icon

Z čoho majú bohatí depresie a ťažkosti?

12. júl 2026

Taky výlev...

Niektorym ludom fakt nerozumiem. Maju vsetko bez nejakej veľkej námahy a aj tak nie sú v živote spokojní.
Napríklad.. moja kamarátka :27 ročná jedinačik, dostala byt od starých rodičov, jej mama jej vybavila prácu a aj tak nespokojná so životom, je na antidepresivach, že ma depresiu. Z čoho akože? Aj som sa jej pýtala a povedala ze nevie, ze je to chemickeho pôvodu. To urcite. :D Aj ten psychiater sa určite musí za hlavu chytať, že z čoho. Len jasne, lieky sú biznis, tak dostane ich každý, kto chce.

Alebo 32 rocny bratranec. Ma dom po rodičoch, čiže ziadne stresy z hypotéky ako ja napr. A tiež sa "chudačik" lieči na depresiu a uzkosti. Až je to smiešne

A samozrejme veľa ďalších, ktorých poznám sa vkuse sťažuje na nejakú depresiu a pritom v živote majú všetko ok

Pritom ja by som mala dôvod na depresiu, platím vysoky najom, každý mesiac trpnem či budem mať na zaplatenie a ci neskončim na ulici.

Ludia spamätajte sa. Vážte si čo máte a nevymyslajte si somariny

Strana
z4
svetlonos
12. júl 2026
@anonym_d8a4b9

@svetlonos kazdy sme ini a kde pisem, ze pisem o sebe? 😅 wau zeny, vy mate vsetky carovne gule asi 😂😂😂😂😂😂

@anonym_d8a4b9
Viem že si nepísala o sebe ale zároveň myslíš, že tí ľudia majú široký z toho, že sú nevyužitá. Tiež máš tu guľu 😁?
Len som tým chcela povedať, že sú aj iné možnosti a jasne teda, že oslovíme teba a nie tých imaginarnych o ktorých píšeš. Tí mi neodpovedalia 😀 ale ty áno. A možno aj tí, o ktorých si písala, to majú podobné ako ja. A možno aj tak ako píšeš ty, Kazdy inak 🙂

17alexis
12. júl 2026

@anonym_autor autorka, mala by si si podať ruku s mojim otcom...v živote nič nedokázal, žili sme v detskej izbe mojej mamy. On s ňou v nej stále žije. Nenadobudli proste žiaden majetok, nič. Keď sa ma mama opýta, ako sa mám, tak skôr než stihnem odpovedať, zahlási môj oco toto: " Čo sa jej pýtaš také somariny, ako by sa asi mala mať? Veď majú peniaze, dom, deti, tak jasné, že sa má dobre." Ach jaj... nehovoriac o tom, že pri každej novej veci, ktorú si kúpime, sa ma hneď obaja pýtajú, koľko to stálo a keď je to drahšie, tak sa ešte opýtajú, či hovorím o sume v korunách. A čo má trápi? Škoda písať, je toho veľa...

anonym_378f04
12. júl 2026

@anonym_autor jaj ty si myslis ze ludia ktory maju majetok a peniaze ze nemozu mat depresiu? Depresia si nevybera a ty prestaň zavidiet lebo mi je z teba ozaj zle

namornicka
12. júl 2026
@tilly

@namornicka vieš čo, možno v tých krajinách, kde sú choroby, vojna, strach apod, horšie životné podmienky skratka riešiš prežitie, telo je v stave pohotovosti, bojuje o prežitie, inak funguje. Alebo sa len nevedú štatistiky...

@tilly ano, v podstate princip maslowovej pyramidy v realite funguje. A udaje sa v rozvojovych krajinach velmi nezbieraju.

nevelyn
Včera o 06:37

Asi rovnako chytra otazka, ako z coho maju bohati rakovinu alebo ine fyzicke choroby. Vsak majunsuper doktorov, dobre jedia atd
Vela psychickych chorob proste neovplyvnis. Jedno bohate dievca v mojom okoli skoncilo na invalidnom dochodku kvoli psychike, jej mama dodatocne zistovala, ze sklon k depresii malo niekolko jej predkov. A potom dalsie dovody v mojom okoli: omamne latky, tlak uspesnych rodicov na deti (bohati rodicia su zvyknuti pracovat na 200% a od dietata cakaju tiez, same jednotky a medaile), porod a rozputanie poporodnej depresie.

anonym_a0e33e
Včera o 08:13

@anonym_autor V prvom rade sa spamätaj ty, lebo čo tu píšeš sú totálne sprostosti. Ty vieš čo znamená ozajstná, klinická depresia? Určite nie, lebo by si nepísala takéto debilnosti. Tak sa radšej j tomu nevyjadruj ale niečo sú o depresii prečítaj. Ozajstná depresia je nezávislá od vonkajších faktorov. Takže daj si studenú sprchu a netrep

anonym_ae9903
Včera o 08:21

@anonym_autor bože, ty si ale nevzdelaný idiot. Toto sa naozaj dá považovať iba za výlev bez hodnoty. Radšej si mal/mala ísť robiť niečo užitočné. 🤦

anonym_830502
Včera o 11:09

Neviem ci mas ty depresie, alebo hlbsi problem, ze musis riesit druhych ludi. Skor by si sa mala zamerat na seba a riesit seba- nebolo by na skodu 🙂

anonym_7ebfd8
Včera o 16:45
@17alexis

@anonym_autor autorka, mala by si si podať ruku s mojim otcom...v živote nič nedokázal, žili sme v detskej izbe mojej mamy. On s ňou v nej stále žije. Nenadobudli proste žiaden majetok, nič. Keď sa ma mama opýta, ako sa mám, tak skôr než stihnem odpovedať, zahlási môj oco toto: " Čo sa jej pýtaš také somariny, ako by sa asi mala mať? Veď majú peniaze, dom, deti, tak jasné, že sa má dobre." Ach jaj... nehovoriac o tom, že pri každej novej veci, ktorú si kúpime, sa ma hneď obaja pýtajú, koľko to stálo a keď je to drahšie, tak sa ešte opýtajú, či hovorím o sume v korunách. A čo má trápi? Škoda písať, je toho veľa...

@17alexis je to strašné s takými nemoznymi chlapmi čo nevedia ani seba uživiť a robia si rodinu. Tiež takéto poznám

monika185243
Včera o 17:44

@anonym_autor Napíšem to blbo ale každému čo nemá depresiu a tvrdí takéto somariny, by som ju dopriala. Čo by som dala za to aby som bola zdravá...

anonym_bddb71
Včera o 17:54

@anonym_autor a myslis, ze bohatstvo spravi niekoho stastnym? Ze to, ze maju peniaze automaticky zahrna aj to, ze sa im vyhybaju dusevne ci ien choroby?

ibatanecnica
Včera o 18:04
@anonym_autor

@yellowunicorn Tak napíš relevantné dôvody na depresiu, okrem tých ktoré som spomenula

@anonym_autor ty musis byt velmi jednóduchy clovek

anonym_210c23
Včera o 18:08

Také video bolo, že keď si bezdomovec, kúp si dom...keď zomrieš, tak vstaň z mrtvych...keď máš depresiu, tak buď šťastný...také jednoduché to je, stotožňuješ sa?🙄

olivierko229
Včera o 19:01

@anonym_autor ja si myslím, že je dosť možné, že ti nikto z tých ľudí nechce povedať dôvod ich depresie..

anonym_4ebbaf
Včera o 20:06
@anonym_autor

@anonym_dbfea7 A od čoho? Je pochopiteľné že aj bohatí môžu zažiť traumu, úmrtie,chorobu, znasilnenie a podobne, že môžu z toho mat depresiu.. Ale bezdôvodne? To určite

@anonym_autor hej ty! Čo vieš o tej bohatej kamarátke a o jej rodine? Čo vieš čím si prešla? A ten tvoj bratranec! Má dom po rodičoch= nemá rodinu ak zomreli. Načo je komu dom ak je v ňom sám ako ihla v kope sena!

evkatk
Včera o 23:09

Depresie majú iba psychicky narušení a s vrodenými psychiatrickými diagnózami. Normálny človek predsa nemá depresie a pod. Doteraz som bola presvedčená, že antidepresíva berú iba blázni. Našťastie som ešte nikoho takého nepoznala. Peniaze predsa nemôžu ovplyvniť psychiatrickú diagnózu.

Strana
z4