Testy IQ: Ako ovplyvňujú naše sebahodnotenie?
Pekné popoludnie. Potrebujem sa asi trochu vyrozprávať a možno aj počuť skúsenosti iných. Od narodenia mám zdravotné problémy a liečim sa na neurologické ochorenie. Nedávno som absolvovala iq testy a vyšla mi pomerne nízka hodnota. úplne ma to položilo. Čakala som nejaké bežné číslo a vôbec som nebola pripravená na to, čo mi výsledok ukáže. Odvtedy nad tým stále premýšľam a mám pocit, akoby som sa na seba začala pozerať úplne inak. Žijem sama, nemám deti a samozrejme by som raz chcela mať pri sebe partnera. Lenže teraz si hovorím či je vôbec šanca, že si dokážem nájsť chlapa, ktorý ma bude mať IQ pod 100 rád? Paradoxné je, že ja sama mám rada inteligentných ľudí a v tomto som dosť vyberavá. Páči sa mi, keď sa s človekom dá rozprávať o rôznych veciach, keď má rozhľad a dokáže ma niečím zaujať. A teraz neviem, či som si tým vlastne sama nezavrela dvere. Viem, že jedno číslo zo psychologického testu asi neurčuje celého človeka, ale momentálne som z toho naozaj na dne.. Stále mi v hlave ide, čo teraz vlastne so životom a hlavne ako si vôbec niekoho nájsť. Mali ste niektorá podobnú skúsenosť? Dokázali ste si nájsť partnera aj napriek zdravotným problémom, alebo nižšiemu IQ? Budem rada za úprimné skúsenosti, aj keď možno niektoré nebudú príjemné.
@anonym_autor Som na tom rovnako ako ty a v živote nemám vôbec žiaden problém. Ani vo vzdelaní ani s partnermi. A to som mala inteligentných partnerov. Navyše celkovú inteligenciu tvorí viac vecí ako samostatné IQ.
@anonym_autor nikto sa na rande nepyta na vysku IQ, to je jedna vec 😃. Dalsia vec je, ze ked s niekym travis cas, tak zistis, ci mate o com kecat, ci ste mentalne na podobnej urovni a tym padom ci si v roznych temach rozumiete a nepotrebujes k tomu poznat nejake cislo. A nie vsetci maju rovnake IQ, tak nevidim dovod, preco by si mala mat problem najst si partnera.
@anonym_autor z tvojho príspevku nevnímam nižšie IQ, vôbec. Práve skôr vyššie EQ. Možno ešte tam máš naviac. Práve v dobe "internetu" vnímam tie rozdiely. Ktovie ako sú dnes nastavené testy. A mimochodom...."žiadne hodnoty, parametre a pod." neurčujú kvalitu života človeka. Lebo každý je jedinečný.
Veľmi pekne, ucelene, kultivovane napísaný príspevok. Rozmýšľam, na aký účel si človek robí IQ testy. Kvôli primackam na vysokú školu? Ak by si mala skutočne tak nízke IQ, učenie by ti robilo problémy a nad vysokou by si ani nerozmýšľala. Niečo mi na tom nesedí...osobne si myslím, že fake téma na rozvirenie vášni
Priemerne IQ je 100, takze si normalny priemerny clovek. Okrem toho tie testy zavisia, aj ci si dobre vyspata, nie si unavena, rozhodena, ci ti sadnu sady otazok.
Taktiež som sa zamyslela nad tým, že veľmi stručne, jasne, výstižne, ucelene, správne napísaný príspevok. Veľmi by ma potom zaujímalo, ako sú na tom s IQ ľudia, ktorí píšu príspevky, kde nielen že nechytíš pointu, ale ani nevieš, či sa pýtajú nato, na koľko stupňov piecť kura, alebo či je v Seredi otvorené kvetinárstvo na námestií do 17tej 🤷🏼♀️ držím palce!
Slovenský priemer je 96 - 98.Co riešiš prosím ťa?
Slovenský priemer je 96 - 98.Co riešiš prosím ťa?
@anonym_8e0dde Lebo to bolo o 10 menej. ☹
Na zaklade pisomneho prejavu si uplne bezny clovek. Kasli na cisla, aj tak je dolezite, ako posobis na ludi, a takto na dialku ti okrem nizkeho sebavedomia nemozno vytknut nic.
@anonym_autor Charakter je dôležitejší a celkovo slováci maju tuším priemer okolo 90 IQ na život to stačí.
@anonym_autor A poznám ženu,ktorá má IQ 80 a je to skutočne poznať napriklad nevie ani dobre s mobilom narábať ,preto si myslím že tvoje nieje nízke vzhľadom aj na to aký si napísala prispevok😉
Buď neverím tebe, alebo tomu IQ testu. Takýto text by si nenapísala s nízkým IQ. Neviem nakoľko sú testy objektívne, je ich veľmi veľa druhov. Mne napríklad opakovanie vyšlo nadpriemerne vysoké IQ a tiež som zostala zaskočená a neviem či mám tomu veriť. 🤔
Urob si ešte nejaký iný a uvidíš. Možno ti len druh tohto testu nesadol.
prezrad este, kde si si dala robit spominany IQ test, nejaky free na nete alebo v Mensa, CPP?
Pozri je to len cislo, Iq testy merajú len logiku a pamäť, nie to, aký máš všeobecný rozhľad, komunikačné zručnosti, praktickosť či mieru empatie. Ja mám vysoké IQ a čo mám z toho, keď EQ mám niekde na bode mrazu.
@anonym_autor IQ neriešim...ale ako sa kto chová...inak robila ti to certifikovaná spoločnosť?
@anonym_8e0dde Lebo to bolo o 10 menej. ☹
@anonym_autor ako som už písala (anonymne),každý človek je jedinečný. Ty máš aj kultivovaný prejav. Možno si prísna na seba. Zdravotné problémy chápem 🙁. Ale vždy sa dá nájsť cesta🍀A nemusí byť nutne prekážka vo vzťahu. Práve naopak. Vzťah nebude povrchný, ale na pevných základoch.
Pozri je to len cislo, Iq testy merajú len logiku a pamäť, nie to, aký máš všeobecný rozhľad, komunikačné zručnosti, praktickosť či mieru empatie. Ja mám vysoké IQ a čo mám z toho, keď EQ mám niekde na bode mrazu.
@anonym_702a49
Páni a teraz ti dávam úprimne pochvalu za sebareflexiu! Ti tiež každý nedokáže 😉. Jednej známej som povedala, že má nižšiu empatiu ako akvariova rybička, No tá sa do mňa pustila aké je ona empatická! Figu, nie je a sebareflexia jej nič nehovorí. Tebe však áno a tým to vieš lepšie korigovať.
@anonym_702a49
Páni a teraz ti dávam úprimne pochvalu za sebareflexiu! Ti tiež každý nedokáže 😉. Jednej známej som povedala, že má nižšiu empatiu ako akvariova rybička, No tá sa do mňa pustila aké je ona empatická! Figu, nie je a sebareflexia jej nič nehovorí. Tebe však áno a tým to vieš lepšie korigovať.
@svetlonos ja si to uvedomujem ale keď sa niečo deje, čo sa ma priamo netýka, tak to mnou ani nepohne aj keď viem, že by to tak byť nemalo. Neviem byt takou tou bútľavou vŕbou. Ja chápem, keď mi niečo dáva logicky zmysel, viem pochopiť, že je niekto smutný ale v hlave mi ide čierny humor ….. ale zase čo sa týka bežného života vnimam, že ma ľudia majú radi a pýtajú si odo mna rady, pretože im poviem stále na rovinu svoj názor/pravdu aj keď nie je vždy príjemná a celkovo som ujetý a veselý človek čo berie život ako jazdu nie ako trest. Ale rokmi som už odpozorovala empatiu od muža napríklad a snažím sa veľa krát vyznieť podobne ako on 😂.
prezrad este, kde si si dala robit spominany IQ test, nejaky free na nete alebo v Mensa, CPP?
@ameixa neuropsychologicka ambulancia vo fakultnej nemocnici. tretie poschodie.
@anonym_autor Robila si si nejaké testy z internetu? Tak potom to číslo ber ako úplnú hlúposť. Reálne IQ testy trvajú aj niekoľko hodín, zachytávajú rôzne oblasti verbálne aj neverbálne, pracovnú pamäť,...je tam napr. matematika, jazykové zručnosti, slovná zásoba, porozumenie, logika, priestorové videnie,... Pre výšku IQ sa spočítavajú všetky oblasti. Napr. náš syn má vo všetkých oblastiach extrémne nadanie, z viacerých testov plné počty bodov. Jedine "výtvarná" je podpriemer. Ak by mu robili len tento test, výsledok je IQ húpacieho koníka.
@anonym_autor Ja som raz citala v karte mojho otca psychologicke vysetrenie a stalo tam nieco v zmysle jeho nizkeho intelektu. Ma len ucnovku - robil elektrikara. Ma vseobecny prehlad, porozpravas sa s nim o sporte, politike, geografii... ok - o umeni a kultrure menej. Ale neposobi vyslovene hlupo 😅. Ma dve deti - mna a brata - obaja sme vysoko inteligenti, brat studoval statistiku na mat fyze, ja som datovy analytik (ja som mala merane iq v cppp aj v mense). No a ja osobne si myslim, ze ocino to nema ani tak dedicne, ale ziskane - bud komplikovanym porodom, alebo tym, ze sa narodil mame vo vysokom veku (44) a ona mala aj vazne problemy so srdcom. (zomrela na zlyhanie srdca v 50). Lebo vsetci v ich rodine su VS vzdelani, par aj VS pedagogov. Podla mna to IQ nie vzdy je poznat, ze je nizsie 😅. U mojho otca by mi to nenapadlo. Tak smelo do zoznamovania.
@anonym_autor čiže si mala nejaké podozrenie na diagnózu, inak by si predsa nechodila k neurológovi.. aj niečo zistili? Zrejme ti doktorka aj vysvetlila všetky okolnosti k ochoreniu a výstupu testov... Bežne si ľudia nechodia robiť testy, ja netuším svoje IQ a ani ma to nezaujíma ani žiadneho partnera nezaujímalo, ale mladší syn bol na testoch ako 5r a chodí do školy pre nadané deti, IQ nad 135. Ako už bolo napísané, dôležitých je oveľa viac faktorov pri hľadaní partnera, nik sa na takéto čísla nepýta 🙂 Držím palce, skôr ak je to potrebné a možné, rieš ten neurologický problém..
ja som v mense. a úplne vážne hovorím že tam je celkom dosť debilov 😅 ale nemyslím to tak že ľudí s ktorými si nesadnem, ale proste hlupákov. to že kedysi raz správne zaznačili obrázky vôbec ale že VÔBEC nič neznamená 🙈 ak toto nie je fake téma lebo mi prídeš inteligentná, tak s tebou by som bola radšej kamoška než s nimi ✌️ a nie, naozaj nie sú "nepochopení lumeni" kvôli svojmu vysokému IQ, žiadny hollywoodsky film sa nekoná, oni sú fakt tupí
@anonym_autor pri tvojom pisomnom prejave neexistuje, aby si mala tale nizke iq. Tu pisu ini vytecnici... ak mas nejake diagnozy, mozno ti zle merali (neprisposobili meranie tvojim diagnozam a niektore veci si mozno zle spravila... )... ale teda skor ti to zle vyratali...
ja som v mense. a úplne vážne hovorím že tam je celkom dosť debilov 😅 ale nemyslím to tak že ľudí s ktorými si nesadnem, ale proste hlupákov. to že kedysi raz správne zaznačili obrázky vôbec ale že VÔBEC nič neznamená 🙈 ak toto nie je fake téma lebo mi prídeš inteligentná, tak s tebou by som bola radšej kamoška než s nimi ✌️ a nie, naozaj nie sú "nepochopení lumeni" kvôli svojmu vysokému IQ, žiadny hollywoodsky film sa nekoná, oni sú fakt tupí
@zuzanka.zuzu
To si pekne napísala 😂
@anonym_autor
IQ testy a ich výsledky zakezia aj od tvojho momentálneho stavu. Ja mám serióznu obavu, keby som ich mala robiť v tomto období. Dlhodobý spánkový deficit, na materskej pri troch deťoch, ktoré stále niečo potrebujú a manikaaaa počujem asi každé dve minúty. Uchopiť a rozvinúť myšlienku v ich prítomnosti je nonsens! Dostať sa od stolu ku chladničke riešim s e prerušeniami 🤯.
Myslím, že by mi v testoch vyšlo IQ redarda dnes.
Mám maturitu a pracovala som v kancelárii na celkom zaujímavom projekte, potom aj na recepcii a opatrovania som aj starých ľudí. Vzhľadom na tieto fakty by som teda úplne blba byť nemala aké momentálne si prídem úplne neschopná a vygumovana 😁😂.
Ako ti už napísali, máš pekný prejav a nízke IQ mi príde u teba nereálne. Možno si len malá blbý deň, obdobie. Lekárka z teba síce asi nebude ale dobrý človek schopný mať fajn prácu určite áno.
@zuzanka.zuzu vidíš, toto ma celkom zaujalo, ak to nie je super tajomstvo, prečo si v mense ( organizácií, ktorá združuje ľudí rôznych... záujmov, povolaní, veku... čohokoľvek len na základe práve výšky IQ) , ak zároveň tvrdíš,že je tam kopec devilov ( a teda nespĺňa svoj účel - spájať vysoko inteligentných ľudí)? Prečo na niečo také minas čas?
@zuzanka.zuzu vidíš, toto ma celkom zaujalo, ak to nie je super tajomstvo, prečo si v mense ( organizácií, ktorá združuje ľudí rôznych... záujmov, povolaní, veku... čohokoľvek len na základe práve výšky IQ) , ak zároveň tvrdíš,že je tam kopec devilov ( a teda nespĺňa svoj účel - spájať vysoko inteligentných ľudí)? Prečo na niečo také minas čas?
@bambulkaaskatulka raz som zaplatila poplatok 😀 bolo mi to dobre spropagované a bola som na tie super akcie zvedavá 🤷 potom prišlo prekvapenie, sklamanie, rozčarovanie a nakoniec sa už len zabávam. myslím že som pochopila rýchlo ako to tam nefunguje a ozaj pár jedincov to nad vodou neudrží. takže tvrdenie že na to míňam čas je asi nesprávne, nemám ten pocit. teraz som už len presvedčená že tie ich testy nevyhodnotia IQ správne. ale fajn vedieť, lebo chcela som byť v spolu vysoko inteligentných ľudí. teraz tam som. a vôbec o to nestojím. toľko môj záver 🤷
@bambulkaaskatulka raz som zaplatila poplatok 😀 bolo mi to dobre spropagované a bola som na tie super akcie zvedavá 🤷 potom prišlo prekvapenie, sklamanie, rozčarovanie a nakoniec sa už len zabávam. myslím že som pochopila rýchlo ako to tam nefunguje a ozaj pár jedincov to nad vodou neudrží. takže tvrdenie že na to míňam čas je asi nesprávne, nemám ten pocit. teraz som už len presvedčená že tie ich testy nevyhodnotia IQ správne. ale fajn vedieť, lebo chcela som byť v spolu vysoko inteligentných ľudí. teraz tam som. a vôbec o to nestojím. toľko môj záver 🤷
@zuzanka.zuzu dík za odpoveď. Znies ako zvedavý človek nie ako intelektuálny snob. To sa mi páči 😊

to ideš dopredu rozprávať potencionálnemu nápadníkovi koľko máš IQ? Neviem aké mám ja, a už vonkoncom netuším aké má môj manž.
Máme spolu už dospelé deti, aby si vedela ako sme dlho ale tieto info o sebe nemáme.