Výchova chlapcov a dievčat. Rozdiely a nové trendy?
Ahojte, včera večer mi napadla taká vec, a chcela by som vedieť vaše postoje, co si o tom myslite. Možno tu taká diskusia už bola, neviem, ak ano, prosím, pošlite mi link😇
Každopádne k téme. Včera v podvečer som bola s dcérkou na ihrisku. Hrala sa tam, a ja som tak pozorovala okolie a spravanie mamičiek. Veľmi ma prekvapilo spravanie a výchova mamičiek, ktoré majú synov. Príliš ich ochraňujú,príde k ním dievčatko a mamka syna hneď musí ísť k ním, akoby nechcela aby sa bavil s opačným pohlavím. Sú veľmi také, že len mojkat, pusinkovat, dávať pozor. Co je fajn, ale príde mi, že výchova dievčat je nejak pozvoľnejšia oproti výchove chlapcov. Nemali by sme práve z chlapcov vychovávať chlapov, co sa neboja pavúka na hojdačke, a z dievčat vychovávať ženy, ktoré majú byt zenske? Mám pocit, že sa výchova otočila o 180° a vychovávame tieto dve pohlavia naopak.
Celkovo mi poslednú dobu príde, aj u starších, teenagerov a pod, že akokeby matky synov nevedia prijímať frajerky, lásky ich synov. A príliš ich pred všetkým ochraňujú a vychovávajú z nich “slabochov”. Nemali by sme skôr byt opatrní pri výbere frajera pri dcére, ako výbere frajerky pri synovi? Niekedy sa chodili odpytavat dievčatá, momentálne mám pocit, že sa chodia odpytavat chlapci😅
Co si o tomto celom novom fenoméne myslite? Len ja to takto vnímam, či sa to ozaj zmenilo ?
@anonym_autor čo podľa teba konkrétne znamená "z dievčat vychovávať ženy, ktoré majú byt zenske"? Že keď uvidia pavúka na hojdačke, majú začať jačať?
Mamicky chlapcov sa tu ozyvaju druzne :D Najdolezitejsie je mat vlastny zivot, zaluby a dobre tie deti vychovat. A po 18 ke sa im nemontovat do zivota. Vacsinou, je to vizitka mamicky, ze aku nevestu si synacik dovedie. Samozrejme su vynimky. Takze mamicky mate max 18 rokov na to aby ste si synacikov vychovali, potom im dajte pokoj. A vo vacsine pripadov, ak mamicka nezasahuje, hlavne po svadbe do toho vztahu, tak normalny synacik aj nevesta radi pridu a radi budu neskor vyuzivat servis a strazenie starych rodicov. Je to take tazke pochopit, ze mamicka si najneskor po svadbe ma zahryznut do jazyka? A potom sa cuduje ked mladi nechodia... Dobre jej tak, zivot vsetko raz vrati...
@anonym_autor mam 2 synov a na ihrisku som rada keď sa hrajú na opačnom konci a ja môžem v kľude kvakat s babami 🙈🤣🤣🤣 nie ze by som im ešte za zadkom behala. Tak neviem 🤷 a frajerky ešte nemajú, no veľmi by ma mrzelo keby priniesli domov voľáke harpie a zaľúbili by sa do nich ale človek sa najlepšie učí na vlastných chybách. No keď vidíš tie svojich detí, prirodzene ze ich chceš varovat, chrániť. Len nie je jedno ako... A tu je úplne jedno či je to syn alebo dcéra, stále je to tvoje dieťa. Moc to selektujes, myslím ze si trosku zaujata.
@anonym_b667e3 nebránim sa tomu, že možno som zaujatá, preto som založila túto diskusiu aby som neostala “zatrpknuto” na jednom názore😇 ďakujem za zdieľanie🥰
@anonym_autor čo podľa teba konkrétne znamená "z dievčat vychovávať ženy, ktoré majú byt zenske"? Že keď uvidia pavúka na hojdačke, majú začať jačať?
@belllinka nieee, ale všimla som si všeobecne že dievčatá sú odvážnejšie a chlapci vidia napr toho pavúka a začnú jačať na cele ihrisko. Ja si tak všeobecne predstavujem, že chlapci by sa mali vychovávať tak, aby sa nebáli ničoho a vedeli v budúcnosti ochrániť dievča.. a ženskosť som myslela skôr v tom zmysle, že dievčatá by mali byt jemne, elegantne, schopné sa postarať, …. A muži by skôr mali byt tí, ktorí budú ochraňovať, budovať.. ale čo si tak všímam, poslednú dobu je takýchto chlapov žalostne malo a buď očakávajú mama hotel vsade a nie sú ochotní sa usadiť, starať sa,… a to sa začína budovať v ľuďoch už od útleho veku a mám pocit, že niektoré mamičky skôr vychovávajú synov ako svojich vlastných budúcich mužov, alebo ako ženušky😅

@anonym_autor mam 2 synov a na ihrisku som rada keď sa hrajú na opačnom konci a ja môžem v kľude kvakat s babami 🙈🤣🤣🤣 nie ze by som im ešte za zadkom behala. Tak neviem 🤷 a frajerky ešte nemajú, no veľmi by ma mrzelo keby priniesli domov voľáke harpie a zaľúbili by sa do nich ale človek sa najlepšie učí na vlastných chybách. No keď vidíš tie svojich detí, prirodzene ze ich chceš varovat, chrániť. Len nie je jedno ako... A tu je úplne jedno či je to syn alebo dcéra, stále je to tvoje dieťa. Moc to selektujes, myslím ze si trosku zaujata.