú.
Len taká otázka, nemusí odpovedať ten, kto rieši len životne dôležité problémy.

mandzula
Včera o 10:17
@zuzana76

@mandzula toto by som si pomyslela, ze je gay, ospravedlnujem sa, ale ak tak rozpravaju chlapi, tak automaticky ich mam v tejto kategorii. Nie som za chlapov, ktori nadavaju, to vobec, ale takyto prehnane sladki, to tiez nemusim.

@zuzana76 Napada mi pri dotycnych to iste, a to nic proti nim nemam, len mi pride smiesne, ked sa so zakaznikmi bavia ako so skolkarmi.

anonym_e90a3c
Včera o 10:18

podľa mňa sú tie extremne časte zdrobneniny podvedomí impulz, aby človek znel milo a okolie si ho zapamätalo ako toho zlatého, dobrého človiečika. Pochopím to pri deťoch v určitej miere ale aby sa takto bavili dospelí ľudia je naozaj infantilné a divné.

anonym_00e3c7
Včera o 10:22

Tak ja to používam. Akože keď idem s malym ,tak ideme kúpiť,mliečko, rožteky,syrček😅 keď som sama,alebo s muzom tak ideme kúpiť mlieko,rožky a syr ...ale ..pri malých detoch mi to proste nejde inak 😅🙂 možno mi občas unikne aj ked som bez deti . . Riešme radšej vulgarizmy ,ktoré používajú matky na deti a podobne . Zdrobneninou ešte nikdy nikto nikomu neublížil.

anonym_ce317e
Včera o 10:28

a držím palčeky sa tu objavuje tiež
a ten domček, to je moja smrť

tykat
Včera o 10:30

@anonym_autor akoze takto, v beznom zivote ma to nijako nevyrusi, nech si pouziva kto chce co chce. Ale prekvapilo az znechutilo ma to na jednom kurze kde skolitel pouzival slova "mejlik, cisielko, prikladik, fakturka, dokladik..." to mi bolo dost neprijemne.

vroni
Včera o 10:38

Zdrobneniny mi v normálnom množstve a bežnom hovore nevadia. Aj fakturku rozdycham (neviem, či by som aj vypisik či paragoncek dala, tento psychologický pokus ma zatiaľ obisiel) Ale keď niekto začne zdrobnovat slovesá, tak mám chuť volať policajtov pre ubližovanie na zdraví...

autor
Včera o 10:43
@anonym_ce317e

a držím palčeky sa tu objavuje tiež
a ten domček, to je moja smrť

@anonym_ce317e tie palčeky tu používa už roky jedna osoba, tuším nejaká kačena, u tej som si to všimla a je to jej poznávacie znamenie😀

mandzula
Včera o 10:44
@vroni

Zdrobneniny mi v normálnom množstve a bežnom hovore nevadia. Aj fakturku rozdycham (neviem, či by som aj vypisik či paragoncek dala, tento psychologický pokus ma zatiaľ obisiel) Ale keď niekto začne zdrobnovat slovesá, tak mám chuť volať policajtov pre ubližovanie na zdraví...

@vroni Robkat je top.

vroni
Včera o 10:57
@mandzula

@vroni Robkat je top.

@mandzula, môj top bol na pracovnospolocenskej večeri otázka: "Bobáčik, čo budeš papinuskat?" Otázka padla od Bobacikovej manželky. Keď som pochopila, že ma neklame sluch a táto otázka naozaj padla, bolo mi Bobacika úprimne ľúto (bol to inak oblastný riaditeľ medzinárodnej firmy, taký hrmotný päťdesiatnik, až do dôchodku ostal Bobacikom - za chrbtom samozrejme) Dodnes ma ta otázka straší v snoch...

autor
Včera o 11:01
@vroni

@mandzula, môj top bol na pracovnospolocenskej večeri otázka: "Bobáčik, čo budeš papinuskat?" Otázka padla od Bobacikovej manželky. Keď som pochopila, že ma neklame sluch a táto otázka naozaj padla, bolo mi Bobacika úprimne ľúto (bol to inak oblastný riaditeľ medzinárodnej firmy, taký hrmotný päťdesiatnik, až do dôchodku ostal Bobacikom - za chrbtom samozrejme) Dodnes ma ta otázka straší v snoch...

@vroni ktovie akú mala prezývku pani Bobáčiková, možno nejaká Lásočka, Ťuťulka či Muťulka😍

sara07
Včera o 11:01

neviem tiež mi to vadí
chápem pri malo dietati aj ked pri nom sa doporučuje čo najjednoduchšie slová použivat
nepoživam to, stane sa mi že občas upozorním ked to nedávam už že akosi papkať nebudem takym položartom sa snažím ,
uplnu alergiu mám ked mi zdrobneniou hovoria menom - to opravujem okamžite ,

sara07
Včera o 11:04
@anonym_e427c3

@petronelag vyzerá to tak, že sa v našej spoločnosti viac tolerujú vulgarizmy ako zdrobneniny ☹

@anonym_e427c3 podla toho aké a a v akom kontexte
nevytrhavala by som to

aperolcek
Včera o 11:12

Za mňa sú najhoršie jednoznačne tehuľka a ovulka. Fuj no.

slavomira236
Včera o 11:36

Mne tiez vadi ze mame hnacku ,dostali sme 3 ku z matiky, ,nemame opravenu pisomku, kasleme , a pritom sa jedna o 12 rocne dieta uz. Zdrobneniny neriesim . Bezne ich nepouzivam len pri vnucikovi skoro 2 rocnom.

anonym_9555f1
Včera o 11:36

Pre mňa je najhoršie "domček". V zmysle: chceme si kúpiť domček, šetríme si na domček... no konečná :D

anonym_4aa92c
Včera o 12:01

Chlapi to majú radi, deti to majú radi
Takže v tomto je fakt nepodstatne čo ženy si o tom myslia alebo jedna o druhej😅

klara546
Včera o 12:33

Pouzivam to bežne. Aj deti mám veľké ale stále používame tieto milé slovíčka. Dokonca aj s manzelom sa tak rozprávame🙂 keď vidím, že krásne papkal ho pochválim ☺️

anonym_ce317e
Včera o 12:34
@aperolcek

Za mňa sú najhoršie jednoznačne tehuľka a ovulka. Fuj no.

@aperolcek a aperolček nie?

anonym_4e6a9d
Včera o 12:45

@anonym_autor nepoznám také ženy, ktoré by tak rozprávali. Ale pri pokladni som si vypočula rozhovor 2 čerstvých mamičiek a tam také slová padli, ale to je pochopiteľné.
Mňa skôr slovo- pohodina/pohodinda dáva do "obrátok"

anonym_0166af
Včera o 12:57
@anonym_e90a3c

@anonym_autor poznám osoby ktoré tak rozprávajú stále a je to neskutočne otravné, kupujú topánočky, šatičky, čiapočky, idú na kávičku do kaviarničky alebo ti prajú k narodeninkám veľa zdravíčka, šťastíčka a mne sa z nich skrúcajú vnútornostičky.

@anonym_e90a3c Ja mám šéfku, ktorá keď odpisuje do firemného mailu klientovi, tak úvodom dá - pekný dník ... Idem sa z toho zgrcať.

aperolcek
Včera o 13:01
@anonym_ce317e

@aperolcek a aperolček nie?

@anonym_ce317e mne nejaký chlap vypisoval... furt ma volal von na "aperolček" a "saviňonček", to mám odtiaľ 😁 a síce je to dosť zlé, na ovulku sa to ozaj nechytá

anonym_725104
Včera o 13:04

Mam takeho chlapa, ide ma slak trafit... papkat, kupkat... a ked mu poviem, nech rozprava normalne, tak este je urazeny.

rusalkablack
Včera o 13:05

Ja som nikdy nepoužívala zdrobneliny, ani keď som mala malé deti. Ale teraz, keď som už stará, poviem mojej nemeckej ovčiačke - Poď sa napinkať vodičky :D Ale to je jediné, čo používam.

anonym_ce317e
Včera o 13:12
@aperolcek

@anonym_ce317e mne nejaký chlap vypisoval... furt ma volal von na "aperolček" a "saviňonček", to mám odtiaľ 😁 a síce je to dosť zlé, na ovulku sa to ozaj nechytá

@aperolcek zvlastne, ze si sa nazvala podla nejakeho magorčeka 🙂
ale tak ludia maju kadejake pohnutky

anonym_ce77a6
Včera o 13:50

@anonym_autor mne moja známa pri rozlúčke vraví: "Majuškaj sa mi" (akože Maj sa), používa aj rôzne iné zdrobneniny, ale už som si zvykla

aperolcek
Včera o 13:58
@anonym_ce317e

@aperolcek zvlastne, ze si sa nazvala podla nejakeho magorčeka 🙂
ale tak ludia maju kadejake pohnutky

@anonym_ce317e ja som tak ale nenazvala seba, ale bezvýznamný profil na modrom koníkovi

mojmacik
Včera o 14:02

@anonym_autor a ja mam dcéry a budú zdrobnelé furt..v rodnych listoch maju Hanka a Adelka( btw mi tuto moznost ponukli v pôrodnici).....ale tak ide o mená inak zdrobneliny nepoužívam aj ich volám inak..kvázi prezyvkami😁

anonym_9f9eb2
Včera o 14:37
@anonym_e4cfd6

a domcek!

@anonym_e4cfd6 Čakala som, ktorá prvá hus zagága👎

anonym_0b6a76
Včera o 14:49
@7miriam77

Ja používam zdrobneniny rada.... najmä, keď sa rozprávam s dcérkou, partnerom alebo aj mojim psíkom 🙂. No občas aj v bežnom živote...mne to príde milé a normálne. 👍❤️

@7miriam77 Je to akurat tak otravne a infantilne.

anonym_0b6a76
Včera o 14:50
@anonym_9555f1

Pre mňa je najhoršie "domček". V zmysle: chceme si kúpiť domček, šetríme si na domček... no konečná :D

@anonym_9555f1 A bytik!!!