Prírodná krása štyridsiatničky
Ako podľa vás vyzerá prirodzená krása u štyridsiatničky? Ako by ste opísali prirodzene krásnu ženu, jej vzhľad aj povahu?
Prosím, vyhnite sa odpovediam typu "vyzerá ako ja“ a podobným poznámkam.
Ďakujem.
Moja kamarátka bola pred 20 rokmi naozaj krásna žena.
Dnes jej zostalo to sebavedomie, čo sa hrozne bije s dnešným výzorom.
Jej blond kučeravá hriva čo bola v mladosti sexi, dnes jej stačí metla a bosorka ako vyšitá(necháva si šediny)
Padnuté viečka, šošovice, hlboké vrásky okolo úst, krk jej plantá a z tej krásy z mladosti jej nezostalo nič, takže nie vždy krása zostane.
Pár žien zasa čo nikdy modelky neboli tak dnes sú práve kočky, lebo nepoľavili, starajú sa o seba, vedia sa dobre obliecť, cvičia a dnes vyrážajú dych.
Poznate Ines de la Fressange? To je za mna jedna z kralovien stylu. A je to uz sestdesiatnicka, ak sa nemylim. Ano, je to byvala modelka, cize geny ma dobre, ale myslim, ze vsetky zeny, ktore sa vedia o seba starat, vedia co im pristane a maju radost zo zivota by mohli podobne vyzerat. Myslim byt take “chic” ako je ona.
@anonym_autor mne sa na tomto konikovi najviac páči, že tu sú všetky ženy fakt ohurujúce. Keď je otázka o peniazoch, všetky zarábajú 2000€+, keď o dovolenkách, všetky chodia 3-4x do roka minimálne do Dubaja, nakupujú len luxusne značky a všetky aj po 40 vyzerajú na 25! Wow! 😜😂🙈
@mane01 Presne si ma predbehla. Ale fotku neda ziadna, na to gule nemaju.
Slovanky starnu uplne inak, Ines je tak jedna z 10000 u nas, navyse u nad naju zeny stresujuci zivot. Staci ist sadnut do cakarne lekara, uvidi tam zivotom ubite zeny bez vkusu, ktore uz rezigniovali na nejsky vzhlad. A zeny, ktore nerezignovali casto sa drzia predstavy a stylu, aky frcal pred 30 rokmi.
Jej blond kučeravá hriva čo bola v mladosti sexi, dnes jej stačí metla a bosorka ako vyšitá(necháva si šediny)
Padnuté viečka, šošovice, hlboké vrásky okolo úst, krk jej plantá a z tej krásy z mladosti jej nezostalo nič, takže nie vždy krása zostane.
Pár žien zasa čo nikdy modelky neboli tak dnes sú práve kočky, lebo nepoľavili, starajú sa o seba, vedia sa dobre obliecť, cvičia a dnes vyrážajú dych.
@anonym_fe5fc3 A co sa ma teraz obesit,ze jej padli viecka,urobili sa jej sosovice....? Na jednej strane tu pisete,ze zena ma starnut prirodzene,ziadne zasahy a ked tak starne, zas je zle,lebo za mlada bola pekna a uz je jezibaba a nestara sa o seba. Co znamena - nestara sa? Ze si nedala vyplnit vrasky, zdvihnut viecka,odsranit sosovice,nadpojit vlasy? Len vtedy moze mat sebavedomie? 🤔 Ja teda robim maximum,co viem a tiez som si vsimla,ze mi padli viecka - otec to ma rovnako, kadejake kozne utvary sa mi robia - pigmentove flaky,starecke skvrny, vlasy sa mi preriedili, uz len cakam,kto ma zacne riesit na soc.sietach😂
Ja som sa pred 2dnami dala ostrihat a mam pocit, ze som omladla. Mne dlhe vlasy neidu, pripadam si staro a zanedbane, stale ich mam len v cope, lebo mi zavadzaju. Kazdemu pasuje a vyhovuje iny strih.
inac ten opis anonyma dokonalej 40 tnicky-to podla mna pisal muz, zena by nepisala pri 4O plus o jemnom dievcenskom hlasku a dlhych vlasoch😀
@anonym_autor ach, vyzerať po štyridsiatke, možno skôr po štyridsaťpäťke dobre, je fakt ťažké. Normálne som prekvapená, koľko krásnych žien v mladosti, je po štyridsiatke tak zvädnutých. Ovisnute kontúry, vrásky, nadváha... a potom si uvedomíte, že asi aj vy tak vyzeráte, i keď u seba to možno takto nevidite (ale vidia to ostatni). Dobre vyzerajú v tomto veku asi len ženy, čo na to majú čas a peniaze a venuju sa sebe dlhe roky. Ja mám mnohé, aj výborne zarábajúce kolegyne, ale času nazvyš nemajú a veru nie sú to už ani zďaleka tie krásky, čo boli napr.pred 10 rokmi.
No nič, nezmenila som sa s tým, že teraz by som mala aj peniaze aj viac času, keďže deti sú už relatívne samostatné, čo z toho, keď vek nevrátim a určite ho vidno (I keď všetci tvrdia, ako dobre vyzerám na svoj vek, sú to len reči). Už som vo veku, kedy pociťujem staré známe- zo zadu lýceum, spredu múzeum. Proste figuru si udržiavam v pohode, ale tá tvár... proste vidno, že nie som najčerstvejšia zelenina. Keď idem s dcérou, na prvý pohľad sme ako kamošky, keď sa priblížime, tak vidno, že matka s dcérou. A zmierujem sa s tým dosť ťažko, jednoducho ešte aj duchom som minimálne o 15 rokov mladšia, ako fyzicky. A uvedomujem si, že bude horšie (sorry, asi ma chytila depka z tejto témy 😉 )
@anonym_autor ach, vyzerať po štyridsiatke, možno skôr po štyridsaťpäťke dobre, je fakt ťažké. Normálne som prekvapená, koľko krásnych žien v mladosti, je po štyridsiatke tak zvädnutých. Ovisnute kontúry, vrásky, nadváha... a potom si uvedomíte, že asi aj vy tak vyzeráte, i keď u seba to možno takto nevidite (ale vidia to ostatni). Dobre vyzerajú v tomto veku asi len ženy, čo na to majú čas a peniaze a venuju sa sebe dlhe roky. Ja mám mnohé, aj výborne zarábajúce kolegyne, ale času nazvyš nemajú a veru nie sú to už ani zďaleka tie krásky, čo boli napr.pred 10 rokmi.
No nič, nezmenila som sa s tým, že teraz by som mala aj peniaze aj viac času, keďže deti sú už relatívne samostatné, čo z toho, keď vek nevrátim a určite ho vidno (I keď všetci tvrdia, ako dobre vyzerám na svoj vek, sú to len reči). Už som vo veku, kedy pociťujem staré známe- zo zadu lýceum, spredu múzeum. Proste figuru si udržiavam v pohode, ale tá tvár... proste vidno, že nie som najčerstvejšia zelenina. Keď idem s dcérou, na prvý pohľad sme ako kamošky, keď sa priblížime, tak vidno, že matka s dcérou. A zmierujem sa s tým dosť ťažko, jednoducho ešte aj duchom som minimálne o 15 rokov mladšia, ako fyzicky. A uvedomujem si, že bude horšie (sorry, asi ma chytila depka z tejto témy 😉 )
@anonym_9122ac presne. a co este ked skonci menstruacia, to este len je zosup
Slovanky starnu uplne inak, Ines je tak jedna z 10000 u nas, navyse u nad naju zeny stresujuci zivot. Staci ist sadnut do cakarne lekara, uvidi tam zivotom ubite zeny bez vkusu, ktore uz rezigniovali na nejsky vzhlad. A zeny, ktore nerezignovali casto sa drzia predstavy a stylu, aky frcal pred 30 rokmi.
@kofa77 neviem, ci myslime tu istu Ines, ale ona nie je slovanka. A presne si to ostatne vystihla, zeny sa drzia stylu, ktory nosili na strednej/vysokej skole a to z nich robi “tety”. A pritom to nie je nic narocne ani drahe, decentne omladit satnik a vizual 😄
@kofa77 neviem, ci myslime tu istu Ines, ale ona nie je slovanka. A presne si to ostatne vystihla, zeny sa drzia stylu, ktory nosili na strednej/vysokej skole a to z nich robi “tety”. A pritom to nie je nic narocne ani drahe, decentne omladit satnik a vizual 😄
@namornicka hej, viem ktoru myslis. to som myslela, ze ona je Francuzska, drobna, ina konstrukcia, ina tvar, v zmysle licne kosti a tak, Slovanky starnu inak do tvare, jasne, ze su vynimky, ale Slovanky ziaria ako mlade, kratku chvilu.
@anonym_9122ac lenže z toho, čo píšes vyplýva, že krásna žena môže byť len mladá žena. To je ten náš kult mladosti..
Je veľká škoda, že sme ako spoločnosť nastavení takto..
@namornicka máš pravdu, koľko mne to dá námahy, aby som sa nastavila na tú správnu vlnu v móde a obliekaní. Postavu mam peknú, ale stále ma to zvádza obliekať sa v zabehnutych vzorcoch. Ale keď sa mi to podarí a vyzerám šik, ten pocit je super. Mnoho styridsiatniciek fakt na obliekaní zlyháva, stále ten istý štýl šiat, nohavíc, topánok, ako pred 20 rokmi, nám robí medvediu službu. Mňa fascinuje napr. Soňa Mullerova, I keď je o 20 rokov odo mňa staršia, tá má štýl. Ja na tomto musím tiež zamakať a mnohé moje rovesničky tiež. I keď mnohé sú bez peňazí a ubité životom, že posledné, čo riešia, je ako byť pekná žena v štyridsiatke.
Ako bolo spomenuté vyššie - krásna žena je upravená a udržiavaná žena, ktorá vie, co sa jej hodí...
Je normálne, že 40r a 20r nebudú vyzerať rovnako, ale to by nemalo byť od žien ani nijako očakávané, veď je to choré.. a samozrejme fyzicky nemožné.
Ešte mi napadlo, že pojem "prirodzená" sa príliš často používa na označenie zanedbaných žien..
@namornicka hej, viem ktoru myslis. to som myslela, ze ona je Francuzska, drobna, ina konstrukcia, ina tvar, v zmysle licne kosti a tak, Slovanky starnu inak do tvare, jasne, ze su vynimky, ale Slovanky ziaria ako mlade, kratku chvilu.
@kofa77 “Slovanky ziaria ako mlade, kratku chvilu” - plati pre teba?
@namornicka máš pravdu, koľko mne to dá námahy, aby som sa nastavila na tú správnu vlnu v móde a obliekaní. Postavu mam peknú, ale stále ma to zvádza obliekať sa v zabehnutych vzorcoch. Ale keď sa mi to podarí a vyzerám šik, ten pocit je super. Mnoho styridsiatniciek fakt na obliekaní zlyháva, stále ten istý štýl šiat, nohavíc, topánok, ako pred 20 rokmi, nám robí medvediu službu. Mňa fascinuje napr. Soňa Mullerova, I keď je o 20 rokov odo mňa staršia, tá má štýl. Ja na tomto musím tiež zamakať a mnohé moje rovesničky tiež. I keď mnohé sú bez peňazí a ubité životom, že posledné, čo riešia, je ako byť pekná žena v štyridsiatke.
@anonym_9122ac presne by som chcela v jej veku vyzerat ako Sona Mullerova. Videla som ju tento rok aj nazivo a vyzera chic! Pre mna vyzera obdivuhodne.
@anonym_9122ac lenže z toho, čo píšes vyplýva, že krásna žena môže byť len mladá žena. To je ten náš kult mladosti..
Je veľká škoda, že sme ako spoločnosť nastavení takto..
@beronsche sú krásne aj styridsiatnicky, ale tie, ktoré majú na to čas a peniaze a investujú bohato do seba. Ja neviem, asi som v divnej bubline, ale čo boli krásne ženy v mladosti, teraz brutálne zvädli. Ono vidno na nich, že to boli kočky, mnohé majú dodnes výstavnú postavu, ale tá tvár sa proste prepadá. A nepomáha ani botox ani kys.hyaluronova. Aspoň mne nie, bola som už viackrát na týchto vyplniach a jednoducho, mne to niečo vylepsilo, ale inú časť tvare to negatívne ovplyvnilo. Tak som si povedala, že radšej ostanem špata, ale aspoň prirodzená.
Ale zasa samozrejme, sú aj styridsiatnicky príťažlivé vidím aj na sebe, keď muži obkukuju moju postavu, nie som slepá. Aby to nevyznelo vsetko ako kult mladosti, ako píšeš. Ešte v podstate 40 je ok, po 50 to pôjde rapídne z kopca, potom nám už ostane len vnútorná charizma, tak aspoň mame na čom pracovať.
Vždy tie iste, , ozvali sa , čo vyzeraju v 40-tke na 28😁
Po 50-tke,, po skonceni menzesu, ešte autorka uvidis ako bude problem udržať mladistvý look😉
A nakoniec je to aj tak jedno, marnost nad marnost, dolezite su ine veci v zivote
Zena so šarmom a noblesou, to znamená, ze si uvedomuje uz svoj vek ale zároveň sa z neho snaží vyťažiť co najviac.
A drží sa pravidla, menej je viac.....ci je to vylepšeniach, makeup, kombinácia štýlov a farieb, vzorov.
Ale všeobecne usmiata, spokojná a pozitívna žena. A je jedno ci v rifliach alebo v kostýme.
@anonym_fe5fc3 40-ročná má padnuté viečka, šošovice, hlboké vrásky okolo úst a krk jej plantá?
@anonym_fe5fc3 40-ročná má padnuté viečka, šošovice, hlboké vrásky okolo úst a krk jej plantá?
@anonym_814370 ver, že nič nezvyčajné. Žiaľ, často sa hlavne tie výrazne vrásky okolo očí a nosoustne vrásky + uvolnený krk týkajú veľmi štíhlych štyridsiatok.
@anonym_autor zena v 40 je ešte stále mlada. Zvlast v dnešnej dobe .kedy neinvazivne kozmeticke ošetrenia dokážu zázraky. Ak pravidelne cvici a udrží si postavu a vie sa spravne obliecť, zakryť čo treba a zvýrazniť to čo je pekne je to stále ok. Čo pozorujem okolo seba žena nastáva po menopauze...vtedy tu pleť a pokožku už neoklamete....jednoducho ten nedostatok hormónov zvnútra už vidieť navonok..a väčšinou aj ženy, ktoré boli stihle priberú plus zdravotne problémy im tiež nepridajú iskru v oku
@anonym_814370 áno, schudla asi 10-15kg a ten krk jej zostal hrozne ovisnutý a keď som jej hovoríla nech si to dá odrezať tak nechápavo na mňa pozerala, lebo ju to sebavedonie nepustí si také čosi priznať a ani to zvážiť
Treba si priznať, že po 40tke to už ide dole vodou. Aj tie, čo tu píšu, že vyzerajú o 20rokov mladšie, to sú také žvásty. Nepoznám 40tničku, čo by vyzerala na 20. To už je vidieť na tej tvári, pleti, mení sa hlas, výraz, štýl obliekania. 20ročné ženy sú úplne niekde inde. Tiež mám 39 a nefandím si, že vyzerám na 25, aj keď sa tak možno vnútorne cítim. Iné je šarm, charizma, to sa nedá zamieňať so vzhľadom. Krása je vonkajšia záležitosť, šarm je povahová črta…
@anonym_814370 áno, schudla asi 10-15kg a ten krk jej zostal hrozne ovisnutý a keď som jej hovoríla nech si to dá odrezať tak nechápavo na mňa pozerala, lebo ju to sebavedonie nepustí si také čosi priznať a ani to zvážiť
@anonym_fe5fc3 tak skôr od teba ti bolo blbe jej povedať, nech si to dá odrezať. Možno pozerala nechápavo preto, že nemás trochu chochmesu, že asi také veci nebudem niekomu komentovať. Či na tebe nie je čo komentovať ohľadom výzoru?

Bez make upu,uprav a roznych botoxov.Ako uplne normalna zena,co starne do krasy,prirodzene a stastne aj zo svojimi vraskami,sedinami.
@anonym_a41ee9 nie každá žena stárne do krásy😉 Toto šťastie majú skôr muži.