Stratili ste už niekedy peniaze? Ako sa s tým vyrovnať?
Ja som dnes bola a dcérou na pohotovosti a cestou domov,sme bolirv lekárni.Az dona som zistila,ze som stratila mensi obnos peňazí 😭A neviem ci ori vystupovaní,alebo mi spadli v taxíku...🥹
Citim sa ako neschopná,unavena,zariven zlostim sa na seba a he mi to ľúto 😭😭
Zažili ste už niečo podobné?
@anonym_605678 ty si ale fakt blba, ved si to mala riesit v banke, 99% zabudnutych penazi sa vrati majitelom, lebo niektore bankomaty vtahuju hotovost dnu, alebo sa este vzdy najdu slusni ludia, ktori peniaze odovzdaju
@anonym_66d6ef neriešila som to, bola som hospitalizovaná vtedy v nemocnici. Išla som si dole do vestibulu vybrať peniaze. Keď som to zistila, bola som už na izbe a bol víkend. V každom prípade by som to nevyriešila.
@anonym_c5ab83 bolo to 50€ a je mi to nesmiernej ľúto, lebo viem,ze je to moja vina.
@anonym_autor aj horsie veci sa stavaju. Chapem , ze boli kazde stratene euro
moja dcérka brigádovala skoro tri roky cez prázdniny, šetrila si na vodičák ...urobila hlúpu chybu a prišla o 1200 eur ...
@anonym_6ca552 joooj 🥹🥹🥹😭💔
Peňaženku som zrušil pred desiatkami rokov, takže nosím nejaké núdzové 10€ či mince po vreckách, inak by som ju aj s peniazmi na 100% niekde zabudol, väčšie sumy našťastie nepotrebujem nosiť.
@anonym_autor no stratila alebo zmizli..keď som sa vydávala, tak sme vyzbierali okolo 3000 EUR a nechala som ich na stoličke a zmizli..mužovi som to nikdy nepovedala.On to neriešil , vtedy sme mali veľa peňazí.On ani o takom zvyku nevedel..teraz keď som stratila 50 EUR tak riadne chýbali, mrzelo ma to.Mame zlu finančnú situácii.Ale moja chyba, lebo väčšinou platím kartou a vybrala som dcére peniaze a dala len do bundy a možno vypadli??
Nestratila som peniaze v zmysle, že som ich stratila, ale svojou hlúposťou som prišla o 50 eur, keď som zabudla vypnúť obnovenie vyššej verzie antivírusového programu a stiahlo mi to automaticky z účtu. Neskutočne som bola naštvaná.
Netrap sa,su to len peniaze,ktore boli aj budu. Kazdeho to zamrzi,ale nevenuj smutku privela casu.
Vo Fínsku vo vlaku som si zabudla celý batoh s notebookom za 2000€, peňaženkou/obálkou kde som mala cca 5000€.
Vystúpila som z vlaku len s veľkým kufrom a mobilom v ruke. Kým som to zistila, že som mala aj batoh, tak bol vlak už kilometre ďaleko :D
Najskôr ma úplne spotilo, normálne som sa až triasla, lebo som tam bola doslova sama a cestovala som práve na jedno ubytovanie, ktoré som mala prenajaté cez veľkú medzinárodnú firmu a nevedela som ,že ako sa identifikujem, že to som ja a a že ako doplatím zvyšok pobytu, keď som mala zaplatenú len zálohu.
S malou dušičkou a skoro vybitým mobilom som ešte volala na straty a nálezy, že som zabudla batoh vo vlaku a šla do tej kancelárie, že či ma ubytujú aj keď nemám o sebe žiadne doklady a nemam ani peniaze :D
Long story short, ubytovali ma a po dvoch dňoch ako som bola na ubytku mi zavolali zo strát a nálezov, že batoh sa našiel, nech si poň prídem do Helsínk.
Tak som šla do Helsínk poň a (ne)čuduj sa svete, bolo v ňom všetko aj keď bol vlastne 2 dni nezvestný a pocestoval 2000km hore dole.
50 EUR nie je malo, ale zase to nie je veľa, aby si sa takto tryznila. Toto určite nie je normálna reakcia, aby si sa takto obviňovala. Žila si v chudobe? Teraz žiješ v chudobe? Prečo to takto prežívaš? Každý robíme chyby, sme ludia. Proste stalo sa, už to nezmeníš. Skôr sa skús sústrediť myšlienkami na dcéru, aby sa rýchlo uzdravila.
Keď som bola dieťa nemali sme moc peniaze, babka dala mojej mame peniaze na nové okuliare. Išli sme ich kupovať do Poľska, lebo to tam bolo lacnejšie. Zastavili sme sa spoločne na pumpe, aby sme natankovali. Mama zaplatila za tankovanie a peňaženku položila na strechu, lebo si chcela vyzliecť ešte bundu pred tým než budeme pokračovať.
Samozrejme peňaženku na streche zabudla a stratila aj s darovanými peniazmi, aby mala na nové okuliare. Zistili sme to až v Poľsku... Bolo to ešte v korunách, cca 8 000sk.
Keď som mala cca 10-12 rokov, naši boli v Poľsku. Niečo tam šli kúpiť do domu a že kúpia už aj niečo pod stromček. Mamine ukradli peňaženku so 6.000 SK, bol to veľký peniaz, vtedy obracali každé euro, takže z vianočných darčekov nebolo nič. Bolo to veľmi smutné.
A vlastne, mám aj svoj príbeh 😂 V Bogote som prišla o peniaze vlastnou chybou. Síce ma okradli, ale keby som sa netrepala kam som sa nemala, tak by ma neokradli...takže to beriem ako "stratené peniaze" ale na druhej strane získaný zážitok.😎 Kto z vás môže povedať, že na neho mierili zbraňou? :D
A vlastne, mám aj svoj príbeh 😂 V Bogote som prišla o peniaze vlastnou chybou. Síce ma okradli, ale keby som sa netrepala kam som sa nemala, tak by ma neokradli...takže to beriem ako "stratené peniaze" ale na druhej strane získaný zážitok.😎 Kto z vás môže povedať, že na neho mierili zbraňou? :D
@procrastique na mňa nožom, keď ma prepadli v práci.
@anonym_autor ahoj. Ja si nepamatam, ze by som stratila niekedy peniaze, ale urcite, len som si nevsimla.
Najvacsia strata penazi u mna bola, ked sme zacali stavat v 2020, mali sme nasporenuch penazi(cca 50tisic) a zrazu sme zistili ze ceny narastli na 2x, takze nasporenych 50tisic sme mali ako keby iba 25tisic.
@procrastique na mňa nožom, keď ma prepadli v práci.
@anonym_5afae8 No, ja som to mala 2v1. Boli tam traja a jeden mal nôž, druhý zbraň a tretí motorku... tvoj zážitok je ale isto desnejší, lebo ja som vedela, že im ide len o peniaze/mobil a že keď im to navalím tak sa nič nestane.
@anonym_5afae8 No, ja som to mala 2v1. Boli tam traja a jeden mal nôž, druhý zbraň a tretí motorku... tvoj zážitok je ale isto desnejší, lebo ja som vedela, že im ide len o peniaze/mobil a že keď im to navalím tak sa nič nestane.
@procrastique no bože, tak to si mala dosť stresy, traja chlapi. Mrzí ma to, že si také niečo zazila. Ja som robila v záložni, prišiel s nožom, pobral zlato a peniaze, strašne som sa bála. Mala som 22-23 rokov. Potom ma preložili do iného mesta a tam som zas stretla úchyla s nohavicami dole, keď som šla z poobednej s cestovnou taškou, bola tma. Strašný zážitok tiež.
@procrastique no bože, tak to si mala dosť stresy, traja chlapi. Mrzí ma to, že si také niečo zazila. Ja som robila v záložni, prišiel s nožom, pobral zlato a peniaze, strašne som sa bála. Mala som 22-23 rokov. Potom ma preložili do iného mesta a tam som zas stretla úchyla s nohavicami dole, keď som šla z poobednej s cestovnou taškou, bola tma. Strašný zážitok tiež.
@anonym_5afae8 Koľko ti trvalo, kým si sa z toho prepadnutia spamätala? Ja som celý zvyšok tripu mala pocit na zvracanie, keď som započula motorku a nebola som na nejakom vysoko bezpečnom mieste.
@anonym_5afae8 Koľko ti trvalo, kým si sa z toho prepadnutia spamätala? Ja som celý zvyšok tripu mala pocit na zvracanie, keď som započula motorku a nebola som na nejakom vysoko bezpečnom mieste.
@procrastique no ti ti verim. Aj potom keď si už bola na inom mieste si sa bála? Neviem ako dlho, ja som v tom meste len zastupovala kolegyňu tuším dva týždne, takže tie dva týždne som sa strašne bála, všade sa mi zdal každý chlap podozrivý. Strašne stresy. Bála som sa aj na byte, či má niekto nesledoval. Potom som šla teda do iného mesta, teda kde som normálne predtým pracovala (bolo to mimo miesta bydliska) a tak už to bolo lepšie, keď som bola v inom prostredí. Ale tam som zas stretla toho uchylaka, tak som zas asi mesiac chodila z poobednej taxíkom, čo som sa bála. A potom som šla zas do iného mesta a teda tam zas ten strach opadol, keď som zmenila prostredie.
@anonym_605678 ty si ale fakt blba, ved si to mala riesit v banke, 99% zabudnutych penazi sa vrati majitelom, lebo niektore bankomaty vtahuju hotovost dnu, alebo sa este vzdy najdu slusni ludia, ktori peniaze odovzdaju
@anonym_66d6ef neni blbá, aj mne sa to stalo v nákupnom centre. Ja som si to uvedomila velmi rýchlo, išla som do banky lebo v bankomate už samozrejme neboli a povedali, že treba napísať žiadosť na nejaké oddelenie a bla bla. Peniaze sa v 99% k človeku v tomto prípade nedostanú. Mám aj ďalšiu kamošku čo sa jej stalo preane to isté tiež už peniaze neuvidela. Tak ale človek sa ponaučí. Vždy keď vyberám peniaze z bankomatu sa až trasem zo stresu nech nezabudnem, lebo si vždy spomeniem 🙈😀
Posledný deň vo Švédsku sa kamoška rozhodla minúť zvyšné švédske koruny, a keďže sme už na obed odchádzali vlakom do Nórska, ponáhľali sme sa. Zrazu zistila, že nemá peňaženku. Vrátili sme sa do obchodov, prezerali podlahu, dokonca sme kontrolovali aj odpadkové koše na ulici, či ju niekde neodhodil zlodej. V peňaženke mala aj doklady a všetky peniaze na ubytovanie v Nórsku. Nikde nič. Smutní sme sa vrátili do hotela, kde nám na recepcii oznámili, že si máme ísť po peňaženku na policajnú stanicu.
Zobrali sme taxík, na polícii nám ju vydali na počkanie (čo by sa u nás asi nestalo) a rovno sme pokračovali na vlak. Ukázalo sa, že ju niekto našiel na ulici, odniesol najbližšiemu policajtovi a ten ju poslal na stanicu. V peňaženke bola vizitka hotela, tak zavolali na recepciu.
V rodine senior si vybral peniaze z bankomatu na dovolenku, cestou sa ešte niekde zastavil a taštičku položil na strechu auta. Keď zistil, že ju nemá, vrátil sa, taštička tam bola, ale peniaze už nie. Neskôr vybral dôchodok, šiel na nákup a doma zistil, že nemá peňaženku. Vrátil sa ju hľadať, no nenašiel. Odvtedy sa naučil platiť kartou.
Predposledný deň mojej dovolenky som si všetky peniaze preložil z batohu do peňaženky a vyrazil ešte prezerať pamiatky a kúpiť suveníry. V metre ma okradli, ostal som bez peňaženky, karty aj dokladov. Volal som do banky, aby mi zablokovali kartu, potom som šiel na políciu spísať zápisnicu. Policajt mi ukázal hrubý šanón krádeží za ten týždeň a poznamenal, že to nerobia domáci, ale skupiny, ktoré tam chodia z Rumunska. Následne zavolal na veľvyslanectvo, aby ma tam počkali a mi vystavili náhradný doklad na odlet domov.
@anonym_66d6ef bohuzial nemas pravdu a je to presne naopak. Banka to sice presetri, na kamere je nejaky clovek, ale nemaju ho ako identifikovat. Nie kazdy bankomat peniaze vtiahne spat, cize smola, peniaze su fuč.
Napisem aj ja svoj zazitok konkretne z Ostravy, kde mi nejako vypadla z auta drahsia kabelka, v nej komplet vsetko, doklady, penazenka, kluce... po nejakom case som sa vratila na to miesto s malou dusickou, bolo to na parkovisku pred potravinami a do toho obchodu tu kabelku nejaky poctivec odniesol. Boli v nej aj vsetky peniaze, ktore by som aj oželela, ale nezmizlo z nej fakt nic..
Raz som vybrala z bankomatu 150 eur a pravdepodobne som ich tam nechala. Kym som zistila, ze peniaze nemam, ubehli viac ako 2h. A uz to nemalo zmysel riesit. Raz ked este boli slovenske koruny mi ukradli penazeku, s dokladmi a peniazmi a mala som tam 3500 SKK, plus stravne listky. Najviac ma trapili tie doklady.
@anonym_605678 ja som raz šla vybrať do bankomatu. Vyberala pani, tak som šla sadnúť zatiaľ na lavičku s mužom, že počkám. Odišla, tak idem (trvalo mi to chvíľu, však mám čas, pani už bola dávno preč).
Prídem k bankomatu a tam 50 eur. Zabudla vybrať. Zobrala som, počkala asi 10 minút, či si nevšimne a sa nevráti. Nikde nikoho. Tak som šla do najbližšej pobočky, odovzdala peniaze, nadiktovala miesto, čas, kedy vyberala a odišla som.
Verím, že snáď ju našli a peniaze sa k nej dostali.
Iný raz som našla na autobusovej stanici, kde sa nabíjali karty. Vtedy tam nebol nikto pri okienkach, len samoobslužné. Tak som dala sbskárovi, že možno niekto príde hľadať. Ale tu už si tak istá nie som, že sa to k majiteľovi dostalo.
Peniaze ani nie, možno nanajvýš pár korún (ešte koruny keď boli)keď mi vypadli ešte za školských čias z vrecka ,keď som vyberala servítky alebo kľúče. Jediny raz som stratila hodinky,na výlete zo školy,mali také zapínanie, ktoré keď sa poriadne"nezacvaklo"tak sa rozopli. Zle som ich zapla a že ich nemám,som zistila až v autobuse pri návrate. Takže absolútne netuším,kde mi spadli,ani či ich niekto niekedy našiel...
@anonym_autor Za socializmu som ako 18 rocna stratila 700 korun. Setrila som si to na novy kabat. Citila som sa z toho hrozne, ale mama to nebrala tragicky. Su to len peniaze.
A pred 5 rokmi som stratila sek na zalohu na novy dom. 30 tisic dolarov. To bol iny stres. Hladala som ho 3 dni a nakoniec sa nasiel.
Stratit 50 eur nie je skutocne nic koli comu by si sa mala trapit. Taka vec sa moze stat komukolvek. Je to velmi lahko nahraditelna vec. Podla mna skutocne nestastna je strata ktora sa neda nahradit ako napriklad cas straveny s ludmi, zdravie a podobne.
Trapilo ma to hned po zistení preto,lebo mám ztp dcérku.Moj mozog úplne akoby vypol od únavy,stresu...Hnevalo ma ,ze som nedavala pozor,aj to,ze na ten samotný moment som sa nevedela rozpamatat - a neviem to ani teraz.
Podarilo sa nam obom trochu vyspať ( mne aj dcérke) keďže uz ma lieky.Dnes to uz nevnimam tak tragicky ako včera a po prečítaní tychto komentárov je to v porovnaní s inými príbehmi celkom banalna vec.Stava sa.Nuz co,stalo sa aj mne.🥹🤷Musime ísť dalej.👍
@anonym_66d6ef bohuzial nemas pravdu a je to presne naopak. Banka to sice presetri, na kamere je nejaky clovek, ale nemaju ho ako identifikovat. Nie kazdy bankomat peniaze vtiahne spat, cize smola, peniaze su fuč.
@la_dolce_vita identifikujú ho podľa výberu po Tom človeku, čo peniaze zabudol. Ja som takto maska v bankomate 150€, volala som mestskú políciu, zaniesli to do banky a podľa výberu predo mnou volali dotyčnému.
@la_dolce_vita identifikujú ho podľa výberu po Tom človeku, čo peniaze zabudol. Ja som takto maska v bankomate 150€, volala som mestskú políciu, zaniesli to do banky a podľa výberu predo mnou volali dotyčnému.
@anonym_5afae8 ano, ale ten clovek nemusi vyberat. Moze len prist, zobrat peniaze a odist. Hocikto okoloiduci. Bol by blby, ak by vyberal. Nie je sanca zistit, o koho ide a poctivych ludi je malo.
@anonym_5afae8 ano, ale ten clovek nemusi vyberat. Moze len prist, zobrat peniaze a odist. Hocikto okoloiduci. Bol by blby, ak by vyberal. Nie je sanca zistit, o koho ide a poctivych ludi je malo.
@la_dolce_vita tak to ani, skôr keď je ten človek poctivé a rieši tie nejdeme peniaze. Potom im v banke povedali moje meno a adresu ,či síce nemali, ale oni uprosili, lebo mi veľmi chceli prísť osobne poďakovať aj s veľkou fľašou domaceho medu. Skoro ma vyobjimali od vďaky.

moja dcérka brigádovala skoro tri roky cez prázdniny, šetrila si na vodičák ...urobila hlúpu chybu a prišla o 1200 eur ...