Prečo sa matky s deťmi pohybujú na cyklochodníkoch?
Ešte raz vás uvidím prechádzať sa deťmi a kočármi po cyklochodníkoch, tak vám to decko bez pardonu zramujem s bicyklom, už na to fakt nemám nervy, nepoznáte značky alebo vám nestačí chodník?
@anjelicek26 preco by mali ist cysklisti na CYKLOchodniku pomaly? A preco by sa mali nechat ohrozovat autami, ked maju cyklochodniky? Co aj tak robit musime, lebo cyklochodnikov je malo.
@miusa00 Nemusia chodiť pomaly, ale predvídať a jazdiť bezpečne. Maminka s deťmi by sa na cyklochodníku naozaj nemusela motať, ale keď už tam je, tak treba spomaliť, lebo stať sa môže kadečo. Pod kolesá sa jej však môže náhle zrúbať aj iný cyklista a potom čo, ak ho v plnej rýchlosti prejde, lebo v tej svojej nadzvukovej rýchlosti nestíha brzdiť. Iný cyklista na cyklochodníku predsa môže byť, však?
@anjelicek26 preco by mali ist cysklisti na CYKLOchodniku pomaly? A preco by sa mali nechat ohrozovat autami, ked maju cyklochodniky? Co aj tak robit musime, lebo cyklochodnikov je malo.
@miusa00 na cyklo chodniku mas predvidat a ist rychlostou, aby si vedel pribrzdit pred prekazkou, ktora uprimne moze byt v sekundach (vbehnute dieta, padnuty konar). a teda niektore ebiky idu ako drak kludne 45 hlava nehlava... btw. niektori cyklo draci tiez aj bez ebiku a prijde im to "ok" ved s principu mozu...takych poznam privela...
@miusa00 Nemusia chodiť pomaly, ale predvídať a jazdiť bezpečne. Maminka s deťmi by sa na cyklochodníku naozaj nemusela motať, ale keď už tam je, tak treba spomaliť, lebo stať sa môže kadečo. Pod kolesá sa jej však môže náhle zrúbať aj iný cyklista a potom čo, ak ho v plnej rýchlosti prejde, lebo v tej svojej nadzvukovej rýchlosti nestíha brzdiť. Iný cyklista na cyklochodníku predsa môže byť, však?
@anjelicek26
@zuzitko74 ako som pisala uz v inom prispevku, snazim sa predvidat, ale ked trenujes na preteky, tak ked pojdes stale 15km/h, tak vela toho nenatrenujes, takze ano chodim aj 30-40.
@anonym_37ea32 ako vieš že nebrzdí ak ti ide odzadu napr ... a resp. aj keď pribrzdí, kedy je to pre teba už dostatočné pribrzdenie. má zastať?
a btw, nerieš ju, to jej vyjadrenie nemôžeš brať vážne, píše v emóciách a predpokladám že nemá v úmysle rámovať akékoľvek dieťa
na rozdiel od teba, ty píšeš bez tlaku emócií - a napriek tomu tvrdíš že sa budeš naďalej správať nebezpečne 😒
@biba_18 Autorku neospravedlňuje pretlak emócií. Sem napísala až po incidente, navyše sama povedala, že materi povedala svoje priamo, čomu teda neverím, ale dobre. Ale aj pri vypätých emóciách sa nebudem oháňať tým, že úmyselne ublížim dieťaťu, aby som si dokázala, že tento chodník patrí mne. Autorka je arogantný človek bez sebareflexie, ktorý je natoľko psychicky labilný, že sa vyhráža ublížením dieťaťu a je úplne jedno či je v práve alebo nie. Ako som napísala, želám jej, aby narazila na človeka, ktorý jej vysvetlí, že takéto správanie v poriadku nie je. Síce sa oháňa, že sa predsa nebude báť matiek s deťmi, ale keby som situáciu riešila podobne psychopaticky ako ona, vytiahnem obranný sprej a fúknem jej ho do tváre a potom nech sa vyhráža môjmu dieťaťu, hrdinka jedna.
@anonym_ea080d áno, to je veľmi vtipné. Si potom vypýtam odškodné od tej matky
@anonym_autor to je taky problem zazvonit, pribrzdit, obist? Bezne to na bicykli robim a vobec mi to nevadi. Casto chodim v mieste (v obci), kde je iba cesta a cyklochodnik. Kadial maju ti chodci ist? Co mi vadi, su elektrokolobezky na cestach aj chodnikoch s bezohladnymi ludmi jazdiacimi stylom ja som tu pan.
Cyklista mi zatial ziadny pod kolesa nespadol, dokonca pouzivame zvoncek, ked niekoho obiehame/blizime sa, ale maju to na haku, tam uz asi ta tolerancia nie je potrebna.
@anonym_ea080d .... Prepáč, ale ani sa jej nečudujem. Ako blba musí byť jedna žena, aby sa vedome trepala s kočíkom na cyklochodníku? A ako blbý musí byť človek, aby dovolil dieťaťu elektrokolobezku a dovolil mu jazdiť tak, že porušuje predpisy?
@anonym_671974 aka blba? sorry to ste este nevideli v BA v Petrzalke, vystavali novu cyklocestu ale je to len cyklo cesta, nie chodnik pre pesich a hadajte , kto ho najviac vyuziva?
no predsa chodci, mamicky s kociarom, deticky na odrazadlach a deticky s loptami ....lebo cyklisti sa boja, ze niekoho zramuju a chodia radsej inam..... cele na hlavu postavene
predpokladam, ze autorka je riadne nastvana z toho ako nedodrzuju znacky
Hmmm musim povedat ze zrovna pred 2dnami som isla po cyklochodniku.
Chodnik "bezny" bol absolutne nepouzitelny. A uz vobec nie pre kocik 🙈🙈🙈
Samozrejme ak isiel cyklista stali sme na kraji aby nas obisiel.
A co tiez-kopa cyklistov chodi po beznom chodniku. Nie po krajnici. Vzdy sa najde niekto kto povazuje inu moznost za tu vhodnejsiu. Nie ale za samozrejmu.
Maš pravdu. Moja dcera mala škaredý uraz,lebo nechcela zrámovať bicyklom dieťa a vyhla sa mu tak,ze lelela dolu do rieky.Ludia nevedia a nerešpektuju ani to,ze sa drzim pravej strany na chodniku.Ja som matka kto je viac,deti sú polobohovia.mózu vsetko a kazdý ma brať ohľad. Kým sa nestane nešťastie.
@anonym_671974 aka blba? sorry to ste este nevideli v BA v Petrzalke, vystavali novu cyklocestu ale je to len cyklo cesta, nie chodnik pre pesich a hadajte , kto ho najviac vyuziva?
no predsa chodci, mamicky s kociarom, deticky na odrazadlach a deticky s loptami ....lebo cyklisti sa boja, ze niekoho zramuju a chodia radsej inam..... cele na hlavu postavene
predpokladam, ze autorka je riadne nastvana z toho ako nedodrzuju znacky
@lucik194 Áno, tá cyklocesta je na smiech. Matky na rodičáku už majú asi úlne vygumované mozgy lebo stále sa tam trepú s deťmi, pritom o kúsok ďaľej majú okolo ramena cestu iba pre peších
A dalsia vec su chodci/psickari/mamicky v protismere, bud nevedia alebo maju blizsie k trave, neviem. Akoze keby sme nemali vacsie problemy, vsak, ale ked ste v tej situacii takmer kazdy den, je to otravne. Teraz robim to, ze zastanem tesne pred nimi, ked su v protismere, casto nechapu preco som ich neobisla😅
@lucik194 Áno, tá cyklocesta je na smiech. Matky na rodičáku už majú asi úlne vygumované mozgy lebo stále sa tam trepú s deťmi, pritom o kúsok ďaľej majú okolo ramena cestu iba pre peších
@anonym_autor Chúdiatko naše frustrované. Posielam ti tuhé objatie, snáď ti to pomôže zmierniť ten hnev z nedostatku lásky. Ty vygumovaná hlava.
@anonym_autor Chúdiatko naše frustrované. Posielam ti tuhé objatie, snáď ti to pomôže zmierniť ten hnev z nedostatku lásky. Ty vygumovaná hlava.
@anonym_37ea32 teba čo ospravedlňuje v tom čo si napísala? namiesto toho aby si priznala chybu sa vysmievaš autorke... matky s deťmi tam naozaj nemajú čo robiť....
Takže ty keď pôjdeš po normalnom chodníku, tak ťa treba zhodiť z bicykla?
@earlgrey Prečo? Žena. Ale včera som už mala fakt nervy, cyklochodník, matka s kočárom a jedno decko za ruku, ktoré sa jej vytrhlo a vbehlo mi rovno pod kolesá, ako som sa mu snažila vyhnúť, skoro som sa zrazila s protiidúcim cyklistom.
@anonym_autor loni takto na hradzi skoncil moj kamarat so zlomenou rukou pri pade z bicykla, lebo mu pod kolesa vbehol pes. Behal si tam popri, nebol na vodzke. A zrazu.... Nie vzdy sa da vsetko zabezpecit, ALE, na cyklochodnikoch maju byt cyklisti, korculiari... ale nie chodci, psickari atd.
@anonym_autor Ahoj, uplne s tebou suhlasim. Mame cyklochodnik a o par metrov je pre pesich. Nedavno tu bola sanitka, pretoze tiez takto matka s dietatom v kociku a druhe jej behalo na odrazadle sa prechadzala po cyklochodniku. Maly na odrazadle bolo uz od nej dost dalej a isiel hocijako cik-cak a presiel do drahy jednemu dievcatku, max do 10 rokov, ktora aby ho nezramovala prudko zabrzdila a dost nestastne spadla, ze este jej bike pristal na nohach. Chuda cela dochramana. Jej rodicia resp. matka isla riesit s tou matkou dievcatka, ktora sa vobec netvarila, ze by ju to nejak trapilo lebo este ta zacala kricat na matku dievcatka a otec volal sanitku a snazil sa utesit placucu dcerku. Tomu krpcovi sa nestalo nastastie nic. Ale ta arogantnost niektorych matiek je otrasna. Keby isla o par metrov dalej je na chodniku pre pesich a bol viacmenej prazdny, sem tam len niekto. Takze chapem tvoje emocie. Ok beriem,ze to co si povedala ako to vpalis do kocika si nemyslela vazne, ale v navale emocii. Tu na mk sa neoplati nieco take napisat, lebo sa chytaju kazdeho slova. Ja som uz takto raz jednej matke vynadala, lebo sa prechadzala s dvomi detmi na odrazadle na cyklochodniku, ktore tiez nejak extra neriesila ako jazdia a nemala som ich poriadne ako obist, lebo raz zavadzalo jedno, raz druhe...tak som jej povedala svoje, bola hlupa ako poleno, no potom nastastie odisla. Jazdia tam niektorí ozaj skutocne rychlo a co by robila, keby jej takto niekto vpali do dietata? Plakala v nemocnici nad deckom, odfotila ho ako tam lezi a postla na FB alebo insta akí su cyklisti nezodpovední?- pritom nezodpovedna je len ona sama voci vlastnym detom.
tak ja ked uvidim cyklistu na chodniku, mu dám kočík do cesty nech si rozbije hlavu. Akože ok, chápem ale trošku sa ukludni s vyjadrovanim
@earlgrey Prečo? Žena. Ale včera som už mala fakt nervy, cyklochodník, matka s kočárom a jedno decko za ruku, ktoré sa jej vytrhlo a vbehlo mi rovno pod kolesá, ako som sa mu snažila vyhnúť, skoro som sa zrazila s protiidúcim cyklistom.
@anonym_autor úplne súhlasím.matere s deckami sa pchaju všade, lebo kto je viac. Mater = Boh, môžem všetko.
Pretože platí staré známe "ja som matka, kto je viac" 😤
@anonym_f5fad7
@1sally12 vy dve nemáte deti?
Určite bola ukrajinka 😬🤣tie sú vymleté jak tága..a ešte keď telefonujú ala chleba s pastekou s odposluchom a hučia,ako keby mali niečo s ušami
@anonym_autor cyklisti sú všade, zavadzajú na cestách a idú ťa zabiť na chodníku, polícia to ako zvyčajne nevidí!
@biba_18 Autorku neospravedlňuje pretlak emócií. Sem napísala až po incidente, navyše sama povedala, že materi povedala svoje priamo, čomu teda neverím, ale dobre. Ale aj pri vypätých emóciách sa nebudem oháňať tým, že úmyselne ublížim dieťaťu, aby som si dokázala, že tento chodník patrí mne. Autorka je arogantný človek bez sebareflexie, ktorý je natoľko psychicky labilný, že sa vyhráža ublížením dieťaťu a je úplne jedno či je v práve alebo nie. Ako som napísala, želám jej, aby narazila na človeka, ktorý jej vysvetlí, že takéto správanie v poriadku nie je. Síce sa oháňa, že sa predsa nebude báť matiek s deťmi, ale keby som situáciu riešila podobne psychopaticky ako ona, vytiahnem obranný sprej a fúknem jej ho do tváre a potom nech sa vyhráža môjmu dieťaťu, hrdinka jedna.
@anonym_37ea32 ja by som mala podobne emocie ako autorka. Ten parsekundovy strach, že skončíš rozplacnuta na zemi, uvedomenie, že kvôli čomu (pripečenej materi) a keď sa jej to stáva pravidelne...vôbec sa jej nečudujem. Ty si poblahozelaj, že si tak emočne vyrovnaná a takáto nebezpečná situácia by ti ani len tep nezvýšila.
Autorka to napisala pomerne expresivne ale zeny s kocikmi su minimalne v BA uplna rakovina. Motaju sa po dedikovanych cyklotrasach s kocikmi, detmi na odrazadlach, korculiach a neviem com vsetkom. Niektore si dokonca v prime time vybehnu s kocikom na hradzu zavadzat pelotonom 30 cylistov iducich 40km/h. Vynikajuci napad fakt 😀
Uplne s tebou autorka suhlasim. Pomaly uz nie je dna, co by sa mi niekto nehodil pod kolesa, co sa ja narozculujem! Ano, a najcastejsie su to matere s kocarmi a malymi deckami. Alebo ti, co cumia do mobilu a nevnimaju. Raz mi vbehlo na cyklochodnik decko, co vyzeralo, ze vie chodit tak mozno 3 dni aj s cestou a mater na lavicke akoze nic, salam, pohoda
@anonym_autor Tak toto asi zrejme nie je riešenie. Dobre nemali by sa po cyklochodníku pohybovať. Zo zákona to takto vyplýva. Sú ale predsa aj zákonné možnosti. Nie vyhrážať sa zmrzačením dieťaťa. Okrem toho si zober, že stav chodníkov je neraz katastrofálny. To je možno dôvod ktorý núti žiaľ mamičky využívať cyklochodník. Tie sú väčšinou v dobrom stave. Okrem toho existuje aj cyklochodník kde sa chodci môžu pohybovať. Niekedy sa žiaľ treba prispôsobiť. Treba si uvedomiť, že tá mamička s dieťaťom je viac ohrozená. Cyklisti majú prilbu ktorá ich ako tak chráni. Tá mamička nemá nič čo by ju chránilo ani to dieťa. Zo zákona okrem toho vyplýva aj ochrana chodcov tí patria k najzraniteľnejším. Pozor na takéto výroky.
@anonym_autor cyklisti sú všade, zavadzajú na cestách a idú ťa zabiť na chodníku, polícia to ako zvyčajne nevidí!
@anonym_057856 a kadial maju chodit, po strechach?
@anonym_autor preco na nich nevolate pravidelne policajtov...aj s pokutami?
@anonym_autor a teraz si predstav, že mňa skoro raz na chodníku zramoval cyklista! Sila čo? Bol to chodník pre ľudí nie pre cyklistov, niektorí sa správate ako neandrtálci s tými svojimi bicyklíkmi a keď vás vidím na ceste, čistí samovrahovia. Zapamätaj si, že do hocijakého dieťaťa, ktoré sa rozhodneš zramovať (ale skôr nie to sú len tvrdé reci) môžeš byt zrámovaná ty sama 😂 nikdy nevieš kto je totiž ocko 😉

Autor to povedal drsne, ale má pravdu. Chodci, kočíky a elektrokolobezky nemajú na cyklistickom chodníku čo hľadať.
@anonym_671974 elektrokolobežky aj bežné kolobežky normálne môžu chodiť na cyklochodník.
U nás policajti kontrolovali a rozdávali reflexné prvky. A na cyklochodník nepatrí kočík, dieťa/dospelý ktorý ide pešo.
Tiež nerozumiem že hneď vedľa majú široký, prázdny chodník ale nie. Tú logiku nepochopím.