Ste skutočne spokojný so životom?
Je tu niekto kto má reálne rád svoj život a teší sa na ďalší deň a proste nemá stres z budúcnosti? Mám pocit akoby sa život veľmi zhoršil a nevidím v ňom zmysel… nemyslím si že mám depresiu len by mi veľmi pomohlo keby som vedela že sú ľudia ktorý su tu radi a že je to možné lebo mám pocit že to tak už proste nie je… ďakujem všetkým za prečítanie a za koment🫶🏼
Nepoteším ťa, ja v aktuálnej situácii, dávam nie.
A ked ti 5 ludi napise, ze su happy, tak ti to ako presne pomoze?
Nie, mám veľký strach zo smrti rodičov a z toho, že nikdy nebudeme mať vlastné bývanie.
Teším sa na budúcnosť hoci veľmi blízka budúcnosť pôjde dole vodou, tá vzdialená bude oveľa lepšia tak ako po daždi vyjde Slnko.
Naučila som sa s optimizmom čakať na každý nasledujúci deň od tej doby, odkedy mám zdravotné problémy,pri ktorých mám občas silné bolesti.Ked mám práve zlý deň, hovorím si, že zajtra bude lepšie, keď mám dobrý deň,s optimizmom očakávam,ze aj ten ďalší bude fajn .
Áno, teším sa na každý deň. A priznám sa, nebolo to tak vždy, najmä v čase, keď mi začali zdravotné problémy, ktoré som nezvládala fyzicky a to bolo náročné na psychiku, vtedy som uvažovala nad všeličím. Liečba zabrala a teraz žijem naozaj spokojný život, vážim si o to viac každý jeden deň, aj obyčajné vstávanie z postele, bez sĺz od bolesti.
Tesim sa na buducnost,mam 5deti a za chvilu mi vyletia postupne z hniezda,najstarsi bude mat onedlho 18,dalsi 16,14,10 a 3.A najmensi bude pre radost,takze mame este dlhe roky,rokuce pred nami najmensieho uviest do dosoelosti,hoci muz uz 50,ja 40.Ale nad blbostami,co ak nerozmyslam.Na to mame poistky,takze zostane kazdy s cistym stitom a moze uz len smutit,nemusi este k tomu riesit financie.Ale ja vzdy myslim pozitivne takze prva pojdem ja.V utorok odlietame do Turecka,takze uz to mame ozaj za par hodin.Ja si teraz odprcavam poslednu nocnu,muz este rannu zajtra a uz mame dovolenkuu.
Ziadne pochmurne myslienky,ziadny stres.Tesim sa,ze su prazdniny,leto
@anonym_autor dá sa povedať, že áno. Zvlášť ak by som zdravotne vydržal pokope ako som. Čo ma však štve aj v tom mojom spokojnom živote je debilita ľudí, ako sa správajú. Čím ďalej, tým horšie. Preto fungujem vo veĺmi úzkej bubline.
A ked ti 5 ludi napise, ze su happy, tak ti to ako presne pomoze?
@anonym_5aa847 pomoze mi to v tom ze uvidim ze su na svete aj ludia ktory maju radi zivot a ze nie cely svet je depresivny s ze nikto uz nie je stastny pretoze to tak teraz vnimam ze aj ked vidim stastneho cloveka tak si myslim ze stastny vskutocnosti nie je… a povzbudi ma to v tom ze sa proste da zit aj inak… ja neviem mozno to bola blba otazka chcela som potom tu diskusiu vymazat ale uz sa neda tak prepacte ak je to nerelevantne…
@anonym_5aa847 pomoze mi to v tom ze uvidim ze su na svete aj ludia ktory maju radi zivot a ze nie cely svet je depresivny s ze nikto uz nie je stastny pretoze to tak teraz vnimam ze aj ked vidim stastneho cloveka tak si myslim ze stastny vskutocnosti nie je… a povzbudi ma to v tom ze sa proste da zit aj inak… ja neviem mozno to bola blba otazka chcela som potom tu diskusiu vymazat ale uz sa neda tak prepacte ak je to nerelevantne…
@anonym_autor ono je to celkovo aj o nastaveni v hlave,raz ked si pozitivny,vysmiaty clovek od prirody tak si nebudes mutit hlavu negativnymi myslienkami.A samozrejme,ze cloveka napadnu a vtedy okamzite nastupi moje pozitivna silna stranka a hned tie myslienky posle do prec.
V hlave si tvorime vsetko,tam to zacina aj konci.
Ja sa tesim z " tady a ted".
Kazdeho napadne cez den nejaka neprijemna myslienka, a ja sa snazim nedovolit mojmu vedomiu ju rozvijat. Hned prepinam na nieco radostne. Je zbytocne sa zaoberat tym co sa moze stat. Az sa stane a bude to riesitelne, tak budem riesit, ak nebude, budem sa snazit to neriesit.
Vzdy si poviem, ze "nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byt horsie".
@anonym_autor ja sa cítim šťastne, zameraj sa na to, čo máš a buď za to vďačná.
Ano. Jsem za svůj život, jaký žiju, ráda. Neměnila bych. Mám super rodinu, přátele, bydlení, cestuji....Jsou ale v životě chvíle, které nebývají zase tak veselé. Také si uvědomuji, že to tak nemusí být stále. Uvidíme, jaká bude budoucnost.
Hlavní je vážit si toho, co člověk má.
Ja milujem svoj zivot. Svoju rodinu, prácu, aj konicky. A mam okolo seba vela ludi, ktori to maju tak isto. Je to len a len o nastaveni v hlave a o tom, ako si ten zivot zariadis. Ak mas pracu, ktora ta nebavi alebo ubija, zmen ju. Ak mas muza, co sa k tebe sprava ako debil, rozved sa. Tie rozhodnutia su v rvojich rukach, len nesmies zbalelo cakat, ze sa nieco zmeni same od seba.
Som veľmi spokojná , jedine nad čím sa zamýšľam je, že ten život je len jeden , to je veľká škoda , od-do a hotovo
@anonym_autor A to by si bez diskusie na MK fakt nevedel, netusil ze su aj spokojni ludia, ktory sa tesia z kazdeho noveho dna ? Fakt by si to nevedel ? Kazdy priemerne rozmyslajuci clovek predsa vie, ze su ludia stastni aj nestastni, zdravi aj chori, spokojni aj nespokojni, pozitivni aj nagativni, pesimisti aj optomisti atd. atd.
Nie, mám veľký strach zo smrti rodičov a z toho, že nikdy nebudeme mať vlastné bývanie.
@anonym_9b06fb presne to som sla napisat, ze smrt v rodine ti cele toto uplne znici, a take tie reci ze smrt patri k zivotu a bla bla si moze akurat strcit do klobuka prave ta, ktora smrt este nezazila. Tu kazda len mudruje...
ja som mala tazky zivot, ale nie zly. Najhorsie doslo ked mi umreli v rodine najblizsi pribuzny, a ziadne ine katastrofy by som k tomu viac nedokazala pripisat. Zivot sa mi zrutil, z jedneho dna som vstala, uz bola ako tak, prisla dalsia rana.
Takze nie, nie som spokojna so zivotom, mnohe by som zmenila. Ale co mam robit? Uz mi ostali len oci pre plac.
Nie som spokojna s vela vecami ale smrt v rodine je to najhorsie, co moze byt :(.
Som veľmi spokojná , jedine nad čím sa zamýšľam je, že ten život je len jeden , to je veľká škoda , od-do a hotovo
@anonym_71be84 neviem, co znamena velmi spokojna, ty si uz prezila smrt v rodine? Nechapem a nedokazem pochopit ako moze byt clovek velmi spokojny. To som nebola nikdy.
@anonym_autor stres z buducnosti je na mieste, len ludia, co sa nestresuju, nepriznaju alebo su tak mimo...Nic nie je iste, vobec nic, ale treba sa prave preto asi tesit z kazdeho noveho dna,.,,,
Som spokojna so zivotom, lebo iny nemam. Pridu aj pochybnosti, sklamania, tazkosti, ale viem, ze to k tomu patri, tak sa snazim prijat co prislo a prejst tym bez nejakych negativizmov, lebo viem, ze to prejst treba.
Strach z buducnosti? Obcas na to pomyslim, ale odhanam tie stresujuce myslienky od seba, lebo ma zbytocne vzdaluju od pritomnosti.
Autorka, coho sa bojis konkretne?
Po tom všetkom, čím som si prešla a ako som takpovediac padla na svoje pomyselné dno, sa teším z každého dňa. Teším sa na rannú kávu, na poobedné cvičenie, na môj večerný rituál, na voľný víkend. Na spánok. A ďakujem za každý deň Bohu, že tu som, i keď moji najbližší tu už nie sú.
@anonym_autor ja som sa odjakživa bala a bola v strese. Je to moja súčasť, báť sa budúcnosti. Ale to neznamená že nemám rada život. Nie som úplne spokojná, ale to neznamená, že som úplne nešťastná.
Nebuď v extreme, buď mať všetko dokonale, alebo je všetko na prd. Ber život tak ako plynie, tes sa z maličkostí, obavy predýchaj a ono to pôjde.
Som spokojna, jedine co je take ze clovek ma obavy alebo skor dufa ze bude vsetko ok, je zdravie, celej rodiny. Inak zijeme tak ako sme si zariadili, cize spokojne. Lebo (takmer) vsetko ostatne okrem zdravia vies ovplyvnit sama.
@anonym_autor pozri, stále sa môže niečo stať (môžem prísť o robotu, zomrel žena, deti, atď), ale nebudem dopredu na to myslieť. Problémy budem riešiť, až keď prídu. A nejaké globálne (typu 3. svetová vojna, finančná, migračná kríza) neovplyvním vôbec, tak načo sa s tým zaoberať. Teším sa z každého rána, ktoré mi Boh dal.
Nikdy som toto nemala, ale desim sa toho, ze tu zostane tato garnitura a pojde to este k horsiemu. Je mi z toho smutno za moje deti. To su take sekundy zufalstva. To niekedy davno muz hovoril, ze nase deti sa uz budu mat lepsie, to sa musi otocit…. A ide to k horsiemu. Znama psychiatricka hovori, ze tolko depresii je z tohto marazmu, ze ludia uz nevidia nadej. Zacalo ma to chytat za matovica a tito to len umocnili. Inak nemam stres, pohoda džes. Do prace chodim rada, deti robia radost, doma klud.
Ja nie
@anonym_autor Ze som uplne spokojna, to nemozem povedat, ale..snazim sa tesit z malickosti, z toho, ze mam dve deti ( tak ako som chcela), ze sme relativne zdravi, ze mam pracu, aj ked obcas frflem 😅
Som spokojna so zivotom, lebo iny nemam. Pridu aj pochybnosti, sklamania, tazkosti, ale viem, ze to k tomu patri, tak sa snazim prijat co prislo a prejst tym bez nejakych negativizmov, lebo viem, ze to prejst treba.
Strach z buducnosti? Obcas na to pomyslim, ale odhanam tie stresujuce myslienky od seba, lebo ma zbytocne vzdaluju od pritomnosti.
Autorka, coho sa bojis konkretne?
@anonym_947313 ze ma neprimu na vš, ze nebudem mat nikdy priatela, rodinu, ze nebudem moct mat deti a hlavne ako vela pisalo smrt rodicov a ostatnych… asi hlavne to ale vseobecne o zdravie, peniaze, globalne problemy, asi proste o nevedomost ako co bude…

Ano 🤍 niekedy síce moc unavena, ale milujem každý okamih 😊