Večerné prejedanie: Ako si udržať disciplínu?
Prajem pekný deň. Idem si po radu. Cez deň sa snažím jesť rozumne, ale večer akoby som stratila všetku disciplínu. 😅 Po večeri mám chuť na niečo sladké, potom niečo slané a zrazu zistím, že som zjedla viac ako za celé popoludnie. Máte na to nejaký trik? Či len zámok na špajzu?
co najviac posunut prve jedlo a sebadisciplina
@anonym_autor mala by si mat motivaciu, preco to nerobit. Napriklad aby si nebola tucna 🤣 a bola zdrava. Zavislost na cukre sa da velmi lahko vybudovat, mnoho ludi si to ani neuvedomuje. Ale staci tyzden jest menej sladkeho a telo si odvykne
Pravdepodobne to “rozumné stravovanie” obsahuje málo bielkovín 🙃
Ak budes mat na nieco chut, daj si miesto sladkosti nieco, co ma malo kalorii (a)lebo vela bielkovin. Zelenina, cottage cheese, tvaroh, tuniaka,... Na konci rozhoduje, kolko kalorii si v ten den zjedla a nie kedy. Ak dostavas vecer chut na sladke, tak cely den jedz normalne a potom si daj to sladke. Ale neprekroc vyrovnany prijem kalorii.
Clovek je casto rozjedeny, ked sa nehybe. Pridaj pohyb a menej sa ti bude ziadat prejedania.
Daj si mrkvu, ovocie, zeleninu, žuvačku a nekupovať hlúposti. U mňa nenájdeš ani chipsy, ani soletky ani žiadne čokolády na vyjedanie. Sme všetci štíhli, plus k tomu veľa pohybu.
@anonym_autor mne pomôže umyť si zuby. To je u mňa procedúra, ktorú sa mi nechce opakovať a bez umytých zubov by som nevedela zaspať.
Navysit bielkovinymi pomohlo, presli ma chute po obede aj vecer.
A ked je velmi zle, idem spat 😅
Asi mas v strave malo bielkovin,vtedy su chute na vyjedanie po veceroch. Mne niekedy pomaha umyt si zuby a uz nemam na nic chut. Alebo sa napijem vody,oklamem zaludok. Nie vzdy to funguje,casto zhresim aj ja.
@anonym_autor nekupovat a nemat to doma. Vcera som chrumala uhorku , ze vraj to sa nepocita 😚 ide sezonna zelenina tak pouzivam aj zväzok redkviciek ci.melon ...
@anonym_autor asi ješ samé super jedlá počas dňa.
@anonym_autor Viac jest cez den, a hlavne viac vlakniny. Ak jes dost pocas dna, tak by ti vecer nemala chodit mlsna. Ak si pravidelne vecer takto hladna, tak jes malo cez den.
Vsetci sa teraz tak sustredia na bielkoviny - tych mame povacsine dost v strave bez nejakeho vacsieho snazenia. Ale vlakniny...tej zjeme malo. Skus pridat na vlaknine behom dna. Na kaloriach to nebude vela, normalne pridaj zeleninu, a ovocie, ku kazdemu jedlu. Za dve hrste niecoho zeleneho, trochu struhanej kapusty, mrkvy, ruzicku brokolice, par mandli. Nie je to vela na kalorie, ale dost vlakniny. Pomoze ti to s hladom vecer.
Vecer ked musis, tak sa priprav aby si jedla viac kontrolovane - sprav si popcorn (domaci, bez tuku, ma malo kalorii), k tomu jablko, trochu arasidoveho masla. Daj si nieco, ale rozhodni sa co to bude este predtym, nez pride vecer 🙂
Nezabudaj aj na dostatok pitia.

pocas dna jes prilis malo