icon

Prečo ženy často kritizujú iné ženy bez dôvodu?

7. máj 2026

Ahojte dosť som sa nad tým dnes zamyslela keďže sa mi naskytla príležitosť. Dlho som na sebe pracovala na svojim sebavedomí riešila som sa na terapii posunula sa z nuly na 90.. Stále na sebe pracujem a dnes mi prišla skúška. Po dlhom čase som stretla kolegyňu. Ak by existovala módna polícia bola by náčelník. Miesto ako sa máš ako sa darí si už zdravá prišli otázky typu prečo mám také náušnice prečo som si práve takto nafarbila vlasy prečo mám taký odtieň obočia (mam tattoo).. Prečo práve takto keď tak ci hentak by to bolo lepšie? Ako dobre chváliť ma nikto nemusí ale v rámci 5 minút co sme sa dlho nevideli ma sprdne za toľko veci? Neriešim to ze by sa ma to dotklo to nie. Sama pre seba som sa zasmiala. Robím to dobre som sama sebou nemusím sa páčiť druhým. V živote som žene nepovedala ze to a to je zle ze toto nie je vkusne toto ma mat inak. Bud pochválim úprimne keď sa mi niečo páči alebo som sakra ticho. Kde sa to vo vás ženy berie? Prečo toto mate za potreby? Moje staré ja by napríklad z tohto utrpelo boliestku. Veľa žien hlavne tých v detstve sikanovanych je citlivých na takéto otázky. Nemusíte zo seba vypustiť hneď všetko čo si myslíte naozaj to nie je nevyhnutné. Dlho som marodovala. Keď ma videli kolegovia muži tak bolo to ze wauu vyzeráš super kde si bola tak dlho si taka iná zmenená viac ziaris máš iné vlasy krajšiu pleť atď. A žena ženu zvozi pod čiernu zem

anonym_bd522f
7. máj 2026

@anonym_autor Mna tiez teraz zhejtovala jedna hlupana, lebo mam otazku na britsku kralovsku rodinu. Tak hadam tu pride a vysvetli ti preco. Oznacit ju neviem, lebo je ako anonym, aj ked podla slovosledu sa prezradila.

beata_k
7. máj 2026

@anonym_autor Nemusi to byt vyslovene hejt. Treba brat do uvahy aj to, ze su ludia aj hlupejsi a oni za tym nic zle nevidia. Idu rovno na vec a co na srdci, to na jazyku. Svojim sposobom su mozno viac uprimni ako falosne otazky zo zdvorilosti "Ako sa mas?"

anonym_dce9a6
7. máj 2026

Väčšinou je to vlastnou zakomplexovanostou, nedostatkom empatie alebo sú jednoducho pi*e. Ja som tak ako ty, buď pochválim úprimne alebo neriešim. Väčšinou som skôr za ignoranta lebo si vôbec nevšímam kto, čo a ako má. Niekedy sú len hlúpe a nedochádza im, že nemas potrebu počúvať ich názory - hlavne keď sa samé nevedia vkusne obliecť.

anonym_f82937
7. máj 2026

@anonym_autor niekto je taky typ cloveka, že ti povie na rovinu, co si o tebe mysli 😃 a teda nedava si servitku cez usta 🤣🤣 ale za mňa je to nevhodné

anonym_bd522f
7. máj 2026
@anonym_dce9a6

Väčšinou je to vlastnou zakomplexovanostou, nedostatkom empatie alebo sú jednoducho pi*e. Ja som tak ako ty, buď pochválim úprimne alebo neriešim. Väčšinou som skôr za ignoranta lebo si vôbec nevšímam kto, čo a ako má. Niekedy sú len hlúpe a nedochádza im, že nemas potrebu počúvať ich názory - hlavne keď sa samé nevedia vkusne obliecť.

@anonym_dce9a6 Takze ta hejterka vo vedlajsej teme je p?

anonym_dce9a6
7. máj 2026
@anonym_bd522f

@anonym_dce9a6 Takze ta hejterka vo vedlajsej teme je p?

@anonym_bd522f akej vedľajšej téme? Ja odpovedám na otázku autorky, neviem o čom píšeš

citronove_koliesko
7. máj 2026

@anonym_autor ludi okolo.neovplyvnis, ani ich spravanie. Mozes ovplyvnit seba, to ako si na seba citliva
Ja by som.s takou osobou nestravila tych 5min co pises 'Sorry musim bezat rada som ta stretla" ak by to bola predohra ku pracovnemu stretnutiu tak si scrolujem v mobile, notebooku, pozeram z okna, nereagujem kym nezacne riesit pracovne veci. Alebo ak sa mi chce idem do utoku ale pokojnym hlasom akoby som oznamovala kolko je hodin "Co ta je do toho ake mam vlasy? Pytal sa ta niekto na tvoj nazor?"
Takito ludia su neisti sami sebou preto musia spochybnovat inych. To im dodava sebadoveru a istotu ze su lepsi.

marianarem
7. máj 2026

@anonym_autor Tak je to taky zensky prejav agresivity. Chlapi nadavaju a isli by sa bit, zeny podryvaju recami. Treba to brat vzdy ako problem danej zeny, ktory vznikol z nejakeho dovodu a nebrat si to prlis k srdcu.

anonym_a89e03
7. máj 2026

Nerobia to len zeny, ale aj muzi, mame v praci
Kladie otázky, to čo máš dnes na sebe,Prečo nejdes kaderníkovi, čo to máš za topánky…?
Niečo prinesie kolegyna napecene, a chuti to vôbec?
Zneistuju ludi, ponižujú, robí im to dobre, ale robia to casto i narcisti

biba_18
7. máj 2026

používaš množné číslo ako keby to bolo úplne bežné - ale ja som sa s takým fakt nestretla 😏
tak prečo to tie niektoré robia - súhlasím s @anonym_dce9a6 - sú to jednoducho pi*e 🤷‍♀️

angelix
7. máj 2026

@anonym_autor mna nikdy nezhejtila krajšia zena odo mna. Vzdy len škaredsia. A ze ich bolo! Tu mas odpoved.

anonym_f6253d
7. máj 2026
@beata_k

@anonym_autor Nemusi to byt vyslovene hejt. Treba brat do uvahy aj to, ze su ludia aj hlupejsi a oni za tym nic zle nevidia. Idu rovno na vec a co na srdci, to na jazyku. Svojim sposobom su mozno viac uprimni ako falosne otazky zo zdvorilosti "Ako sa mas?"

@beata_k netreba si zamieňať úprimnosť s bohorovnostou a netaktom, zvlast ak ide o nie blízku osobu, nikoho z rodiny atd., ale ide o nejaku kolegyňu. Úprimnosť je jedna vec a drzosť a nevychovanost druha.

bjnr
7. máj 2026

Je osviežujúce čítať o vašom posune z „nuly na deväťdesiat“. Ten kus práce, ktorý ste na sebe odviedli, je v texte cítiť. Tvrdíte, že sa vás to nedotklo a že ste sa len v duchu zasmiali, no následná potreba porovnávať kritickú kolegyňu s chváliacimi kolegami a zovšeobecňovať správanie žien naznačuje, že tá „strieľačka“ od „náčelníčky módnej polície“ predsa len našla nejakú nevyhojenú trhlinu. Ak by ste boli voči jej útoku skutočne imúnna, nepotrebovali by ste si v hlave (a tu v texte) stavať barikády z mužských komplimentov, aby ste si potvrdili, že ste v poriadku. Vaša kolegyňa neprišla hodnotiť váš vkus. Prišla si nevedome ošetriť vlastnú neistotu tým, že sa pokúsila zneistiť vás. Je to klasický mechanizmus projekcie, kedy kritizuje vonku to, čo si vnútri nedovolí (možno práve tú vašu odvahu zmeniť sa a žiariť). Veľa ľudí si myslí, že podobné ženy sú len „zlé“ alebo závistlivé. Často je za tým ale niečo iné: potreba mať kontrolu, potreba cítiť sa nadradene alebo vlastná neistota, ktorú si človek ventiluje cez hodnotenie druhých. Ľudia, ktorí sú sami so sebou spokojní, zvyčajne nepotrebujú rozoberať obočie druhého človeka do detailov po piatich minútach stretnutia. Muži vás pravdepodobne vnímali cez energiu a celkový dojem. Tá žena vás sledovala cez filter porovnávania. To je rozdiel. Nie každá kritika je útok. Ale niektoré komentáre sú spôsob, ako si človek nevedome reguluje vlastnú hodnotu tým, že znižuje druhého. Nesnažte sa pochopiť, „prečo to ženy robia“. Tá otázka vás zbytočne drží v ich svete. Dôležitejšie je všimnúť si, čo robíte vy po takom stretnutí. Telo býva úprimnejšie než hlava. Keď vás dnes tá situácia už nezraní tak ako kedysi, prečo teda máte stále potrebu obhajovať svoje právo byť sama sebou? Skutočná integrita nie je o tom, že vyhráte tichý súboj v argumentácii o vkuse, ale o tom, že útoky okolia prestanú byť témou na analýzu, pretože už nemajú o čo u vás vnútri zavadiť.

anonym_abeec6
7. máj 2026

Preco.. no lebo su to sproste kravy 🤣 a tym to v sebe uzavri.

zuzitko74
7. máj 2026

Každá žena je iná. Niektoré kritizujú bezdôvodne. Niektoré si ten dôvod nájdu. Niektoré kritizujú "v mene dobrého dôvodu". Niektoré si kladú otázku "prečo" a tiež pod ňu schovajú kritiku. A niektoré nemajú potrebu kritizovať vôbec.

letfenixa
7. máj 2026
@biba_18

používaš množné číslo ako keby to bolo úplne bežné - ale ja som sa s takým fakt nestretla 😏
tak prečo to tie niektoré robia - súhlasím s @anonym_dce9a6 - sú to jednoducho pi*e 🤷‍♀️

@biba_18 presne, toto som nezažila.

anonym_19a7ed
8. máj 2026

@anonym_autor pretože používajú “ďalekohľad”. Ja používam “zrkadlo”.

barka1
8. máj 2026

Za svojich 45 rokov som sa nikým takymto nestretla. Takže nie, nie je to bezne, ani časté, ani normálne. Ludia - a ženy) su rozni. Aj hlupi, primitivni, necitlivi. Tak to je a nic s tým neurobiš.

cyberk
8. máj 2026

Vidno, ze si precitlivena. Taketo, ako ona, cudo je dost rare. Nestretla som sa s takou osobou este. A keby ano. Pri prvych pripomienkach by som ju stopla a povedala, ze sa vobec nezmenila a furt riesi blbosti. Ak by nemala chlapa ani, zabila by som to poznamkou Necudo, ze si stale sama…
Musis sa obrnit voci stupidnym ludom, vzdy tu boli a budu. Asi si bola vychovavana moc vo vaticke, ked ta takito ludia vytocia, nacase dospiet a posielat takych ludi doprec ;)

anonym_3f2075
8. máj 2026

Ona sa pytala len prečo alebo aj povedala, že sa jej to nepáči či čo

marijan2025
8. máj 2026

@anonym_autor Veľmi trefne to píšu niektoré žienky v komentároch: agresivita,moc ,kontrola, vlastná neistota.
To je príčina toho prečo ťa tá kolegyňa kritizovala.Ona ani jej podobné ľudia - muži aj ženy, nepoznajú vlastnú hodnotu a cenu.Maju v sebe komplex menejcennosti,v
cítia sa "menej" .A tento pocit ako sa píše v jednej múdrej knihe je ako " pôrodná bolesť" t.z. ,že je to neznesiteľné pre toho človeka.( a preto hľadá " analgetiká")

A aby sa ten človek cítil aspoň na chvíľu " viac" snaží sa vedome alebo podvedome znížiť hodnotu druhého človeka.V tvojom prípade kolegyňa sa cítila menej,tak ťa kritizovala,aby mala ona pocit, že je " viac" ako ty. Samozrejme tadiaľ cesta nevedie.

Človek, keď je má v sebe prázdnotu, pochybnosti o svojej hodnote a cene, prejaví sa to buď AROGANCIOU alebo STRACHOM.

Arogantný človek ničí viac alebo menej ľudí okolo seba.Kritizovanim,ponižovaním, zhadzovaním, fyzickým násilím,šikanou - snaží sa získať moc a kontrolu nad nejakým človekom vo svojej blízkosti.Vtedy má pocit dôležitosti,pocit hodnoty,ALE len na malú chvíľu.Potom to nutkanie prichádza znovu a znovu.

To sú tie kolegyne a vedúce ktoré robia klebety , kritizujú,to sú tie " zlé" svokry a svokrovia ktoré kritizujú a ponižujú svoje nevesty, synov.To sú bohužiaľ tí rodičia, čo hovoria svojím deťom, že z nich nič nebude.Tito ľudia nepoznajú svoju hodnotu a cenu, väčšinou sa za niečo hanbia a potom ničia ľudí okolo seba, sú arogantní a snažia sa získať moc a kontrolu, príklad vo veľkom je Hitler,Stalin a im podobní.

Človek , ktorý má strach ničí sám seba - to je depresia,úzkosti, anorexia, bulímia.Priklad anorexia - človek sa necíti DOSŤ dobrý, pekný, nadaný, štíhly a pod. Tak sa snaží získať moc a kontrolu nad svojím telom, čo môže mať smrteľné následky. Tiež zažíva pocit hanby nad nejakou časťou svojho tela.

Ako povedala psychologička Lenka Uherova, veľa vecí v našom živote stojí sebahodnote a sebaúcte.Človek , ktorý pozná svoju hodnotu je ako rozkvitnutá palma - každý je rád v jeho blízkosti.Človek ktorý nepozná svoju hodnotu je ako tŕňový krík s veľkými tŕňmi, ktorý pichá a zranuje ľudí na okolo ( alebo seba) a každý kto môže sa mu vyhne.

Aj tu na MK,je veľa ľudí bez hodnoty a preto tu dosť ostro píšu do komentárov.Velakrat neriešia situáciu toho človeka, čo žiada o o radu, ale ho " popichaju" svojími tŕňmi (komentarmi). Aby sa im aspoň nachvíľu " uľavilo".

V Biblii je na komplex menejcennosti a pocit nie som dosť, napísané riešenie, ale neviem, či ťa to zaujíma.

moonlight1210
Včera o 18:22
@anonym_bd522f

@anonym_autor Mna tiez teraz zhejtovala jedna hlupana, lebo mam otazku na britsku kralovsku rodinu. Tak hadam tu pride a vysvetli ti preco. Oznacit ju neviem, lebo je ako anonym, aj ked podla slovosledu sa prezradila.

@anonym_bd522f tak oznac jej realny nick. To je jednoduche.