Sú byty na Slovensku skutočne lacné?
Stále čítam po internetových diskusiách, ako je v dnešnej dobe nemožné si zabezpečiť vlastné bývanie. Dokonca, že aj partneri majú veľký problém našetriť na 20% vlastných zdrojov na hypotéku. Absolútny nonsens, po škole by mal mať každý našetrené nejakú značnú finančnú čiastku.
Potom vidím ľudí chodiť často do reštaurácií, objednávať blbosti z internetu, nové oblečenie, žiadne šetrenie na strave, vždy dráha elektronika, dovolenky. Prípadne drahé auto na úver, však treba ukázať, že mám prachy a som úspešný.
Byty na Slovensku sú veľmi lacné, len ľudia majú nulovú finančnú gramotnosť a nevedia šetriť, prípadne si odoprieť niektoré veci, ktoré som spomenul vyššie. Nie každý potrebuje mať 3 izbovú novostavbu v centre Bratislavy. Neverím, že partneri majú nejaký problém si našetriť na byt, to potom ten chlap čo robil celý život? Keď dvaja ľudia zarábajú priemernú mzdu, tak si z ich platov dokážu kúpiť takmer čokoľvek. Ešte keby mali nejaké ambície v živote, dravosť po inováciách a hľadaní alternatívnych možností príjmov. Rozumiem, že ľahšie je sa sťažovať a zvaľovať vinu na ostatných ľudí, vládu, nenažraných investorov, ale chyba je jedine u človeka.
Ja som si po škole našetril 20% na byt v hlavnom meste a idem na to sám. Nespolieham sa ani na nejakú partnerku, dokážem to sám, pretože investujem, vzdelávam sa a mám veľké ambície v živote. Nevytváram si výhovorky, že sa nič nedá.
Ak by to bolo ako píšeš, nebudeš kopať do druhých ľudí. Šťastný a spokojný človek sa ako ty nespráva.

@anonym_autor lacne?? :DDD to aky material beries, dala by som si... ako.. taketo reakcie nezvyknem mat, ale teda tu sa mi ina reakcia ani nehodi na tento prispevok.