icon

Rodinné pekárstvo dnes: Ako vnímate prácu ako v Famílii?

Včera o 17:54

Minulý týždeň som pozerala Famíliu diel o rodinnom pekarstve a normálne som nad tým rozmýšľala 😅
Tá ich dcéra má 21 rokov, chodí ešte do školy a aj tak bolo automatické, že musí ísť do pekárne robiť. Otec len zavelil „dcéra, nástup, ideme piecť“ a išlo sa
Neviem si predstaviť, koľko dnešných mladých báb by chcelo takto fungovať v rodinnom biznise, hlavne pri tak ťažkej robote a nočných, škole s frajerom a v neposlednom rade jej matka otcova manželka ktorá robí ešte aj zdravotnú sestru
Ako to vnímate vy? 🙂

Strana
z2
anonym_6e983c
Dnes o 06:24
@anonym_autor

@guiseppinka no proste mam svoj režim vyspať sa a vstavat okolo 10:00 a teraz som 2 mesiace musela vstávať skoro a riešiť si nejaké veci lekárov atď a zrazu som musela byť hore už od 5;00 a cestovať ráno...vyjadrili sa proste že z vyčerpania to je .....

@anonym_autor ty máš niečo cez 20 a toľko zdravotných problémov len preto, že si chvíľu fyzicky pracovala? Ver mi že to si skôr výnimka ako pravidlo, poznám mladých ľudí ktorí normálne ťažko pracujú, a ešte popri tom študujú a pomáhajú rodičom. Niektorí v Tom veku už majú deti, a to dá zabrať tiež poriadne. Čiže skôr mám pocit že ty si nejako extrémne nachylna na problémy, zatiaľ čo štandard pre mladých ľudí je mať energiu a využívať ju kde sa dá.

autor
Dnes o 06:43
@anonym_6e983c

@anonym_autor ty máš niečo cez 20 a toľko zdravotných problémov len preto, že si chvíľu fyzicky pracovala? Ver mi že to si skôr výnimka ako pravidlo, poznám mladých ľudí ktorí normálne ťažko pracujú, a ešte popri tom študujú a pomáhajú rodičom. Niektorí v Tom veku už majú deti, a to dá zabrať tiež poriadne. Čiže skôr mám pocit že ty si nejako extrémne nachylna na problémy, zatiaľ čo štandard pre mladých ľudí je mať energiu a využívať ju kde sa dá.

@anonym_6e983c ver mi chcela by som byť normálna 😭 od malička sa tým trápim že som iná ako ostatné deti lebo vždy so mnou boli problémy či zdravotné alebo iné ....

anonym_7d9cf1
Dnes o 06:54

Autorka niektorí mladi utečú od rodiny a nepodieľajú sa na rodinnom podniku. To sú tie čierne ovce, čo ich potom všetci poohovaraju. My mame podobný prípad. I keď nie rovno rodinný podnik ale štýl robota v mladosti typu makačka na poli a kolo zvierat. Starí rodičia makali na poli, kolo zvierat lebo tak to bolo. Najstaršia dcéra makala kolo nich, lebo bola naučená a tak sa patrilo. Najmladšia dcéra nerobila nič, lebo sa narodila so slabou stavbou tela. Otec od nej nechcel, bola tintitko a slabučká na fyzickú drinu. Syn od rodiny zdrhol, lebo si povedal že on take robiť nebude. Najstaršia dcéra sa cíti doteraz ukrivdenia, lebo musela makať. Takze toto si viem predstaviť aj v rodinnej firme.

anonym_52e297
Dnes o 07:03
@fruitys

@anonym_93dc91 choďte sa pozrieť do automobiliek

@fruitys bol si rerálne v nejakej automobilke? Dnešné automobilky nie sú také ako pred 40 rokmi. Všetko robia stroje, je tam čistučko a normalna práca. Nic extra namahave.

anonym_76f89e
Dnes o 08:55
@anonym_autor

@anonym_6e983c ver mi chcela by som byť normálna 😭 od malička sa tým trápim že som iná ako ostatné deti lebo vždy so mnou boli problémy či zdravotné alebo iné ....

@anonym_autor nikto ti neberie, že si chorlava, ale nevyjadruj sa s dešpektom o druhých, ktorých práca baví, živí a majú sebazaprenie a chcú niečo dokázať.Aj ty môžeš doma robiť čokoľvek.Poznam ženu, ktorá je na ID a doma robí venčeky a celkom slušne sa jej darí.Mat dg a byť doma neznamená nerobiť nič

anonym_f5600a
Dnes o 09:25

@anonym_autor radsej robit v rodinnom podniku kde pracujes v uplne inych psychickych podmienkach, vyplata ti vzdy pipne, peniaze idu do rodiny a si spokojna, ako robit u nenazrateho sukromnika nadcasy ktore ti nikdy nezaplati, nepreplati a posle ta do certa, kolkych znamych ja mam a pekne v rodinnej firme nevesta a zenich, spokojny, nove domy, pekne auta, generacia rodiny co vôbec neľutuje.

anonym_8f2053
Dnes o 11:02
@anonym_52e297

@fruitys bol si rerálne v nejakej automobilke? Dnešné automobilky nie sú také ako pred 40 rokmi. Všetko robia stroje, je tam čistučko a normalna práca. Nic extra namahave.

@anonym_52e297 ja napr.zasobujem 2 linky,a len sedim a sedim a sedim,neni ani toto dobre,ked clovek 8hod sedi,ani ked stoji.Vzdy vsetko s mierou a s takym vyrovnanym stredom.Aj ludia za pc musia sediet,no trpi chrbtica,trpia nohy aj kolena,lebo ich ma clovek stale ohnute.
Ale toto je mladucke dievcatko,a naozaj sa mi nechce verit,ze by bola v takom stave po chvilke s prace a za kazdym mala nieco.A ze z vycerpanosti.No nechce sa mi to naozaj verit.Mam kopec kolegyn 20r,ano mala som aj take,co sa im robit naozaj nechcelo.Tak jasne,ze sa ich zbavili a to boli zdrave baby ale lenivee.
A naozaj mi to rozum neberie,ked je v dnesnej dobe problem najst pracu za slusny plat.Este pochopim,ked clovek zaraba 1000cku,ze robotu flaka,ze za taky plat.Ale za 2000eur v cistom ma lietat ako jezibaba na metle,hore,dole.A snazit sa vo velkom si pracu udrzat

anonym_8f2053
Dnes o 11:12

Mala som spoluziacku,maju rod.obchod od mala chodila dokladat tovar a vzdy pomahala mame.Aj dnes po vela rokoch,robi aj za kasou,vyklada tovar.Je to ich zivobitie tak robi a to maju aj predavacky kopec.

anonym_52e297
Dnes o 11:18
@anonym_8f2053

@anonym_52e297 ja napr.zasobujem 2 linky,a len sedim a sedim a sedim,neni ani toto dobre,ked clovek 8hod sedi,ani ked stoji.Vzdy vsetko s mierou a s takym vyrovnanym stredom.Aj ludia za pc musia sediet,no trpi chrbtica,trpia nohy aj kolena,lebo ich ma clovek stale ohnute.
Ale toto je mladucke dievcatko,a naozaj sa mi nechce verit,ze by bola v takom stave po chvilke s prace a za kazdym mala nieco.A ze z vycerpanosti.No nechce sa mi to naozaj verit.Mam kopec kolegyn 20r,ano mala som aj take,co sa im robit naozaj nechcelo.Tak jasne,ze sa ich zbavili a to boli zdrave baby ale lenivee.
A naozaj mi to rozum neberie,ked je v dnesnej dobe problem najst pracu za slusny plat.Este pochopim,ked clovek zaraba 1000cku,ze robotu flaka,ze za taky plat.Ale za 2000eur v cistom ma lietat ako jezibaba na metle,hore,dole.A snazit sa vo velkom si pracu udrzat

@anonym_8f2053 presne tak. Ludia zleniveli. Ja som ako mlada mala roky 2 roboty, na smeny. Vikendy, sviatky, nocne. Za par susnov. Nikto sa ma nepytal, ci chcem, alebo vladzem. Proste robit sa musi. Tu mlada je vycerpana len z ranneho vstavania. Trebalo by porusit rozne prispevky a ID.

Strana
z2