icon

Prečo sa matky s deťmi pohybujú na cyklochodníkoch?

Dnes o 07:53

Ešte raz vás uvidím prechádzať sa deťmi a kočármi po cyklochodníkoch, tak vám to decko bez pardonu zramujem s bicyklom, už na to fakt nemám nervy, nepoznáte značky alebo vám nestačí chodník?

Strana
z4
anonym_d9a7ea
Dnes o 12:40

@anonym_autor ty drbnuta cyklistka, minule ma mentalna atletka ako ty vytlacala z chodnika pre chodcov, psychopati na bicykli

anonym_b664e6
Dnes o 13:44

To čo je za agresiu? 🤮 Cyklisti, chodci, kolobežkári, vodiči... Každý jeden by mal predvídať a prispôsobiť jazdu/chôdzu situácii. Ja som cca pred mesiacom viezla dcéru na krúžok, po dedine šli na bicykli otec s asi 11 ročným synom. Bola som asi 100m za nimi, keď sa chlapec zrazu začal otáčať a miesto toho, aby sa zaradil na kraj v opačnom pruhu, obzerajúc sa šiel rovno do protismeru oproti môjmu autu. Keby včas nespomalím a neskôr nezastavím, chlapec to do mňa napálil (alebo ja do neho). Ani mi nenapadlo niečo riešiť. Bola som rada, že sa nikomu nič nestalo. Poučenie pre dieťa aj otca vyplynulo zo situácie. Čo by som vyriešila takouto nechutnou agresiou? KAŽDÝ sa má v prvom rade spoliehať na seba a nie čakať, že druhý bude zodpovednejší, obzvlášť keď vidím na okolí deti. A je jedno, akým prostriedkom idem. Stretla som milión arogantných cyklistov, vodičov, kolebežkárov aj chodcov... Ale vyhrážať sa niekomu? Veľmi si si udrela hlavu?

doux
Dnes o 14:12
@anjelicek26

@miusa00 na cyklo chodniku mas predvidat a ist rychlostou, aby si vedel pribrzdit pred prekazkou, ktora uprimne moze byt v sekundach (vbehnute dieta, padnuty konar). a teda niektore ebiky idu ako drak kludne 45 hlava nehlava... btw. niektori cyklo draci tiez aj bez ebiku a prijde im to "ok" ved s principu mozu...takych poznam privela...

@anjelicek26 ale na cyklotrase nemá čo vbehnúť cyklistovi do cesty malé dieťa, preboha... Iste, ak hovoríme o chodníku označenom touto značkou.

anonym_a7afac
Dnes o 14:43

Buď rada, že tam, kde žiješ, nejaké cyklochodníky vôbec máš. V KE je to úplne úbohé, mnohé len nakreslené na obyč chodníkoch. Ešte aj na Hlavnej, aby si cez ňu prešla, máš dávať prednosť chodcom.
Ale možno sa raz v budúcnosti dočkáme kvalitných ciest, chodníkov, cyklochodníkov, aj zdravého rozumu.

anonym_a7afac
Dnes o 14:45
@anonym_b664e6

To čo je za agresiu? 🤮 Cyklisti, chodci, kolobežkári, vodiči... Každý jeden by mal predvídať a prispôsobiť jazdu/chôdzu situácii. Ja som cca pred mesiacom viezla dcéru na krúžok, po dedine šli na bicykli otec s asi 11 ročným synom. Bola som asi 100m za nimi, keď sa chlapec zrazu začal otáčať a miesto toho, aby sa zaradil na kraj v opačnom pruhu, obzerajúc sa šiel rovno do protismeru oproti môjmu autu. Keby včas nespomalím a neskôr nezastavím, chlapec to do mňa napálil (alebo ja do neho). Ani mi nenapadlo niečo riešiť. Bola som rada, že sa nikomu nič nestalo. Poučenie pre dieťa aj otca vyplynulo zo situácie. Čo by som vyriešila takouto nechutnou agresiou? KAŽDÝ sa má v prvom rade spoliehať na seba a nie čakať, že druhý bude zodpovednejší, obzvlášť keď vidím na okolí deti. A je jedno, akým prostriedkom idem. Stretla som milión arogantných cyklistov, vodičov, kolebežkárov aj chodcov... Ale vyhrážať sa niekomu? Veľmi si si udrela hlavu?

@anonym_b664e6 malé deti bežne vojdu na bicykli do protismeru. S tým treba rátať. Neviem, čo za tým je, deti nemám, ale stáva sa to často. Len vidim malé na bicykli a už čakám, že sa mi zamotá pod kolesá. Čo už. Asi z toho vyrastú.

anonym_057856
Dnes o 15:23
@anonym_653f85

@anonym_057856 a kadial maju chodit, po strechach?

@anonym_653f85 teda snáď po tých cyklotrasách alebo vôbec a nie, že lietajú po chodníkoch a ešte drzo na teba vycinkávajú

anonym_37ea32
Dnes o 15:24
@biba_18

@anonym_37ea32 teba čo ospravedlňuje v tom čo si napísala? namiesto toho aby si priznala chybu sa vysmievaš autorke... matky s deťmi tam naozaj nemajú čo robiť....

@biba_18 Ale prosím ťa, používam len autorkine slová. Či u nej je podobné správanie tolerované, lebo veď chuderka trpí v návale emócií? Či už tam kočík patrí, alebo nie, autorka reaguje prehnane aj s časovým odstupom. Ja nemám problém priznať si chybu. Áno, chodím na lesnú cyklotrasu aj s kočíkom a druhým dieťaťom na bicykli. Nebudem chodiť po rozbitom chodníku, kde sa na mňa zasa rozdrapujú dôchodci, že tam moje dieťa nepatrí. A nebudem ani chodiť po krajnici, aby nás ohrozovali autá. Chodíme po kraji a na prehľadnom úseku, keď vidím blížiacich sa cyklistov, zastavíme a ustúpime na kraj, aby sme neprekážali. Nemám problém sa ospravedlniť, ak niekomu zavadziame. Ak by na mňa však vybehol niekto ako autorka, bol podobne agresívny alebo sa mi vyhrážal napadnutím dieťaťa, zaujmem voči nemu rovnaký postoj aký si vybral on. A presne toto labilná a nervácka autorka potrebuje. Potrebuje niekoho, kto je v podobnom emočnom vypätí a bude s ňou jednať podobne psychopaticky ako sa vyjadruje ona.

anonym_057856
Dnes o 15:26
@anonym_d9a7ea

@anonym_autor ty drbnuta cyklistka, minule ma mentalna atletka ako ty vytlacala z chodnika pre chodcov, psychopati na bicykli

@anonym_d9a7ea presne tak, pretože chodník je od slova chodiť a vozovka od slova voziť sa, no cyklistom to škoda vysvetľovať

abbey1
Dnes o 15:27
@anonym_37ea32

@biba_18 Ale prosím ťa, používam len autorkine slová. Či u nej je podobné správanie tolerované, lebo veď chuderka trpí v návale emócií? Či už tam kočík patrí, alebo nie, autorka reaguje prehnane aj s časovým odstupom. Ja nemám problém priznať si chybu. Áno, chodím na lesnú cyklotrasu aj s kočíkom a druhým dieťaťom na bicykli. Nebudem chodiť po rozbitom chodníku, kde sa na mňa zasa rozdrapujú dôchodci, že tam moje dieťa nepatrí. A nebudem ani chodiť po krajnici, aby nás ohrozovali autá. Chodíme po kraji a na prehľadnom úseku, keď vidím blížiacich sa cyklistov, zastavíme a ustúpime na kraj, aby sme neprekážali. Nemám problém sa ospravedlniť, ak niekomu zavadziame. Ak by na mňa však vybehol niekto ako autorka, bol podobne agresívny alebo sa mi vyhrážal napadnutím dieťaťa, zaujmem voči nemu rovnaký postoj aký si vybral on. A presne toto labilná a nervácka autorka potrebuje. Potrebuje niekoho, kto je v podobnom emočnom vypätí a bude s ňou jednať podobne psychopaticky ako sa vyjadruje ona.

@anonym_37ea32 Riskuješ. Keď sa stane nešťastie a doplatí naň tvoje dieťa alebo ten cyklista, bude ti úplne jedno, že cyklista bol tolerantný
Dodnes mám pred očami prípad, keď na cyklotrase zomrel cyklista, ktorému sa zrazu v ceste otočilo cudzie dieťa na bicykliku. On ho chudák nechcel zraziť, strhol riadidlá. a skončilo to jeho smrťou.

abbey1
Dnes o 15:30
@anonym_a7afac

Buď rada, že tam, kde žiješ, nejaké cyklochodníky vôbec máš. V KE je to úplne úbohé, mnohé len nakreslené na obyč chodníkoch. Ešte aj na Hlavnej, aby si cez ňu prešla, máš dávať prednosť chodcom.
Ale možno sa raz v budúcnosti dočkáme kvalitných ciest, chodníkov, cyklochodníkov, aj zdravého rozumu.

@anonym_a7afac Keď čítam túto diskusiu, obávam sa, že zdravého rozumu sa nedočkáme. U nás máme miesta, kde je chodník presne paralelne 2 metre s cyklotrasou a hádaj, ako ľudia chodia pešo. A to som cyklista. Naopak, keď venčím psa, pravidelne zrazu okolo pre fičí cyklista, o keď cyklotrase ide paralelne, len pod valom.

anonym_653f85
Dnes o 15:32
@anonym_057856

@anonym_653f85 teda snáď po tých cyklotrasách alebo vôbec a nie, že lietajú po chodníkoch a ešte drzo na teba vycinkávajú

@anonym_057856 po AKYCH cyklotrasach? 🙂 U nas je ich asi tak pat a pol. A bud rada, ze zacinka.

anonym_37ea32
Dnes o 15:33
@abbey1

@anonym_37ea32 Riskuješ. Keď sa stane nešťastie a doplatí naň tvoje dieťa alebo ten cyklista, bude ti úplne jedno, že cyklista bol tolerantný
Dodnes mám pred očami prípad, keď na cyklotrase zomrel cyklista, ktorému sa zrazu v ceste otočilo cudzie dieťa na bicykliku. On ho chudák nechcel zraziť, strhol riadidlá. a skončilo to jeho smrťou.

@abbey1 Chápem a nebijem sa tu do pŕs, že mne sa stať nemôže a budem si robiť čo chcem. Ako píšem, chodím len na kúsku a po úseku, ktorý je prehľadný z oboch strán na minimálne frekventovanej trase, neohrozujem vedome svoje deti. Pre mňa je väčším ohrozením, ak takto idú na bicykloch za sebou po krajnici. Veď to dieťa môže kedykoľvek spadnúť pod auto a rodič nestihne zareagovať. Rovnako tak tie prívesné vozíky, v ktorých dieťa ťahajú za bicyklom. Mám už dosť cyklistov podobných autorke. Využívať benefity z cesty, cyklotrasy, chodníka aj pešej zóny, raz byť chodec, potom auto, potom bicykel.

abbey1
Dnes o 15:36
@anonym_37ea32

@abbey1 Chápem a nebijem sa tu do pŕs, že mne sa stať nemôže a budem si robiť čo chcem. Ako píšem, chodím len na kúsku a po úseku, ktorý je prehľadný z oboch strán na minimálne frekventovanej trase, neohrozujem vedome svoje deti. Pre mňa je väčším ohrozením, ak takto idú na bicykloch za sebou po krajnici. Veď to dieťa môže kedykoľvek spadnúť pod auto a rodič nestihne zareagovať. Rovnako tak tie prívesné vozíky, v ktorých dieťa ťahajú za bicyklom. Mám už dosť cyklistov podobných autorke. Využívať benefity z cesty, cyklotrasy, chodníka aj pešej zóny, raz byť chodec, potom auto, potom bicykel.

@anonym_37ea32 Prepáč, ale posledným riadkom vôbec nerozumiem.

anonym_b664e6
Dnes o 15:45
@anonym_a7afac

@anonym_b664e6 malé deti bežne vojdu na bicykli do protismeru. S tým treba rátať. Neviem, čo za tým je, deti nemám, ale stáva sa to často. Len vidim malé na bicykli a už čakám, že sa mi zamotá pod kolesá. Čo už. Asi z toho vyrastú.

@anonym_a7afac Presne to vravím, že opatrnosti nikdy nie je dosť, obzvlášť ak vidíš deti. Ony si ešte tak neuvedomujú situáciu. Ani rodičia nie sú neomylní a všemocní. Nikdy nevieš koho stretneš. Preto treba brať na seba navzájom ohľad. Aj tie deti sa raz naučia ,keď sa budú dostávať do bežných dopravných situácii.

anonym_69f10e
Dnes o 15:48

@anonym_autor ty si iný mentalny atlét, ze? A vy s tými vašimi bicyklami co sa stále serete po chodníkoch???

anonym_8b3feb
Odpoveď bola odstránená
anonym_8b3feb
Dnes o 16:33

@anonym_autor ešte doplním že to čo som napísala sa netýka normálnych ľudí používajúcich bicykle a kolobežky s ohľadom na ostatných ale výlučne autorky a jej podobných arogantnych hovad čo sa napríklad v letnej sezóne rútia na chodníku pri Veľkom Draždiaku ako v cieľovej rovinke pretekov lebo podľa mapy je to cyklotrasa takže im to patrí.

svetlonos
Dnes o 18:05

@anonym_autor
Tiež si to mohla napísať normalnejsie aj keď si nasrana. Nás minule nabral na chodníku skoro jeden zasran drzý na kolobežke. A vieš čo? Tiež som mala chuť mu plestit, že by mu stena druhu dala! Tento istý zmätok urobil to isté pred dvoma rokmi, len s byciklom! Bola som teraz s dvoma deťmi v kocari a jedno kráčali. Zasran videl, že sme tam a balík ako na pretekoch. Takíto sa poučia len po uraze alebo ich raz "zramuje" nastanú otec, kráčajúci s deťmi po Tom chodníku! Mal 12 rokov a rozum a odhad nikde!
Tiež som nikde nepísala že ho zhodim na cestu aj s kolobežkou. Inak tie matky sú koľkokrát unavené ani do to neuvedomia alebo je chodník úzky.
Ja sa nechcem spoliehať na to, že cyklista zabrzdí, takže tam decká nepúšťal. Ale teda rada by som sa spolahlu, že pokiaľ mi tam dieťa vybehne, je cyklista schopný zabrániť zraneniam. Veď aj autao spomalí logicky, keď vidí na chodníku poskakovať deti. Tie sú nevyspytateľné. Moje sú síce celkom ok ale občas takú kravinu urobia, že nestihnem vždy reagovať. Snažím sa síce vždy zabrániť veľkým nebezpečenstvom ale ozaj nie vždy to ide. A tu prichádza na rad ťa ohľaduplnosť, nie pravda 🙂.

orisker
Dnes o 18:30

Tu nepomôže nič iné, len ohľaduplnosť.
A je jedno, či si cyklista, chodec, korčuliar, psíčkár s vôdzkou cez celú šírku cyklotrasy alebo matka, ktorá by mala dávať pozor na dieťa za každých okolností.
Ale to tu tak skoro nebude; vidieť to aj v tejto diskusii.

autor
Dnes o 18:35
@anonym_8b3feb

@anonym_autor ešte doplním že to čo som napísala sa netýka normálnych ľudí používajúcich bicykle a kolobežky s ohľadom na ostatných ale výlučne autorky a jej podobných arogantnych hovad čo sa napríklad v letnej sezóne rútia na chodníku pri Veľkom Draždiaku ako v cieľovej rovinke pretekov lebo podľa mapy je to cyklotrasa takže im to patrí.

@anonym_8b3feb Kludne levituj, ty chuderka 😅😂 A ako si dosla na to, ze ja sa rutim po chodniku pre chodcov a niekoho ohrozujem? Si si to trosku pomylila, vsetkych ohrozovala ta arogantna matka, ktora si z cyklocesty urobila ihrisko. Mohla ist rovno na cestu a tam vypustit decko.

anonym_37ea32
Dnes o 19:16
@anonym_autor

@anonym_8b3feb Kludne levituj, ty chuderka 😅😂 A ako si dosla na to, ze ja sa rutim po chodniku pre chodcov a niekoho ohrozujem? Si si to trosku pomylila, vsetkych ohrozovala ta arogantna matka, ktora si z cyklocesty urobila ihrisko. Mohla ist rovno na cestu a tam vypustit decko.

@anonym_autor Chuderka si ty a veľká.

heidi4
Dnes o 19:53
@miusa00

A dalsia vec su chodci/psickari/mamicky v protismere, bud nevedia alebo maju blizsie k trave, neviem. Akoze keby sme nemali vacsie problemy, vsak, ale ked ste v tej situacii takmer kazdy den, je to otravne. Teraz robim to, ze zastanem tesne pred nimi, ked su v protismere, casto nechapu preco som ich neobisla😅

@miusa00 toto inak presne robim aj ja. Idem po pravej strane, ako sa ma, a uz som unavena z vecnych ustupkov a obchadzani moronov. Tak proste ked su mi v ceste, zastavim, pockam, kym prejdu, a pokracujem vo svojej chodzi. Tiez nechapu, co sa deje, ale to je ich problem, nie moj.
(Deti neriesim, nemusia to este vediet, ale toto su cisti dospelaci (vzdy nejaki pristahovalci z Hornej Dolnej, co som tu v zivote nevidela, takze co vlastne cakat) a nevedia sa spravat, dalsi gol je este, ked sa terigaju cez stred chodnika a nedaju sa obist ani sprava ani zlava, jedine, ze musim ist na cestu a riskovat svoje bezpecie a vlastny zivot a ani vtedy ich netrkne. Smutne, aki moroni ziju medzi nami, ale co uz.)

heidi4
Dnes o 20:01
@anonym_6b381e

Určite bola ukrajinka 😬🤣tie sú vymleté jak tága..a ešte keď telefonujú ala chleba s pastekou s odposluchom a hučia,ako keby mali niečo s ušami

@anonym_6b381e do toho kacacie pery a'la poserte sa zo mna a drb v strede chodnika si to ide alebo v protismere a ani ich netankuje... Beriem to tak, ze na Ukrajine ich asi take veci neucia, tak "chudaci" nevedia, nemaju odkial vediet, ze nieco robia zle v civilizovanejsom svete. 🙄🙄🙄👌🏻
Aj podla mna su totalne vymleti, no hlavne drzi a arogantni, dufam, ze odidu jedneho dna spat a nie roztahovat sa tu.
(Co pochybujem a o tomto ta tema vlastne ani nie je, tak uz cusim. :D )

anonym_5ecf56
Dnes o 21:19

Som matka s kočiarom, čo chodí po cyklochodníku👋😁 Chodím po málo frekventovanom úseku, ešte sa mi nikdy nestalo, že by sa stretli dva bicykle v protismere a ja som tvorila prekážku. Viem, že sa to nemá, ale je to problém obce. Chodníky v mojej lokalite sú nepoužiteľné- deravé, prepadnuté, podrastené koreňmi stromov, obec s tým nič nerobí roky a ja dookola podávam podnety. Ani blížiace sa voľby nedonútili samosprávu toto riešiť.
Po cyklochodníku teda chodím úplne na kraji, obzerám sa, uhýňam sa vždy keď ide cyklista, proste snažím sa aby som čo najmenej prekážala. A tiež nechápem psíčkarov, čo tade venčia psov, to neviem aký majú dôvod. Ešte sa mi nestalo, že by som prišla s niekým do konfliktu kvôli tomu, že som tam aj ja s kočiarom, hádam vidia naši cyklisti, že sa snažím, obzerám, ospravedlním sa cyklistovi, ktorý ma obieha.
Ale uznávam, že dieťa navoľno je extrém, to by sa fakt nemalo diať.

patrike
Dnes o 21:20
@anonym_5ecf56

Som matka s kočiarom, čo chodí po cyklochodníku👋😁 Chodím po málo frekventovanom úseku, ešte sa mi nikdy nestalo, že by sa stretli dva bicykle v protismere a ja som tvorila prekážku. Viem, že sa to nemá, ale je to problém obce. Chodníky v mojej lokalite sú nepoužiteľné- deravé, prepadnuté, podrastené koreňmi stromov, obec s tým nič nerobí roky a ja dookola podávam podnety. Ani blížiace sa voľby nedonútili samosprávu toto riešiť.
Po cyklochodníku teda chodím úplne na kraji, obzerám sa, uhýňam sa vždy keď ide cyklista, proste snažím sa aby som čo najmenej prekážala. A tiež nechápem psíčkarov, čo tade venčia psov, to neviem aký majú dôvod. Ešte sa mi nestalo, že by som prišla s niekým do konfliktu kvôli tomu, že som tam aj ja s kočiarom, hádam vidia naši cyklisti, že sa snažím, obzerám, ospravedlním sa cyklistovi, ktorý ma obieha.
Ale uznávam, že dieťa navoľno je extrém, to by sa fakt nemalo diať.

@anonym_5ecf56 Rovnaky dovod ma vedie k jazde po chodniku, nemam chut byt obet agresivneho sofera. Cesta ok, ak je mala premavka.

Strana
z4