Ste ozaj také šťastné ako sa prezentujete?
Si mlada. Spoznas chlapa, ktory je presne ako zo sna. Vysnivany, pozorny, laskavy. Zamilujes sa. Vyspite sa spolu, zacnete spolu zit, otehotnies. Vydas sa za neho. Je to laska. Cakas dieta a ides na modry konik, kde pises o vasej laske, ako o niecom jedinecnom, vzajomnom, silnom. Jeden citi k druhemu to iste. Presviedcas ine zeny, ze su divne, ak ich vlastny chlap nelubi. Pridu dalsie detia ty kazdy den pises, aka si stastna, aka si dobra mamicka, ako ta manzel podporuje, ako sa lubite, ako ste supis team. Pritom si uz ani nepamatas, ake to je chodit do prace a vsetko financuje on a stat. Milujes ho, lebo je jedinecny a veris, ze rovnako miluje aj on teba. Alebo si to aspon potrebujes mysliet. A tak dalej pises na koni, ze mas zivot, ktory ti mozu ostatne len zavidiet. Tie, ktore to neziju, su podla teba slabe alebo divne. A potom jedneho vecera jemu pipne telefon. Len tak, pri veceri. Sprava.. Naha fotka zeny, ktora je o polovicu chudsia ako ty, ma krajsie vlasy, pevne telo a v ociach sebavedomie, ktore si ty uz davno stratila. A pod tou fotkou stoji veta, ktora ti rozbije ruzove okuliare a aj srdce naraz.. "ten zajtrajsiok plati? tesim sa na teba"
Odmlcis sa na koniku aj sama pred sebou... A az teraz si spomenies, ako si kedysi sudila ine, ked plakali nad tym istym. Teraz si jednou z nich.. Pride hadka, krik. A potom dvere, ktore sa za tebou zatvoria. Ty povies, ze si odisla ty, ale pravda je, ze ta vyhodil.. Prestane komunikovat. Prestane mat zaujem aj ked ty pises, volas, prosis. On neodpise, nedvihne telefon.. Zablokuje ta. Z cloveka, ktoreho si milovala, sa stane cudzi.Zrazu uz nie ste dvaja. Napriek tomu, ze ty si verila, ze ste boli dokonala dvojka. Ze sa to vam nemoze stat, ze ty by si nikdy neskoncila sama... A predsa si tu. Odvrhnuta asama. S detmi a s tichom, ktore boli viac nez akykolvek krik.,Chces peniaze na deti. Dostanes minimum.... Chces si zacat novy vztah. Nemozes, lebo ked chces ist von, on odmietne byt s detmi.... Chces pomoc, odvoz, normalnu komunikaciu. Zvesi telefon..... Mlci.. Tresta ta mlcanim... A tak povies navokol, ze ste si prestali rozumiet, lebo to znie lepsie. Menej to boli je to menej trapne.... Ale je to naozaj tak? Alebo si len roky zila v iluzii, ktoru si krmila slovami, statusmi a predstavami, az kym si raz prestala prikladat do ohna vztahu a ten potichu vyhasol? Je toto jediny pribeh? Alebo je takych zien viac?. A kde je vlastne chyba? Vzdy len v tom druhom? Alebo aj v tom, co sme nechceli vidiet, kym sme mali co sme napokon stratili?....
@anonym_autor aj ja som šťastná ,ale ja si to viem zariadiť a moj muz presne viem čo potrebujem
Toto čo píšeš to je len tvoj uhol pohľadu
ha? 😲
@anonym_autor môjmu mužovi ani nemôže prísť žiadna fotka lebo ten ani nevie ,kde ma mobil a ak mu aj niečo príde ,musím ja pozriet
Minule aj do prace siel a nemusel lebo si správy nepozrel
skôr mi príde že ty si tu opísala svoj príbeh. Si na*ratá na celý svet, každému závidíš jeho šťastný vzťah.
@anonym_autor to, ze ty neveríš ze existujú manželstva, ktoré v láske vytrvaju až do konca života, neznamená, že neexistujú. My s manželom budeme spolu o pár mesiacov 25 rokov, a áno, sme šťastní. To samozrejme neznamená, že sme sa nikdy nepohadali, to by aj bolo cudne. Ale vždy, vždy zvíťazila láska ktorú sme si sľúbili, a vzájomná úcta, a ešte niečo-za tie roky sme sa opakove zaľúbili- jeden do druhého, stále si vieme vybaviť co sme na tom druhom videli na začiatku. Môj manžel je môj najlepší priateľ, rozprávame sa o všetkom, stále je medzi nami iskra, mame rovnaké hodnoty, a viem ze toto všetko by môj muž nikdy nezahodil❤️
Chápem, že tvoja frustrácia je obrovská. Ale naozaj existujú vzťahy, ktoré fungujú a budú aj o 10 rokov. Takže mi je ľúto, že si si prešla takýmto životným príbehom, teraz však netreba spochybňovať to, že je niekto naozaj spokojný a šťastný vo vzťahu. Byť šťastný neznamená, že pár nemá problémy, len ich vie riešiť inak ako podvádzaním sa.
Smutné, že si musela klamať iným aj sama sebe aby si sa cítila dobre namiesto riešenia problémov.
Ja tomu vylevu nerozumiem... su partnerstva, ktore vydrzia, je za tym kopa prace z oboch stran, nic nie je automaticky. Napriek fajn manzelstvu nie som ani blba, ani slepa, pracujem, mam financnu rezervu, som schopna sa za kazdych okolnosti o deti slusne sama postarat, toto su dolezite body, ktore v situacii aku autorka popisujes, velmi vedia pomoct.
A k teme vztahove temy na koniku - ano obcas boli to citat zenu, ktora popise problem a cita tie riadky, ktore su pravdive a oci otvarajuce a tym padom velmi bolestive... lebo to vidno objektivne bez emocii a tolerancie, ktora rokmi voci zlemu spravaniu vznikla... a aj tak je to nutne napisat.
Dnes mi muz povedal,ty si jasnovidka,ty presne vies,co chcem povedat bez toho,aby som to povedal a hned uz aj odpovies.No lebo som vedela,co mi chce povedat a preco mi vola z prace,ked chvilu predtym mi syn povie,ze zavola tatovi a opyta sa ho.A hned som mu povedala a ty by si mal hned vediet aj moju odpoved,este predtym.
Ano citame si myslienky mnoho krat,jeden mysli,druhy to povie nahlas.
A ano mali sme aj krizu,ktoru som sposobila ja,alebo aj obaja.Ale prekonali sme ju a dufam,ze uz nikdy taku krizu nezazijeme po 20r,vela,vela a dlho sme sa rozpravali,preberali to.Preto chcem aj na valentina nieco vynimocne len pre nas 2,bez deti.Uzit si jeden druheho,povedat mu tym,ako ho velmi milujem a je pre mna vsetkym.Je uzasny otec,venuje sa detom,vedie ich,rozprava sa s nimi,smeje sa s nimi,pracuje s nimi.
Sme na rovnakej vlnovej dlzke,chvilu pri tej krize mi prislo,ze nasa vlna sa vzdialuje ale opät sa spojila.Nieco to malo do seba,uvedomili sme si nase chyby,co a preco a pracovali na odstraneni.Uz nikdy nieco take nechcem,ani nebude.
tak tuto esej som nezvladla celu prečitat, v skratke sa to nedá
tak tuto esej som nezvladla celu prečitat, v skratke sa to nedá
@sara07 nezufaj. ja myslim ze s ukoncenou ZS to musis dat. Skus este raz.
Najlepsie na internete su tie vecne zamilovane tututumututu pariky co sa idu zo seba na internete po💩 ,milion fotiek a zrazu bum, z cista jasna rozchod. Cize realita uplne ina nez to prezentovanie sa. Toto sa prave stalo jednej mojej znamej, milion fotiek bla bla bla a zrazu koniec , ani to pisat nemusela hned som vedela.
Neviem naco je dobre klamat samu seba a okolity svet. Bud ked uz chcem ozaj pisat ako veci su ( ja som tiez par x napisala 100rokov dozadu ze sme si s muzom vobec nerozumeli a postupne rokmi sa vsetko zlepsilo a naucili sme sa respektovat jeden druheho, zasmiat sa a zit spolu v harmonii ) , alebo druha moznost ... nepisat vobec nic. Aj tak cudzi ludia nikoho nezaujimaju. Zaujima to tak najlepsiu kamosku ci rodinu.
@anonym_autor vieš ako sa hovorí od lásky k nenávisti je len krok.Mrzi ma, že si sklamaná nehľadaj chybu a vinníka to ti nič nepomôže rypat sa v minulosti a čo si mala vidieť atď...ja som s mužom 21 r, ale som realista a nemám rada také sladké reči si úžasná mamička, vždy sa postarám, si jediná a pod...vždy verím v prvom rade sebe ja niekedy nerozumiem ako sa môžu ženy tak oddať mužovi vo veľa veciach.Krizy sme mali samozrejme, ale nie nevera a nic tragické.
@anonym_autor nie, nemyslim. My sme sa nasli, Mali sme predtym 5 a ja 7 rocny vztah, mame uz aj nejaky vek, mame zaluby popritom a tiez bdsm marriage, cize u nas je to ine. Nie, my sa spolu nenudime, ani sa podla mna nebudeme. Urcite moze prist vselico, ale mame nejake priority a tiez rozum. Inak muz je moj najlepsi kamos a zaroven aj najhorsi kritik. Som za to rada
Prepáč, ale tá veta príde žena chudšia o polovicu ako si ty ma zaráža, keď chceš aby vzťah fungoval treba sa o seba aj o ten vzťah samozrejme dôkladne starať, si nešťastná ale v podstate sama zo seba, nikde nemáš zaručene, že muž ostane s tebou na vždy a tak isto to platí v prípade žien, ale keď ten vzťah buduješ a nezmeníš sa za celé roky, si taká istá ako keď ste boli zaľúbený, myslím, že chlap nebude myslieť na iné, pravda čo vzťahu je dôležitá proste poviem partnerovi čo si myslím či je to dobré alebo nie vždy to šplechnem do tváre proste vtedy ten vzťah ide ak sa jedna strana nezduva a berie všetko s nadhladomy
Prepáč, ale tá veta príde žena chudšia o polovicu ako si ty ma zaráža, keď chceš aby vzťah fungoval treba sa o seba aj o ten vzťah samozrejme dôkladne starať, si nešťastná ale v podstate sama zo seba, nikde nemáš zaručene, že muž ostane s tebou na vždy a tak isto to platí v prípade žien, ale keď ten vzťah buduješ a nezmeníš sa za celé roky, si taká istá ako keď ste boli zaľúbený, myslím, že chlap nebude myslieť na iné, pravda čo vzťahu je dôležitá proste poviem partnerovi čo si myslím či je to dobré alebo nie vždy to šplechnem do tváre proste vtedy ten vzťah ide ak sa jedna strana nezduva a berie všetko s nadhladomy
@zuzubb007 keby pride k nam chudsia o polovicu, tak asi najskor v rakve, alebo v tazkom stadiu podvyzivy 🙈🙈 Ja mam 40 a chuda som dost. Neviem co by sme s nou, asi by som jej dala najest chudatku ked uz dosla taku cestu 😀😀
Tak toto bolo dobre smutné
@anonym_autor môjmu mužovi ani nemôže prísť žiadna fotka lebo ten ani nevie ,kde ma mobil a ak mu aj niečo príde ,musím ja pozriet
Minule aj do prace siel a nemusel lebo si správy nepozrel
@minenkaa 😂 toto sme akurát včera rozoberali s mužom, keď som si pozerala fotky v jeho mobile a on v mojom (obe naše deti sú mimo domu a posielajú nám fotky krížom krážom). On by musel mať niekde druhý, tajný telefón, alebo by musel s ženami komunikovať nejak kódovane. My si lezieme do mailov, správ, fotiek vkuse. Keďže máme rôzne apky, z ktorých berieme informácie, rôzne overovacie sms a maily nám chodia všelijako, potrebujeme občas nakuknúť do sms alebo mailov. A keď si navzájom vidíme niečo dôležité, neprečítané, navzájom sa informujeme.

Ja som stale stastna, aj po 10 rokoch, detoch, toto je rozne a u kazdeho inak.