icon

Prírodná krása štyridsiatničky

22. nov 2025

Ako podľa vás vyzerá prirodzená krása u štyridsiatničky? Ako by ste opísali prirodzene krásnu ženu, jej vzhľad aj povahu?

Prosím, vyhnite sa odpovediam typu "vyzerá ako ja“ a podobným poznámkam.

Ďakujem.

Strana
z4
minenkaa
23. nov 2025

Ja som si všimla,že vlastne každý šťastný človek je pekný ,úsmev robi divy,človek s dobrou náladou ma aj uplne iné držanie tela a vyžarovanie
A ak niekomu k dobrému pocitu pomôžu zákroky a vyplne prečo nie a ak to niekomu vadí ,no čo už
Tak ľudia usmievajte sa a predchádzajte sa s úsmevom

Inak temu napísal asi dosť nešťastný chlap, ktorý moc toho úsmevu na svet nedá ,podľa toho ako opisuje zeny by asi chcel princeznú

larinka552
23. nov 2025
@beronsche

@larinka552 Sandra bullock už má zamrznuty výraz a divnu mimiku, rovnako ako Nicol Kidman, či Courteney Cox..
Tam sa o prirodzenej kráse hovoriť veru nedá, to je už krása z rúk chirurga.

@anonym_b9ea0e vidis ja som si práve tie plastiky nevšimla lebo nemá zmenene črty tváre z mladosti (Vyvolení)
@beronsche a hlavne Sandra Bullock už neni vôbec štyridsiatnicka čo som si neuvedomila 😃 Ale v tej 40- tke pred 20 rokmi vyzerala super 😂

anonym_b9ea0e
23. nov 2025
@anonym_9122ac

@anonym_b9ea0e fakt veríš, že Salma, žena, ktorá má multimilionara manžela, nemá žiadne zlepšenia? Jasne, ze ma a neprizná ich. Ani ja by som to nepriznala, načo. Ale všetko má spravené perfektne, nič neprehnala. Vyzerá úžasne. No kto z nás bežných smrteľníkov si to môže dovoliť? Aj keď dnes zaplatiť plastiku nie je nad možnosti obyčajných ľudí, predsa len kvality nejakého bratislavského plastického chirurga sa nedajú porovnať s tými v Holywoode. A tak ani nemôžeme čakať nejaký wow efekt a vyzerať pred šesťdesiatku ako Salma.

@anonym_9122ac Určite ma všeličo správene. Ale tvrdí že botox a facelift nie.

anonym_b9ea0e
23. nov 2025
@larinka552

@anonym_b9ea0e vidis ja som si práve tie plastiky nevšimla lebo nemá zmenene črty tváre z mladosti (Vyvolení)
@beronsche a hlavne Sandra Bullock už neni vôbec štyridsiatnicka čo som si neuvedomila 😃 Ale v tej 40- tke pred 20 rokmi vyzerala super 😂

@larinka552 Ja som nepozerala cele, len záver. Strašne jej trčali lícne kosti. Vôbec som nechápala prečo, čo urobila, či jej vyplnili hore alebo odsali v jamkách… zhrozila som sa v kombinácii s tým oblečením obtiahnutym s dierami všade, však postavu má super ale obliekam sa trošku primerane. Ale povahovo pôsobila ok. Aj to vyhrala. K tým ženám premýšľam, kto ma tak ohúril z SK showbiznisu okrem Mullerovej. Možno Milka Vašáryova ale tá má 70 preč. A 40-čky akosi veru zvláštne vyzerajú. Ale možno Karin Hajdu a z Čiech Lucka Borhyová? I keď asi tiež všeličo majú Ta sebou. Napríklad Daru som videla naživo a veru vek je vidieť napriek plastike.

kiki68
23. nov 2025
@petrahl

@kiki68 na 28? 😄

@petrahl ano, ja nemam skoro ziadne vrasky, pri mne nechapala ani dermatologicka. Je fakt, ze mam menej vrasok ako 25 rocne kolegyne. Vies ja som v 30 vyzerala na 15, mne bike nepredali ani cely listok 😂🙈 Vtedy mi to liezlo na nervy, teraz uz nie 😂 Ked som rodila, tak mali dojem, ze som mladsia ako som, mysleli, ze maju chybu systeme 😂😂😂 Su s tym pomerne zazitky. Jedine mam sedivu ofinu, lenze to na farbenych vlasoch nevidis. To mi v 35 osedivela po porode ( asi stres).

anonym_a0c111
23. nov 2025

Podľa mna zeny co su v showbiznise majú zákroky každá, jedna výraznejšie, iná menej. Tak aj dat sem fotky a tvrdiť, ze toto je ta prirodzená krása, no nieje....majú svoj tím vizazistov, trénerov, stajlistov co dbajú na to, aby pôsobili mladistvejsie a sviežo.
A tym vlastne dávajú svetu najavo, ze vyzerať aj 70 tich rokoch ako vyzehlena košeľa je normálne. Za mna nieje a 40 ročná žena ma pravo na šediny, aj na vrásky. Ma právo mat strie, prsia nižšie a mať vypukle brucho. Lebo to je prirodzené.....všetko ostatné je len klam, kde naozaj len zopár šťastlivcov ma takú genetiku, ze ho to dlhodobo obchádza. Myslím tym, bez akýchkoľvek úprav a zákrokov....

drahomirrra
23. nov 2025

Sice nema 40, ale 60. Za mna jednoznacne Monicca…

anonym_de1ce9
23. nov 2025

@anonym_autor mne sa páči Táňa Pauhofová - má 42. Včera som ju náhodne pri prepínaní zahliadla v tej novej show. Zákroky asi nemá, keďže bolo vidno aj vrásky okolo očí a na čele. Inak povedať o niekom, že vyzerá super na svoj vek, pričom tá žena má za sebou špičkového plastického chirurga, je pre mňa somarina. Som si istá, že veľké množstvo žien, ktoré by mali čas a peniaze na takéto pravidelné návštevy a vylepšovania u profíkov by vyzerali aj v 70ke ako šupy.
Ja mám 36 a teda vrásky riadne aj keď sa starám o seba. Mimika nepustí, takto to je. Skúsila som aspoň botox, síce čelo krása, aj vejáre okolo očí zmizli, ale padli mi viečka, mala som kruhy pod očami. Mimika nula, aj keď úsmev od ucha k uchu, oči boli nehybné, úplne som prišla o svoju iskru. Už to konečne odznelo a som vráskavá, ale vyzerám živo a nie tak staticky. Neverila som, ze by mi moje vejáriky mohli tak chýbať. Neviem koľko peňazí by som musela investovať ešte do iných zákrokov, aby bolo všetko ok. Mám kamošky a tie chodia botox, kyseliny, pery, nosy si dali posekať, kadejaké nite, sánky poupravovať. Tak ale sorry, toto nie je ich zásluha, ale zásluha peňaženky (ich chlapov).

anonym_9122ac
23. nov 2025
@anonym_de1ce9

@anonym_autor mne sa páči Táňa Pauhofová - má 42. Včera som ju náhodne pri prepínaní zahliadla v tej novej show. Zákroky asi nemá, keďže bolo vidno aj vrásky okolo očí a na čele. Inak povedať o niekom, že vyzerá super na svoj vek, pričom tá žena má za sebou špičkového plastického chirurga, je pre mňa somarina. Som si istá, že veľké množstvo žien, ktoré by mali čas a peniaze na takéto pravidelné návštevy a vylepšovania u profíkov by vyzerali aj v 70ke ako šupy.
Ja mám 36 a teda vrásky riadne aj keď sa starám o seba. Mimika nepustí, takto to je. Skúsila som aspoň botox, síce čelo krása, aj vejáre okolo očí zmizli, ale padli mi viečka, mala som kruhy pod očami. Mimika nula, aj keď úsmev od ucha k uchu, oči boli nehybné, úplne som prišla o svoju iskru. Už to konečne odznelo a som vráskavá, ale vyzerám živo a nie tak staticky. Neverila som, ze by mi moje vejáriky mohli tak chýbať. Neviem koľko peňazí by som musela investovať ešte do iných zákrokov, aby bolo všetko ok. Mám kamošky a tie chodia botox, kyseliny, pery, nosy si dali posekať, kadejaké nite, sánky poupravovať. Tak ale sorry, toto nie je ich zásluha, ale zásluha peňaženky (ich chlapov).

@anonym_de1ce9 mňa by zaujímalo, či tieto tvoje kamošky majú tieto zákroky za sebou ešte pred štyridsiatku. Ak áno, tak po štyridsať budú musieť pritvrdiť, to už len výplne a nite nepomôžu, ale tak asi budu riešiť invazivne zakroky - blefaroplastiku či facelift. Ale tak keď boli na rinoplastike, tak sú už v tom vlastne zbehlé.

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
janaspa
23. nov 2025

@anonym_autor do tvare sa vpise cely zivotny pribeh i zdravotné problemy....to nieje len o tom ci sa clovek o seba stara, moze cvicit, licit sa, ale vnutorne nastavenie to vsetko prekrici a rovnako to plati i naopak, nemusi clovek cvicit, licit sa, no ta vnutorna spokojnost a vyrovnanie ziari ba míle daleko a schova fyzicke krasky hlboko do vrecka ...

anonym_0c0852
23. nov 2025
@anonym_4dd56a

Treba si priznať, že po 40tke to už ide dole vodou. Aj tie, čo tu píšu, že vyzerajú o 20rokov mladšie, to sú také žvásty. Nepoznám 40tničku, čo by vyzerala na 20. To už je vidieť na tej tvári, pleti, mení sa hlas, výraz, štýl obliekania. 20ročné ženy sú úplne niekde inde. Tiež mám 39 a nefandím si, že vyzerám na 25, aj keď sa tak možno vnútorne cítim. Iné je šarm, charizma, to sa nedá zamieňať so vzhľadom. Krása je vonkajšia záležitosť, šarm je povahová črta…

@anonym_4dd56a A nie je to jedno? Hlavne to treba robit tak, aby sme sa dobre citili. A vtedy je vsetko v poriadku.
Ja mam 50 a klienti mi casto hovoria do telefonu "slecna" . Tak sa na tom pobavim, aj ma to potesi 😅😅. A celkovo mi hadaju o 10-15 rokov menej ( zatial), lenze ja som nizkej a stihlej postavy, plus mame v rodine celkom dobru genetiku, tak to bude asi aj tym. A obliekanie a ostatne mam nastavené tak, aby som sa ja citila dobre .

anonym_de1ce9
23. nov 2025
@anonym_9122ac

@anonym_de1ce9 mňa by zaujímalo, či tieto tvoje kamošky majú tieto zákroky za sebou ešte pred štyridsiatku. Ak áno, tak po štyridsať budú musieť pritvrdiť, to už len výplne a nite nepomôžu, ale tak asi budu riešiť invazivne zakroky - blefaroplastiku či facelift. Ale tak keď boli na rinoplastike, tak sú už v tom vlastne zbehlé.

@anonym_9122ac majú okolo 40, začali tak v 35ke. Ako ono tá tvár je krásna, hladká. Ale tie črty sa im úplne pomenili.

kiki68
23. nov 2025
@anonym_de1ce9

@anonym_9122ac majú okolo 40, začali tak v 35ke. Ako ono tá tvár je krásna, hladká. Ale tie črty sa im úplne pomenili.

@anonym_de1ce9 Starne to telo, len to vyzera inak. Samozrejme kazdy ma inu dynamiku toho starnutia. ale uplne to neprekryje asi nic. Ja napr na sebe normalne viem prijat to, ze nejake zmeny sa deju. Jasne, nenecham si sedivu ofinu, bo to vyzera divne. Ale inak nevidim dovod ten proces nejak ist zastavit. To nejde

renesance80
24. nov 2025
@mameha7

@anonym_autor Pre mňa sú to typy ako Sharon Stone, Kim Catrall, Andie MacDowell v ich 40-tke. Čiže pestovaná žena s elegantným vkusom, peknou pleťou s prvými vráskami, bez liftingu, botoxu a kyseliny v perách.

@mameha7 vsetky co si sem dala su uz ovel starsie a vsetky maju upravy plus makeup

mameha7
24. nov 2025
@renesance80

@mameha7 vsetky co si sem dala su uz ovel starsie a vsetky maju upravy plus makeup

@renesance80 Tieto fotky sú z obdobia, keď mali cca 40 rokov. Ak majú momentálne úpravy, tak decentné. Nie ako Madonna, Nicole Kidman, Linda Evangelista atď. Napríklad taká Andy MacDowell je verejne známa tým, že propaguje prirodzené starnutie bez úprav.

anonym_54f333
24. nov 2025
@mameha7

@anonym_autor Pre mňa sú to typy ako Sharon Stone, Kim Catrall, Andie MacDowell v ich 40-tke. Čiže pestovaná žena s elegantným vkusom, peknou pleťou s prvými vráskami, bez liftingu, botoxu a kyseliny v perách.

@mameha7 Komentar vseobecne, nielen pre teba: vsetky damy, co si vymenovala maju upravy. Aj Ann Hthaway , aj Monica Belucci... Mozno Andie nie. Nemozeme vsak porovnavat herecky, ktore patrili k najkrajsim zenam sveta a maju spickovu starostlivost a peniaze s obycajnou Marou, ktora robi v potravinach a peniaze na hyckanie a starostlivost nema. Porovnava sa tu neporovnatelne. tieto zeny boli prekrasne zamladi a su pekne aj na stare kolena, lebo maju pekne crty. A tieto navyse aj bezstarostny zivot a peniaze.
Prirodzene pekna starsia zena je ako safran. Ved aj mlade musis pekne pohladat. Ked si vsimneme, vacsina ludi je šeredna aj ked je mlada, takze na stare kolena o krase nemozme hovorit. A duplom o starej a neupravenej-tu rozumej prirodzenej. Ved aj tie, co sa upravuju-maluju, farbia si vlasy, su stihle maju co robit, aby boli pekne. A reci, ze krasa ide zvnutra a srdiecka bla bla... No neviem. V tom veku bez vacsich uprav asi nie. Ved sa obzrime po ulici, peknych, stihlych, upravenych zien malo. A na prirodzenu krasu ma malokto geny do vyssieho veku. Samozrejme , ze na koniku vsetky vyzeraju o 10 rokov mladsie. Este som tu sice taku nevidela, ale...

dadis
25. nov 2025
@anonym_54f333

@mameha7 Komentar vseobecne, nielen pre teba: vsetky damy, co si vymenovala maju upravy. Aj Ann Hthaway , aj Monica Belucci... Mozno Andie nie. Nemozeme vsak porovnavat herecky, ktore patrili k najkrajsim zenam sveta a maju spickovu starostlivost a peniaze s obycajnou Marou, ktora robi v potravinach a peniaze na hyckanie a starostlivost nema. Porovnava sa tu neporovnatelne. tieto zeny boli prekrasne zamladi a su pekne aj na stare kolena, lebo maju pekne crty. A tieto navyse aj bezstarostny zivot a peniaze.
Prirodzene pekna starsia zena je ako safran. Ved aj mlade musis pekne pohladat. Ked si vsimneme, vacsina ludi je šeredna aj ked je mlada, takze na stare kolena o krase nemozme hovorit. A duplom o starej a neupravenej-tu rozumej prirodzenej. Ved aj tie, co sa upravuju-maluju, farbia si vlasy, su stihle maju co robit, aby boli pekne. A reci, ze krasa ide zvnutra a srdiecka bla bla... No neviem. V tom veku bez vacsich uprav asi nie. Ved sa obzrime po ulici, peknych, stihlych, upravenych zien malo. A na prirodzenu krasu ma malokto geny do vyssieho veku. Samozrejme , ze na koniku vsetky vyzeraju o 10 rokov mladsie. Este som tu sice taku nevidela, ale...

@anonym_54f333 Ja sa za peknu pokladam. Nevyzeram mladsie, mam 44, ale citim sa pekna. Upravy nemam. Nepotrebujem ich.

anonym_54f333
26. nov 2025
@dadis

@anonym_54f333 Ja sa za peknu pokladam. Nevyzeram mladsie, mam 44, ale citim sa pekna. Upravy nemam. Nepotrebujem ich.

@dadis vsetky sa pokladame za pekne. 😀 Realita je trochu ina. Peknu zenu vidis zriedka a prirodzene peknu bez licenia uz skoro vobec. A ked vidis tie predhanačky, ktora mladsie vyzera-je to smiesne. Lebo nevyzeraju mladsie. Len si to ony myslia. Alebo im to povie 80 rocny dementny dedko a ony sa z toho vytesuju. Ked boli na stene hadacky veku, veru vsetky vyzerali na svoj vek. Mozno jedna z 50 vyzerala o rok mladsie.

dadis
26. nov 2025
@anonym_54f333

@dadis vsetky sa pokladame za pekne. 😀 Realita je trochu ina. Peknu zenu vidis zriedka a prirodzene peknu bez licenia uz skoro vobec. A ked vidis tie predhanačky, ktora mladsie vyzera-je to smiesne. Lebo nevyzeraju mladsie. Len si to ony myslia. Alebo im to povie 80 rocny dementny dedko a ony sa z toho vytesuju. Ked boli na stene hadacky veku, veru vsetky vyzerali na svoj vek. Mozno jedna z 50 vyzerala o rok mladsie.

@anonym_54f333 Krasa je v ociach pozorovatela. Ja okolo seba vidim vela peknych zien nad 40. Urcite nie som sama pekna. A nemusim vyzerat mlasie, aby som vyzerala pekne, podla mna ani mladsie nevyzeram.

beronsche
26. nov 2025
@anonym_54f333

@anonym_54f333 ja si práve myslím, že priveľa žien, aj tých pekných, sa považujú za škaredé.
A či niekto pôsobí mladšie alebo nie, závisí od viacerých veci. Niekto môže mať "naživo" obrovský elán a charizmu a takí ľudia pôsobia mladšie.
Inak mne sa tiež stáva, že mi ľudia tipujú menej, tak do 40r max. a pritom mám takmer o 7 viac.. a nie senilni starci.
Myslím si, že vyzerám fajn, ale určite primerane veku. Vysvetľujem si to práve tým, že môj mentálny vek je menej... Tým myslím mentálne nastavenie ako také, nie štýl obliekania a líčenia. A práve to je to, čo ľudia môžu vidieť len pri osobnom stretnuti, to, čo fotka neukáže.

anonym_54f333
26. nov 2025
@beronsche

@anonym_54f333 ja si práve myslím, že priveľa žien, aj tých pekných, sa považujú za škaredé.
A či niekto pôsobí mladšie alebo nie, závisí od viacerých veci. Niekto môže mať "naživo" obrovský elán a charizmu a takí ľudia pôsobia mladšie.
Inak mne sa tiež stáva, že mi ľudia tipujú menej, tak do 40r max. a pritom mám takmer o 7 viac.. a nie senilni starci.
Myslím si, že vyzerám fajn, ale určite primerane veku. Vysvetľujem si to práve tým, že môj mentálny vek je menej... Tým myslím mentálne nastavenie ako také, nie štýl obliekania a líčenia. A práve to je to, čo ľudia môžu vidieť len pri osobnom stretnuti, to, čo fotka neukáže.

@beronsche aj mne hadaju menej. Su ludia, ktori nevedia odhadnut vek a povedia menej. Mne aj o 15 rokov. Proste je to hlupost ako mraky. Vidim to aj tu na ploche. Na staru babu povedia ako mlado vyzera. No nevyzera.
A suhlasim-pozitivne naladeny clovek je atraktivnejsi.

mischy00
26. nov 2025

Niekedy je smiešne aj pri fotkách dcery a matky, ze ako sestry. Vtedy rozmyslam, ci chceli uraziť dcéru alebo iba povzbudiť matku. Neviem načo je to dobré, táto milosrdna lož, ak žena vyzerá dobre, pochválim ale netreba to hnať do extrémov. Mnohé si potom naozaj o sebe namyslaju ze furt majú 20-dsať a zabudnú sa v čase 🙂.

dadis
26. nov 2025
@mischy00

Niekedy je smiešne aj pri fotkách dcery a matky, ze ako sestry. Vtedy rozmyslam, ci chceli uraziť dcéru alebo iba povzbudiť matku. Neviem načo je to dobré, táto milosrdna lož, ak žena vyzerá dobre, pochválim ale netreba to hnať do extrémov. Mnohé si potom naozaj o sebe namyslaju ze furt majú 20-dsať a zabudnú sa v čase 🙂.

@mischy00 Ale tak ludia sa snazia byt mili, pochvalit, davat komplimenty. Mne tiez tipuju menej, ale tiez nie kvoli tomu, ze vyzeram alebo obliekam sa mladsie, ja mam asi take vyzarovanie.. ale ja ked na seba pozriem v zrkadle, tak vidim, ze mam 44. A so 16r dcerou vyzeram ako mama, to je uplne jasne. Aj kamosov mam okolo 30 a jednoduucho, ked pozeram nase spolocne fotky, vidiet, ze nemam 30. Ale ved ani nemusim vyzerat tak, pre mna je dolezite, ze si rozumieme a mame sa radi. Ze som starsia je fakt, na ziadnej hodnote mi ro neubera (ale ani nepridava).

anonym_f86f28
26. nov 2025
@anonym_54f333

@anonym_54f333 A to su tie fotky prefiltrovane, aj keď povedia, že nič neupravovali, už každá jedna kamera na mobile ma zabudovaný filter.Proste chcu počuť lichotenie, preto tie fotky davaju na net, lebo nie su same so sebou spokojne.Vacsina zien vyzera na svoj vek, len si to nechcu priznat.Aj mne hadaju o 15 rokov menej, ale treba to lichotenie brat s rezervou

namornicka
26. nov 2025

Podla mna nejde o to, aby zena v strednom veku vyzerala mladsie. Mne sa ako pekna javi, ked ma zdrave upravene vlasy a nechty, zdravu plet, je stylovo (sebe primerane) oblecena do kvalitnych a farebne zladenych materialov. A to nie kazda dokaze a nie je to otazka penazi. A netreba k tomu ani esteticke zakroky.

beronsche
26. nov 2025
@anonym_f86f28

@anonym_54f333 A to su tie fotky prefiltrovane, aj keď povedia, že nič neupravovali, už každá jedna kamera na mobile ma zabudovaný filter.Proste chcu počuť lichotenie, preto tie fotky davaju na net, lebo nie su same so sebou spokojne.Vacsina zien vyzera na svoj vek, len si to nechcu priznat.Aj mne hadaju o 15 rokov menej, ale treba to lichotenie brat s rezervou

@anonym_f86f28 'preto tie fotky davaju na net, lebo nie su same so sebou spokojne" úplný súhlas. Ta potreba vonkajšej validacie presne na toto ukazuje.

jana_eyre_2
26. nov 2025
@anonym_54f333

@anonym_54f333 skôr ty vidíš všetky ako škaredé.. ja poznám málo žien o ktorých by som povedala že sú škaredé a poznám aj také ktoré naozaj na svoj vek nevyzerajú a pôsobia mladšie..

chestnut
3. dec 2025
@mane01

@anonym_autor mne sa na tomto konikovi najviac páči, že tu sú všetky ženy fakt ohurujúce. Keď je otázka o peniazoch, všetky zarábajú 2000€+, keď o dovolenkách, všetky chodia 3-4x do roka minimálne do Dubaja, nakupujú len luxusne značky a všetky aj po 40 vyzerajú na 25! Wow! 😜😂🙈

@mane01 asi tak;)si to vystihla, napisat, ze po 40ke vyzera na okolo 20 je scestne, su 40ky co vyzeraju ako cerstve 30ky ale nie 20ky uz maju proste urcitu zrelost, vyraz v tvari aj ked vyzeraju sviezo a takmer bez vrasok

Strana
z4