Prečo starší demotivujú mladých študentov pri voľbe štúdia?
Od kedy je moje(už dospelé) dieťa vo veku že si vyberá, kam by šlo študovať ľudia v mojom okolí komentujú jej výber. Za mňa dosť nevhodným spôsobom. Každý sa pýta kam ide ďalej. Keď počuli že si vybrala farmaceutickú fakultu tak dostala komentáre veď to budeš v lekárni ako obyčajná predavačka. Budeš zbytočne študovať toľko rokov. Na veterinu zas že s tou školou sa bude šprtať koňom a kravám v zadkoch. To je ťažké mohla si sa prihlásiť na medicínu a pod. Nakoniec už hovorila iba že ešte nevie. Žiadny rozumný
Prečo ľudia demotivujú iných? Čo tým sledujú? Tý ľudí sú ozaj z rôznych sfér(laborantka, colník, poľnohospodár, recepčná, atď)
@anonym_3ee865 mať lekáreň na dedine je zlatá baňa? No neviem. Dnes keď si každý vie objednať zo sieťových lekárni za polovičné ceny oproti kamenným. A lieky na predpis si každý vyzdvihne v blízkosti lekára. Podľa mňa máloktorá lekáreň mimo sieťových sa dokáže uživiť. Aj u nás všetky postupne pomizli a to hovorím o veľkom meste.
@anonym_97e5b1 ja mám iný názor máme v rodine prevádzkovateľa lekárne som rada, že on motivoval syna v studiu a lieky si vyzdvihujem na erecept určite nechodim k lekárovi a odtiaľ do lekárne.
@anonym_autor akože sorry, nikto nemusí demotivovať tvoje dieťa, nech študuje kde len chce. Praxou však viem, že skutočne magister farmácie vykonáva svoju prácu ako predavač, len s pár vetami navyše, v znení: Lieky si poznáte? Napíšem vám dávkovanie? Lekár napísal podľa potreby, tak si dajte podľa potreby. V živote som nepočula od kolegov či máte alergiu, aké iné liečivá užívate, máte alergiu na penicilín? Jedine tak tlakom vedenia ponúkajú voľnopredajné produkty. Na to fakt nepotrebuje nikto VŠ. Fakt bez urážky 🤷♀️ Možno preto
@anonym_fcc471 takto sa to javi zvonku. Je to dobra (a tazka) skola a uzitocna, s tym si pracu najde a ak by ju to nebavilo nakoniec, tak bude robit nieco ine. Ale bez farmacie sa ani do "blbej" lekarne nedostane a ze tam su aspon dobre platy. Bude mat na vyber. Ak by to niektore z mojich deti lakalo, velmi ich v tom podporim.
Ja som bola slabsia v chemii, ale dodnes lutujem, ze som sa zo strachu nechala odhovorit a mohla som skusit tu medicinu. Nuz, co uz...
@anonym_3ee865 mať lekáreň na dedine je zlatá baňa? No neviem. Dnes keď si každý vie objednať zo sieťových lekárni za polovičné ceny oproti kamenným. A lieky na predpis si každý vyzdvihne v blízkosti lekára. Podľa mňa máloktorá lekáreň mimo sieťových sa dokáže uživiť. Aj u nás všetky postupne pomizli a to hovorím o veľkom meste.
@anonym_97e5b1 ano, aj ja vela objednavam, ale napriklad, nasi maju obvodacku na dedine, maju tam zdravotne stredisko a hned tam aj lekaren je poruke, tak lieky na recept ai vyzdvihnu tam a maju aj zlavy, aj sa poznaju, pani im objedna, co potrebuju, necitim, ze by sla skrachovat.
@anonym_97e5b1 ano, aj ja vela objednavam, ale napriklad, nasi maju obvodacku na dedine, maju tam zdravotne stredisko a hned tam aj lekaren je poruke, tak lieky na recept ai vyzdvihnu tam a maju aj zlavy, aj sa poznaju, pani im objedna, co potrebuju, necitim, ze by sla skrachovat.
@anonym_cefeed ja to nevylučujem, len hovorím o veľmi malej pravdepodobnosti úspechu, keďže vidím aký je trend. Možno niekto podchyti dobrú lokalitu a bude sa mu dariť aj s malou súkromnou lekárňou.
@anonym_autor neviem, asi potrebuju vsetko komentovat, lebo oni sami na viac nemali.
Za mna oba vybery super, pracu bude mat stale.
@rozculena moje dieťa nie je debilné, debilné dieťa byasi neprijali na.Karlovu univerzitu. Trafená hus zagágala
@anonym_autor Ešte raz si prečítaj čo ti napísala. Nepisala,ze debilne je tvoje dieťa.
@anonym_fcc471 a to si počula s touto školou nemusí pracovať iba v lekárni?
@anonym_autor nemusela som počuť, viem 😉
@anonym_64a793 ale mať svoju lekáreň nie je tak zle, že?Alebo robiť pre farma firmu.Moj syn má ešte rok gymnázium a veľmi mu budem fandiť nech ide na farmáciu.Ze je škola ťažká viem, ale mať na dedine lekáreň je zlatá baňa.
@sss777 nie každý má povahu stat zoči voči záchrane ľudského života.Pitvu, reálnu prax nedá každý.Ze je farma skoro tak ťažká ako medicína nevie veľa ľudí naozaj ich majú za predavačov pracujúcich na 12 tky za okienkom.
@anonym_autor lebo im závidia to more možnosti, ktoré dnes mladí ľudia majú.
Môj švagor je optometrista má predajňu aj meria zrak pekná nestresova výborná práca
@anonym_3ee865 lekárni je viac ako pekárni a nemaj romantické predstavy, že hocijaký potomok dokáže otvoriť lekáreň len tak. Zoči voči finančným skupinám a pár žraločím lobistom na trhu
@anonym_autor nemusela som počuť, viem 😉
@anonym_fcc471 tak....?
@anonym_autor Su ludia, ktori ofrflu vsetko. Neskor jej ofrflu, aj ked bude mat malu alebo velku svadbu alebo ziadnu, chlapceka alebo dievcatko, jedno dieta alebo viac deti...vzdy sa najde niekto, kto bude komentovat.

@anonym_autor no a práve toto je skazou na SR. Mladí a šikovní ľudia nám odchádzajú.
@terezka1947
A to sa tak skoro nezmení. Prečo by sa človek vrátil,.keď ma v zahraničí oveľa lepší plat, pracovné podmienky a lepší prístup k ďalšiemu vzdelávaniu? Vrátiť sa na Slovensko už pomaly znamená ukrátiť vlastnú rodinu o možnosť kvalitného vzdelania, cestovania atď.